Komplett salgsoppgave

Kipervikgata 24

4 400 000 kr
120 m²
3 soverom
Bad rehabilitert i 2014 med flislagt gulv med varmekabler. På vegger er det våtromsplater
Bad rehabilitert i 2014 med flislagt gulv med varmekabler. På vegger er det våtromsplater
Kart
Del
Camilla Christensen
Presenteres av
Camilla Christensen
Sentrum
En romslig 4-roms eierleilighet med sentral beliggenhet | 2 stuer | Veranda og balkong.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 400 000 kr
 • Omkostninger
  111 342 kr
 • Totalpris
  4 511 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1907
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  120 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 174 kr

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen Sunnmøre v/Eiendomsmegler Camilla Christensen har gleden av å presentere en flott og romslig eierleilighet beliggende i 2. etasje. Leiligheten inneholder: Gang, wc, 2 stuer, kjøkken, 3 soverom, bad og vaskerom. Bod i kjeller. Vestvendt veranda og østvendt balkong. Bygården er oppført i 1907, men er totalrenovert rundt 1990 på grunn av en brann. Det er i 2014 pusset opp bad, kjøkken og vaskerom i tillegg til overflateoppussing enkelte andre steder.
Det er kort gangavstand til det nye Bybadet, samt bysentrum med et yrende byliv med butikker, kafeer og restauranter og Byparken like nord for eiendommen. Her finner man flotte turløyper langs Borgernes veg og ikke minst trappene opp fra byparken til Fjellstua. Alt ligger til rette for en aktiv livsstil i et urbant miljø.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kipervikgata 24, 6003 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 201, bruksnummer 362, seksjonsnummer 4, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 130 kvm
Totalt primærrom: 120 kvm
Primærrom:
2. etasje 120 kvm: Gang, wc, 2 stuer, kjøkken, 3 soverom, bad og vaskerom.
Sekundærrom:
2. etasje 10 kvm: Bod
I tillegg disponerer leiligheten 1 bod i kjeller på ca. 16 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 08.06.2022, utført av Steffen Nohre Terkelsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i 1907, men er totalrenovert rundt 1990 på grunn av en brann. Leiligheten som skal selges er beliggende i 2. etasje.
Bygget er oppført i mur og betongkonstruksjon som har pusset overflate. Taket er et saltak som er tekket med skifer. Leiligeten har vinduer fra 1990 og ett fra 2014 som er montert på bad. De eldste vinduene er av malt trevirke med 2-lags glass. Vinduet fra 2014 er av PVC og har 2-lags glass. Terrassedør er trolig fra 1990, er av malt trevirke og har 2-lags glass. Ytterdør er av nyere dato og har malt trevirke. Hovedytterdøren er brann- og
lydklassifisert. Det er også montert en ytterdør som er plassert med utgang fra vaskerom ut til balkong mot vest. Det er etasjeskiller av trebjelkelag og støpt plate mot grunn. Det er en veranda med utgang fra vaskerom mot øst og en balkong med utgang fra vaskerom mot vest. Veranda mot vest er bygget i trevirke og en liten del har betongdekke. Rekkverket er av trevirke. Balkong mot vest er bygget i betong med rekkverk av stål. Det er montert rømingsstige ned fra både balkong og veranda.
Det er en innvendig trapp som deles med de andre i sameiet. Trappen er delvis av betong og delvis av trevirke. Rekkverket er av stål med håndrekke av tre.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at følgende bygningsdeler har fått tg3:
Vaskerom og bad: Rommene har ingen ventilasjon.
Wc: Rommet har ingen ventilering.
I tillegg har følgende bygningsdeler fått tg2:
Utvendig:
Vinduer
Balkonger/terrasser
Innvendig:
Vaskerom - overflater gulv
Bad - overflater vegger og himlinger
Kjøkken - overflater og innredning
Tekniske installasjoner:
Vannledninger
Varmtvannstank
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommet/bygningsdelen etc. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Romslig eierleilighet beliggende i 2. etasje med følgende standard på innvendige overflater:
På guv er det parkett og fliser. Vegger har malte flater og ferdigmalt panel. I himling/innvendig takflate er det malte flater.
Innvendige dører er malte fyllingsdører fra 2014. Mellom gang og stue er det en dør med glassfelt. Mellom kjøkkenet og vaskerom er det montert en skyvedør. Ildsted er montert i stue og er skiftet i senere tid. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på arbeidet. Det er trolig pipe av murstein eller tilsvarende produkt. Det er ikke kjent om denne er rehabilitert.
Gang med stor skyvedørsgarderobe med speilfronter som gir god romfølelse.
Stue/spisestue med åpen løsning med bue mellom stue og spisestue. På stuen er det montert en åpen peis.
Kjøkkeninnredning fra 2014 med god skapplass og både over og underskap. Heltre benkeplate. Vask, oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn. Det er et frittstående kjøleskap plassert inn til vaskeromsvegg. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Kun integrerte hvitevarer medfølger.
Det er tre soverom i leiligheten. Hovedsoverom har skyvedørsgarderobe med dels finer front og dels speilfront. Soverom nr. 2 benyttes som tv-stue i dag. Det er dør til soverom nr. 3 fra soverom nr. 2.
Bad rehabilitert i 2014 med flislagt gulv med varmekabler. På vegger er det våtromsplater og i himling/innvendig takflate er det malte flater. Rommet er utstyrt med baderomsinnredning, badekar og dusjkabinett.
Toalettrom har fliser på gulv, tapet på vegger og malte flater i himling/innvendig takflate. Det er montert en liten baderomsinnredning med servant. Rommet har også en liten varmtvannstank som er innebygget med åpning under.
Vaskerom har adkomst fra kjøkken og er rehabilitert i 2014, men er pusset opp i 2019, som følge av en vannlekkasje fra etasjen over. På vegger er det ferdigmalte plater og i himling/innvendig takflate er det malte flater. På gulv er det fliser og laminat. Det er montert en innredning på rommet som også har opplegg for vaskemaskin, tørketrommel og frys- og kjøleskap. Det er utgang fra vaskerom til terrasse veranda mot vest og altan mot øst.
Tekniske installasjoner:
Det er rørteknisk opplegg i «rør i rør»-system.
Vannfordelerskap er besiktet og er plassert på badet.
Det er observert avløpsrør av plast fra kjeller. Det er også observert støpejernsrør, men det er ikke kjent om dette er i bruk eller om det tilhører aktuell leilighet. Stakeluke er plassert i kjeller.
Det er naturlig ventilasjon i boligen.
Det er to varmtvannstanker. Det er en liten varmtvannstank på WC, som forskyner kun WC. Varmtvannstanken her er innebygget og ikke tilgjengelig utenom at det er åpent under. Varmtvannstanken som forskyner resten av leiligheten er plassert i innebygget kasse på badet. Denne er tilgjengelig via inspeksjonsluke og er fra 2014 og er på ca. 200 liter.
Det er sikringsskap med automatsikringer og skap er plassert i skap i gangen.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Lysekrone på kjøkken og stue samt lampetter på alle stuene medfølger ikke.

Oppvarming

Elektrisk samt åpen peis i stue. Varmekabler på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår. Det foreligger godkjent bygningsanmeldelse fra 14.03.1907.
Kommunen opplyser at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført.
Det foreligger ferdigattest på eiendommen etter innvendig ombygging, balkong i 4. etg., samt oppgradering av rømningsveger datert 25.03.2015.
Vaskerommet i leiligheten er opprinnelig inntegnet som soverom på godkjente ombyggingstegninger. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Rømningsstige som er montert på veranda mot vest tilfredsstiller ikke kravene til rømningsstige. Ved en høyde på over 7,5 meter er det krav om rømningstrapp.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
03.02.2014 - Dokumentnr: 93003 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 4
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 126/483

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggende i bygård øst i Ålesund sentrum. Nærområde består i hovedsak av bygårder av tilsvarende type med forretning/kontor og boliger.
Det er kort gangavstand til det nye Bybadet, samt bysentrum med et yrende byliv med butikker, kafeer og restauranter og Byparken like nord for eiendommen. Her finner man flotte turløyper langs Borgernes veg og ikke minst trappene opp fra byparken til Fjellstua. Alt ligger til rette for en aktiv livsstil i et urbant miljø. Det er ganske unikt i seg selv. Her kan man la bilen stå og spasere hjem etter et hyggelig restaurantbesøk, eller en forestilling på Parken kulturhus m.m.
Nærområdet har god mulighet for offentlig kommunikasjon via buss med busstopp i Storledbakken, og gangavstand til hurtigbåt på Skansekaia som ligger knappe 8-10 minutters gange fra eiendommen. Fra leilighetene er det gangavstand til både skoler, dagligvare, apotek, bank og treningssenter, samt fotgjengerinngangen til parkeringsanlegget under byparken og Aksla. Ønsker man et ytterligere servicetilbud har man både Ålesund storsenter og handelssentrum for øvrig med et rikholdig og variert utvalg av butikker som skulle dekke de fleste behov. Fra eiendommen har man også kun en kort spasertur til fantastiske Brosundet som er omringet av flere restauranter og kafeer.

Adkomst

Fra Ålesund sentrum følger du Kipervikgata østover og du passerer Ålesund fengsel og innkjøringen til Aksla parkering og du får da eiendommen på din venstre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Steinerskolen i Ålesund (1-10 kl.) 0.1 km
Aspøy skole (1-7 kl.) 15 min gange - 1.2 km
Volsdalen skole (1-7 kl.) 19 min. gange - 1.5 km
Kolvikbakken ungdomsskole (8-10 kl.) 5 min. m/bil - 3 km
Skarbøvik ungdomsskole (8-10 kl.) 7 min. m/bil - 3.9 km
Ålesund vg. skole 12 min. gange - 0.9 km
Akademiet Heltberg Toppidrettsgymnas 13 min. gange - 1 km
Barnehager:
Midtbyen barnehage (1-5 år) 6 min. gange - 0.5 km
Klipra barnehage (1-6 år) 10 min. gange - 0.8 km
Jugendby barnehage 11 min. gange
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 275,8 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Støpt bakgård og støpt fortau mot gate.

Parkering

Soneparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til BFK (bolig, forretning og kontor) i henhold til reguleringsplan for Ålesund sentrum datert 17.03.2000 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Bygget er registrert som verneverdig bebyggelse -gjenreisningsperioden 1904 - 1915.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2 174,- pr. mnd. og inkluderer: Vann, avløp og renovasjon, strom og renhold fellesrom, forretningsfører, forsikring og vedlikehold.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.000,- pr. år. inkl. nettleie.
Leiligheten er tilknyttet er tilknyttet internett fra Nordvestfiber og selger ser tv via internett.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 833 930,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 002 149,-/3 002 148,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 4 670,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.511.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Else Karin Maaseide

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Kipervikgata 24 med sameiebrøk 126/483,
Sameiet består av 4 leiligheter og 3 næringsseksjoner.
Forretningsfører er Økonomibyrået AS.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år: Ikke oppgitt.
Planlagte påkostninger: Ingen kjente.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Kr 37.500,- av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0129/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.22129

Dato

Sist oppdatert: 27. januar 2023 kl. 13:57

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.