Komplett salgsoppgave

Alnagata 11

4 220 000 kr
67 m²
2 soverom
Velkommen til Alnagata 11 - Presentert av Geir Einar Moen v/ Krogsveen avd. Gamle Oslo!
Velkommen til Alnagata 11 - Presentert av Geir Einar Moen v/ Krogsveen avd. Gamle Oslo!
Kart
Geir Einar Moen
Presenteres av
Geir Einar Moen
Gamlebyen
Lekker 3(4)-roms toppleilighet over to plan med 2 balkonger og garasjeplass | Heis - IN-ordning - Ingen forkjøpsrett

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 220 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  1 536 000 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  5 757 132 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1891
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  67 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  12 514 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Det er nært sentrum, men ligger likevel i et rolig, hyggelig og grønt område. Man kan gå til Oslo s på 15 minutter, men likevel føles det som man bor utenfor byens stress og mas. De store trærne på kirkegården skjermer for støy og gir et flott rolig, grønt utsyn. Jeg liker at leiligheten er original i sin utforming. Den høye takhøyden gjør at stua føles større enn den er. Bygningsmassen i seg selv er også velholdt, og veldig stilig med de store vinduene og tegelsteinen. Sola kommer inn på morgenen og lyser opp stua til langt ut på dagen. Balkongen fra stua er perfekt for å nyte frokosten og en kopp kaffe. I tillegg så gir de to balkongene muligheten for god gjennomlufting på de varmeste sommerdagene.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Alnagata 11! Dette er en meget pen og innholdsrik 3(4)-roms toppleilighet over to etasjer. Leiligheten ligger i et etablert og rolig nabolag på nedsiden av Ekebergskrenten i Gamlebyen i den gamle Norske Skofabrikk. Blokken ble ombygget til leiligheter i 2006. Her får du en svært god planløsning med romslig entré, to luftige soverom og bad i 4.etasje og åpen stue/-kjøkkenløsning, innredet rom og to balkonger på øverste plan. Det medfølger garasjeplass. Høydepunkter
 • To solrike balkonger
 • Garasjeplass
 • Stort innredet rom som kan benyttes som soverom
 • Varmekabler i alle rom foruten entré
 • Heis
 • IN-ordning (FK kan reduseres m/ kr. 6.912,-.)
 • Ingen forkjøp og dok.avgift
 • Veldrevet borettslag
 • Sentral men tilbaketrukket beliggenhet

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Alnagata 11, 0192 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 233, bruksnummer 15
Andelsnummer 121, Borettslaget Den Norske Skofabrikk, organisasjonsnummer 988424587

Innhold

Totalt bruksareal: 67 kvm
Totalt primærrom: 67 kvm
Primærrom:
4. etasje 30 kvm: Entré, bad og to soverom.
5. etasje 37 kvm: Stue, kjøkken og innredet rom/kontor.
I tillegg disponerer boligen en bod i felles garasjeanlegg på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 30.08.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det foreligger byggetegninger på 4.etasje datert 21.07.2003 som er forenelig med dagens bruk foruten inngangsdør som er flyttet mot høyre.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur, bærende konstruksjoner i hovedsakelig murverk og etasjeskiller i trebjelkeslag. Valmet yttertak i trekonstruksjon tekket med takplater i metall. Utvendige fasader er forblendet med teglstein. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Følgende forhold gjøres det spesielt oppmerksom på, og har fått tilstandsgrad 2: Bad, overflater gulv, innvendig trapp, varmtvannsbereder, el-anlegg og balkong. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten, spesielt om forhold som har fått tilstandsgrad ikke undersøkt. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

Kjøkken: Overflateoppusset samt byttet blandebatteri.
Bad: Skiftet blandebatteri og dusjpakke samt byttet termostat på varmekabler.
Gang: Lagt nye 60x60 fliser på gulv. Byttet termostat på varmekabler.
Det er ellers satt inn smartbelysning (Philips Hue) i stue og soverom og vinduer er byttet i regi av borettslaget. En lekkasje på soverommet ble utbedret i 2021, hvor vegg ble revet, lekkasje fikset og det ble isolert og gipset på nytt samt malt. Dette ble også gjort av borettslaget.

Standard

4.etg - 30 kvm
Entré
Leilighetens inngangsparti ligger i 4.etasje og byr på god plass til sko, yttertøy og øvrig bekledning. Entréen er flislagt med lekre 60x60 fliser som ble lagt i 2022. Fra entréen er det videre tilgang til boligens to soverom, bad og innvendig trapp opp til øverste plan.
Bad
Pent flislagt baderom med varmekabler i gulv og nedsenket himling med downlights. Innredningen består av vegghengt servantskap, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, overlys og stikkontakt i lysarmatur. Badet er utstyrt med dusj i badekar, dusjbatteri tilkoblet veggmontert håndusj og gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin. Det ble skiftet blandebatteri og dusjpakke samt byttet termostat på varmekabler i 2021.
Soverom
Boligen har to romslige soverom plassert i 4.etasje. Her er det god plass til dobbeltseng, nattbord og medfølgende garderobeskap på begge rom. To store takvinduer på hvert rom sørger for rikelig med naturlig lysinnslipp.
5.etg - 37 kvm
Stue
Lys og luftig stue i praktisk åpen stue/-kjøkkenløsning. Fine detaljer som dobbelbalkongdør som kan åpnes helt opp og skråtak med god takhøyde sørger for at rommet oppleves lyst og luftig. Her er det god plass til å innrede slik du ønsker med sofaseksjon, spisestuebord, mediamøblement og interiør. Fra stuen er det utgang til østvendt balkong på 1,8 kvm. Her er det perfekt å nyte frokosten og en kopp kaffe i morgen/formiddagssolen.
Kjøkken
Leiligheten byr på et fint og funksjonelt kjøkken innredet med glatte fronter, benkeplater av heltre, stålplater mellom kjøkkenbenk og overskap samt nedfelt oppvaskkum med ett-greps kran. Integrerte hvitevarer som kjøleskap med frysedel, stekeovn fra 2022, oppvaskmaskin og nedfelt platetopp medfølger.
Innredet rom/kontor
Rommet kan brukes som både hjemmekontor og soverom. Nåværende eier har tidvis leid ut de to øvrige soverommene til bekjente og benyttet det som eget soverom. Utgang til nordvendt balkong på 1,3 kvm med morgen- og kveldssol.
Overflater gulv: Tre-stavs parkett. Fliser i entré og bad.
Overflater vegger: Malte flater. Fliser på bad.
Overflater himling: Malte flater.
Annet:
- Dobbel entredør i brannklasse B-30 med 35 dB lydmotstand.
- Tofløyet balkongdører med trelags isolerglass, produsert i 2021.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Callinganlegg.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet. Varmekabler i gulvet på alle rom foruten entré.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1902, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Det foreligger ferdigattest på loftsutbygging datert 16.04.2004. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 15 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet vann/kloakkledning, bebyggelse, trafostasjon/kiosk, åpning i branngavl, lasterampe, garasje/parkering m.m.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Gamlebyen ligger på østsiden av Bjørvika, med kort avstand til Grønland og Oslo sentrum og dermed alle fasiliteter Oslo har å by på; treningssentre, flere matbutikker, en rekke frukt- og grønnsaksbutikker, kaffebarer, gode spisesteder og barer.
Det er turstier fra nærområdet som fører opp til store friområder, blant annet Ekebergparken med skulpturparken og hundesletta.
På Ekebergsletta finnes det et rikt fritidstilbud med store, flotte turområder sommer som vinter. Det kan nevnes lysløype, fotballbaner, idrettshall, minigolfbane samt ridesenter.
Lodalen bussholdeplass (ca. 100 meter fra boligen) med buss nr. 34, 70 og 74.
Trikk 19 som går til Majorstua.
Fra Grønland kan man også ta T-banen. Nærmeste bysykkel-stativ finner du ved holdeplass Lodalen.
Rett rundt hjørnet ligger pizzarestauranten Skrenten Pizza som har gjort seg kjent under slagordet "Byens nest beste pizza".
Ta turen innom Middelalderparken som er et parkområde hvor flere ruiner fra perioden er bevart.
Sammen med Minneparken og Oslo Ladegård utgjør parken Nordens største, sammenhengende bevarte ruinområde.
Når Follobaneprosjektet er ferdig vil også Middelalderparken bli dobbelt så stor. Bjørvika dekker totalt et område på 700 mål, hvorav 40% er avsatt til eiendomsutvikling, 40% skal bli parker, allmenninger og havnepromenade mens de siste 20% blir veier og fortau. Alt dette vil gjøre området til et meget attraktivt område å bosette seg i for mennesker i alle aldre.
Sjøbadet på Sørenga er en flytende park på rundt fem dekar og er en forlengelse av parken på land ytterst på Sørengutstikkeren.
Sjøbadet tilbyr besøkende et åpent basseng, et stort sjøbad, rekreasjonsområde med sitteplasser og trapper ned mot sjøen. Her finnes det også restauranter og kajakkutleie.
Området ligger ved Operaen, Fjordbyen og Bjørvika, som er i kraftig utvikling og allerede i stor grad bygd ut, og vil få enda flere rekreasjonstilbud i fremtiden.
Det har allerede skjedd store positive endringer i området, og utviklingen vil fortsette i årene som kommer.
Med utbyggingen i Bjørvika vil området få økt betydning som rekreasjonsområde, samtidig som det vil sikre området en fin verdiutvikling videre.
Skur 40 på Vippetangen er nyoppusset - og svært populært.
«VIPPA» står frem som hovedstadens nye økologiske mathall hvor mangfoldet skal stå i fokus, her vil du finne bakeri, et bryggeri, et kollektivt produksjons- og utdanningskjøkken, 25 uavhengige utsalgssteder for mat, en scene for musikk og kulturarrangementer og store tilgjengelige fellesområder.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 3066 kvm som tilhører borettslaget. Stor felles bakgård hvor det ofte grilles på fine sommerdager. Det er også bakgårdsgrupper og en urtegruppe som driver med planting av urter og grønnsaker samt blomster.

Parkering

Det medfører bruksrett til garasjeplass nr. 34 på plan -3. Det er ikke tillatt for andre enn andelseiere i borettslaget å erverve garasjeplass i borettslaget.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon. Ellers gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 hentet 30.08.2022 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.9.15, Kommuneplan 2015
Kjente byggesaker/plansaker i nærområdet:
Saksnummer: 202204136 - Byggesak. Alnagata 7 - Oppføring av ny bakgårdsbebyggelse. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon.
Saksnummer: 202106185 - Byggesak. Alnafetgata 5 - Oppføring av fire balkonger. Status: Tillatelse gitt.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 12 514,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, internett, sparing til vedlikeholdsfond, nedbetaling av fellesgjeld, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, vaktmestertjenester m.m.
Felleskostnadene justeres normalt i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Etter kjente fremtidige endringer, blir summen av de totale felleskostnadene kr. 12.853,-.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader kr. 3.671,-
Vedlikeholdsfond kr. 610,-
Bredbånd kr. 298,-
Kabel-tv kr. 206,-
Garasjelån kr. 338,-
Renter og avdrag kr. 7.391,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 13.200,- pr. år. / ca. 6000-7000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Lynet som leverandør av internett og dette er inkludert i fellesutgiftene. Borettslaget er i en prosess med å bytte leverandør til Telia.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel tv og dette er inkludert i fellesutgiftene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 202 var kr 1.330.399,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4.789.436,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 47.670,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 1.536.000,- pr. 03.08.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 131.398.693,- pr. 03.08.2022 og lånevilkårene er:
Lån 1
Restsaldo: kr. 3.550.818,-
Andel av saldo: kr. 68.272,-
Restløpetid: 20 år og 8 mnd
Avdr.frihet: Nei
Rente: 2,55% flytende
Lån 2
Restsaldo: kr. 113.063.654,-
Andel av saldo: kr. 1.328.091,-
Restløpetid: 20 år og 8 mnd
Avdr.frihet: Nei
Rente: 2,55% flytende
Lån 3
Restsaldo: kr. 14.784.221,-
Andel av saldo: kr. 139.340,-
Restløpetid: 17 år og 9 mnd
Avdr.frihet: Nei
Rente: 2,55% flytende
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld på lån 1 og 2. kr 1.396.363,- av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 6.912,-.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 5 757 132,-. Av dette beløpet utgjør kr 1 536 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Christine Blix

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Den Norske Skofabrikk.
Borettslaget består av 143 leiligheter.
Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning AS.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslaget dyreholdserklæring.
Foretatte påkostninger:
Borettslaget har hatt et etterslep av vedlikehold som har blitt tatt tak i de siste årene. Blant annet har det vært skader på bygningen og garasjeanlegg som har vært reparert. I 2021 ble det satt inn nye vinduer.
Planlagte påkostninger:
Styret informerer pr. 26.08.2022 at det er planlagt vedlikeholdsarbeid som bytting av heiser og reparasjon av takrenner, men det vil ikke medføre økning i fellesutgiftene eller nye låneopptak.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen er løpende, såfremt premie er betalt.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visningspakke: kr 3.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 56-0070/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Gamle Oslo
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR56.2270

Dato

Sist oppdatert: 20. november 2022 kl. 12:11

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.