Komplett salgsoppgave

Engene 106

4 100 000 kr
69 m²
1 soverom
Krogsveen v/Ola Skarra Arnesen ønsker velkommen til Engene 106!
Krogsveen v/Ola Skarra Arnesen ønsker velkommen til Engene 106!
Kart
Ola Skarra Arnesen
Presenteres av
Ola Skarra Arnesen
Brakerøya
Delikat og stilren 2-roms eierleilighet fra 2017 beliggende i enden - Terrasse - Heis - Sentral beliggenhet

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 100 000 kr
 • Omkostninger
  103 670 kr
 • Totalpris
  4 203 670 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2017
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  69 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 470 kr
 • Energimerke
  Grønn D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Delikat og stilren 2-roms eierleilighet beliggende i enden av 1. etasje.
 • Åpen kjøkken- og stueløsning
 • Pent kjøkken med helintegrerte hvitevarer
 • Flislagt bad med regnfallsdusj og opplegg for vaskemaskin
 • Soverom med tilgang til omkledningsrom
 • Lagringsplass i innvendig bod og kjellerbod
 • Balansert ventilasjonsanlegg i leiligheten
 • Leiligheten har vannbåren gulvvarme (fjernvarme)
 • Overbygget sydvendt terrasse på ca. 19 kvm
 • Hyggelig felles atrium som er svært pent opparbeidet
 • Meget sentral og pendlervennlig beliggenhet
 • Kort gangavstand til offentlig kommunikasjon
 • Gangavstand til sentrum med alt av sentrumsfasiliteter
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Engene 106, 3012 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 113, bruksnummer 138, seksjonsnummer 24

Innhold

Bruksareal (BRA): 74 kvm
Primærrom (P-rom): 69 kvm
Sekundærrom (S-rom): 5 kvm
Primærrom
1. etasje:
69 kvm: Stue, kjøkken, bad, soverom, omkledningsrom og entré.
Sekundærrom
1. etasje:
5 kvm: Bod/teknisk.
I tillegg disponerer boligen 1 bod på ca. 5 kvm i felles kjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.11.2022 utført av Bjørnar Hansen Sundet. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur av betong/murkonstruksjoner. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller i hovedsak av betong/stålkonstruksjon. Utfyllende yttervegger av trekonstruksjon forblendet med teglstein og liggende trekledning. Tilnærmet flatt tak tekket med papp/folie (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør med brannklasse El30 og lydklasse 40dB fra byggeår. Balkongdør og vinduer med to-lags glass, alubekledd og karmer/rammer av tre fra byggeår. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Adkomst til leiligheten via felles gang og felles inngangsparti (ved vei - Engene). Boligblokken har heis- og trappeadkomster. Leiligheten har tilgang til felles sykkelbod og hyggelig felles atrium som er pent opparbeidet.
Stue: Åpen kjøkken- og stueløsning med sofaområde samt spiseplass. Vinduer med utvendig solskjerming. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Tilgang til bod. Utgang til overbygget sydvendt terrasse på ca. 19 kvm. Sol fra ca. kl. 10.00 til 17.00 (midtsommerstid) iflg. selger.
Kjøkken: Pent kjøkken med helintegrerte hvitevarer. Over- og underskap i glatt utførelse. Lysarmaturer under overskap. Benkeplater av laminat. Kjøkkenplate over stekeområde. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator, platetopp, stekeovn, oppvaskkum, oppvaskmaskin samt kjøle- og fryseskap. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Bad: Heldekkende servant over servantskap i glatt utførelse. Speil og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjhjørne med foldedører av glass samt regnfallsdusj. Opplegg for vaskemaskin. Downlights i tak og gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
Soverom: Garderobeskap i hvit utførelse. Vindu med utvendig solskjerming. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Tilgang til omkledningsrom.
Omkledningsrom: Romslig garderobeløsning i profilert utførelse. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Entré: Garderobeskap med speilfronter. Dørcalling med åpnerfunksjon. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Generelt om boligen: Leiligheten har vannbåren gulvvarme (fjernvarme), fordelerskap er plassert i bod/teknisk. Balansert ventilasjonsanlegg, aggregat plassert i bod/teknisk. Sikringsskap med automatsikringer, plassert i bod/teknisk.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
- Bad: For lite lokalfall i dusjsone.
- Kjøkken: Noe merker/overflateslitasje på gulv.
- Øvrige rom: Noe merker/overflateslitasje på gulv og gliper mellom gulvlist/gulv.
- Radon: Ukjent om det er gjennomført radonmåling.
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

Løsøre og tilbehør

Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin samt kjøle- og fryseskap. Frittstående vinskap medfølger ikke.
Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i leiligheten. Balansert ventilasjonsanlegg.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 05.09.2018, som omfatter oppføring av boligprosjekt.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser, med unntak av sameiets tinglyste panterett:
De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Tinglyst seksjoneringsbegjæring
Dagboknummer: 1059463
Tinglysningsdato: 27.09.2017
Omhandler seksjonering av eiendommen: Gjeldende seksjon med seksjonsnummer 24, boligformål, sameiebrøk 74/6753.
Det er tinglyst 4 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om bebyggelse, vei, generende virksomhet, levering av petroleumsprodukter, drivstofftanker, beplantning/vegetasjon/hekk, plassering av lekeapparater, adkomst til nødvendig vedlikeholds- og reparasjonsarbeider m.m. Ingen av disse har direkte betydning for bruken av denne boligen.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle leieforhold.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 60 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget sentral og pendlervennlig leilighet beliggende på Brakerøya. Umiddelbar nærhet til park- og lekeplassområde, som er pent opparbeidet med diverse beplantninger og lekeapparater. Kort gangavstand til bussholdeplass, togstasjon, bensinstasjon, treningssenter, dagligvarebutikk og kjøpesenter. Det blir også kort vei til den nye Fjordbyen med et urbant sjøliv og helseparken med nytt sykehus.
CC Drammen kjøpesenter innen kort gangavstand fra eiendommen, i tillegg til Magasinet og Torget Vest kjøpesenter i nærheten. Gågatene i sentrum kan friste med et stort utvalg av sentrumsfasiliteter som caféer, dagligvareforretninger, restauranter, nisjébutikker m.m., i tillegg er det bowling, kino, minigolf, skøytebane (vinterstid) og teater innen kort avstand. Kort vei til flotte turstier i Bragernesåsen og strandpromenaden langs Drammenselva, som er pent opparbeidet med grøntområder, lekeplasser, volleyballbane og badeplass.
Drammen har en rekke fritids- og sportstilbud. Drammen Strong og Drammen Ballklubb er idrettslag i nærmiljøet med diverse tilbud. Ytterligere tilbud og anlegg på Marienlyst med kunstis og kunstgressbane, Drammensbadet, Marienlyst stadion, Turnhallen, etc.. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Kort vei til flotte turmuligheter samt. rekreasjonsområder i Bragernesåsen, Drammensmarka og Elveparken.
Meget godt kollektivtilbud i form av buss og tog. Kort vei til bussholdeplass langs Engene og Tomtegata, nærhet til bussknutepunkt i Drammen sentrum se www.brakar.no for rutetider. Kort gangavstand til Brakerøya togstasjonen og nærhet til togstasjon på Strømsø. Gode buss- og togforbindelser mot Asker, Kongsberg, Oslo og Tønsberg, tidsmessig tar det ca. 30 minutter til Oslo se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra Drammen togstasjon til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Bragernes Strand barnehage, Brannposten barnehage, Løkkebergene Vels barnehage.
Skoler: Bragernes barneskole og Børresen ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 4 394 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er svært pent opparbeidet med gressplen, hekk, prydbusker og diverse beplantninger. Hellelagt gangarealer mellom bygningene. Felles atrium og parkområde med sitteplasser samt lekeapparater.
Sameiet har tidligere vunnet pris for hageanlegg i 2019 av "Selskabet til Drammen forskjønnelse og gavn".

Parkering

Leiligheten har ingen medfølgende parkeringsplass. Selger leier plass i felles garasje i u.etg for 1.150,- inkl tilgjengelig el-billader. Plassen er pt. tilgjengelig for videre leie.
Øvrig parkering i gate etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er hovedsakelig regulert til boligbebyggelse/blokkbebyggelse, i henhold til detaljreguleringsplan for Engene 100 datert 28.04.2015. Videre er eiendommen avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015. Eiendommen omfattes i tillegg av Kommunedelplan sentrum datert 30.05.2006 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger en igangsatt planlegging av ny kommuneplan for Drammen kommune 2022 2040 (se kommunens hjemmeside for mer info).

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer bla. á-konto gulvvarme/varmt vann, renovasjon, tv/internett grunnpakke, vedlikeholdsfond, felles vedlikehold, felles driftskostnader, drift/vedlikehold av felles garasjeanlegg, snøbrøyting, drift/vedlikehold av heis, strøm i fellesarealer, vaktmestertjenester, renholdstjenester, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonskostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m.. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Felleskostnadene pr. mnd fordeles slik:
Driftskostnader kr 2.221,-
GET TV/bredbånd kr 330,-
Gulvvarme kr 919,-
Kostnader for gulvvarme (fjernvarme) og varmt vann avregnes årlig etter forbruk samt ved eierskifte, dette betales som et á-konto beløp. Det er installert målere slik at avgiftene vil variere etter forbruket i leiligheten.
Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 8.997,- pr. år (3 terminer), årsprognose på eiendommen inneværende år. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Det må påregnes kostnader til strøm og nettleie, dette vil variere avhengig av nettselskap. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 2.500 kWh pr. år.
Boligen er tilknyttet GET/Telia som leverandør av tv og internett, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene.
Det må påregnes kostnader til strøm inkl. nettleie og innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd osv.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 023 823,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 3 685 762,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 33 833,- pr. 31.12.2021.
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 07.12.2022.
Sameiet har ingen fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.203.670,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Erlend Skorpen

Informasjon om sameiet

Leiligheten er tilknyttet Eierseksjonssameiet Engene 100.
Sameiet består av 75 leiligheter (boligseksjoner) og 70 parkeringsplasser (næringsseksjoner), fordelt på 4 bygninger.
Forretningsfører er boligbyggelaget USBL.
Sameiets årsregnskap for 2021 viser et overskudd på kr 620.149,-.
Dugnader tilknyttet sameiet må påregnes.
Dyrehold er tillatt, med mindre det er til sjenanse for øvrige beboere.
Seksjonseierne har ikke forkjøps- eller innløsningsrett.
Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
Foretatte arbeid/påkostninger de senere år: Tilrettelagt for 30 ladestasjoner i garasjeanlegget. Omprogrammering av målere for fjernvarme og varmt vann. Skjerming av glassrekkverk med frostet foliering på balkonger. Skifte av utvendig belysning i fellesområder. Legge heller i hele fellesarealet i 2021 (foran 102 fra Bragerhagen inn til atrium og i atriumet). Sørge for bilfritt atrium ved å stenge innkjørselen.
Planlagte arbeid/påkostninger: Endre til last fordelt strøm på sameiets ladeanlegg, endringen vil medføre kostnader for de seksjonseierne som eier en parkeringsplass (saken er foreløpig tatt til orientering iht. årsmøte datert 04.04.2022).
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner. Dette gjelder ikke for kjøp og erverv av fritidsboliger, erverv ved ekspropriasjon, arv eller forskudd på arv til livsarving eller en kreditors erverv for å redde en fordring som er sikret med pant i en seksjon.
Sameiets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Gjensidige Skadeforsikring, polisenr.: 90747909.
Dokumenter vedrørende sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 35.000,-
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0448/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.22448

Dato

Sist oppdatert: 28. november 2022 kl. 10:48

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.