Komplett salgsoppgave

Sandvikbakken 20

5 850 000 kr
185 m²
4 soverom
Nydelig sjøutsikt fra stuen
Nydelig sjøutsikt fra stuen
Christian Hauge
Presenteres av
Christian Hauge
Hana
Nyoppusset og gjennomført enebolig med nydelig sjøutsikt. |Lekre detaljer og flott beliggenhet. |3 bad |4 sov

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  5 850 000 kr
 • Omkostninger
  147 420 kr
 • Totalpris
  5 997 420 kr
 • Byggeår
  1958
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  185 m²
 • Bruksareal
  185 m²
 • Tomteareal
  539,4 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Påmelding må skje før kl 12.00 visningsdagen.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Sandvikbakken 20. En nyoppusset og strøken enebolig med mange kvaliteter. Boligen har nylig blitt totalrenovert innvendig , og holder en svært bra standard.
Eiendommen ligger med nærhet til sjø og har en praktfull utsikt i fra 1. og 2 etasje. Her er det barnevennlig og veletablert. Sandvikbakken 20 er en nydelig enebolig over tre plan med idyllisk beliggenhet og fantastisk utsikt over Gandsfjorden. Meget attraktiv bolig for både store og små i en trivelig gate med godt bomiljø.
Det kan blant annet nevnes:
- Nytt rør opplegg
- Nye vinduer og dører
- Nytt el-anlegg
- 3 nye baderom + vaskerom
- Kjøkken fra Ikea.
- Moderne og tidsriktige farger i hele boligen.
- Meget bra planløsning
- Flott beliggenhet
- Carport
En moderne og gjennomført enebolig i flotte omgivelser.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sandvikbakken 20, 4329 SANDNES
Kommunenummer 1108, gårdsnummer 37, bruksnummer 630, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 185 kvm
Totalt primærrom: 185 kvm
Kjeller: P-rom: Gang, vaskerom, stue med opplegg kjøkken, bad.
1. etasje: P-rom: Entre/gang, bad, stue/kjøkken med utgang terrasse, soverom.
2. etasje: P-rom: Gang/kontor med utgang balkong, 3 soverom, bad.
Kjeller. BRA: ca. 56 m²
1.etg. BRA: ca. 70 m²
2.etg. BRA: ca. 59 m²
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.07.2022 utført av Tor Arve Lea . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Selger har fått godkjent bruksendring fra sekundærareal i kjeller til primærareal.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres.
Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Enebolig opprinnelig oppført i 1958, overtatt av dagens eier i november 2021. Bygget har siden november blitt strippet ned helt innvendig, etasjeskiller har blitt forsterket og isolert, 3 nye bad etablert, ny kjøkkeninnredning i 1.etg. og klarlagt for kjøkkeninnredning i kjelleretasjen. Boligens tilstand utvendig er alminnelig god med nye dører og vinduer i alle plan, oppgradert balkong i 2.etg. og nye takrenner samt takhatt over pipe. Taktekkingen anses å være fra 1990 tallet og registrert som hel og intakt. Carport er bygget om jf. krav fra Sandnes kommune. Arbeider på carport og partier omkring balkong var på befaringen ikke 100% ferdigstilt. Innvendig er boligen totalrenovert i alle boligetasjer med bla. 3 bad som tilfredstiller dagens TEK-17 forskrift. Av anmerkninger innvendig kommenteres påregnelig risiko med innredning av rom under terreng. For nærmere spesifiseringer, studer premisstekst og vurderinger av de enkelte bygningskomponentene utover i rapporten.
2022:
Totalrenovert innvendig i 2022 med 3 nye bad, vaskerom/teknisk rom, nytt røropplegg innvendig fra hovedkran og oppover, nytt elektrisk anlegg med dokumentert utførelse (samsvarserklæring)
Dels renovert utvendig med nødvendige tiltak og endringer i carport etter pålegg fra Sandnes kommune. Godkjent bruksendring fra sekundærareal i kjeller til primærareal.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Sandvikbakken 20. En nyoppusset og strøken enebolig med mange kvaliteter. Boligen har nylig blitt totalrenovert innvendig , og holder en svært bra standard.
Eiendommen ligger med nærhet til sjø og har en praktfull utsikt i fra 1. og 2 etasje. Her er det barnevennlig og veletablert. Sandvikbakken 20 er en nydelig enebolig over tre plan med idyllisk beliggenhet og fantastisk utsikt over Gandsfjorden. Meget attraktiv bolig for både store og små i en trivelig gate med godt bomiljø.
Det kan blant annet nevnes:
- Nytt rør opplegg
- Nye vinduer og dører
- Nytt el-anlegg
- 3 nye baderom + vaskerom
- Kjøkken fra Ikea.
- Moderne og tidsriktige farger i hele boligen.
- Meget bra planløsning
- Mulighet for utleie i kjeller om ønskelig. Er lagt til rette for kjøkken.
- Flott beliggenhet
- Carport
En moderne og strøken enebolig i flotte omgivelser. Dette er en bolig som bør oppleves. Velkommen til visning.

Oppvarming

Hovedsakelig elektrisk. Varmekabler på baderom.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1958 i følge tidligere eier.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Megler har gennomgått boligopplysninger fra Sandnes Kommune hvor byggeår ikke tydelig fremkommer.
Påbygg inngangsparti og terrasse er oppført uten byggemelding til kommunen.
Eiendommen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvaret for å bygge melde eller få godkjent omgjøringene nå i ettertid. Fra kommunen kan det komme reaksjoner overfor eier, vedr f.eks. krav om tilbakeføring eller krav om omsøking, ileggelse av overtredelsesgebyr mv. Kommunen kan kreve at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved omsøking,
Selger har bruksendret hele kjeller etasjen fra sekundærrom til primær areal. Godkjenning fra Sandes kommune foreligger.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1108/37/630:
21.09.1993 - Dokumentnr: 8037 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:1108 Gnr:37 Bnr:7
Areal ca. 630 m2.
24.11.1993 - Dokumentnr: 10739 - Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:1102 Gnr:37 Bnr:152
14.06.1994 - Dokumentnr: 5602 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:1108 Gnr:37 Bnr:634
Areal 890.9 m2
06.04.2004 - Dokumentnr: 3813 - Målebrev
05.01.2017 - Dokumentnr: 16036 - Arealoverføring
Areal overført til: Knr:1108 Gnr:37 Bnr:612
Vederlag: NOK 0
Omsetningstype: Gave
01.01.2020 - Dokumentnr: 182611 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1102 Gnr:37 Bnr:630
Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Eventuell adgang til utleie

Det er kun en bruksenhet som selges. Boligen kan fritt leies ut.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på at nabo eiendommen har delt tomten sin i to og bygging av ny bolig kan bli aktuelt i fremtiden.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sandvikbakken 20 er en nydelig enebolig over tre plan med idyllisk beliggenhet og fantastisk utsikt over Gandsfjorden. Meget attraktiv bolig for både store og små i en trivelig gate med godt bomiljø. Etter endt arbeidsdag er stranden, badeturen, krabbefangsten, fiskelykken og kanskje båten nesten like utenfor døren. Dette er med andre ord en ekstra kjekk familiebolig med flott beliggenhet og nydelig sjøutsikt. Boligen holder høy standard og har nylig blitt totalrenovert innvendig.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Tomteareal er ca. 539 m² på eiet tomt. Mot øst er eiendommen opparbeidet utover grensene. Se vedlagte kart.

Parkering

Parkering i carport og i eget gårdsrom.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Alle eiendommer som er tilknyttet offentlig vann og avløp har private stikkledninger, som vedlikeholdes for eiers egen regning. For ytterligere opplysninger om de private stikkledningene tar man kontakt med kommunen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et område regulert til bolig.
Gjeldende planer:
PlanID 85312 - Bebyggelsesplan for Sandvika
PlanID 202005 - Kommuneplan Sandnes 2023-2039 (KPStøy, gul sone)
PlanID 201811 - Kommuneplan for Sandnes 2019-2035 (KPFare - Ras og skredfare)
Utdrag fra kommuneplan 7.2 Hensynssone faresone (pbl. §11-8, bok a):
Det fremgår av reguleringskart at det er regulert inn nytt utbyggingsområde nord-øst for denne eiendommen.
Videre gjøres det oppmerksom på at naboen har fått delt ut en tomt som kan bygges på i fremtiden.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 13.420,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 938 993,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 380 373,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.997.420,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for enebolig.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Unique Investments AS

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastprovisjon kr 40.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.900,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 33-0036/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Mariero
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR33.2236

Dato

Sist oppdatert: 29. september 2022 kl. 15:20

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Påmelding må skje før kl 12.00 visningsdagen.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.