Komplett salgsoppgave

Lihagen 51

4 190 000 kr
119 m²
3 soverom
Velkommen til Lihagen 51!
Velkommen til Lihagen 51!
Kart
Egil Svennevig Hovde
Presenteres av
Egil Svennevig Hovde
Åssiden
Delikat og innbydende rekkehus beliggende i høyden med flott utsikt. Nyere uteplasser med gode solforhold. Garasjeplass.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 190 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  492 584 kr
 • Omkostninger
  7 839 kr
 • Totalpris
  4 690 423 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1979
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  119 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 838 kr
 • Energimerke
  Gul E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Delikat og innbydende rekkehus med 2 etasjer.
 • Profilert kjøkkeninnredning fra 2009 med helintegrerte hvitevarer
 • Flislagt bad med varmekabler og badekar med regnfallsdusj
 • Praktisk wc-rom i 1. etg og vaskerom med skapinnredning i u. etg
 • 3 gode soverom med skyvedørsgarderobe
 • Skiftet vinduer, terrassedør og ytterdør i 2019
 • Skiftet utvendig kledning og etterisolert boligen i 2019
 • Nyere sydvendt balkong og terrasse med gode solforhold
 • Beliggende i høyden med fritt utsyn og flott utsikt
 • Garasjeplass i felles garasjeanlegg (fellesløsning for lading av el-bil)
 • Attraktivt og barnevennlig boligområde
 • Nærhet til markaområder og flere servicetilbud
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lihagen 51, 3029 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 117, bruksnummer 584, ideell andel 1/1
Andelsnummer 111, Roligheten Borettslag, organisasjonsnummer 950409061

Innhold

Totalt bruksareal (BRA): 122 kvm
Totalt primærrom (P-rom): 119 kvm
Totalt sekundærrom (S-rom): 3 kvm
Primærrom
Underetasje:
58 kvm: Kjellerstue, gang, bad, vaskerom og 2 soverom.
1. etasje:
61 kvm: Stue, kjøkken, wc-rom, soverom, gang og entré.
Sekundærrom
1. etasje:
3 kvm: Bod.
I tillegg har boligen en utvendig bod på ca. 4 kvm ved inngangspartiet.
Rom som avviker fra godkjente byggetegninger ifbm. rom for varig opphold: Vaskerom i underetasjen. Se mer informasjon under punktet ferdigattest.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 31.10.2022 utført av Jarle Dalen Myrengen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur i multimurlignende konstruksjon. Yttervegger og etasjeskiller i trekonstruksjoner. Yttervegger mulig i sandwich konstruksjoner. Fasader med stående trekledning fra 2019 (etterisolert i 2019). Saltak tekket med asfaltpapp. Vinduer og terrassedører i 3-lags glass samt ytterdør fra 2019. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Overbygget inngangsparti i boligens 1. etasje. Tilgang til utvendig bod. Terrasseplatting fra 2019 i tilknytning til inngangspartiet. Eiendommen har morgensol til ca. kl. 20.00-20.30 (midtsommerstid) iflg. selger.
1. etasje
Stue: Stue med sofaområde og spiseplass, åpen løsning mellom kjøkken og spiseområde. 3-stavs parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til sydvendt balkong fra 2019 på ca. 12 kvm med markise (nyere markiseduk).
Kjøkken: U-kjøkkeninnredning fra 2009 med helintegrerte hvitevarer. Over- og underskap samt vitrineskap i profilert utførelse. Flislagt felt over benkeplater av stein. Videre er kjøkkenet utstyrt med mikrobølgeovn, vegghengt ventilator, platetopp, stekeovn, kjølehjørne, oppvaskkum og oppvaskmaskin. 3-stavs parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Innvendig bod: 3-stavs parkett på gulv, panelplater på vegger og malt himling.
Wc-rom: Servant over servantskap i hvit og glatt utførelse (servant, servantskap og blandebatteri fra 2022). Speil og lysarmatur over servant. Gulvstående toalett. Fliser på gulv, panelplater på vegger og malt himling.
Soverom 1: Skyvedørsgarderobe i hvit og profilert utførelse. 3-stavs parkett på gulv, panelplater på vegger og plater i himling.
Gang: Trappegang til underetasjen. 3-stavs parkett på gulv, panelplater på vegger og plater i himling. Tilgang til bod og uinnredet kaldtloft via luke.
Entré: Klesskinne, vegghengt knaggrekke og vegghengt hylle. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, panelplater på vegger og mdf-panel i himling.
Underetasje
Kjellerstue: Kjellerstue med sittegruppe. Frittstående peisovn med glassplate på gulv og malt murvegg. Nyere 1-stavs parkett på gulv, panelplater på vegger og tak-ess i himling. Rommet er opprinnelig byggemeldt som kjellerstue og stue/soverom. Utgang til delvis overbygget sydvendt terrasse fra 2020 på ca. 38 kvm. Videre er det trappeadkomst til vei.
Bad: Badet er fra 2009. Heldekkende servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Tilsvarende utførelse på to høyskap med hyller. Speilskap med lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett, elektrisk håndkletørker og badekar med foldedør av glass samt hånd- og regnfallsdusj (blandebatteri fra 2022). Varmekabler i gulv. Fliser på gulv (2013), fliser på vegger og tak-ess i himling. Tilgang til vaskerom.
Vaskerom: Vaskerommet er fra 2009. Skapinnredning med over- og underskap i hvit samt glatt utførelse. Vegghengt utslagsvask. Benkeplate med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under. Fliser på gulv, malt strietapet samt panelplater på vegger og tak-ess i himling. Rommet er ikke bruksendret/omsøkt.
Soverom 2: Skyvedørsgarderobe med speilfronter og lysarmaturer over. 3-stavs parkett på gulv, panelplater på vegger og tak-ess i himling.
Soverom 3: Skyvedørsgarderobe i hvit og profilert utførelse. 3-stavs parkett på gulv, panelplater på vegger og tak-ess i himling.
Generelt om boligen: Skiftet lister i store deler av boligen i nyere tid. Hevet innvendig himling i stue/kjøkken i nyere tid. Nytt utestikk på fremsiden og baksiden av boligen (v/inngangen er det lagt egen kurs). Varmepumpe i trappegang. Oso Super S300 varmtvannsbereder fra 2009, plassert på vaskerom. Vannrør med rør-i-rør system fra 2009. Sikringsskap med automatsikringer (oppgradert i 2009), plassert i gang (1. etg).
Selger opplyser om: Motfall på avløpsslange fra varmepumpe, rant kjøling langs vegg og under parkett i kjellerstue (dette er utbedret av fagfolk). Eldre lekkasje fra fryseskap i innvendig bod. Lekkasjeskader på parkettgulv. Inngangsdør er litt trang (skyldes gummilist). Stedvis hakk og riper i innvendig trapp. Vann til fryser er stengt av med ventil. Opplevd at det renner litt vann fra kjøleaggregat i kjølehjørne (fra tid til annen). Reklamert på malerarbeid på balkong (gjelder hele borettslaget), dette vil bli utbedret til våren.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt) samt TG2 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
- Bad: Manglende ventilasjonsspalte ved dør/terskel, utilfredsstillende løsning på slukmansjett samt klemring, ikke mulig å utføre hulltaking/fuktmåling og ikke skiftet sluk.
- Vaskerom: Manglende ventilasjonsspalte ved dør/terskel, ikke benyttet slukmansjett, manglende membran i våtsone og stedvis motfall på gulv.
- Wc-rom: Manglende ventilasjonsspalte ved dør/terskel.
- Øvrige rom (1. etg): Bomlyd i enkelte gulvfliser.
- Rom under terreng (u. etg): Grunnmur av multimurlignende konstruksjon har erfaringsmessig en høyere fuktrisiko (ikke foretatt hulltaking).
- Innvendige trapper: Kun rekkverk/håndløper på én side.
- Etasjeskiller (1. etg): Skjevhetsmåling - forskjell på 10 mm i stue og gang.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg: Varerør i bunn av fordelerskap er ikke avsluttet over terskelhøyden.
- Elektrisk anlegg: Kun fremlagt samsvarserklæring på deler av anlegget (montert etter år 1999).
- Terrasse: For lav rekkverkshøyde.
Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

Løsøre og tilbehør

Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder mikrobølgeovn, platetopp, stekeovn, kjølehjørne og oppvaskmaskin.
4 stk nye Adax panelovner med glassplate medfølger ikke, men vil bli erstattet med tidligere panelovner (disse er ikke funksjonstestet).
Taklampe over spisebord og taklampe i trappegang medfølger ikke.
Gardinstenger, oppheng og gardiner på soverom i underetasjen medfølger ikke.
Rullgardiner på soverom i underetasjen kan medfølge om ønskelig.
Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Varmepumpe i trappegang. Peisovn i kjellerstue. Varmekabler i gulv i entré og på bad. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2021, utført av Drammenregionens brannvesen IKS og alt er funnet i orden.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 28.04.1980, som omfatter oppføring av rekkehus med 6 leiligheter. I tillegg er det ferdigattest for bruksendring og fasadeendring av rekkehusboliger datert 26.10.2021.
Det er utstedt godkjente byggetegninger for oppføring av bygningen datert 16.02.1978, for tilbygg av vindfang (ikke datert) og for bruks- og fasadeendring av bygningene fra 2017.
Vaskerommet er opprinnelig byggemeldt som klesbod og matbod jf. Godkjente byggetegninger datert 16.02.1978. Innredning av rommet til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras boligen fri for pengeheftelser, med unntak av borettslagets tinglyste panterett:
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 7 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om bebyggelse, diverse ledninger, bruksrett til lekeareal, adkomstrett, forstøtningsmur, offentlige ledninger, vannledning, parkering m.m. Ingen av disse har direkte betydning for bruken av denne boligen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i høyden med fritt utsyn og flott utsikt over Drammensdalen. Beliggende i et attraktivt og veletablert boligområde. Kort gangavstand til Åsløkka barnehage og Dalegårdsveien barnehage. Kort vei til markaområder med lysløyper samt moderne skisenter. Dagligvarebutikk i nærområdet. Nærhet til Drammen sentrum med et godt utvalg av sentrumsfasiliteter, servicetilbud og god offentlig kommunikasjon.
Åssiden har meget gode fritids- og sportstilbud, med blant annet Skimore Drammen som kan tilby alpinanlegg (vinterstid), terrengsykling, klatrepark og zipline på sommerstid. Åssiden IF er et aktivt idrettslag med bl.a. allidrett, håndball og fotball, se foreningens hjemmeside på www.aif.no. Berskaug hallen med mulighet for ballspill m.m. og Berskaug idrettsplass med fotballbaner, skøytebane og tennisanlegg. Flere treningssentre i nærmiljøet.
Gode bussforbindelser med holdeplass langs Kristian Brenners vei, hyppige avganger til Drammen sentrum, se www.brakar.no for rutetider. Kort kjørevei fra eiendommen til Drammen togstasjon, hvor toget tar deg til Oslo på ca. 35 minutter, se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Generelt god offentlig kommunikasjon mot Kongsberg, Oslo og Sandefjord fra Drammen sentrum.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Åsløkka barnehage, Dalegårdsveien barnehage, Solhagen Rudolf Steiner barnehage.
Skoler: Aronsløkka barneskole og Kjøsterud ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 32 970 kvm som tilhører borettslaget. Opparbeidet felles grøntarealer og lekeplass (oppgradert sommer 2022). Asfalterte gang- og kjøreveier.
Boligen er en del av et borettslag og har ingen klare tomtegrenser, men det er naturlige skiller mellom boligene. Den del av borettslagets tomt som andelen disponerer, er opparbeidet med terrasse ved inngangspartiet, terrasse i tilknytning til underetasjen og beplantet område med utvendig trapp.

Parkering

Boligen disponerer 1 fast garasjeplass (nr. 8 iflg. selger) i felles lukket parkeringsanlegg (eies av Roligheten Øvre borettslag). Driftskostnader for garasjeplassen betales som en del av de månedlige felleskostnadene.
Fellesløsning for lading av el-bil med eget kort, som belaster hver enkelt andelseier direkte. Styret er i dialog med Roligheten Øvre borettslag vedrørende løsning/infrastruktur for ladeboks i garasjeanlegget.
Det er en generelt parkeringsforbud inne i laget. Gjesteparkering på garasjetak. Øvrig er det gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bl.a. boligformål, felles parkeringsplass, felles grøntareal og felles gangareal, i henhold til reguleringsplan for området Bera datert 06.04.1976 og reguleringsplan for Aronsløkka datert 05.11.1966. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse og grønnstruktur ved kommuneplanen datert 05.10.2015 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger en igangsatt planlegging av ny kommuneplan for Drammen kommune 2022-2040 og ny kommunedelplan for FV 283 Rosenkrantzgata (se kommunens hjemmeside for mer info). Planen Fv 283 Rosenkrantzgata gjelder ny utforming av vei hvor hele Åssiden bydel er avsatt som planområde, men store deler av området blir ikke direkte berørt.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer bla. á-konto vann/avløp, renovasjon, renter og avdrag på andel fellesgjeld, tv/internett grunnpakke, felles vedlikehold, felles driftskostnader, drift/vedlikehold garasjeanlegg, snøbrøyting, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonskostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m.. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene pr. mnd fordeles slik:
Grunnkostnad kr 2.362,-
Renter/avdrag fellesgjeld kr 2.323,-
Tv og internett kr 349,-
Garasje kr 220,-
Dugnad kr 30,-
Á-konto vann/avløp kr 554,-
Kostnader for vann og avløp avregnes årlig etter forbruk og ved eierskifte, dette betales som et månedlig á-konto beløp. Beløpet fastsettes av styret årlig etter avregning.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 15.086 kWh (årsprognose for 2022 ca. 13.000 kWh), dette utgjør ca. kr 16.426,- pr. år og nettleie på ca. kr 6.804,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av tv/internett, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene.
Det må påregnes kostnader til strøm inkl. nettleie og innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd osv.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 948 275,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 3 413 791,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 79 572,- pr. 31.12.2021.
Andel fellesgjeld er kr 492 584,- pr. 24.10.2022.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 45.251.907,- pr. 24.10.2022 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 12137282427, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 24.10.2022: 3.7% pa.
Antall terminer til innfrielse: 52
Saldo per 24.10.2022: 40 391 908
Andel av saldo: 492 584
Første termin/første avdrag: 30.12.2019 (siste termin 30.06.2048)
Flytende rente
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.879,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.690.423,-.
Av dette beløpet utgjør kr 492 584,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Margrethe Helgesen Grud og Christian Foss

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Roligheten Borettslag.
Borettslaget består av 82 boliger, fordelt på 19 bygninger (rekker).
Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.
Borettslagets årsregnskap for 2021 viser et overskudd på kr 1.607.515,-.
Disponible midler i borettslaget pr. 31.12.2021 kr 5.473.323,-.
Dugnader tilknyttet borettslaget og snømåking i tilknytning til boenheten må påregnes.
Dyrehold er i utgangspunktet ikke tillatt, men styret kan gi dispensasjon etter en helhetsvurdering på satte vilkår iht. husordensreglene.
Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
Foretatte arbeid/påkostninger de senere år: Total renoveringsjobb med utskifting av fasader, etterisolering, utbedringer og utskifting av alle vinduer samt dører m.m. (oppstart 2018). Oppgradere lekeplass (sommeren 2022).
Planlagte arbeid/påkostninger: Utbedringer på de mest tiltrengte stikkveier og utbedring av deler av hovedvei (ila årene som kommer).
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Borettslagets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Gjensidige Forsikring ASA, polisenr.: 86411720.
Dokumenter vedrørende borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Informasjon om forkjøpsrett

Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst, konferer med megler for mer informasjon. I henhold til burettslagslova tar dette 5 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget ved forhåndsutlysning. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart (forkjøpsretten er forhåndsutlyst), samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mange
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring ombudgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 42.500,-
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning (2 visninger er inkl.)
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0426/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.22426

Dato

Sist oppdatert: 28. november 2022 kl. 01:25

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.