Komplett salgsoppgave

Skaretoppen 8B

7 750 000 kr
153 m²
4 soverom
Velkommen til Skaretoppen 8 B presentert av Daglig leder/Eiendomsmegler Preben Willmann.
Velkommen til Skaretoppen 8 B presentert av Daglig leder/Eiendomsmegler Preben Willmann.
Kart
Preben Willmann
Presenteres av
Preben Willmann
Flisnes/Eikenosvågen
Tiltalende og nyere tomannsbolig i funkisstil med påkostet standard og praktfull utsikt. Carport | Gode solforhold

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  7 750 000 kr
 • Omkostninger
  194 920 kr
 • Totalpris
  7 944 920 kr
 • Byggeår
  2020
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  153 m²
 • Type
  Halvpart horisontaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Fantastisk utsikt. Lite hagearbeid. Lyst og trivelig, masse dagslys. kort vei til skole. Fjell, sjø, idrettsanlegg, butikker og buss. Lave fyringsutgifter.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen Sunnmøre v/Daglig leder/Eiendomsmegler Preben Willmann har gleden av å presentere en flott vertikaldelt tomannsbolig i funkisstil med påkostet standard og praktfull utsikt mot syd og vest. Pent opparbeidet tomt. Boligen er oppført i 3 etg og inneholder blant annet 2 stuer, 4 soverom og 2 bad.
Fra eiendommen er det kort avstand både til Flisnes hvor du finner dagligvarebutikker, samt til Blindheim hvor du foruten dagligvarebutikker finner legekontor, tannlege, apotek m.m. Barneskole på Flisnes, ungdomsskole på Blindheim. Flere barnehager i området. Flotte turmuligheter blant annet på Eikenosen og Emblemsfjellet. Det er også kort vei til badeplasser og turområder i Skråvika, Eikenosvågen , Havnevika og på Emblemsanden. Bare noen hundre meter unna er det badebrygge i sjøen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Skaretoppen 8B, 6013 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 11, bruksnummer 32, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 166 kvm
Totalt primærrom: 153 kvm
Primærrom:
1. etasje 56 kvm: Hall m/trapperom, bad, vaskerom og 3 soverom
2. etasje 62 kvm: Stue/kjøkken/trapperom og wc
3. etasje 35 kvm: Stue m/trapp, soverom og bad
Sekundærrom:
1. etasje 9 kvm: Sportsbod/bi-inngang, garderobe og bod
2. etasje 4 kvm: Bod
I tillegg carport med bod i bakkant.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.09.2022 utført av Frode K. Mauren.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten den vestlige delen av en halvpart av vertikaldelt tomannsbolig oppført i 2020. Boligen er oppført med en bindingsverkskonstruksjon fra
byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Takkonstruksjon i tre fra byggeår. Taktekking av pappbanebelegg, besiktiget fra stige ved takfot, avrenning mot vest i rør ut på
vegg. Renner og nedløp er i metall fra byggeår, nedløpsrør er ført ned i rør i grunnen, ukjent videre rørsystem.3-lags glass i malte trevinduer fra byggeår, utvendig aluminiumsbelegg. Malt skyvedør i tre i 2. og 3.etg med 3-lags glass fra byggeår, utvendig aluminiumsbelegg. Malt balkongdør i tre i 1. etg med 3-lags glass fra byggeår, utvendig aluminiumsbelegg. Malt hovedytterdør og bi-inngangsdør.
Terrasse mot sydvest i 3.etg på ca 28 kvm, glass/aluminiumsrekkverk. Komposittdekke på terrassen.
Terrasse mot vest i 2. etg på ca 16 kvm, glass/aluminiumsrekkverk og trerekkverk. Komposittdekke på terrassen. montert glass opp på trerekkverk, åpent pergolatak i aluminium.
Treterrasse på terreng utenfor 1. etg på ca 40 kvm.
Carport med overbygd areal på ca 13 kvm. Singlet gulv, trekonstruksjoner, trekonstruksjoner i tak tekket med papptekking. Bod i bakkant har terrassegulv og åpne trekonstruksjoner.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at følgende bygsningsdeler har fått tg3:
Tomteforhold - forstøtningsmur:
Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtniingsmurene ut i fra dagens krav.
Følgende bygningsdeler har fått tg2:
Innvendig:
Etasjeskille/gulv mot grunn.
Radon
Vaskerom: Overflater gulv, sluk, membran og tettesjikt
Følgende bygningsdeler har fått TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt):
Utvendig - takkonstruksjon/loft. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget uten mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etc.
Bad 3. etasje - Det er ikke foretatt hulltaking på dette badet med begrunnelse at badet er ca 2 år og det foreligger midlertidig brukstillatelse som bekrefter at bygget er utført iht gjeldende regelverk.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommet/badet/bygningsdelen/skjevheten/sluket/fuktigheten/taket/det elektriske etc. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Selger har gitt følgende opplysninger i sitt egenerklæringsskjema:
På spørsmål: Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? svarer selger ja. Fikk hjelp til å skifte filter første gangen.
Selger har gitt følgende tilleggskommentar:
Det føles til tider en del trinnlyd fra nabo. Det blir målt 30.8.22 og resultat vil da fremkomme fra hvor det kommer fra.

Standard

Tiltalende halvpart av vertikaldelt tomannsbolig oppført over 3 etasjer og med følgende standard på innvendige overflater:
1. etasje:
Laminat på gulv, fliser i vindfang/bi-inngang, malte vegger og malte innvendige tak. Gulvvarme i alle rom.
Gang/hall m/trapperom med flott enstavs laminat på gulv, vegger malt i duse moderne farger og hvite malte tak med spotter. Listefrie overganger mellom vegg og himling.
Malt trapp tretrapp med tette eiketrinn mellom etasjene. Rekkverk med stålspiler. Håndrekke på vegg. Malte glatte innersdører.
Flott og delikat bad med flislagte vegger og malte innvendige tak. Flislagt gulv med gulvvarme, 2 sluker. Baderomsinnredning med svarte fronter og nedfelt servant. Vegghengt wc og dusjnisje med glassdør. Avtrekk via balansert ventilasjonsanlegg, tilluft via spalte ved dør.
Vaskerom har malte vegger og malte innvendige tak. Flislagt gulv med gulvvarme. Skyllekar, innredning med benkeplate, overskap samt vegghengt skyllekar og opplegg for vaskemaskin. Avtrekk via balansert ventilasjonsanlegg, tilluft via spalte ved dør.
3 soverom på etasjen. Hovedsoverom har walk-in-garderobe samt utgang til stor markterrasse.
2. etasje:
Laminat på gulv, malte vegger og malte innvendige tak med spotter. Gulvvarme i stue/kjøkken.
Stue/kjøkken/trapperom i åpen løsning. På stuen er det peisovn med glassdør som gir en hyggelig atmosfære. Store vindusflater gir godt med lysinnslipp og en fantastisk utsikt.
Kjøkkeninnredning med glatte hvite fronter og hvit laminat benkeplate. Glassplate over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer, kjøleskap, komfyr, oppvaskmaskin, stor oppvaskmaskin. Komfyrvakt og waterguard. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.
WC rom har flislagt gulv med gulvvarme, malte veggflater og himling. Innredning med nedfelt servant og vegghengt wc. Spotter i tak. Sluk i gulv.
3. etasje:
Laminat på gulv, malte veggflater og malte innvendige tak med spotter.
Stue og trapperom. Store vindusflater som gir som gir godt med lysinnslipp og mulighet til å nyte en fantastisk utsikt mot fjord og fjell. Utgang til terrasse på ca. 28 kvm.
I 3. etasje er det boligens 4 soverom med laminat på gulv og malte vegg og himlinger.
Flott bad med flislagte vegger og malte tak. Flislagt gulv med gulvvarme. Sort baderomsinnredning med skuffer og nedfelt servant, vegghengt wc og foldbare dusjdører i glass. Avtrekk via balansert ventilasjonsanlegg, tilluft via spalte ved dør.bad
Tekniske installasjoner:
Rør i rør system på vannrør. Rørskap på WC rom og vaskerom, kurser er merket, avrenning til rom med sluk.
Stoppekran i vaskerom.
Boligen har avløpsrør i plast, påvist lufting over tak.
Boligen har balansert ventilasjon, anlegg sto i feriemodus ved befaring.
Sentralstøvsuger, motorenhet i sportsbod.
Varmtvannstanken er på ca 200 liter, montert på vaskerom.
El anlegg fra byggeår utført av Storm Elektro AS, dokumentasjon opplastet på boligmappa.no.
Boligen har brannslukningsapparat og røykvarslere.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen har isolert stålpipe og vedovn i stue i 2. etasje. Gulvvarme i stue og køkken i 2. etasje samt i alle rom i 1. etasje.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 18.03.2020.
Tillatelsen er gitt på vilkår iht. gjennomføringsplan. Før ferdigattest gis må det sendes inn ny gjennomførinsplan som stadfester at gjenstående arbeider er fullført og at tiltaket er i samsvar med tillatelsen.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Det er i 1.etg laget dør fra hall til sportsbod innvendig, samt laget til bod ved/under trapp.
Disse endringer er ikke omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt eventuelt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
1507/11/32/2:
17.06.1958 - Dokumentnr: 301744 - Bestemmelse om gjerde
Overført fra: Knr:1507 Gnr:11 Bnr:32
Gjelder denne registerenheten med flere
07.04.2020 - Dokumentnr: 2318445 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 1/2
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Nyere moderne tomannsbolig i funkisstil beliggende på Skaretoppen/Eikenosvågen i Ålesund kommune. Nærområdet består i hovedsak av tilsvarende boliger og eneboliger. Kort avstand både til Flisnes hvor du finner dagligvarebutikker, samt til Blindheim hvor du foruten dagligvarebutikker finner legekontor, tannlege, apotek m.m. Barneskole både på Flisnes, ungdomsskole på Blindheim. Flere barnehager i området. Flotte turmuligheter i nærområdet blant annet på Eikenosen og Emblemsfjellet. Det er også kort vei til badeplasser og turområder i Skråvika, Eikenosvågen, Havnevika og på Emblemsanden. Bare noen hundre meter unna er det badebrygge i sjøen.

Adkomst

Eiendommen hadde tidligere adkomst fra hovedvegen ned Hjelldalen men denne er nå stengt for gjennomkjøring. Du kjører nå litt lenger mot Flisnes og tar av første til høyre i rundkjøringen ved Kiwi Flisnes. Følg deretter veien nedover og ta til høyre inn Olevågvegen og følg denne til du har avkjørsel til Skaremyra og Skaretoppen på høyre hånd. Ta så av føreste til venstre og du er inne i Skaretoppen - boligen får du på venstre hånd. Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Flisnes skole (1-7 kl.) 9 min. gange - 0.8 km
Møre ungdomsskule (8-10 kl.) 9 min. gange - 0.7 km
Borgund vg. skole 10 min. m/bil - 7.6 km
Spjelkavik vg. skole 10 min. m/bil - 7.6 km
Barnehager:
Puskhola barnehage (0-5 år) 8 min. gange - 0.6 km
Gnist Flisnes (1-5 år) 14 min. gange - 1.1 km
Blindheim barnehage (0-6 år) 25 min. gange - 2 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 525 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal men disponeres iht oppdelingsbegjæringen. Tomten er opparbeidet med asfalterte adkomstveg/parkering, bedd, treterrasse, naturstein etc.

Parkering

Parkering i carport. Det er avsatt plass for ytterligere en carport mot nordvest for denne seksjonen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Veien skal overtas av kommunen straks den er ferdigstil og arbeider er sluttført i området. Kommunen har derfor brøytet vegen uten kostander.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Boligområde A, Eikenåsvågen, datert 20.12.2005 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 12 649,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 15.000,- pr. år. / 3.750 kwh. pr. år. Årlig nettleie kr 9.200,-.
I selgers husstand har det bodd 2 personer.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.300,-.
Eiendommen er tilknyttet Skaretoppen Velforening.
Boligen er tilknyttet fiber fra Nordvestfiber (Altibox) som leverandør av internett/tv. Avgift ikke oppgitt. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 148 937,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 136 172,-/4 136 173,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er fritak for eiendomsskatt ut det året det er gitt ferdigattest/midlertidig brukstillatelse + 2 år - dvs. at det er fritak for eiendomsskatt for denne eiendommen ut 2022.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.944.920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for boliger mindre enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Randi Stamnes Myren og Frode Myren

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mange
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring ombudgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,7 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0223/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.22223

Dato

Sist oppdatert: 24. november 2022 kl. 10:52

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.