Komplett salgsoppgave

Strandgaten 234

2 600 000 kr
53 m²
1 soverom
Fasade med vestvendte altaner
Fasade med vestvendte altaner
Torbjørn Vinje
Presenteres av
Torbjørn Vinje
Nordnes
Romslig topp- og hjørneleilighet med stor altan. Gode solforhold. Sentralt beliggende på Nordnes. Oppussing må påregnes!

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  2 600 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  56 405 kr
 • Omkostninger
  8 604 kr
 • Totalpris
  2 665 009 kr
 • Etasje
  6
 • Byggeår
  1977
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  53 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 600 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Leiligheten ligger i det veletablerte borettslaget Strandgaten 230-234 på Nordnes, og denne beliggenheten gir deg gangavstand til alle de fasiliteter som sentrumskjernen kan tilby. Selv med den sentrale plasseringen er man likevel tilbaketrukket fra den typiske bystøyen. Fra leiligheten spaserer man via Gågaten til Fisketorget, og passerer flere koselige spiseplasser, butikker, og ikke minst cafeer og vinbarer på veien. Også kort gangavstand til Nordneshallen, Nordnes Sjøbad og Akvariet i Bergen. I tillegg er det gang- og sykkelavstand til UiB og div. høyskoler.
* Varmt vann, kabel-tv og bredbånd inkl. i felleskostnader
* Vestvendt altan med gode sol og utsiktsforhold
* Meget gode kollektivforbindelser i umiddelbar nærhet
* Kort vei til lokalbutikker
* Enkel adkomst via heis

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Strandgaten 234, 5004 BERGEN
Kommunenummer 4601, gårdsnummer 165, bruksnummer 89, ideell andel 1/1
Andelsnummer 13, BORETTSLAGET STRANDGATEN 230-234, organisasjonsnummer 954483126

Innhold

Totalt bruksareal: 53 kvm
Totalt primærrom: 53 kvm
Primærrom:
6. etasje 53 kvm: Entré , stue, kjøkken, bad, vaskerom og soverom.
I tillegg disponerer boligen 3 boder med nr. 613. 2 i kjeller og 1 på loft. Bodene er for tiden utleid til en nabo. Megler kan kontaktes for nærmere info rundt dette.
De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 22.03.2022, utført av Kristoffersen Taksering ved Roar Kristoffersen.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG 2:
Innvendig - Overflater - Guling av himling/tak. Slitasje på gulv. Sotmerker over lampe i kjøkken. Del ved lampe malt i bad (ikke fagmessig utført).
Innvendig - Innvendige dører - Slitasje på maling ved håndtak. Skader på låsekasser/håndtak.
Kjøkken - Avtrekk - Eldre ventilator og nedsatt funksjon.
Kjøkken - Overflater og innredning - Påvist sprekker i overflater på kjøkken samt slitasje på fronter og hengsler. Defekt skuff.
Tekniske installasjoner - Avløpsrør- Tett vask i bad/mangler drenering. Nett er eldre og begynner å bli modent for skiftes.
Tekniske installasjoner - Vannledninger - Det er korrosjon på rør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
Utvendig - Balkong - Avvik på standard
TG 3:
Utvendig - Vinduer - Avvik rundt innsettingsdetaljer, fukt/råteskader og enkelte vindu er vanskelig å åpne og lukke.
Innvendig - Etasjeskille - Målt høydeforskjell på over 30 mm. Avvik fra standard.
Våtrom - Bad - Må snart oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg
Verge opplyser i egenerklæringsskjema:
Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne
sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til
å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Svært romslig 2-roms topp- og hjørneleilighet i 6. etasje med fin utsikt over nærområdet.
Alle rom er av god størrelse. Hele leiligheten har oppussingsbehov.
En kommer inn i entré med plass til å henge fra seg tøy og sette fra seg sko.
Åpen kjøkkenløsing i hjørne av stuen. Eldre kjøkkeninnredning i eik.
Stor stue med store vindusflater som gir godt lysinnslipp. Utgang til altan på 15 kvm. som gir en fin forlengelse av stuen når været tillater det.
Stort soverom med plass til dobbeltseng og god garderobeplass.
Bad og vaskerom ligger vegg i vegg. Begge har behov for oppgradering.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektrisk. Varmekabler på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 21.06.1977 Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger sertifikat på heisanlegg, datert 18.03.1976.
Det foreligger ferdigattest på bruksendring blokk/bygård/terrassehus, datert 28.09.2000.
Det foreligger fasadeendring blokk/bygård/terrassehus, datert 31.10.2003
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 1 servitutt med dagboknr. 9797, tgl. 30.04.1974 på borettslagets eiendom. Denne omhandler bestemmelser om bebyggelse, gjerdeplikt, Bergen kommunes rett til å etablere ledninger i og over grunnen mm.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Boligens selges ved verge som er oppnevnt av Statsforvalteren i Vestland. Vergen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og tilstandsrapport. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selgers fullmektig ikke har mulighet å vite. Kjøper overtar derfor all risiko for denne type feil og mangler.
Det er foretatt utvask før visning, men eiendommen blir ikke ytterligere vasket ut før overtagelse.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Nordnes er et svært populært boligstrøk med attraktiv beliggenhet i Bergen sentrum. Leiligheten ligger i det veletablerte borettslaget Strandgaten 230-234, og denne beliggenheten gir deg gangavstand til alle de fasiliteter som sentrumskjernen kan tilby. Selv med den sentrale plasseringen er man likevel tilbaketrukket fra den typiske bystøyen. Fra leiligheten spaserer man via Gågaten til Fisketorget, og passerer flere koselige spiseplasser, butikker, og ikke minst cafeer og vinbarer på veien.
Fra leiligheten ser man ned på en liten park plassert på taket av Nordneshallen, deler av denne benyttes av beboerne i området som en takhage. Takhagen drives på dugnad, for mer informasjon om dette fine prosjektet i nabolaget søk opp Takhagen på Nordnes på Facebook. Et hyggelig tilskudd i nabolaget for dem som har grønne fingre!
Nordnes byr på flere populære fasiliteter med blant annet USF verftet hvor man kan nyte uteservering i sjøkanten gjennom sommerhalvåret, i tillegg til en flott innendørs restaurant som holder åpent hele året. Verftet ligger idyllisk til ved bredden av Puddefjorden, bare en liten spasertur fra leiligheten. Her er det også ofte konserter, samt skiftende utstillinger og kunstprosjekter. Leiligheten ligger nærmest på tuppen av Nordnes, og følger du Strandgaten til endes kommer du til den fantastiske Nordnesparken. En populær destinasjon for både store og små med flotte grøntområder, Nordnes sjøbad, brygge mm. Muligens det perfekte samlingspunktet for vennegjengen eller familien når de varme sommerkveldene melder sin ankomst, med trolig en av Bergens fineste solnedganger.
Fra leiligheten er det gang- og sykkelavstand til flere av de store arbeids- og utdanningsstedene i Bergen, og i nærområdet er det et godt utvalg dagligvarebutikker med både Bunnpris (også søndagsåpen) med post i butikk, samt Rema 1000 og Kiwi.
For de aktive er det flere treningssentre i Bergen sentrum og like ved Gågaten ligger Nr1 Fitness. Det er også flere flotte turmuligheter i nærområdet og etter en rask spasertur over Fisketorget finner man gangvei til Fløyen, Fjellveien, Stolzen mm.
Alt i alt en meget sentral beliggenhet med nærhet til alt man måtte trenge i en ellers så travel hverdag!

Adkomst

Fra Strandgaten går man utover i retning Nordnes, og får bygget på venstre hånd like før man kommer til Akvariet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Nordnes skole (1-7 kl.)
Christi Krybbe skole (1-7 kl.)
St. Paul skole (1-10 kl.)
Danielsen Ungdomsskole Bergen (8-10 kl.)
Rothaugen skole (8-10 kl.)
Danielsen Intensivgymnas
Bergen katedralskole
Barnehager:
Haugeveien barnehage (0-6 år)
Bergen barnehage (0-6 år)
Nykirken barnehage (0-5 år)
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 841 kvm som tilhører borettslaget. Fellesarealet er opparbeidet med bakgård.

Parkering

Borettslaget har 38 garasjeplasser og 7 parkeringsplasser ute for utleie, som andelseierne kan kontakte styret for å sette seg opp på venteliste på og få tildelt etter ansiennitet etter hvert som de blir ledig. Styreleder opplyser at det pt. ikke er ledige garasjeplasser, men at det er ledig utvendig parkering. Pris for leie av parkering i garasje er kr. 650,- pr. mnd. og utvendig parkering er kr. 385,- pr. mnd. Andelseier som leier plass må selv koste evt. etablering av ladeboks for elbil lading. Ellers gateparkering (soneparkering) etter områdets bestemmelser. I tillegg kan en ta kontakt for avtale om evt. leie av parkering i Klostergarasjen, Nordnesgarasjen og på Tollbodkaien.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er berørt av to reguleringsplaner Bergenhus. Nordnes, østre del av Nordneshalvøya og Bergenhus. Nordsnes 24.09.1946, reguleringsendring mellom Nordnesveien - Nordnesbakken, Nordnesgaten og fritzersmauet 12.06.1969 og er regulert til heholdsvis Forretningsbygninger, lettere industri, håndverk, lager, osv og boligområde med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Arealformål i kommuneplanen
- Sentrumsformål Byfortettingssone BY1 100,0 %
Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen
- 1944-området 100,0 %
- Historisk sentrum 100,0 %
Hensynssoner Båndlegging i kommuneplanen
- Båndlagt etter lov om kulturminner 100,0 %
Hensynssoner Faresone i kommuneplanen
- Luftkvalitet - gul sone 100,0 %
Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen
- Vei støy - gul sone 13,5 %
Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen
- Vei støy - Rød sone 25,5 %
Bestemmelsesområder i kommuneplanen
- Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav 100,0 %
Planer i nærheten av eiendommen:
Bergenhus. Gnr 165 Bnr 450, Nordnes oppveksttun
Bergenhus. Kdp Bergen Havn
Bergenhus. Gnr 165 Bnr 363, Nordneshallen og bretterne, Vesentlig Reguleringendring
Bergenhus. Sliberget
Bergenhus. Nordnesboder m.v.
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3 600,- pr. mnd. og inkluderer: Felleskostnader, renter og avdrag andel fellesgjeld, felles renhold vedlikehold og forsikring, kabel-tv/internett, varmt vann, kommunale avgifter, eiendomsskatt mm..
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Det er forventet en ny justering knyttet til økte strømutgifter mm. til nyttår.
Felleskostnadene fordeles slik:
TV og bredbånd kr 420,-
Varmtvann kr. 160,-
Ytterligere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Kabel-tv og bredbånd leveres av Telenor. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 850 050,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 060 179,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 24.985,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 56 405,- pr. 19.09.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er 5.213.981,- pr. 19.09.2022 og lånevilkårene er:
Bank: Husbanken
Lånenr.: 13544748
Lånebeskrivelse: Husbanken
Lånetype: Annuitetslån
Rentesats: 1,39%
Andel av saldo 14 152,46
Innfrielsesdato: 30.06.2029
Bank: Handelsbanken
Lånenr.: 95217492824
Lånebeskrivelse: Handelsbanken
Lånetype: Annuitetslån
Rentesats: 3,60%
Andel av saldo 42 253,10
Innfrielsesdato: 30.12.2029

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.644,- (BOB)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.608.604,- Av dette beløpet utgjør kr 56 405,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Astrid Grønhaug

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet borettslaget strandgaten 230-234.
Borettslaget består av 71 leiligheter.
Forretningsfører er BOB.
Dyrehold - i skrivende stund har megler ikke mottatt opplysninger fra styreleder om dette. Konferer megler.
Øvrige opplysninger fra styreleder:
Det er ikke planlagt arbeid p.t. som vil medføre økning i felleskostnader/fellesgjeld.
Laget byttet tak for ca. 8-10 år siden.
Laget har ikke gjort noe med rørene. Statusen er ifølge styreleder bra, og laget ser for seg at det kanskje må gjøres noe først om 15-20 år.
Det er ikke rapportert forekomst av sjeggkre i laget.
Laget praktiserer ikke dugnad eller trappevask, et firma utfører dette.
Grunnpakken inkl. internett med 75 mb linje og grunnpakke tv.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Iht. burettslagslova kan man bare eie tilsammen en andel i borettslaget og tilknyttede borettslag. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsrett er utlyst gjennom BOB, med frist for BOB sine medlemmer å melde seg innen torsdag 06.10.2022. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er dekket av Klare Finans AS, www.klarefinans.no. Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 69-0023/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bergen Vest
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR69.2223

Dato

Sist oppdatert: 29. september 2022 kl. 11:41

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.