Svelvik / Sverstad

Skjoldveien 3

Prisantydning

5 990 000 kr

Omkostninger: 158 472 krTotalpris: 6 148 472 kr
Byggeår
2012
Soverom
5
Areal (P-ROM/BRA)
260 m² / 398 m²
Tomteareal
632 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje

Stor og eksklusiv enebolig - Rolig beliggenhet - Utsikt - Dobbel garasje - Hage

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Skjoldveien 3!

Eiendommen har en rolig beliggenhet på Sverstad i Svelvik. Meget barnevennlig.

Boligen stod nyoppført i 2012 og gir et moderne inntrykk. Boligen går over 3 etasjer, med gode romstørrelser og et påkostet materialvalg. En bolig for de kresne!

Vannbåren varme i alle rom.

Dobbel garasje.

Pen hagetomt som omkranser huset - med et rikt utvalg av prydbusker, roser og bærbusker. Beleggingsstein - med innfelt adresse - i gårdsplass foran garasje.

Eiendommen

Skjoldveien 3, 3060 SVELVIK 
Gårdsnummer 322, bruksnummer 143, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3005,
Gårdsnummer 322, bruksnummer 145, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3005

Områdebeskrivelse

Eiendommen er landlig og solrikt beliggende, med fjordutsikt, i et hyggelig nabolag. Kort gåtur til Svelvik sentrum med alle butikker, vinmonopol og servicetilbud. Barnevennlig nærområde med lekeplass, fotballbane og flere barnefamilier. 
 
Gode fritidstilbud i Svelvik. Eiendommen ligger sentralt i Svelvik med kort vei til båt- og badeliv. Aktiv båt- og seilforening. Fantastiske tur- og skimuligheter i marka som er nært beliggende til eiendommen. Strømm ILer en håndballklubb med mange aktiviteter og har idrettsanlegg med stor hall. Svelvik IF er en fotballklubb med egen gressbane og lag i alle årsklasser. Svelvik Sykkelklubb vokser raskt med utøvere på alle nivåer. Mange tilbud i forbindelse med skoler og andre foreninger. 15 min. med bil til Sande Golfklubb. 

Eiendommen har gangavstand til barne- og ungdomsskole, barnehage, kjøpesenter mv. Kort vei til nærmeste bussholdeplass. Gode bussforbindelser til Drammen og Sande fra Svelvik med videre kommunikasjon. Svært gode togforbindelser fra Drammen, med kun 35 min. til Oslo. Ferjeforbindelse mellom Svelvik og Hurumlandet med videre undervannstunnel til Drøbak/Oslo. Ca. 15 min. kjøring til Sande, Ca. 20 minutters kjøring til Drammen, 35 minutter til Asker og 55 minutter til Oslo. 50 minutter til Sandefjord Torp Lufthavn. 

Veibeskrivelse

Fra Drammen kjøres Svelvikveien fra Rundtom. I rundkjøringen ved Shell i Svelvik tas første avkjøring med skilt mot Ebbestad. Bakken følges ca. 500 m. før man tar til venstre inn Sivles vei. Hold veien rett frem opp bakken, og ta til høyre i krysset (Mølleveien). Følg til enden, og ta inn Sverstadveien til høyre, og Skjoldveien er beliggende på venstre side av veien (2. avkjørsel).

Barnehager og skoler

Svelvik kommune har fire offentlige og en privat barnehage. 

Det er to barneskoler i Svelvik kommune. Tømmerås skole i sentrum, og Tangen skole på Tangen/Nesbygda. 
Svelvik ungdomsskole i sentrum.

Videregående skoler i Sande, Drammen og Tønsberg. For videre utdanning finnes Papirbredden i Drammen med bla. Høgskolen i Buskerud og høyskolen i Telemark, se www.papirbredden.no.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 430 kvm
Totalt bruksareal: 398 kvm
Totalt primærrom: 260 kvm

Primærrom:
Kjelleretasje: Kjellerstue, kontor: 44 kvm
1. etasje: Hall, vaskerom, bad, tv-rom, stue, kjøkken: 111 kvm
2. etasje: Stue, 4 soverom, bad, omkledningsrom: 105 kvm

Sekundærrom:
Kjelleretasje: Teknisk rom, kjellerbod, garderobe, 3 lagerrom: 97 kvm
1. etasje: Garasje: 41 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.11.2018 utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 632 kvm. Tomten er meget pent opparbeidet. Beleggingsstein foran garasjen og langs veien, med adressen innfelt i kontraststein foran garasjen, samt nedfelt utebelysning. Store terrasseplattinger. Skjermede og fine uteområder. Stor parasoll (4,5 x 4,5 meter) med faststøpt fot. Rikt utvalg av prydbusker, roser og bærbusker. Gjerder mot nabo. Fra 2. etasje er det overbygget veranda med flott fjordutsikt.

Parkering

Garasje med plass 2 biler. Gode parkeringsmuligheter på steinsatt gårdsplass foran garasje samt langs veien foran huset. Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført slik:
Grunnmasser av fjell, sprengsteinsfylling og pukk. Støpt betong fundament/gulv som er glattpusset. Antas å være isolert og fuktsikret mot terreng i henhold til gjeldende forskrifter på oppføringstiden. Nedfelt selvlensende grunnvannspumpe i det ene kjellerrommet. Grunnmur oppført av betong. Yttervegger over grunnmur av bindingsverk. Utvendig liggende kledning. Vinduer med isolerglass. Velux takvindu. 2 fløyet og enkel balkongdør. Standard utgangsdør. Leddport på garasje med automatisk åpner. Kodelås på ytterdør og kodelås på terrassedører fra innsiden. Saltak med lett undertak. Tekket med takstein. Renner og nedløp i plastbelagt stål.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest gitt av Svelvik kommune datert 15.06.2016.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Det er ikke utført radonmåling.

Standard

1. etasje inneholder:
Entré / hall: Inngang via overbygget inngangsparti. Flislagt gulv. Lysmalte overflater. Downlights i taket. Skyvedørsgarderobe med speilfronter. Verandadør til hagen. Trapp til 2. etasje og ned til underetasje. Trappen er eksklusiv i utførelse med trinn i valnøtt.

Vaskerom: Flislagte vegger og gulv. Utslagsvask og praktiske benker med skuffer. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Verandadør til hagen.

Stue: Stor og lys stue, med store vindusflater som sikrer fin romfølelse. Parkett (valnøtt, som er gjennomgående i alle parkettgulv i huset) på gulvet. Lysmalte overflater. Downlights i taket. Lekker peisovn fra Scan. Meget god spiseplass mot kjøkken.

Kjøkken: Pen, hvitprofilert innredning fra IKEA. God skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer fra Siemens: Dobbel komfyr, induksjonstopp, 2 varmeskuffer, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Parkett på gulvet. Lysmalte overflater. Downlights i taket.

Bad: Flislagte vegger og gulv. Vegghengt WC. Dusjkabinett. Baderomsinnredning med servant, speilskap og skuffer. Håndkletørker.

Tv-stue / soverom 1: Parkett på gulvet. Lysmalte overflater. Downlights i taket.

2. etasje inneholder:
Loftstue: Parkett på gulvet. Lysmalte overflater. Downlights i taket. Utgang til overbygget veranda som har fin fjordutsikt.

Soverom 2: Parkett på gulvet. Lysmalte overflater. Downlights i taket.

Soverom 3: Parkett på gulvet. Lysmalte overflater. Downlights i taket.

Soverom 4: Parkett på gulvet. Lysmalte overflater. Downlights i taket.

Soverom 5: Parkett på gulvet. Lysmalte overflater. Downlights i taket.

Garderoberom: Parkett på gulvet. Lysmalte overflater. Downlights i taket.

Bod: Parkett på gulvet. Lysmalte overflater.

Bad: Flislagte vegger og gulv. Vegghengt WC. Stort dusjkabinett med massasjedyser. Boblebadekar. Dobbel baderomsinnredning med servanter, speilskap og skuffer. 

Kjelleretasje inneholder:
Kjellerstue: Flislagt gulv. Lysmalte overflater. Downlights i taket.

Kontor: Støpt gulv med epoxymaling. Lysmalte overflater. Downlights i taket.

Bod 1: Støpt gulv med epoxymaling. Lysmalte overflater. 

Bod 2: Støpt gulv med epoxymaling. Lysmalte overflater. 

Bod 3: Støpt gulv med epoxymaling. Lysmalte overflater. 

Bod 4: Støpt gulv med epoxymaling. Lysmalte overflater. 

Teknisk rom: Støpt gulv med epoxymaling. Lysmalte overflater. Downlights i taket. Varmtvannsbereder, varmepumpe og fordelingssystem til varmeanlegget. Sentralstøvsuger.

Garderoberom: Støpt gulv med epoxymaling. Lysmalte overflater. Downlights i taket.

Oppvarming

Vannbåren varme i alle rom i alle 3 etasjer, samt garasje. Vann er hentet fra boret grunnvann. I følge selger er besparelsen kontra ordinær strømforsyning hittil ca. 120.000 NOK etter at huset ble tatt i bruk i 2012.
Peisovn for vedfyring i stue i 1. etasje.
Balansert ventilasjonsanlegg.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket B2

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan "Sverstad Gård" godkjent 18.06.2007.
Eiendommen er avsatt til boligformål i henhold til kommuneplanens arealdel vedtatt 07.09.2015.

Diverse

Følgende medfølger som utgangspunkt ikke, men kan medfølge etter nærmere avtale: Frittstående hvitevarer. Parasoll på 4,5 meter x 4,5 meter, samt «juletrestang» i stål på 9 meter med samme fot som parasollen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR20.18509

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Vann/avløp: Ca. kr. 12.000,- (2017) per år, fordelt over tre terminer. Det er installert vannmåler, slik at avgiften vil variere avhengig av eget forbruk.

Renovasjon: Kr. 3.366,- (2018), fordelt over to terminer.

Eiendomsskatt: Det er ikke eiendomsskatt i Svelvik kommune (opphørte 2. halvår 2018).

Velforening: kr. 2.000,- per år (faktureres hvert halvår).

Det må påregnes kostnader til strøm/nettleie, tv-signaler, innboforsikring, bygningsforsikring, internett og evt fasttelefon. 

Årlig gebyr til feiervesenet vil også påløpe.

Selger har bygningsforsikring i Jernbanepersonalets Bank og Forsikring, ca. kr. 11.000,- per år (2018).

Selger hadde i 2017 et strømforbruk på ca. 22.100 kwt.

Selger har tv- og internettsignaler fra Viken Fiber med Altibox. Dekoder medfølger ikke. Se leverandørens hjemmesider for pris- og abonnementsinformasjon.

Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2016 var kr 1.526.624,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 5.495.847,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2016. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.140.972,-.

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. kr.14.650,- for eneboliger. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,0 % av salgssummen
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Morten Solberg Helgerud
Jurist - Eiendomsmegler

Morten Solberg Helgerud

Telefon
Mobil 95752167

Lurer du på noe

Morten svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!