Volsdalen

Nørvegata 16 C

Prisantydning

1 700 000 kr

Fellesgjeld: 428 000 krOmkostninger: 1 032 krTotalpris: 2 129 032 kr
Etasje
3
Byggeår
1961
Soverom
3
Areal (P-ROM)
78 m²
Type / Eierform
Leilighet / Andel
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
4 699 kr

Praktisk leilighet med 3 soverom og balkong. Kort veg til NMK, NTNU og Ålesund sentrum

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Leiligheten med 3 soverom, balkong og sentral beliggenhet. Leiligheten inneholder 3 soverom, bad, kjøkken, stue, gang, bod.

* Sentralt

* 3 soverom

* Porttelefon

* Gode parkeringsmuligheter

* Kort veg til NMK, NTNU og Ålesund sentrum

Eiendommen

Nørvegata 16 C, 6008 ÅLESUND 
Gårdsnummer 133, bruksnummer 291, seksjonsnummer 0, kommunenummer 1504

Områdebeskrivelse

Leiligheten er beliggende i 3. etasje i boligblokk med sentral beliggenhet i Volsdalen. Eiendommen ligger i Nærvegata ca 3 km øst for Ålesund sentrum, og ligger i et etablert strøk med boligblokker, barneskole og kirke i nærområdet. Det er kort vei til nærbutikk, turterreng og Color Line Stadion.

Veibeskrivelse

Kjør Borgundvegen innover og ta til høyre ned bakken etter Volsdalen Barneskole. Ta så til venstre og blokken ligger på din høyre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

1-7 kl. Volsdalen skole 0.4 km
1-10 kl. Steinerskolen i Ålesund 1.6 km
1-7 kl. Larsgården skole 2.8 km
8-10 kl. Kolvikbakken ungdomsskole 1.2 km
Ålesund vgs. - Volsdalsberga 0.7 km
Fagerlia videregående skole 1.8 km
Fjelltun barnehage (2-5 år) 0.6 km
Jugendby barnehage 0.7 km
Klipra barnehage (0-5 år) 0.9 km
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 79 kvm
Totalt primærrom: 78 kvm

Leilighet
Bruksareal: 79 kvm

Primærrom:
Kjøkken, stue, bad, gang, 3 soverom: 78 kvm

Sekundærrom:
Bod: 1 kvm

I tillegg disponerer boligen 3 boder i underetasjen på til sammen 9 kvm. Ei fletteverksbod og to boder med trevegger. En bod på ca. 2,2 kvm, ei på ca. 3,3 kvm og ei fletteverksbod på ca. 3,4 kvm. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.03.2019 utført av Frode K. Mauren v/Møretakst. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 8.402 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med støpt fortau mot gate, forstøtningsmurer, støpte trapper/platter og noe plenarealer. 

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i betong- og murkonstruksjoner som er utleket og platekledd. Fasadene mot syd ble oppgradert i 2006/2007 med nye fasadeplater, oppgradering av balkonger og utskifting av vinduer mot syd. Fasade mot nord, øst og vest er nylig ferdigstilt rehabilitering på. Vinduer mot nord er byttet, ny hovedytterdør og ny porttelefon. Taket har flat takkonstruksjon tekket med papp e.l. ny taktekking. Vinduer og balkongdør mot syd av PVA-material med 2-lags isoleringsglass fra 2007. Det er betonggrunnmur, samt betong i etasjeskille. Finér hovedytterdør til leilighet. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på: 

TG 3:
Bad: 
Utifra alder og konstruksjon står badet foran full oppgradering. Badet vil ikke kunne fungere med tett dusjkabinett og jevnlig ettersyn av sluk inntill full oppgradering finner sted. 

TG 2:
Avløp og vannrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av badet vil det være naturlig å vurdere utskifting.

Varmtvannsbereder:
Bereder er mer enn 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. 

Elektrisk anlegg:
Anlegget er delvis av eldre dato, men det er foretatt noe utskifting. Dette er utført av elektro iflg. eier, men samsvarserklæring er ikke fremlagt. 

Overflater:
Eier har opplyst om at det var en vannlekkasje i yttervegg i samband med renovering utvendig. Dette ble utbedret. Ytterveggen mot innfartsvegen ble revet og bygd opp igjen pga. tidligere byggefeil med dobbel plastikk. Veggen er iflg. eier bygd opp igjen med en vegg på 100 mm, 20 mm mellomromm og ny vegg på 70 mm. Den innerste veggen har et lag gips og et lag MDF-plater for brannsikring og bedre varmeisolering. Nye rør til elektrisk og nye koblingsbokser inni veggen, utført høsten 2015. 

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 01.07.1961 Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger også ferdigattest på eiendommen datert 20.02.2008 og 16.10.2017 de to er i henholdsvis for fasadeendring og fasade rehabilitering.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Leiligheten er i stor grad oppusset fra 2014, med unntak av badet og fremstår generelt i god stand. Det er lagt nye laminatgulv senere år, senest i 2019 i gang/stue. Veggflater er malt tapet, og noe malte Hunton-plater på vegger, samt samlte himlinger. 

Bad: 
Badet er av eldre dato og har vinyl på gulv, malte tapetserte veggflater. Rommet har innredning med servant, wc, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. I tillegg er det montert en veggovn og elektrisk vifte. Vannrør av kobber er påvist på bad, og avløpsrør i plast som går videre til soilrør/sluker i gulv. Det er plassert en ca. 100 liters varmvannstank fra 1988 på bad. Dette badet har fått tilstandsgrad 3 og står foran full fornying, grunnet at det ikke er etter dagens krav til tettesjikt og har eldre røropplegg. 

Kjøkken:
Kjøkkenet har malt profilert kjøkkeninnredning som ble skiftet ut i 2014. Flisplater over kjøkkenbenk og integrert komfyr/induksjonstopp og oppvaskmaskin. Kjøkkenvetilator er montert over komfyr. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Boder:
Til leiiligheten tilhører 3 boder i underetasje. Ei fletteverksbod og to boder med trevegger. En bod på ca. 2,2 kvm, ei på ca. 3,3 kvm og ei fletteverksbod på ca. 3,4 kvm. 

Tekniske installasjoner:
- Sydvent balkong på ca. 8 kvm med utgang fra ene soverom
- Pipe i leiligheten
- Tilkoblet en ny vedovn i stue i 2016
- Skrusikringer i el-skap, hvor det er 3 nye automatsikringer ifm. kjøkken
- Ny måler i 2017
- Garderobeskap
- Periodisk avtrekk fra kjøkken/bad

Oppvarming

Leiligheten har peis i stue, og ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F5

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Nørvegata 10 AL.
Forretningsfører er OBOS Nordvest, tlf. 22 86 56 25
Dyrehold er ikke tillatt.  
Foretatt påkostninger de senere år: Fasader mot nord, øst og vest er tatt senere år. Vinduer mot nord er byttet ved fasade rehabiliteringen. Ny ytterdør og porttelefon. Ny taktekking. 
Planlagte påkostninger:
Det er vedtatt prosjekt vann/kloakk med oppstart 2. kvartal 2019 som vil ha en kostnadsramme på ca kr 5.000.000. Dette skal finansieres med kr 3.000.000 fra lån og kr 2.000.000 fra oppsparte midler. Det blir utbetalt kr 3.000.000 fra innvilget lån når prosjekt vann/kloakk starter. Borettslaget har hittil benyttet 26.000.000 av vedtatte 38.000.000 til rehabilitering. Av vedlikehold i denne sammengeng gjenstår oppgradering av avløpssystem og ventilering av bod-areal.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser. 

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til forslag reguleringsplan for områdene omkring ny innfartsveg Buholmsundet - Sørneset datert 24.08.76 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 24.08.76.

I tillegg foreligger det planer om utbygging av områdene syd for innfartsvegen. Regulering omfatter 6 boligblokker med til sammen ca. 152 leiligheter på deler av «slakteritomta», strandsona samt friområdet på haugen øst for CLS.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Leiebeløp inkluderer

Renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, byggningsforsikring, strøm fellesareal, eiendomsskatt, forretningsførsel, vaktmester, trappevask, Tv/internett og avsetting til vedlikehold.

Oppdragets KR-kode

KR76.1933

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, byggningsforsikring, strøm fellesareal, eiendomsskatt, forretningsførsel, vaktmester, trappevask, Tv/internett og avsetting til vedlikehold.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 510.458,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 1.837.648,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 50.542,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 428.000,- pr. 31.12.2018

Total fellesgjeld for boligselskapet er 41.600.952,- pr. 31.12.2018 og lånevilkårene er:

Lån 1: Husbanken, restbeløp kr 25.936.211,- 
Lånets løpetid: Restløpetid: 27 år 3 mnd.
Avdragsfrihet til 01.05.2026
Rentebetingelser: Flytende 2,10% 

Lån 2: Husbanken, restbeløp kr 15.664.741,- 
Lånets løpetid: Restløpetid: 14 år 9 mnd. 
Avdragsfrihet nei, 
Rentebetingelser: Flytende 1,50%

Det er vedtatt prosjekt vann/kloakk med oppstart 2. kvartal 2019 som vil ha en kostnadsramme på ca kr 5.000.000. Dette skal finansieres med kr 3.000.000 fra lån og kr 2.000.000 fra oppsparte midler. Det blir utbetalt kr 3.000.000 fra innvilget lån når prosjekt vann/kloakk starter. Borettslaget har hittil benyttet 26.000.000 av vedtatte 38.000.000 til rehabilitering. Av vedlikehold i denne sammengeng gjenstår oppgradering av avløpssystem og ventilering av bod-areal.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.129.532,- Av dette beløpet utgjør kr 428.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: Fastpris kr 35.000,- av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Kjetil Marstein
Eiendomsmegler

Kjetil Marstein

Telefon
Mobil 99388164

Lurer du på noe

Kjetil svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.