Grefsen/Kjelsås

Kjelsåsveien 67

Prisantydning

12 450 000 kr

Omkostninger: 312 472 krTotalpris: 12 762 472 kr
Byggeår
1922
Soverom
3
Areal (P-ROM)
158 m²
Tomteareal
1219 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Nydelig og pent oppusset villa med hage,og store utearealer. Ny garasje med elbillader

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Kjelsåsveien 67, en nydelig villa fra 1920-tallet som er betydelig påkostet i nyere tid. I perioden 2013-2017 er det blant annet blitt utført oppgradering av det elektriske anlegget, ny avløpsledning fra huset ut til offentlig nett, bygget ny garasje med elbil-lader, nytt kjøkken, et nytt- og et renovert bad.
Yttertak skiftet i 2004 og tak ved utbygg stue ble skiftet i 2013.
Huset har en sentral beliggenhet med kort vei til holdeplass for buss og trikk, gangavstand til skoler og barnehager og det er meget kort vei til noen av byens flotteste turområder.

Eiendommen

Kjelsåsveien 67, 0488 OSLO 
Gårdsnummer 75, bruksnummer 265, seksjonsnummer 1, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

Attraktiv beliggenhet i rolig og barnevennlig boligområde nær marka bestående hovedsakelig av villa-, rekkehus og blokkbebyggelse. Gangavstand til viktige fasiliteter som offentlig kommunikasjon, barnehager/skoler, matbutikker, marka og fotballbaner. Kort vei til Grefsenplatået med blant annet grønnsakshandel, restaurant og 7/11. Søndagsåpen Joker kun et par minutter gange fra boligen.

Fra boligen er det kort vei til offentlig kommunikasjon som raskt tar deg til mer sentrale deler av hovedstaden. Buss 22 og 25 stopper i Kjelsåsveien rett i nærheten av boligen, samt trikk fra Grefsenveien. Tog fra Kjelsås stasjon og T-bane fra Storo. 
Ønsker du friluft/rekreasjon, er turmålene mange. Du kan ta turen til Grefsenkollen, besøke Teknisk Museum på Frysja eller ta en sykkeltur rundt Maridalsvannet. Det er bademuligheter i Stilla, Brekkedammen og Trollvann. Om vinteren kan du spenne på deg skiene et par hundre meter fra boligen og ta en skitur i en av de mange løypene. Ønsker du andre vinteraktiviteter, kan du besøke Oslo skisenter på Trollvann eller Linderudkollen med serveringsted, hoppbakker og lysløype med kunstsnøanlegg. 

I nærheten ligger Myrerjordet som er en stor, grønn "lunge" med tilbud til både store og små. Her er det flere gressbaner, kunstgressbane, tursti, treningsapparater og en sandballbane. Jupiterjordet med fotballbane og lekeplass ligger i kort gangavstand fra boligen.

10 minutter å sykle til Torshov og 15 minutter til Grünerløkka. Grefsenkollen Restaurant er en fin spasertur, eller kort kjøretur/busstur unna. http://www.grefsenkollen.no.

Bydelen byr på et utvalg av Oslos beste skoler, og Kjelsås Idrettslag har et bredt tilbud til alle aldersgrupper.

Barnehager og skoler

Eiendommen sogner til Grefsen barneskole og ligger ifølge kommunens hjemmeside akkurat i grensen mellom Grefsen og Disen skole. Engebråten ungdomsskole.
Det er flere private og kommunale barnehager i nærområdet. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 199 kvm
Totalt bruksareal: 172 kvm
Totalt primærrom: 158 kvm

Primærrom:

1. etasje: 75 kvm - hall, bad, kjøkken, stue

2. etasje: 52 kvm - gang, bad, 3 soverom

Kjeller: 30 kvm - gang, kjellerstue, vaskerom

Sekundærrom:
Kjeller: 11 kvm - bod.
1.etasje: 3 kvm - bod med utvendig adkomst (er medtatt i BRA for huset)

Garasjerom og bod: 24 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.08.19 utført av takstmann Jo Henrik Stigen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 1.219 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal men sameiet har via vedtekter angitt disposisjonsretter for tomten til den enkelte seksjon. Vedtektene har et tilhørende kart som viser disposisjonsrettene.

Parkering

Garasje for én bil med ladeboks for el-bil. Forøvrig god plass til oppstillingsplasser for bil på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført ca. 1920 med valmet tak tekket med takshingel. Yttervegger er i trebindingsverk utvendig kledd med panel. Etasjeskiller i tre. Boligen er fundamentert med såle til antatt fast grunn.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten skal takstmannen angi tilstandsgrader (TG1-TG3). I vedlagte rapport har takstmannen ikke gitt TG3. Det er gitt TG2 på flere punkter, i hovedsak på bakgrunn av bygningsdelens alder og forventet levetid. Takstmannen kommenterer at det bør etableres inspeksjonsluke for kontroll av krypkjeller. Videre at det er registrert noe fukt på gulv i bod. Han gir TG 2 på eldre vinduer og dører, men TG1 på vinduene og dør av nyere dato. Baderommene er gitt TG 1, men en kommentar på en flis ved dør på bad i 2.etasje som har løsnet/sprekk i fuge. Det er observert fuktmerker ved pipen på loftet, men ingen forhøyde fuktverdier på befaringsdagen og takstmannen skriver at det bør holdes under observasjon.
I selgers egenerklæringsskjema fremkommer det at bad i 2.etasje ble totalrenovert i 2013 ved Myhrvold Interiør AS ( i regi av forrige eier) Bad i 1.etasje ble totalrenovert ved egeninnsats og vennetjenester i 2016. Det er utført tilsyn med pipen i 20119. Rapporten pekte på noen avvik som kan utbedres (rapport kan fremvises på forespørsel). El-tilsyn ble utført i 2019 av Hafslund Nett, ingen avvik funnet. Elektrisk anlegg i 2.etasje var nytt i 2013 v/Andre Sandin Elektro. Yttertaket ble skiftet i 2004 av City Taktekking, tak i utbygg stue ble skiftet i 2013 av forrige eier.
Det er ikke forelagt dokumentasjon på utført arbeide på eiendommen i regi av forrige eier i perioden 2004-2016 og opplysningene intatt i denne salgsoppgave er basert på opplysninger gitt ved forrige eier ved salg av eiendommen i 2017.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Garasjen oppført i 2017 ble sendt inn til kommunen som en byggesøknad unntatt søknadsplikt. PBE mottok meldingen om byggingen den 17.11.2017.

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1921 og var oppført som en tomannsbolig. Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1920, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. 
Eiendommen ble tilbygget i 1970 med utvidelse av stuen og tilbygget ble ferdigattestert 10.04.1972.
I 1992 ble det utført nytt tilbygg med terrasse ut fra kjøkkenet (er revet i forbindelse med byggesaken i Kjelsåsveien 67 B fra 2016, nå med adresse Nandrups vei 12), omgjøring av stuevindu til karnappvindu og en balkong i 2.etasje. Tiltaket er byggemeldt, men megler kan ikke finne dokumentasjon på at ferdigattest ble gitt. Byggesaken ble sanert av kommunen etter §86 A, 17.03.1994
På siste godkjente byggetegninger er det ikke bad i 2.etasje. Dette badet ble oppført i 2013 ifølge tidligere eier. Søknadsplikt for bygging av bad ble opphevet 01.01.2012. Terrassedøren og trappen til hagen fremkommer heller ikke på byggetegningene. Dette er fasadeendringer som mulig er søknadspliktige. Disse endringene er ikke omsøkt og potensielt ikke godkjent hos kommunen. Boden med utvendig adkomst, på baksiden av inngangspartiet, fremkommer heller ikke på siste godkjente byggetegning hos kommunen.
Kjellerstuen er betegnet som "kjellerrom" på siste godkjente byggetegning og er ikke godkjent for varig opphold.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår ved visning og overtar evt. risiko for krav om retting/endring av eiendommen i samsvar med byggetegningene fra kommunen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Standard

Nydelig villaeiendom som er oppført på 1920-tallet. Boligen har i nyere tid blitt betydelig påkostet, men har allikevel bevart noe av sin opprinnelige sjarm.

Inneholder:
1. etasje:
Entré med flislagt gulv og gulvvarme. Det er plass til løsning for oppheng av yttertøy og det er videre montert et integrert garderobeskap i trapperommet.

Fra entréen er det adgang til et lekkert baderom, pusset opp i 2016. Badet er utsyrt med wc, servant med underskap, speil og belysning samt dusjnisje med glassvegger. Innredningen er fra Dansani og Villeroy og Boch.

Stor og lyse stue med god takhøyde. Stuen har plass til sone for lenestoler, sofagruppe og spisestuemøbler og det er god atmosfære i rommet. Peis.

Kjøkkenet ble montert i 2015/2016 og har et stilrent og moderne uttrykk med lys, glatt innredning og smakfulle fliser mellom benk og overskap. Hvitevarer fra Miele er integrert.

Fra stuen er det utgang til hage via tofløyet terrassedør (montert 2016).

Nydelig og solrik hage som både er hekkbeplantet aog avgrenset med gjerde i tomtegrensene. Her er det gode solforhold og rikelig med tumleplass for både store og små. På gårdsplassen er det god plass til trampoline og i tillegg oppstillingsplasser for flere biler.

2. etasje:
Etasjen ble omgjort til dagens løsning med bad og 3 soverom i 2013.
I trapperommet er det plass til en koselig lekekrok for de minste, eller plass til hjemmekontorløsning. Det er adkomst til loftet via loftsluke.

3 soverom med garderobeskap. Hovedsoverommet har utgang til balkong med gode solforhold.

Lekkert baderom med spafølelse. Badet er både utstyrt med badekar og separat dusjnisje (m/regnfallsdusj). Smakfulle baderomsmøbler fra Villeroy og Boch med dobbelservant på eikefarget servantmøbel, matchende veggskap, speil med overlys og
veggmontert toalett.

Kjeller:
Trapperom med lagringsplass under trappen.

Koselig kjellerstue med teppelagt gulv. Rommet er av eier benyttet som gjestrom, men er også ypperlig som tv-stue (uttak for GET).
Fra kjellerstuen er det adgang til en romslig kjellerbod på ca. 11 kvm.

Vaskerom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Rommet er innedet med skap- og hylleløsninger og det er montert utslagsvask. Varmtvannsbereder på 300 liter er også plassert på vaskerommet.
 

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. Gulvvarme på bad og i entré. Peisovn i stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert og boligen er tilknyttet et sameie bestående av 2 boliger, med sameiebrøk 1/2. 
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.

I sameiets vedtekter fremkommer det blant annet at hver seksjon selv er ansvarlig for utvendig vedlikehold. Vedlikehold av uteareal med disposisjonsrett, besørges av rettighetshaver. Fellesutgifter som skal og kan fordeles, fordeles likt mellom seksjonene.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 
Vedtekter og kart over disposisjonsretter ligger vedlagt denne salgsoppgave.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst 5 servitutter på eiendommen og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk: 
Dagboknr.3724, tinglyst 27.03.1952, type heftelse: SKJØNN
- Skjønn i forbindelse med ekspropriasjon av veigrunnarealer.
Dagboknr. 10456, tinglyst 19.06.1970, type heftelse: ERKLÆRING/AVTALE
- Nandrups vei og Kjelsåsveien godkjennes inntil videre i sine nåværende bredder, hhv. 6 meter bred kjørebane og 2 meter bredt fortau. Dersom kommunen forlanger det, plikter eier å opparbeide vei til og langs den side av tomten hvor dewn har sin adkomst, å legge hovedkloakk, herunder i tilfelle også særskilt overvannsledning til og langs eller over tomten. Eier har vedlikeholdsansvaret inntil kommunen har overtatt vei og ledninger. Grunn regulert til vei kan overtas av kommunen uten dom eller ekspropriasjon. Eier har gjerdeplikt. 
Dagboknr: 13003, tinglyst 08.03.1994, type heftelse: ERKLÆRING/AVTALE
- Dette er en midlertidighetserklæringvedr. avstanden fra garasjetaket til regulert senterlinje i Kjelsåsveien. Eier er forpliktet til å fjerne/forandre byggearbeidet dersom kommunen forlanger det. 
Dagboknr.382232, tinglyst 29.04.2016, type heftelse: BESTEMMELSE OM VEG
- I forbindelse med bebyggelse av ny bruksenhet på eiendommen, har kommunen gitt midlertidig dispensasjon fra krav om å opparbeide vei, og Nandrups vei er dermed inntil videre godkjent i sin nåværende bredde. Dersom dispensasjonen trekkes tilbake, er eier forpliktet til å bekoste opparbeidelse av veien til regulert bredde i inntil 10 meter og med nødvendig tillegg for fylling og skjæring. (effektiv veibredde 6 meter). Eventuell overdragelse av veigrunn til kommunen skal skje vederlagsfritt for kommunen. 
Dagboknr.381796, tinglyst 29.04.2016, type heftelse: BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
-Erklæring vedr. garasjen som tilhører seksjon 2. Det er gitt et midlertidig unntak fra veglovens §29 vedr. garasjens avstand til Nandrups vei. Eier må fjerne/forandre garasjen, uten erstatning dersom kommunen forlnger det.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

I tillegg er det gitt dispensasjon fra avstand til vei vedr. oppføring av garasje i 2017. I meldingen fremkommer det at PBE har, med medhold i plan- og bygningslovens §19, gir dispensasjon (gyldig i 3 år fra vedtaksdato) fra regulringsplanen (avstandsbestemmelsene i veglovens §29) slik at garasjen kan plasseres inntill 6,5 meter fra midt regulert vei (Kjelsåsveien). PBE kommenterer videre: "Vi vurderer at tiltaket ikke er i strid med trafikksikkerheten og plasseres innenfor byggegrense". Denne er ikke tinglyst, men kan sees på kommunens hjemmeside.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S- 4220 (småhusplanen) datert 15.03.2006. På eiendommen er det også en regulert byggegrense ref. S-1494, datert 06.11.1968, som er en fellesregulering for flere eiendommer som liger til gatekryss.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Eier har kjøpt nybygg som er antatt ferdigstilt Q1 2020 og vil med det foretrekke overtagelse som samsvarer med dette. Selger er allikevel åpen for å diskutere tidligere overtagelse. Interessenter oppfordres til å angi ønsket dato for overtagelse i budskjema ved inngivelse av bud.

Oppdragets KR-kode

KR41.1987

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 13.542,50 for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten er kr 14.420,- pr år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 30.000 kWh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.800,-.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og internett. Eier har abonnement med kostnad på hhv kr 499,- og kr 450,- pr. md. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 2.939.585,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 10.582.506,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 12.762.472,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,6% av salgssummen
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.250,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Tommy Løvli
Daglig leder/ Eiendomsmegler MNEF

Tommy Løvli

Telefon
Mobil 93461151

Lurer du på noe

Tommy svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.