Komplett salgsoppgave

Vøyensvingen 13

6 000 000 kr
70 m²
2 soverom
Velkommen til Vøyensvingen 13! Dette er en gjennomgående 3-roms med balkong og utsikt over sjarmerende Iladalen park.
Velkommen til Vøyensvingen 13! Dette er en gjennomgående 3-roms med balkong og utsikt over sjarmerende Iladalen park.
Kart
Del
Emilie Lie
Presenteres av
Emilie Lie
Idylliske Iladalen
Lys og gjennomgående 3-roms med solrik balkong og utsikt over Iladalen park! Fjernvarme og vv inkludert. Rolig. Må ses!

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 000 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  103 000 kr
 • Omkostninger
  14 472 kr
 • Totalpris
  6 117 472 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1955
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  70 m²
 • Type
  Aksjeleilighet
 • Eierform
  Aksje
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 299 kr
 • Energimerke
  Grønn F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Leiligheten er gjennomgående og fra stuen er det utsikt til et stort fint tre og utsikt til Iladalen. Ingen gjenboere! Fra kjøkkenet har vi utsikt til blomsterbed på sommeren og eldre bebyggelse. Oslos eldste stall og Biermannsgården. Leiligheten er aldri for varm om sommeren pga lysforhold og god isolering og tilsvarende på vinteren. Stille område der man våkner av fuglekvitter. Ellers har vi satt pris på kort vei til turområdene langs Akerselva.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Vøyensvingen 13! Meget lys og romslig 3-romsleilighet, fint beliggende i et attraktivt og rolig boligområde i Iladalen. Leiligheten er gjennomgående, med sjarmerende utsyn mot grøntområder på begge sider. Her bor du sentralt og tilbaketrukket midt mellom Grünerløkka, St. Hanshaugen, Sagene og Torshov. Innhold: Stor og lys stue mot parken, separat kjøkken, to soverom, bad og entré. Oppleves i sin helhet som 2. etasje fra inngangsparti/gaten, men er formelt 1. etasje (fra bakgården, se fasadebilde). Noen høydepunkter:
 • Fjernvarme, varmtvann, internett/TV inkl.
 • Balkong med sol fra. ca. 14.30 og til 18.30 midtsommers
 • Populært boligselskap uten forkjøpsrett
 • Bodplass på hele 24 m2!
 • Garasjeplass etter venteliste Velkommen til en hyggelig visning!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Vøyensvingen 13, 0458 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 219, bruksnummer 242, ideell andel 1/1
  Aksjenummer 56, Vøyensvingen 15 AS, organisasjonsnummer 921 217 781

  Innhold

  Totalt bruksareal: 70 kvm
  Totalt primærrom: 70 kvm
  Primærrom: Entré, stue, kjøkken, to soverom, bad og gang.
  I tillegg disponerer boligen 2 boder. Én bod i kjelleren på ca. 7 m2 og én på loft med gulvflate på ca. 17 m2. Gulvflaten på loftsboden er benyttet grunnet skråtak med lav takhøyde.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 01.11.2022, utført av Anticimex AS.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Boligblokk over 7 plan. Bygningen er iht. tilstandsrapporten hovedsakelig oppført i betong og murkonstruksjoner. Yttertak i saltaksform tekket med takstein/takplater (taket er ikke besiktiget). Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på følgende bygningsdeler med tilstandsgrad 2:
  - Baderom: Flere bygningsdeler på baderom har fått tilstandsgrad 2 og bør fornyes/utbedres, se utfyllende tekst i rapporten. Våtrommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling.
  - Kjøkken: Ventilasjon er ført ut av bygget med separat avtrekkskanal, til dette noterer takstmann at han er usikker på om dette er lov, og at forholdet ikke er videre undersøkt av bygningssakkyndig. (Iht vedtektene kan montering av avtrekk gjennom eksisterende luker i yttervegg ikke gjøres uten at det på forhånd godkjennes, det foreligger pt ikke godkjenning.)
  - Det er mangelfull ventilasjon i boligen, det er ikke luftespalter i vinduer på stue, kun på soverom og kjøkken. Tilluft på stue anbefales etablert.
  - Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser (flislagt kjøkken og gang), noe som indikerer manglende vederheft mellom flis og underlag.
  - Det er noen merkbare skjevheter i stuen. Det er gjort målinger i følgede rom: stue og gang.
  - Anlegg for vannbåren varme har ikke påviste skader/lekkasjer, men er eldre, og takstmann anbefaler oppfølging med jevnlig ettersyn.
  - Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.
  - Rekkverkshøyden på balkongen er under 1 meter (målt til 0,95 meter). Avvik fra dagens byggtekniske forskrift, tiltak anbefales.
  Til informasjon: vinduer og balkongdør er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse sammenliknet med vinduer og dører fra nyere dato. Det ble utført stikkprøvekontroll hvor åpne- og lukkefunksjon fungerte som forventet.
  For øvrig slitasje som følge av alder (gulv og kjøkkeninnredning). Se utfyllende tekst i rapporten.
  Det er ingen TG3 i leiligheten.
  Iht selgers egenerklæringsskjema er det tidligere påvist forekomst av sølvkre og skjeggkre i boligselskapet, og hele bygården hadde fagfolk som fjernet dette. Dette er ett års tid siden (desember 2021 iht siste årsrapport). Det har ikke vært skjeggkre i leiligheten. Det har vært sølvkre i boligen (kun bad), men ikke etter at det ble satt ut gift.
  Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
  Det ble oppgradert elektrisk anlegg i fyrrom av Aspelund Elektro i 2019 iht egenerklæringsskjemaet. Sikringsskapet er modernisert i regi av boligselskapet for noen år tilbake. I tillegg er det montert overfyllingsvern på oljetank i 2006, utskifting av pumpe i fyrrom 2010, installasjon av fjernvarme 2009.
  Videre fremgår fra egenerklæringsskjemaet at det var en vannlekkasje på kjøkkenet i 2007 som lagde en liten fuktskade på underskap under vasken. Kosmetisk.
  Teknisk:
  - Sikringsskap med automatsikringer og strømmåler plassert i felles trappeoppgang.
  - Entrédør fra 2010 i brannklasse B30 og lydklasse 35dB.
  - Vinduer og balkongdør i to- og trelags glass fra 1990/1991.
  - Callinganlegg i oppgangen.
  - Tilknyttet felles varmtvann/oppvarming.
  - Røykvarslet tilknyttet felles sentral.

  Moderniseringer og påkostninger

  Leiligheten er nymalt høsten 2022 med unntak av kjøkken og én vegg i entréen. Vegger i stuen og gangen er pusset opp siste 5 år, og alle rom har malt tak/vegger i samme periode (unntatt soverom II. Her ble taket malt oktober 2022). Innvendige dører er pusset opp og slipt ca. 2015. Nytt blandebatteri på kjøkken og bad for ca. 5 år siden.
  Store deler av leiligheten er pusset opp i 2006.

  Standard

  Leiligheten har en svært god intern beliggenhet i et populært boligselskap i rolige Iladalen i Sagene bydel. Beliggende i 2. etasje fra gaten og høy 1. etasje fra bakgården. Bakgården går ut mot den fredede Biermannsgården fra 1700-tallet, med rolige og grønne friområder rundt. Med andre ord er det svært lite trafikk og lite innsyn, og flott utsyn! Store deler av leiligheten ble pusset opp i 2006 og 2007, og fremstår som lys og velholdt, med en svært god planløsning. Gulvflater belagt med fliser og parkett. Gulvvarme i entréen, kjøkkenet og bad. Vegger og himlinger i malte flater.
  Kort vei til alt av fasiliteter, og med populære Iladalen park rett over gaten. Her bor man rolig og tilbaketrukket til, men likevel svært sentralt.
  Her er det mange fine kvaliteter som bør oppleves!
  Nærmere innhold:
  Entré:
  Praktisk og lun entré som gir et hyggelig førsteinntrykk av leiligheten. Gangen har gulvvarme og dørcalling. Innebygget nisje for oppbevaring, og plass til øvrig oppbevaringsmøblement.
  Stue:
  Leiligheten har en lys og romslig stue med flott utsyn mot nordvest og hyggelige Iladalen park. Stuen oppleves som luftig og stor, og det er god plass til sofahjørne, spisesone og ønsket møblering. Stuen er nymalt i lyse og behagelige farger. Store vindusflater mot parken gir gode lys- og solforhold i leiligheten, og på balkongen som er tilknyttet stuen.
  Balkong:
  Herlig balkong med ettermiddags- og kveldssol i sommerhalvåret, med flott utsikt mot grøntområder og Iladalen. Sol på balkongen mellom ca. 14.30 og 18.30 midtsommers. Balkongen er nordvestvendt og er målt til 2,2 m2. Plass til sittegruppe og planter om ønskelig. Balkongen blir en flott forlengelse av stuen på sommerhalvåret. Her sitter man litt i høyden fra gaten og kan nyte flott utsyn hele året.
  Kjøkken:
  Herlig, separat kjøkken med østvendt vindu ut mot den sjarmerende bakgården til boligselskapet. Kjøkkeninnredning med slette fronter og benkeplate i tre fra 2006. Kjøkkenfronter ble lakkert ca. 2012. Gulvvarme på kjøkkenet. Det er flislagt flate mellom benkeplate og overskap. Skapene gir godt med oppbevaringsplass, og kjøkkenet fremstår som svært praktisk og hyggelig. Plass til spisesone på kjøkkenet. Integrert stekeovn og platetopp, og ventilator i overskap. Integrerte hvitevarer medfølger leiligheten. Det gjøres oppmerksom på at noen av hvitevarene er kjøpt i år 2006, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk. Her er det morgensol i sommerhalvåret!
  Hovedsoverom:
  Romslig hovedsoverom mot øst og rolig bakgård. Stor skyvedørsgarderobe med god plass til oppbevaring. Garderobeskapet medfølger leiligheten.
  Soverom II:
  Soverom II er også av god størrelse, og vender i likhet med det andre soverommet mot en rolig og sjarmerende, grønn bakgård uten bebyggelse foran. Her ser man over til den sjarmerende trehusbebyggelsen i Maridalsveien og gamle Biermannsgården omkranset av friområde. Den eldste delen av bygget fra første halvdel av 1700-tallet. Rommet er godt egnet til f.eks. barnerom, gjesterom og kontor.
  Bad:
  Leiligheten har et flislagt bad med gulvvarme og downlights. Badet ble pusset opp i regi av boligselskapet i 2007, med OBOS som prosjektleder. Spesialtilpasset servantskap som gir et pent inntrykk. Det er godt med oppbevaringsplass i servantskap. Speil, belysning og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med regndusj og innfellbare glassdører. Det er opplegg for vaskemaskin på badet. Flere av bygningdelene på baderom er gitt tilstandsgrad 2 og krever oppfølging/utbedring, se tilstandsrapport for utfyllende informasjon.
  Øvrig:
  - Her har du enkel tilgang til boligselskapets hyggelige bakgård! Det er ca. 10 plasser for egen grønnsakskasse i bakgården, interesse meldes til bakgårdskomiteen.
  - Egen plass til barnevogner i 1. etasje i oppgangen. Eget sykkelrom for sykler.
  - Leiligheten disponerer to store boder på hhv 7 og 17 m2
  - Iladalen er rett utenfor døren og er perfekt for større sammenkomster. Sol hele dagen.
  - Garasjeplasser i boligselskapet som kan leies etter venteliste.
  - Boligselskapet har fellesvaskeri.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilknyttet fjernvarme, samt elektrisitet. Gulvvarme på bad, kjøkken og entré. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1954.
  Det foreligger uattestert approbasjonsdokument for oppføring av bygningen. Ifølge kommunen anses disse som datidens ferdigattest dersom de er attesterte, slik at byggets lovlighet derfor ikke kan dokumenteres.
  Det er gitt ferdigattest for rehabilitering av bad fra 2009 samt innstallering av brannalarmanlegg i bygården datert 13.11.2020. Tilhørende tegninger for ferdigattestene foreligger ikke.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras aksjene fri for pengeheftelser.
  Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst 3 servitutter på aksjelagets eiendom. Disse omhandler blant annet festeavtale og bestemmelser om bruksendring.
  Servituttene vil følge eiendommen.

  Eventuell adgang til utleie

  Aksjeeier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan aksjeeier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis aksjeeier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier.
  Det er innført et gebyr fra styret i forbindelse med fast utleie av egen bolig på kr 1 094,- inkl. fakturagebyr.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Rolig og tilbaketrukket beliggenhet i et etablert og meget attraktivt boligområde i Iladalen, midt mellom Grünerløkka, St. Hanshaugen, Sagene og Torshov. Like i i nærheten ligger Alexander Kiellands plass, som de siste årene har gått gjennom en omfattende forvandling og nå fremstår som et populært treffpunkt for flere av de nærliggende bydelene. Ikke minst ligger berømte Vulkan få minutters gange fra eiendommen - et populært område med blant annet stort matmarked, restauranter, hotell, treningssenter og konsertlokaler.
  Leiligheten ligger like ved "Mølla" i sine idylliske omgivelser, samt den gamle trehusbebyggelsen langs Akerselva og gågatene i Maridalsveien og Våghalsen. Det historiske fabrikkområdet ved elva huser nå blant annet Sagene bryggeri som har fabrikkutsalg. Like ved ligger Beierbrua med Månefisken og Hønse-Lovisas hus i hver sin ende. Sistnevnte selger vafler og er perfekt for søndagsturen.
  Butikker og servicetilbud: Her har du alt du skulle ønske deg av kafeer, matbutikker og andre servicetilbud i nær avstand. Søndagsåpen Joker holder til like nedi gaten. I tillegg har du Coop Mega og Rema 1000 innen fem minutters gangavstand. Meny går du til på under ti minutter. I Kiellands hus, som ligger under fem minutter unna boligen, finner du blant annet apotek, vinmonopol og bokhandel, i tillegg til matbutikk (Mega).
  Den koselige bydelsrestauranten Tranen med Åpent Bakeri og Lofthus Pizza er kun noen få minutter fra leiligheten. Mathallen på Vulkan er også en fin møteplass for alle som er opptatt av god mat og kulinariske opplevelser! På sommeren er Alexander Kiellands plass en stor piazza med kveldsol på mange av uteserveringene.
  På ti minutter går du til Grünerløkka, St. Hanshaugen, Torshov eller Sagene. Det er også gangavstand til sentrum.
  Offentlig kommunikasjon: Svært god offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet.
  Like utenfor leiligheten finner du din egen grønne oase; Iladalen park, en stor og flott park, tilbaketrukket fra biltrafikk. I tillegg er det flere flotte turmuligheter langs Akerselva, og du har Møllaparken og Cubaparken for rekreasjon i umiddelbar nærhet. Det er også kort vei til Birkelunden, Sofienbergparken, St. Hanshaugen, Myraløkka, Torshovparken og Torshovdalen.
  For den treningsglade er det gangavstand til bl.a. SATS, Crew og Myrens med klatresenter. I tillegg til flotte joggemuligheter langs Akerselva og kort vei til Nordmarka. Titalls muligheter for idrett holder til innen kort avstand, slik som Sagene Idrettsforening, Fagerheim Tennis, samt Sagene og Oslo squashklubb for å nevne noen.

  Adkomst

  Adkomst fra Vøyensvingen. Det vil bli skiltet med Krogsveens visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Barnehager:
  - Vøyensvingen barnehage
  - Lykketrollet familiebarnehage, Sagveien
  - Marihøna familiebarnehage
  Skoler:
  - Sagene skole (1.-10. kl.)
  - Ila skole (1.-7. kl.)
  - Lilleborg skole (1.-7. kl.)
  - Fagerborg skole (8.-10. kl.)
  - Sofienberg ungdomsskole (8.-10. kl.)
  - Foss videregående skole
  - Oslo katedralskole
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Festet tomt på 1 880 kvm som tilhører aksjelaget.

  Regulering av feste

  Festeavgiften er kr 67 000,- pr. år.
  Festekontrakt med Den Biermannske Skoles Legat i 99 år fra 01.06.1953.
  Festeavgiften ble sist regulert 2013, og festeavgiften kan reguleres hvert 20. år.
  Festeavtalen utløper år 2052.
  Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget, men det er p.t. usikkert hvilke vilkår som da vil gjelde.
  Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.
  Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

  Parkering

  Selskapet har 10 garasjer til utleie. Det er venteliste på garasjeplassene hos styret. Garasjeplass følger ikke leiligheten ved salg. Det påløper administrasjonskostnader etter gjeldende prisliste til forretningsfører ved tildeling av plass. Pt. er pris for garasjeplass kr 926,- pr mnd.
  Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til spesialområde bevaring bolig i henhold til reguleringsplan S-4179 i kart datert 21.10.2022 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 26.10.2005.
  Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Det henvises til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
  Bygården og gårdsrom er vernet etter plan- og bygningsloven samt i område regulert for bevaring. Dette innebærer at utvendige endringer av bygningen må godkjennes av kommunen før igangsetting.
  Pågående saker i området:
  Claus Riis' gate 2 - Rehabilitering - Omtekking av tak med beslag og reparasjon av fasadepuss. Se saksnr. 202206003 på kommunens nettsider.
  Videre foregår oppgraderinger i Iladalen park, bl.a. i forbindelse med parkøkologisk senter
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr 4 299,- pr. mnd. og inkluderer oppvarming (fjernvarme) og varmtvann, internett og kabel-TV, drift og vedlikehold, felles forsikringer, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m.
  Husleien justeres normalt én til to ganger årlig i samsvar med aksjelagets faktiske utgifter og ble sist justert fra 01.12.22.
  Felleskostnadene fordeles slik:
  Felleskostnader kr 2 121,-
  Kapitalkostnader kr 745,-
  Tillegg energi kr 306,-
  TV/bredbånd kr 434,-
  Rehabilitering bad kr 500,-
  Siste økningen er fastsatt av styret i forbindelse med tillegg for energi som alternativ til kapitalinnkreving. Felleskostnader og eventuelle kapitalinnkrevinger fastsettes av styret etter behov.
  I selgers husstand har det bodd 2 personer og det opplyses om at strømforbruket har vært ca 4 500 kwh pr år / ca. kr 13 200,- inkl. nettleie pr år.
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av internett og kabel-tv. Grunnpakke er inkludert i felleskostnadene.
  Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.
  Fjernvarme: Det er innhentet anbud på installasjon av vannmåler iht siste årsrapport, og styret vurderer overgang til kostnad etter forbruk (à konto), det vil at den enkelte leilighet betaler iht individuelt forbruk, med justering årlig/halvårlig.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 1 329 515,- ifølge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4 786 255,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 60 552,- pr. 31.12.2021
  Andel fellesgjeld er kr 103 000,- pr. 01.10.2022
  Total fellesgjeld for aksjelaget er kr 6 840 797,- pr. 25.10.2022 og lånevilkårene er:
  Lån 1 i OBOS-banken med restsaldo kr 786 020,-
  Rentebetingelser: Flytende rente, 4,70 % pr. 25.10
  Lånets restløpetid: 17 år 9 mnd.
  Avdragsfrihet: Nei.
  Lån 2 i OBOS-banken med restsaldo kr 873 669,-
  Rentebetingelser: Flytende rente, 4,70 % pr. 25.10
  Lånets restløpetid: 17 år 11 mnd.
  Avdragsfrihet: Nei.
  Lån 3 i OBOS-banken med restsaldo kr 544 173,-
  Rentebetingelser: Flytende rente, 4,70 % pr. 25.10
  Lånets restløpetid: 15 år 10 mnd.
  Avdragsfrihet: Nei.
  Lån 4 i OBOS-banken med restsaldo kr 4 636 935,-
  Rentebetingelser: Flytende rente, 4,70 % pr. 25.10
  Lånets restløpetid: 16 år 2 mnd.
  Avdragsfrihet: Nei.
  Festetomt utgjør kr 11 678,- av fellesgjelden til leiligheten pr. 31.12.2022. Det er ikke IN-ordning i boligselskapet.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 9 178,-
  - Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 3 700,-
  - Innflyttingsgebyr til boligselskapet inkl. fakturaomkostninger kr 1 594,-
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 6 117 472,-.
  Av dette beløpet utgjør kr 103 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring til kr. 6.850,-.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Monica Liberg og Jonni Johannessen

  Informasjon om aksjelaget

  Leiligheten er tilknyttet Vøyensvingen 15 AS.
  Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.
  Aksjelaget består av 70 leiligheter, i tillegg kommer 1 tjenesteleilighet.
  Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00.
  Dugnad må påregnes.
  Dyrehold er tillatt etter skriftlig forhåndsgodkjennelse fra styret, og i samsvar med husordensreglene. Husdyr skal ikke være til ulempe eller sjenanse for andre beboere.
  Boligselskapet har en egen nettside på https://vibbo.no/voyensvingen-15/om.
  Foretatte påkostninger de senere år:
  2021: Påkostninger av bakgården, bl.a. nye sittegrupper
  2021: Energieffektiviseringstiltak.
  2021: Utskiftning av dørpumper på alle inngangsdører.
  2021: Brannsikkerhetstiltak: nye nødlys i fellesarealer, kontroll av alle brannslukningsapparater og eksisterende brannvarslinganlegg.
  2020: Nye systemlåser.
  2020: Felles brannvarslingsanlegg og nye branndører er byttet til fellesarealer.
  2020: Nye tørketromler og vaskemaskin i fellesvaskeri.
  2019: Oppgradering av El-anlegg i fyrrom.
  2018: Oppgradering av vaktmesterleilighet. Overflatebehandling og El-anlegg.
  2018: Utskifting av rørstrekk og rørkoblinger.
  2014: Utskiftning av lamper på loft og søppelrom.
  2013: Oppgradering av skråning i bakgården. Nye lamper i sykkelrommene.
  2012: Nye sykkelstativer og nye stigeledninger og led-lamper i alle oppganger. Tidsur på alle utelamper. Oppretting og etterfylling av masse i bakgården.
  2011: Utskiftning radiatorkraner.
  2010: Oppussing trappeoppganger.
  2010: Installasjon av utelamper ved inngang.
  2010: Utskiftning av pumpe i fyrrom.
  2009: Installasjon av fjernvarme.
  2007: Baderomsrehabilitering.
  2006: Beslag på dører i lofts- og kjellergangene.
  2005: Montering av overfyllingsvern på oljetank.
  2004: Nye vaskemaskiner i begge vaskeriene.
  2003: Nye garasjeporter, samt utskifting av alle låser.
  2002: Rehabilitering av pipe til fyr.
  Planlagte påkostninger:
  Boligselskapet har vedtatt på siste årsmøte å kjøpe inn nye tørkeskap til vaskeriene. Styret har i samarbeid med OBOS Prosjekt fått utarbeidet en vedlikeholdsplan for boligselskapet. Denne omhandler nødvendige tiltak de neste fem årene. Planen gir klare føringer på hva som er nødvendig å gjøre. Vedlikeholdsplanen er lagt ut på vibbo.no.
  Iht siste årsmelding har styret begynt å se på muligheten for å bytte til bergvarme eller montere solceller på taket. Det er også innhentet anbud på installasjon av vannmåler for overgang til kostnad etter forbruk.
  Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være aksjeeier i selskapet. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i aksjer.
  Aksjelag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av husleie. Dette aksjelaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økt husleie dersom andre aksjeeiere ikke betaler sin husleie. Aksjelaget har imidlertid legalpant i aksjene, og manglende betaling av husleie kan dermed tvangsinndrives av aksjelaget.
  Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring.
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 0,85 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 15.500,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 19.900,-
  Visninger: kr 3.150,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 42-0064/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grünerløkka
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR42.2264

  Dato

  Sist oppdatert: 30. november 2022 kl. 18:12

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ████

  ██ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.