logo
Tolvsrød/Gårdbo

Østre vei 11

Prisantydning

4 800 000 kr

Omkostninger: 121 342 krTotalpris: 4 921 342 kr
Byggeår
1961
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
149 m² / 158 m²
Tomteareal
744.3 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Veranda

Enebolig med en flott beliggenhet på en høyde med sjøutsikt, i solrikt og barnevennlig boligområde på populære Ringshaug

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

Jørgen Erland Pettersson

Tønsberg
mobil 91835000
telefon 33309105

Send e-post
Bestill verdivurdering

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Eiendommen ligger på en høyde med sjøutsikt. Den arkitekttegnede boligen har en spennende planløsning og en flott beliggenhet i solrikt og barnevennlig boligområde på populære Ringshaug. Et deilig uteområde på terrasse og i hagen som er opparbeidet med plen, busker og bed. Huset har behov for oppussing/modernisering. Fra eiendommen er det kort vei til strender og nydelige områder langs sjøen, med bla. Ringshaugstranda og Furustrand, ypperlige tur- og rekreasjonsområder året rundt. Fin gangavstand til Ringshaug barne- og ungdomsskole. Det er idrettsanlegg i området med fotballbane på Flint og Slagenhallen for innendørs idrett. På Tolvsrød, også i gangavstand fra eiendommen har man mange forretnings tilbud, Meny matvareforretning med Mester Grønn blomsterforretning og post i butikk.

Eiendommen

Østre vei 11, 3152 TOLVSRØD 
Gårdsnummer 140, bruksnummer 644, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3803

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger på en høyde med sjøutsikt. Flott beliggenhet i solrikt og barnevennlig boligområde på populære Ringshaug. Med kort gangvei fra Ringshaugstranda, Vestfolds kanskje fineste sandstrand. Her er det flott lekeplass for barn, på den lange sandstranden er det sandvolleyball bane, koselige sitteplasser. Stranden ender opp ved moloen, hvor det er tradisjon for isbading. Her har man supre rekreasjonsmuligheter året rundt i naturskjønne omgivelser. 

Forøvrig er det gangvei til Ringshaug barne- og ungdomsskole. Det er idrettsanlegg i området med fotballbane på Flint og Slagenhallen for innendørs idrett.

På Tolvsrød, også i gangavstand fra eiendommen har man mange forretnings-tilbud, Meny matvareforretning med Mester Grønn blomsterforretning og post i butikk, populære klesforretninger, bokhandel, bakeriutsalg, apotek, frisør mm. Det er søndagsåpen Kiwi butikk på Gauterød og et butikksenter på Olsrød med flere hyggelige butikker. Følger man sykkelstien mot Tønsberg, passerer man Kilen handelsområde med mange tilbud før man kommer til Tønsberg med sentrum og brygga.

Veibeskrivelse

Fra Tønsberg sentrum kjører man i retning Åsgårdstrand via Kilen. I rundkjøringen i Olsrødkrysset følger man veien til Vallø. Når man har passert forretningsområdet på Tolvsrød, tar man Tolvsrødveien til inn til venstre (rett før bakken ned mot Vallø) hvor Østre vei er første stikkvei til høyre. 

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Ringshaug barne- og ungdomsskole. Barnehager i nærheten. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 173 kvm
Totalt bruksareal: 158 kvm
Totalt primærrom: 149 kvm

Bruksareal:
Enebolig 158 kvm

Primærrom:
Enebolig: 
Kjeller: 30 kvm: Vindfang, hall m/trapp og stue
1. etasje 119 kvm: Vindfang, vaskerom, kjøkken, stue/spisestue, hall m/trapp, 3 soverom, bad og wc

Sekundærrom:
Enebolig: 
Kjeller: 9 kvm: Gang, 2 boder og teknisk rom/fyrrom

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.05.2020 utført av Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 744,3 kvm. En pent opparbeidet eiertomt hvor eneboligen ligger på et høydedrag. Stedet er solrikt til med flott utsikt, hvor den delvis overbyggede terrassen utenfor stuen ligger sydvendt med plen med hyggelige beplantning og en liten bergknaus oppe i dagen. På østsiden skråner tomten, denne delen er også beplantet med busker. 

Parkering

Parkering på egen tomt. Øvrig parkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen sammen med andre eiendommer, har adkomst fra kommunal vei, med felles avkjørsel hvor Tønsberg kommune er hjemmelshaver. Eiendommene har felles ansvar for vedlikehold av veien, herunder snømåking m.m. 

Boligeiendommen 11 A, er i dag tilknyttet kommunalt ledningsnett i Gårdboveien, via private stikkledninger, delvis sammen med nabo, Østre vei 13. Eier(e) er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Ved bebyggelse av tomtene må det etableres nytt ledningsnett, dette må antatt føres opp til offentlig nett med tilknytning i Østre vei. 

Se tinglyst erklæring angående vei, vann og avløp vedlagt salgsoppgaven.

Bebyggelse

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1961. Boligen er oppført i en etasje samt sokkeletasje/kjeller under deler av boligen. I flg. opplysninger i tidligere eiers egenerklæringskjema har del av boligens sokkeletasje blitt ominnredet fra garasje til bolig (ukjent årstall - det er ikke kjent om tiltaket ble byggemeldt/omsøkt) iht. tilstandsrapport.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Registrert fukt i deler av gulv. Det antas at rommet er fra 1962. Det anbefales kun tradisjonelt karbad så lenge rommet har sin nåværende utførelse. Ombygging må påregnes. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i vaskerom som har tilnærmet flat gulvkonstruksjon uten fall til sluk. Registrert fukt i deler av gulv. Det antas at vaskerommet er fra 1962 som ikke betraktes som våtrom etter dagens standard og krav til utførelse.. Stedvis knirk i frittbærende dekker. Ombygging må påregnes. I flg. opplysninger i tidligere boligsalgsrapport ble taktekkingen omlagt/skiftet i 1997. Tak konstruksjon, taktekking og membran har tg. 2 pga. alder. Renner, nedløp og beslag har tg. 2 pga. alder. Enkelte vinduer ble skiftet i 2004. Under henvisning til glassenes alder kan punktering påregnes i de eldre vinduene. Sprekk i glass i verandadør. Råte diverse kledningsbord østvegg. Bygningen har ingen drenering eller fuktsikring som kan sammenlignes med dagens standard og krav til utførelse. Boligen fremstår for øvrig slik den ble bygget i 1962. Værslitasje/elde i utvendige overflater. Bruksslitasje/elde i innvendige overflater. Boligen gir for øvrig et vanlig godt inntrykk. 

Nåværende eier ikke har bebodd eiendommen og således ikke har kjennskap til eneboligens tilstand og standard. 

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring (ikke utfylt) følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1961.

Kommunen opplyser at det mangler byggesaksmappe på eiendommen, har derfor dessverre hverken f.attest, brukstillatelse, byggeår eller tegninger.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Den arkitekttegnede boligen har en spennende planløsning med en hyggelig velkomst i en romslig hall med fin lystilgang gjennom store vinduer, her er det også er plass til en sittegruppe. Til hallen ligger det en kjellerstue også med store vinduer ut til gårdsplassen. Forøvrig er det gang videre inn til boder og fyrrom. Boligens 3 halvplan gir god kontakt mellom etasjene. På neste halvplan har man alle hovedfunksjonene; En stor, flott vinkelstue med plass til flere sittegrupper og en spisestue, fra stuen er det utgang til en skiferbelagt terrasse med den hyggelige og solrike hagen på utsiden. Kjøkkenet har en enkel innredning antatt fra byggeår, praktisk med benkeplasser på langsidene og direkte adkomst til vaskerommet, hvor det er en separat utgang. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. Et toalett med tilkomst fra vaskerommet ligger også på dette halvplanet. I øvre del er det en hyggelig repos løsning hvor det er tilkomst til de 3 lyse og romslige soverommene og et badeværelse med badekar og håndvask. Fra både boligen og den koselige hagen kan man nyte den flotte utsikten. Huset har en gjennomgående og opprinnelig standard og har behov for modernisering. 

De byggeklare tomtene, mot øst og nord, vil kunne endre utsiktforholdene fra boligen.

Oppvarming

Sentralfyr/radiatorer (fra 1961). Oljedrift utkoblet, drives i dag elektrisk. Oljetanken er fjernet fra eiendommen.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G5

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:

Dagbok nr. 503759, tinglyst: 19.11.1960: type heftelse. Bestemmelse om bebyggelse - vedlikeholdsplikt til vei, bestemmelse om gjerde, bestemmelse om ledninger mm.

Dagbok nr. 1316, tinglyst: 12.04.1966: type heftelse. Bestemmelse om bebyggelse - rett for nabo mot nord med g/bnr. 140/645, 140/650 å bygge inntil felles grense i en avstand på 1 m.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eiendommene har felles tinglyst rett til vei, vann og avløp over gnr. 140, bnr. 1296. Boligen har felles vann- og avløpsledning, ut til offentlig ledninger koplet på Østre vei sammen med de 2 naboeiendommene (ubebyggede tomtene g/bnr. 140/1296 og 1297) sammen med adkomstvei over gnr. 140, bnr. 1296. Rettigheten er tinglyst på gnr. 140, bnr. 1263, med dagbok nr. 1000548, tinglyst 09.07.2018.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

2 nabotomter er fradelt og utskilt fra denne eiendom, en mot øst (gnr 140/bnr 1297) og en mot nord (gnr 140/bnr 1296), disse tomtene vil bli bebygget med hver sin enebolig. Disse 3 eiendommene vil få felles adkomst område. Diverse info om ny nabobebyggelse er vedlagt, herunder situasjonskart, fasade/plan/snitt tegninger. Ta gjerne kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Naboeiendommen i syd, Gårdboveien 14C (gnr. 140, bnr. 376) har søkt om påbygg/ombygging. Nabovarsel er mottatt og påklaget. Nabovarselet med tegninger kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 22.05.2019 er avsatt til: Boligbebyggelse - nåværende. BYA 25% utnyttelse for frittliggende småhusbebyggelse.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Det vises til vedlagte tilstandsrapport.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Megler vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen 
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Oppdragets KR-kode

KR21.2089

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 11 607,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 905 506,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 259 821,60. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.921.342,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,- .

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet selgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema (ikke utfylt) følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen 
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

EnergiattestEgenerklæring boligselgerforsikringVedlegg til salgsoppgave Takst
Jørgen Erland Pettersson
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

Jørgen Erland Pettersson

Telefon
Mobil 91835000
Send epost

Lurer du på noe

Jørgen svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies