Komplett salgsoppgave

Vetlandsfaret 16A

4 350 000 kr
68 m²
3 soverom
Vestvendt og med vidt utsyn. Rema 1000 ved siden av høyblokken i høyre billdekant.
Vestvendt og med vidt utsyn. Rema 1000 ved siden av høyblokken i høyre billdekant.
Oppsal
4-roms toppleilighet med solrik vestvendt balkong - Attraktiv beliggenhet med nærhet til Østmarka

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

Sjekk selv i vår boliglånskalkulator
 • Prisantydning
  4 350 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  148 000 kr
 • Omkostninger
  9 276 kr
 • Totalpris
  4 507 276 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1960
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  68 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 885 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Flott 4-roms gjennomgående toppleilighet med sentral beliggenhet på Oppsal. Nærhet til Trasop skole, barnehager, nærbutikk, offentlig kommunikasjon og Østmarka.
Kort fortalt:
- Lys og luftig leilighet med god planløsning
- Romslig stue med plass til sofagruppe samt spisebord
- Pent kjøkken fra 2018 med integrert komfyr fra 2021
- Flislagt bad og WC-rom fra 2008
- 3 soverom
- Peisovn i stue
- Solrik usjenert vestvendt balkong
- Leiligheten er malt i tidsriktige og moderne farger
- Vinduer og verandadør fra 2016
- 3 kjellerboder

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vetlandsfaret 16A, 0684 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 144, bruksnummer 1132, ideell andel 1/1
Andelsnummer 363, Solhøgda Borettslag, organisasjonsnummer 950 130 156

Innhold

Totalt bruksareal: 68 kvm
Totalt primærrom: 68 kvm
Primærrom:
4. etasje - 68 kvm: Entré, bad, stue, kjøkken og tre soverom.
I tillegg disponerer boligen tre kjellerboder på ca. 4,5m², ca. 3m² og ca. 1m².
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 26.07.2022, utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i mur- og betongkonstruksjoner. Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong. Fasader utført i fasadeplater samt teglstein. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Takstmann har gitt det meste TG1, men det gjøres spesielt oppmerksom på følgende som er gitt TG2:
Bad og toalettrom: Servant har sprekk/riss i porselen og det er fuktskader på servantskapet. Hull for innfesting til såpekopp i dusjsonen ved besiktigelse. Denne er remontert (ble fjernet for rengjøring). På toalettrommet er det registrert sprekk/riss i porselenet samt bomlyd i enkelte gulvfliser. Det er ikke blitt tatt hulltaking/fuktmåling da badet har betong/murvegger. TG2 er satt for å belyse eventuell risiko.
Kjøkken: Det er avskalling på oppvaskkum og platetoppen bærer preg av slitasje og er dermed gitt TG2.
Øvrige rom: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser i entré, innerdører bærer preg av slitasje, og dørbladet til innerdør har kontakt med dørterskel. Dette resulterer i TG2.
Elektrisk anlegg: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
Selger opplyser selv i egenerklæringsskjemaet om at det har blitt montert noen ekstra stikkontakter som følger av egenarbeid. Selger opplyser også at de har hatt tilfeller av sølvkre på bad og toalettrom og at det ved noen få tilfeller på sommertid har registrert brune pelsbiller.
Nedre innfesting av dusjdør har en skade, døren fungerer som den skal, men utskifting er påregnelig.
For utfyllende informasjon se vedlagt boligsalgsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Standard

Gjennomgående 4-roms toppleilighet med attraktiv beliggenhet på Oppsal.
Tidsmessige farger og standard, hvor kjøkkeninnredning ble skiftet i 2018. Garderobeskap i hovedsoverom samt nye panelovner i 2019 utover ovn i stue.
Hovedsakelig en-stavs laminatgulv i oppholdsrom med malte flater på vegger og i himlinger.
Entré/gang med oppbevaringsplass for yttertøy og sko. Medfølgende hengeskap og knaggrekke. Mørke grå travertinerfliser og laminat på gulv, ellers malte flater.
Flislagt bad og toalettrom pusset opp i regi av borettslaget i 2008. Begge rom med downlights, gulvvarme i bad, På badet er det dusjhjørne med innfellbare glassvegger, servant i skapinnredning og opplegg for vaskemaskin med overskap. Toalettrommet har gulvstående toalett med overskap.
Stue med god plass til sittegruppe og spisebord. Moderne peisovn.
Vestvendt balkong med vidt utsyn og solgang. Plass til spisebord, møbler og grill. Værslitt markise.
Tre soverom med morgensol og utsyn over grønne fellesarealer og videre inn over Østmarka.
Rikelig med garderobeskap i hovedsoverom (ikke gulv under skapene). Medfølgende bokhyller og knaggrekke i et barnerom. Plassbygd skap i det tredje soverommet.
Kjøkken med ny innredning i 2018 med heltre benkeplater. Godt med benk- og skapplass. Integrerte hvitevarer medfølger (kjøl/frys, koketopp, oppvaskmaskin, komfyr (2021)). Fastmontert spiseplass med hyller over medfølger.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Tre furukommoder og vegghengt dinosaurlampe i barnerom, skjenk og vegghengt bokhylle i stue samt blomsterkasser på balkong medfølger ikke.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og elektrisk varmekabel på bad.
Peisovn i stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.12.1968.
Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdrar leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 3 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om vann- og kloakkledning. Oslo kommune har rett til å legge og ha liggende ledninger i eller over ubebyggede deler av tomten, samt rett til adkomst for anlegg og vedlikehold. Det er også tinglyst erklæring om vedlikeholdsansvar for støyskjermen ut mot Hellerudveien.
Servituttene anses som å ikke ha betydning for bruken av boligen.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Attraktiv beliggenhet på populære Oppsal i et skjermet og tilbaketrukket boligområde.
Nærhet til Østmarka med flotte turområder både sommer- og vinterstid. Stier, lysløyper og turveier som er fine til turgåing, sykling og løping. Om vinteren blir det kjørt opp skispor i lysløypene i tillegg til et stort nettverk av løyper. I Østmarka finner du bl.a. Nøklevann og Ulsrudvann med flotte badeplasser. Det er muligheter for en gåtur til markastuene Rustadsaga, Skullerudstua og Mariholtet hvor du kan få kjøpt diverse bakst, varmretter m.m. hele året.
Kort vei til Østensjøvannet med et flott dyre- og fugleliv og turvei også herfra videre inn til Østmarka.
Nærhet til Oppsal senter med daglighandel, diverse forretninger, frisør, servicetilbud og serveringssteder. Nærbutikken Rema 1000 med svært kort gange fra leiligheten og Kiwi i Mekanikerveien. God offentlig kommunikasjon: Oppsal og Skøyenåsen T-banestasjon (linje 3), ca. 15 minutter til Oslo sentrum. 76 og 79 bussen går fra Hellerudveien samt 78 bussen (Østensjø ring) fra Vetlandsveien ved Rema 1000. Flybuss fra Solbergliveien og Trasop skole.
Nær barnehager og ca 600 meter til Trasop skole fra boligen.
Umiddelbar nærhet til Oppsal Arena med flott idrettsanlegg og aktivt idrettsmiljø i Oppsal idrettsforening med bl.a. fotball, håndball, basket og ski.
Nærmeste treningssenter er Mudo Gym på Ulsrud og Sats på Hellerud.
En kort kjøretur unna finner du også Tveita -og Bryn senter med diverse forretninger.

Adkomst

Kjør inn på Solbergliveien fra Hellerudveien. Ta inn første avkjørsel til høyre og leiligheten vil da ligge på høyre hånd.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Vetlandsfaret 16A sokner til Trasop skole (1.-7.trinn) og Skøyenåsen skole (8.-10.trinn). Det er flere barnehager i området som Soltoppen barnehage, Fuglemyra barnehage og Østmarka Idrettsbarnehage AS. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 60.712kvm som tilhører borettslaget. Tomten er pent opparbeidet med asfalterte internveier, sittebenker, lekeapparater, sykkelparkering, grøntarealer, prydbusker og diverse beplantning. Parsellhager i brl hvor det lånes ut plantekasser.

Parkering

Borettslaget har 174 parkeringsplasser til leie etter venteliste. Leie pr. mnd er kr 300,- for vanlig parkeringsplass. Det er 40 EL-bil plasser og leien for disse er kr 539,- pr. mnd.
Ved inngåelse av kontrakt belastes et engangsgebyr til OBOS. Ved ønske om plass, ta kontakt med styret på mail: styret@solhogda.no eller via hjemmesiden.
Det er også mulig å leie garasjeplass i Oppsal P-hus i Vetlandsveien 64 samt to utfartsparkeringer langs Hellerudveien få minutter unna leiligheten.
Offentlige ladeplasser i området, særlig på parkeringsplassen ved Oppsal Arena.
Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål, parkering og butikk i henhold til reguleringsplan datert 10.06.2022 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-795 datert 16.09.1959.
Det foreligger en plansak i Ytre Ringvei (Hellerudveien) hvor det er bestilt oppstartsmøte ifm. ønske om å utvide og øke standarden på sykkelfelt fra Stordamveien til Ulsrud videregående skole.
For mer informasjon se plan- og bygningsetatens nettsider med saksnr: 202017309.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene økte f.o.m. 01.07.2022 og er nå på kr. 3.885,- pr. mnd. Dette inkluderer: Kabel-tv, internett, nedbetaling av fellesgjeld, kommunale avgifter, forretningsførsel, bygningsforsikring, drift og vedlikehold.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: kr. 2.768,-
Kapitalkostnader: kr. 814,-
Kabel-tv: kr. 303,-
Nåværende eier har et strømforbruk på 9249 kWh pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Grunnpakken er inkl. i felleskostnadene. Borettslaget har besluttet utbygging av fibernett fra Telia med forventet levering 1.kvartal 2023. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 048 059,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 773 013,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 11.248,-,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 148.000,- pr. 01.06.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er 75.044.533,- pr. 21.06.2022 og lånevilkårene er:
Lånenr.: HANBA1-83987149275
Type: Annuitetslån
Restsaldo: kr 35.971.108,-
Restløpetid: 16 år
Rente: 2,05%, flytende rente
Avdragsfrihet: Nei
Lånenr.: HANBA2-83987188653
Type: Annuitetslån
Restsaldo: kr 39.073.425,-
Restløpetid: 20 år og 6 mnd
Rente: 2,05%, flytende rente
Avdragsfrihet: Nei
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.644,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.507.276,-. Av dette beløpet utgjør kr 148.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ole Peder Lømo og Hege Anita Langø

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Solhøgda Borettslag.
Borettslaget består av 536 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf. 22 86 59 99
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillat, men alle katter og hunder skal registreres hos styret.
Borettslaget har 11 fellesvaskerier.
Foretatt påkostninger de senere år:
2021: Piperehabilitering - ferdigstilt januar 2022.
2021: Arbeid med inngangsparti - pågående, ny gangvei.
2020: Etablering av 40 ladeplasser. Planlagt utvidelse av antall plasser i henhold til plan mot 2025.
2019: Sykkelgarasje ved Vetlandsfaret 11B, ny utebelysning.
2018: Rørrehabilitering av bunnledninger, skiftet vannstoppere (waterguard) i alle leilighetene.
2016/17: Nye vinduer og balkongdører, rehabilitert alle balkonger og stålkonstruksjonen til disse, skiftet utgangsdører i alle oppganger, skiftet til elektroniske låser.
Andre planer: I henhold til årsberetningen 2022 vurderer styret å male alle oppgangene, men må vurderes opp mot kostnader og andre behov. I 2021 fikk borettslaget fullmakt fra generalforsamling og på bakgrunn av det så har det blitt vurdert å bygge en ny sykkelparkering utenfor Vetlandsveien 60. Dette er ikke bestemt da styret er usikre på behovet. Det er planlagt å fortsette arbeid med plen og uteområder, utvidelse av antall ladeplasser og muligheter for nye balkonger i alle blokkene.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten vil bli avklart ca. 3 dager etter siste annonserte visning. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 45-0079/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Oppsal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR45.2279

Dato

Sist oppdatert: 01. august 2022 kl. 18:14

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.