Komplett salgsoppgave

Kirkeveien 35

4 850 000 kr
185 m²
5 soverom
Velkommen til Kirkeveien 35!
Velkommen til Kirkeveien 35!
Kart
Alexander Abelseth
Presenteres av
Alexander Abelseth
Nær Lierbyen
Stor & innholdsrik enebolig med hybel. 5 sov & 3 bad. Oppussingsbehov. Garasje. Tomt over 1,4 mål. Kort vei til Lierbyen

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 850 000 kr
 • Omkostninger
  122 420 kr
 • Totalpris
  4 972 420 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1948
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  185 m²
 • Bruksareal
  237 m²
 • Tomteareal
  1 493,9 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

Visning

Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor og innholdsrik enebolig med hybel.
 • Stue/spisestue med varmepumpe og vedovn
 • Kjøkkeninnredning i seksjoner fra perioden 2013-2016
 • Flislagt bad fra 2010 i 1. etg med dusjkabinett og boblebadekar
 • Bad med dusjnisje i 2. etg og bad med dusjhjørne samt badekar i u. etg
 • Hybel i u. etg med egen inngang
 • Boligen har et oppussingsbehov
 • Skjermet uteplasser og hageområde med gode solforhold
 • Parkering i integrert garasje og på egen gårdsplass
 • Stort opparbeidet hageområde (tomt på over 1,4 mål)
 • Eiendommen er beliggende nær Lierbyen og grenser til grøntareal/skogsområde
 • Kort gangavstand til bussholdeplass samt flotte tur- og rekreasjonsområder
 • Gangavstand til Lierbyen sentrum med servicetilbud, matbutikker og bussknutepunkt

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kirkeveien 35, 3402 LIER
Kommunenummer 3049, gårdsnummer 50, bruksnummer 74, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal (BRA): 237 kvm
Totalt primærrom (P-rom): 185 kvm
Totalt sekundærrom (S-rom): 52 kvm
Primærrom
Underetasje:
46 kvm: Gang, stue, kjøkken, bad, wc-rom og soverom.
1. etasje:
83 kvm: Stue, spisestue, kjøkken, bad, gang og vindfang.
2. etasje:
56 kvm: Gang, bad, kontor/soverom og 3 soverom.
Sekundærrom
Underetasje:
19 kvm: Boder og teknisk rom.
1. etasje:
18 kvm: Garasje.
2. etasje:
15 kvm: Vinterhage.
Uthus
1. etasje (BRA/S-rom): 32 kvm - Gang og boder.
Loftetasje (BRA/S-rom): 14 kvm - Bod.
Deler av loftetasjen i uthuset, bod i underetasjen og opphøyd del av kjøkken i underetasjen er ikke av måleverdig areal pga. lav takhøyde.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20.10.2022 utført av Sverre Alexander Enersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på støpt gulv mot grunn og grunnmur av betong/murkonstruksjoner. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller i hovedsak av trekonstruksjoner og betong/murkonstruksjoner. Yttervegger i trekonstruksjoner med liggende trekledning. Tak med saltaksform og pulttaksform av trekonstruksjoner tekket med takstein og takplater. Boligen har profilert ytterdør i tre med glassfelt fra ukjent årstall. Profilert Kjellerdør i tre fra ukjent årstall. Terrassedører i tre med glassfelt fra 1986 og 1978. Vinduer i 2-lags glass med karmer/rammer av tre fra 2019, 2017, 1984, 1978, 1969, byggeår og ukjent årstall. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Boligen ble tilbygget/påbygget i 1958 og 1986.

Standard

Fra gårdsplassen er det trappeadkomst til boligens overbygde inngangsparti i 1. etasje. Videre er det adkomstvei til boligens underetasje i mellom boligen og uthuset.
1. etasje
Stue: Stue med sofaområde, delvis åpen løsning mot spisestue. Frittstående vedovn med murvegg. 3-stavs parkett på gulv, panel på vegger og malt himling.
Spisestue: Spisestue med god plass til sittemøblement, delvis åpen løsning mot stue. 3-stavs parkett på gulv, panel på vegger og malt himling. Utgang til sydøstvendt terrasse på ca. 15 kvm. Utvendig markise virker ikke.
Kjøkken: Kjøkkeninnredning i seksjoner fra perioden 2013-2016. Over- og underskap samt vitrineskap i hvit og profilert utførelse. Flislagt felt over laminerte benkeplater. Svært god benkeplass. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum og ventilator. Opplegg for oppvaskmaskin, komfyr og frittstående kjøleskap. 3-stavs parkett på gulv, panelplater på vegger og plater i himling.
Bad: Badet er fra 2010. Heldekkende servant over servantskap i lys og profilert utførelse. Tilsvarende utførelse på vegghengte skap. Speil over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett, dusjkabinett og hjørneboblebadekar med hånddusj. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Downlights i tak og varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
Gang: Trappegang til 2. etasje og underetasje. 3-stavs parkett på gulv, panel på vegger og panel i himling.
Vindfang: Fliser på gulv, panel på vegger og panel i himling.
2. etasje
Gang: Trappegang til 1. etasje. 3-stavs parkett på gulv, panel på vegger og panel i himling. Tilgang til uinnredet kaldtloft via luke.
Kontor/soverom: Garderobeskap i hvit og glatt utførelse. 3-stavs parkett på gulv, malt strietapet på vegger og plater i himling.
Soverom 1: Skyvedørsgarderobe med speilfronter. Laminat på gulv, panel på vegger og malt himling. Utgang til østvendt vinterhage på ca. 14 kvm og sydvendt balkong på ca. 5 kvm. Vinterhage med flislagt dekke og panel på vegger.
Soverom 2: Laminat på gulv, panelplater på vegger og malt himling.
Soverom 3: 3-stavs parkett på gulv, panelplater på vegger og plater i himling.
Bad: Badet er fra 1990. Servant over servantskap i hvit og profilert utførelse. Speil over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjnisje med veggmontert dusjarmatur. Belegg på gulv, fliser på vegger og plater i himling.
Underetasje (hybel)
Gang: Trappegang til 1. etasje. Fliser på gulv, panel på vegger og malt himling.
Kjøkken: Over- og underskap i hvit og profilert utførelse. Flislagt felt over laminerte benkeplater. Oppvaskkum. Opplegg for vaskemaskin. Fliser på gulv, panel samt fliser på vegger og panel i himling. Tilgang til bod og teknisk rom. Rommet har også utvendig adkomst.
Stue: Delvis åpen løsning mot soverom og kjøkken. Plassbygd garderobeskap i hvit og glatt utførelse. Laminat på gulv, panel på vegger og panel i himling.
Soverom: Delvis åpen løsning mot stue. Laminat på gulv, panel på vegger og panel i himling.
Bad: Heldekkende servant over servantskap i lys og profilert utførelse. Tilsvarende utførelse på vegghengt skap. Speil og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med dusjhjørne og frittstående badekar med veggmontert hånddusj. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
Wc-rom: Vegghengt servant. Speil og lysarmatur over servant. Gulvstående toalett. Fliser på gulv, tapet på vegger og panel i himling.
Generelt om boligen: Luft-til-luft varmepumpe fra 2019, plassert i spisestue (1. etg). 200 liters varmtvannsreder fra 2008, plassert i bod/teknisk rom (u. etg). 200 liters varmtvannsbereder, plassert i bod med utvendig adkomst (u. etg). Eldre opplegg for vannbåren varme med radiatorer, tilkoblet fyringsanlegg som er plassert i bod/teknisk rom (u. etg). Sikringsskap med automatsikringer, plassert ved trapp til 2. etg. Det ble avholdt EL-tilsyn i januar 2019, og det ble påpekt en del feil/mangler. Dette ble utbedret av Ingeniør Ivar Pettersen AS, og det forligger samsvarserklæring på utført arbeid datert 29.07.2019.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
- Bad (u. etg), bad (2. etg), wc-rom (u. etg), terrasse (1. etg) og drenering: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering, se rapport for nærmere detaljer.
- Bad (1. etg): Manglende ventilasjonsspalte ved dør/terskel, manglende drenering fra sisterne, uegnet plassering av vindu i våtsone, uoversiktlig bruk av slukmansjett samt tettesjikt og usikre tettedetaljer ved rørgjennomføring (tilknyttet k-rør v/badekar).
- Kjøkken (1. etg): Manglende automatisk lekkasjestopper og noe slitasjemerker samt svelling på innredning.
- Øvrige rom (1. etg): Ikke tilfredsstillende ventilasjon og dørblad til innerdør v/bad har kontakt med terskel/karm.
- Rom under terreng (u. etg): Høy alder samt slitasje på gulv, fuktmåling som viste forhøyede fuktverdier og dørblad til innerdør v/bod har kontakt med terskel/karm.
- Loft (innredet): Stedvis knirk i gulv, ukjent konstruksjonsoppbygging (deler av konstruksjon er lukket) og dørblad til innerdør v/bad har kontakt med terskel/karm.
- Loft (uinnredet/råloft): Redusert ventilering av kaldtloft, stedvis fuktmerker i tak/undertak (spesielt ved takoppløft), kan ikke verifisere at det er etablert dampsperre og mangelfull/lite ventilering av yttertakkonstruksjon.
- Ildsteder/skorsteiner innvendig: Bemerkninger etter tilsynsrapport.
- Innvendige trapper: Noe knirk og trapper mangler rekkverk.
- Etasjeskiller (2. etg): Skjevhetsmåling - forskjell på ca. 25 mm (soverom 1), ca. 15 mm (soverom 2) og ca. 10 mm (soverom 3).
- Etasjeskiller (1. etg): Skjevhetsmåling - forskjell på ca. 20 mm (stue) og ca. 12 mm (kjøkken).
- Tekniske anlegg, VVS anlegg: Sikkerhetsventil mangler kontrollert avrenning til avløp.
- Grunnmur: Stedvis riss/sprekker samt pussavskalling.
- Stikkledninger og tanker: Ikke undersøkt utvendige vann- og avløpsledninger, foreligger ingen dokumentasjon på ledningene og ingen dokumentasjon på oljetank.
Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
- Kjøkken (u. etg), yttervegger inkl. fasader og konstruksjon, yttertak, utvendige trapper og frittstående byggverk (uthus): Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering, se rapport for nærmere detaljer.
- Balkong/vinterhage (2. etg): Preg av høy alder samt slitasje, påvist råteskader, tegn på lekkasjer/skader, for lav rekkverkshøyde og for store åpninger i rekkverk.
Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

Løsøre og tilbehør

Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Varmepumpe i spisestua i 1.etg (ny i 2019). Vedovn i stue (1. etg). Varmekabler i gulv på badet i 1.etasje. I kjelleretasjen er det varmekabler i gang/kjøkken i hybel og på badet (ukjent alder og tilstand). Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2020, utført av Drammenregionens brannvesen IKS. Følgende bemerkninger ble konstatert under tilsynet: Montert brennbart materiale på/inntil skorsteinens utkragning ved gulv (2. etg) og skorstein bør rehabiliteres på sikt (ny vurdering ved neste tilsyn om det er nødvendig med rehabilitering). Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Oljetanken er plassert i bod med utvendig adkomst, anlegget er delvis demontert og er ikke i drift per dags dato. Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med nedgravd oljetank/parafintank om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen fra 1949, som omfatter boligen.
Det er utstedt godkjente byggetegninger for opprinnelig boligbygning fra 1946, for uthus fra 1949, for tilbygg av garasje fra 1958, for inngangsparti datert 21.09.1982, for terrasse datert 13.03.1986, for tilbygg av garasje datert 17.04.1986 og for bruksendring av garasje til bad (ikke datert - tiltak er meldt inn til kommunen).
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Deler av balkongen i 2. etasje har blitt innlemmet og lukket igjen i senere tid (etablert nåværende vinterhage). Megler anfører at det ikke foreligger dokumentasjon på søknad til kommunen vedrørende det utførte tiltaket. Kjøper overtar risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen samt kostnader forbundet med dette.
Det foreligger tillatelse til tiltak uten ansvarsrett datert 06.03.2019, tiltaket gjelder bruksendring av kjeller fra tilleggsdel til hoveddel. Ferdigattest for dette tiltaket ble utstedt 15.03.2019.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Dagboknummer: 406033
Tinglysningsdato: 25.09.1978
Servitutten omhandler: Lier kommune har rett til anleggelse samt vedlikehold av spillvannsledninger over eiendommen, i tillegg rett til alt av anleggsarbeid i tilknytning til ledningene.
Dagboknummer: 119367
Tinglysningsdato: 10.01.2007
Servitutten omhandler: Lier kommune har rett til anleggelse samt vedlikehold av kommunale vann- og avløpsledninger over eiendommen.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens underetasje som er innredet som en hybel er lovlig for beboelse, men er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Diverse

Boligen har delvis vært utleid i de senere år og selger har selv ikke bebodd eiendommen siden vinteren 2022. Noe av årsaken til det er helserelatert. Selger har derfor begrenset kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgaven. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger ikke har mulighet å vite. Kjøper overtar derfor all risiko for denne type feil og mangler.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende nær Lierbyen og grenser til grøntareal/skogsområde. Gangavstand til både dagligvarebutikker, bussknutepunkt, barnehager og barneskole. Skjermet uteplasser og hageområde med gode solforhold. Nærhet til marka med flotte tur- og rekreasjonsområder.
Dagligvarebutikken Coop Extra, baker, blomsterbutikk og bensinstasjon på Heggtoppen. Lierbyen sentrum i nærheten, hvor man finner flere servicetilbud som apotek, frisør, dagligvarebutikk, caféer, restauranter, dyreklinikk m.m. Ca. 10 minutters kjøring til Drammen, ca. 15 minutters kjøring til Asker og ca. 40 minutters kjøring til Oslo. Enkel adkomst til E-18 retning Oslo og Kristiansand.
Elvebredden til Lierelva som er vesentlig opparbeidet de siste årene med en fin "elvepark", med sittemuligheter, grillplass og rolige gangveier. Det er også fine tur- og fiskemuligheter langs Lierelva (se www.lierelva.com for fiskeforeningens hjemmeside). Lierelva er også glimrende for kanopadling. Den flotte Liermarka - blant annet Eiksetra - ligger en kort tur unna med flotte turmuligheter hele året. Fin tur/sykkelsti langs den gamle Lierbanen. Det er gang- og sykkelstier helt til bykjernen i Drammen, som er ca. 25 minutters sykkeltur unna.
Lekeplasser og fotballbaner i tilknytning til barneskolen er innen kort gangavstand. Svømmehall på Stoppen samt St. Hallvardhallen. Stoppen Sportsklubb er et aktivt idrettslag i nærområdet, både sommer- og vinterstid, se www.stoppensk.no. Sjåstad Vestre Lier og Lier IL har flotte tilbud innen ski og skyskyting. Ridesenter på Linnesvollen. En av østlandets beste golfbaner, Holtsmark golfbane, i Sylling (www.holtsmarkgolf.no). Kort vei til Liertoppen kjøpesenter, og Drammen sentrum med de fleste servicetilbud. For mer info om fritidstilbud i Lier gå inn på www.lier.kommune.no og/eller www.liernett.no.
Kort gangavstand til bussholdeplass langs Kirkeveien og bussknutepunkt i Lierbyen sentrum. I Lierbyen sentrum er det bussforbindelser til Asker, Tranby, Drammen og Oslo. På hverdager går det om morgenen buss (Brakars linje 169) hvert 15. minutt innover til Oslo, med tilsvarende hyppighet fra Oslo på ettermiddagen. Buss til Asker, Tranby og Drammen går minimum en gang pr. time på hverdager, for rutetider se www.brakar.no. Lier Stasjon med god togforbindelse retning Oslo og Kongsberg, se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager: Veslefrikk barnehage, Bakkeli barnehage, Eikenga andelsbarnehage.
Skoler: Hegg barneskole, Lierbyen ungdomsskole, Lier videregående skole og St. Hallvard videregående skole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 493,9 kvm. Skrånende tomt som er opparbeidet med gressplen, trær, hekk, prydbusker og diverse beplantninger. Asfaltert innkjørsel og gårdsplass.

Parkering

Parkering i integrert garasje. Øvrig er det parkering foran garasjen og på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område men er avsatt til boligbebyggelse med hensyn til grønnstruktur ved kommuneplan for Lier Arealdelen 2019-2028 datert 18.06.2019. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Del av eiendommen mot sørøst er avsatt til LNF-formål. Det gjøres oppmerksom på at områder som er avsatt til LNF-formål (landbruks-, natur- og friluftsformål, kan gi begrensninger i forbindelse med videre utbygging av tomt og ved fradeling av tomteareal. Konferer med megler for mer informasjon.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 11.670,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2021. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Renovasjonskostnader: kr 3.748,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Standard renovasjon, 2022.
I tillegg påløper det ca. kr 1.000,- pr. år for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
Boligen har vært delvis utleid i de senere år og selger har ikke bebodd eiendommen siden vinteren 2022. Selger har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen siden hun flyttet.
Det må påregnes kostnader til strøm inkl. nettleie, tv/internett, bygningsforsikring og innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 255 885,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 4 521 186,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.972.420,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Elena Normann

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mange
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring ombudgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,00% av salgssummen
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0406/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.22406

Dato

Sist oppdatert: 26. november 2022 kl. 05:21

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.