logo
Øvre Torshov/Sandaker

Borger Withs gate 1

Prisantydning

4 750 000 kr

Fellesgjeld: 68 000 krOmkostninger: 1 132 krTotalpris: 4 819 132 kr
Etasje
2
Byggeår
1926
Soverom
2
Areal (P-ROM)
61 m²
Type / Eierform
Leilighet / Andel
Fellesutgifter
3 389 kr

Søylegården – Luftig og pen 3-roms i populær Torshovgård. Gjennomgående og pent utsyn mot opparbeidet bakhage.

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
Daglig leder / Eiendomsmegler

Kamilla Kaptan

Grünerløkka
mobil 92039937
telefon 23122054

Send e-post
Bestill verdivurdering

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Lekker og gjennomført 3-roms leilighet beliggende flott til i 2. etasje i klassisk bygård på Sandaker/Øvre Torshov. Leiligheten har en meget god intern beliggenhet i bygningen og har en gjennomgående fin planløsning. Klassiske detaljer som god takhøyde og store vinduer med gode vindusposter gir svært god lysinngang og således både romfølelse og trivsel. Leiligheten holder en jevnt over god standard og oppleves moderne med smarte og gode løsninger, samt at det også er tatt vare på klassiske preg som teglsteinsvegg. Dette er en nydelig leilighet som også har tilgang til en skjermet og meget pent opparbeidet bakhage for beboerne i borettslaget.

Eiendommen

Borger Withs gate 1, 0482 OSLO 
Gårdsnummer 224, bruksnummer 67, seksjonsnummer 0, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

Boligen ligger i en tilbaketrukket og lite trafikkert gate i et populært boområde. Sandaker/Øvre Torshov ligger i bydel Sagene som regnes som Oslos kulturbydel. Området grenser til Nydalen, Storo og Sinsen med gangavstand på 5-10 min til alle områdene. Her bor man i rolige omgivelser, men samtidig meget sentralt og urbant!

Fra leiligheten er det kort gangavstand til matbutikk, kafeer, restauranter og kjøpesenter som Storo Storsenter og Sandaker Senter. Sandaker Senter er nærmeste kjøpesenter med vinmonopol, apotek, bibliotek, Coop matbutikk, bokhandel og andre forretninger.

Kulturtilbudet i nærområdet er godt, med blant annet Ringen Kino og Soria Moria med Torshovteatret, samt et omfattende utvalg av barer og restauranter. Med 2 minutters gange finner man populære Åpent Bakeri, kjent for sine eminente bakervarer og kaffe, samt for kanskje byens beste pizza på kveldstid - Lofthus Samvirkelag. Det er også en rekke spisesteder på Torshov, blant annet "Grisen", "HvaSkjer" og Trikkestallen som begge har flotte uteserveringer om sommeren. Slakterforretningen Strøm-Larsen er også rett i nærheten. Det er heller ikke langt til populære Grünerløkka med et stort utvalg av kafeer og spisesteder, samt et yrende uteliv. 

Det er svært gode offentlige kommunikasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet, som t-bane fra Storo/Sinsen, trikk fra Grefsenveien og flere bussruter. Grefsenveien trikkeholdeplass ligger 5 min gange fra leiligheten. Trikken tar deg til sentrum på under 15 min, til Grünerløkka på 5 min, eller opp til Kjelsås på 10 min. Trikkene går cirka hvert 5 minutt. Bussholdeplass på Nordpolen Skole og Haarklous Plass.
 
For den som er glad i friluftsliv og aktivitet, byr området på rike muligheter for rekreasjon. Det er mange vakre grøntområder i umiddelbar nærhet, f.eks. Torshovparken med flotte grøntområder og sandvolleyballbane som ligger kun et par min gange fra leiligheten. Også Torshovdalen, Akerselva, og Voldsløkka ligger i kort gangavstand. Langs Akerselva kan man gå ned til sentrum (via Mathallen), eller helt opp til Maridalen og videre til Nordmarka, et område kjent for sine fantastiske turmuligheter. Med trikk 11 til Kjelsås eller buss 56 til Solemskogen kan man nå idylliske Lillomarka.

Det er flere treningssentre i området; Sats Storo, Sats Nydalen og Myrens Sportsenter på Torshov.
 
Det er også lett å komme seg til Gardermoen (OSL) med Flybussen som har stoppested på Storo eller Sinsen.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Barneskoler og ungdommskoler:
1-10 kl. Nordpolen skole 
1-7 kl. Lilleborg skole 1 km
8-10 kl. Morellbakken skole 
8-10 kl. Frydenberg skole 

Videregående skoler:
Vgs. Nydalen videregående skole 
Vgs. Foss videregående skole 

Barnehager:
Bhg. Thor Olsens bhg. Murvillaen (1-6 år) 
Bhg. Lilleborg barnehage (1-6 år) 
Bhg. Ragnas hage (0-6 år)

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 68 kvm
Totalt bruksareal: 61 kvm
Totalt primærrom: 61 kvm

Primærrom:
Bad, stue/kjøkken, 2 soverom og gang.: 61 kvm

I tillegg disponerer leiligheten en loftsbod med gulvareal på ca. 3,4 kvm og en kjellerbod på ca. 9 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.08.2020 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Festet tomt på 523,8 kvm. 
Festeavgiften er kr 143.000,- pr. år.
Festeavgiften ble sist regulert år 2011, og denne kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen.
Festeavtalen utløper 11.05.2021

Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.
Grunneier er Oslo Kommune.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler. 

Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst dersom vilkårene for innløsning i tomtefesteloven er oppfylt (finnes unntak fra innløsningsretten). Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 12.842,- i år 2020 pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Tomten er opparbeidet med asfalterte plenarealer, prydbusker, beplantninger, trær, lekeplass og sittebenker. 
Asfaltert adkomst til bebyggelse.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur. Antatt fundamentert på faste masser. Grunnmur i støpt betong. Frittbærende dekker utført i armert betong. Bærende yttervegger og leilighetsskillevegger i murverkskonstruksjon. Pusset og malt fasade. Uisolert salttakskonstruksjon utført med taksperrer. Utført over kaldtloft. Takfall på minst 10-15 grader. Vinduer med 2 lags isolerglass i treramme av gran eller furu datert 2006 i kjøkken og 1993 forøvrig. Gjennomgående sprosser på vinduer fra 1993. Entredør i fabrikkmalt utførelse. Døren er lyd og brannklassifisert og iht gjeldende krav i "forskrift om brannforebygging". Originale dører i heltre malt utførelse. Malt i 2017.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder som det er gitt TG2 på:

- Vindu fra 1993 på soverommene. Det ble ikke registrert feil eller større negative avvik, men det gjøres oppmerksom på vinduenes alder.
- Merk at pipeløp fra vedovn til skorstein er vinklet nedover. Brannplate i front er ikke montert riktig. Merk minimum 30 cm ut i fra front åpning vedovn. Selger kommer til å få inn fagfolk til å rette vinkelen før overtakelse av leiligheten.
- Åpningsbare vinduer er eneste kilde til friskluft. Merk at ventil bad anbefales byttet til tallerken ventil. Gir mer effektivt avtrekk.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1929.

Det foreligger ekspedisjonsdokument datert 12.02.1929, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. 

Planløsning av leiligheten har blitt gjort om siden byggeår. Det foreligger ferdigattest for riving av deler av vegg mellom stuen og kjøkkenet. Dagens planløsning av leiligheten fravikes noe fra de godkjente tegningene. Det er satt opp lettvegger i stuen og soverom, og disse rommene er godkjent som varig opphold. Godkjent tegning av kommunen ligger vedlagt i salgsoppgaven. 

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Lekker og gjennomført 3-roms leilighet beliggende flott til i 2. etasje i klassisk bygård på Sandaker/Øvre Torshov. Leiligheten har en meget god intern beliggenhet i bygningen og har en gjennomgående fin planløsning. Klassiske detaljer som god takhøyde og store vinduer med gode vindusposter gir svært god lysinngang og således både romfølelse og trivsel. Leiligheten holder en jevnt over god standard og oppleves moderne med smarte og gode løsninger, samt at det også er tatt vare på klassiske preg som teglsteinsvegg. Dette er en nydelig leilighet som også har tilgang til en skjermet og meget pent opparbeidet bakhage for beboerne i borettslaget. Alle rom i leiligheten ble pusset opp i sin helhet i 2017-2019.

Vegger:
Glatte vegger som er helsparklet, og delvis gipsvegger i leiligheten. Det er malt i dus grønn-/ og grånyanser på alle vegger.

Gulv:
Nytt laminat gulv fra 2020 på kjøkken, stue, soverom 2 og hovedsoverommet er fra 2018. Flislagt gulv i entré og bad.

Tak:
Malt og slett tak med spotter på kjøkken, stue, entré og bad. Det er satt inn dimmere på alle lysbrytere.

Leiligheten inneholder: 

Entré: 
Hyggelig førsteinntrykk. Lys og praktisk entré med medfølgende garderobeskap. Store moderne fliser med gulvvarme. Det er også plass til å sette opp en skohylle i entréen/gangen.

Kjøkken og stue: 
Moderne og lekkert kjøkken som vender ut mot borettslagets vakre og rolige bakgård. Her kan du fint åpne vinduet på vidt gap uten å tenke på byens larm. Det er lagt vekt på å lage gode og praktiske løsninger samtidig som rommet skal være et koselig samlingspunkt i leiligheten. Fin balanse på materialvalg til kjøkkenet med fronter i hvite overskap og underskap/skuffer i treimitasjon. Pene lysblå fliser mellom overskap og kjøkkenbenk. Her er det også god plass til spisebord ved vindusplassen. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger. Det er satt inn en kjøkkenøy med underskap som fungerer som et naturlig skille til stuen.

Svært hyggelig og lun stue med fine løsninger. Peisovn mellom kjøkkenet og stuen som gir hygge og god varme på kalde vinterdager. Fra stuen til soverom 2 er det døråpning uten dør, men målene er satt slik at det vil være lett mulig å sette opp en ny dør her.

Soverom 2: 
Soverom med plass til seng og kommode/pult. Stort vindu med dype karmer som slipper inn masse lys.

Hovedsoverom: 
Meget romslig og stort hovedsoverom. Det er satt inn skyvedørsgarderobeskap langs den ene veggen, og det er god plass til dobbeltseng med nattbord på hver side. Her er det også plass til kommode eller skrivepult.

Bad: 
Meget delikat og pent, flislagt bad med varmekabler. Hvite store fliser på vegger og mønstrete gulvfliser som gir en fin karakter til badet. Servant med underskap og overskap med speildører. Dusjhjørne med dusjdører i herdet glass og vegghengt toalett med innebygd sisterne kasse.. Det er tatt vare på original dør som er slipt og malt. Det foreligger dokumentasjon på badet.

DIVERSE/UTSTYR:
- Sykkel- og barnevognparkering i bakgård
- Fellesvaskeri i kjeller
- Sentralt brannvarslingssystem
- Sikringsskap med automatsikringer. Elektrisk anlegg fra 2017. Det foreligger dokumentasjon på utførte elektriske arbeider.
- Hovedstoppekran er plassert i fordelerskap i vegg mellom kjøkken og bad. Her er også varmtvannsbereder og waterguardsystem. Tilgang via inspeksjonsluke i skap kjøkken. Drensrør fra fordeler skap er ført til vegg bad. Ved en eventuell lekkasje i rør i rørsystemet vil vann bli ledet til bad og sluk.

Oppvarming

Vedovn i stue. Varmekabler i gang og bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F4

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Nordre Åsen KV II A.
Borettslaget består av 107 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt iht. husordensregler.  

Foretatt påkostninger de senere år: 
2020: Oppussing av vaktmesterbad i kjeller i Knud Graahs gate 8. Kan benyttes av beboere hvis man ikke får tilgang til sitt eget bad, som f.eks. ved baderomsoppussing i sin leilighet. 
2019-2020: Utskifting av hovedsikringsbokser i oppgangene.
2019: Foretatt radonmåling, og det ble satt inn radonbrønner i Borger Withs gate 5 og Knud Graahs gate 4.
2016-2017: Maling av trappeoppganger
2016: Innlagt Fiber til TV og Internett I hele gården
2016: Ventilasjon av kjellerareal
2015: Oppgradering av uteareal inkl nytt lekestativ
2014-2016: Utarbeidelse av vedlikeholdsplan av OPAK
2014: Nytt låsebrikke system I hele gården
2013-2015: Oppgradering av fler calling anlegg
2012: Etablering av fler barnevognskurer
2011: Bygging av underjordisk søppel oppsamling
2010 - 2010: Isolering av kjellervinduer
2008 - 2009: Drenering av ytre og indre gårdsrom.
2005 - 2006: Utskifting av vinduer
2002 - 2003: Utskifting av rørstammer på bad/WC
2001: Avsluttet rehabilitering av trappeoppganger og fasader.
2000: Nytt callinganlegg
2000 - 2001: Utskifting av rørstammer på kjøkken i alle leilighetene.

Planlagte påkostninger:
- Ingen vedtatte nye låneopptak eller økning av felleskostnader ved siste ordinære generalforsamling 2020.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 3 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet erklæringer/avtaler om brannvegg-/dør, festekontrakt og bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Medfølger ikke leiligheten:
- 2 vegghengte sorte runde hyller på kjøkkenet.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart. 

Megler vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: 40.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Oppdragets KR-kode

KR42.2071

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.389,- pr. mnd. og inkluderer: kabel-tv/fibernett, kommunale avgifter, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, festeavgift, drift og vedlikehold m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: 2.904,-
Trappevask: 135,-
TV: 350,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr XXX,- pr. år. / XXX kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett som er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 101 321,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 964 755,60. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 38.270,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 68.000,- pr. 01.08.2020

Total fellesgjeld for boligselskapet er 6.746.914,- pr. 01.08.2020 og lånevilkårene er:

Lån 1: 
Restsaldo: kr 1.293.743,-
Restløpetid: 8 år 7 mnd. 
Rentebetingelser: Flytende rente 1,98% 

Lån 2: 
Restsaldo: kr 1.438.108,-
Restløpetid: 11 år 8 mnd. 
Rentebetingelser: Flytende rente 1,98% 

Lån 3: 
Restsaldo: kr 3.429.319
Restløpetid: 13 år 4 mnd. 
Rentebetingelser: Flytende rente 1,98% 
 
Lån 4: 
Restsaldo: kr 151.020,- 
Restløpetid: 1 år 1 mnd. 
Rentebetingelser: Flytende rente 1,98% 

Lån 5: 
Restsaldo: kr 434.724,-
Restløpetid: 1 år 7 mnd. 
Rentebetingelser: Flytende rente 1,98% 

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.919.132,-. Av dette beløpet utgjør kr 68 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-. 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: 40.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

TakstEnergiattestPlan 2.etasje_1511511865Egenerklæring boligselgerforsikring
Kamilla Kaptan
Daglig leder/Eiendomsmegler

Kamilla Kaptan

Telefon
Mobil 92039937
Send epost

Lurer du på noe

Kamilla svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies