Solgt: 3 750 000 kr

Wilh Wilhelmsens vei 24

3 200 000 kr
91 m²
2 soverom
Tønsberg/Træleborg
Sentrumsnær enebolig på ett plan m/kjeller og loft beliggende på en hyggelig og solrik hjørnetomt. Behov for renovering.
 • Prisantydning
  3 200 000 kr
 • Omkostninger
  81 342 kr
 • Totalpris
  3 281 342 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1964
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  91 m²
 • Bruksareal
  158 m²
 • Tomteareal
  529,4 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eneboligen har en opprinnelig standard og har behov for en gjennomgående restaurering og modernisering.
Huset fra 1964 er omgitt av en solrik, inngjerdet hage med gressplen hvor busker og hekkbeplanting sørger for koselig og vestvendt sitteplass utenfor stuen. Det er også utepasser mot både øst og syd med mye sol. Den lettstelte hjørnetomten ligger fint til i det hyggelige nabolaget. Ved en renovering og tilbygging for et økt boareal vil eiendommen bli en attraktiv familiebolig i et populært og sentrumsnært boligområde.
Det veletablerte boligområde har kort avstand til det meste, hvor skole og barnehage ligger på Træleborg. Tønsberg sentrum, handelsteder på Træleborg og på Kilen samt Tønsberg sentralsykehus som er en stor arbeidsplass i området, ligger i gangavstand fra eiendommen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Wilh Wilhelmsens vei 24, 3112 TØNSBERG
Gårdsnummer 1006, bruksnummer 102, kommunenummer 3803

Innhold

Totalt bruttoareal: 179 kvm
Totalt bruksareal: 158 kvm
Totalt primærrom: 91 kvm
Bruksareal:
Enebolig 158 kvm
Primærrom:
Enebolig:
Kjeller: 10 kvm: Trapperom og vaskerom
1. etasje 81 kvm: Vindfang, gang, kjøkken, baderom, to soverom og stue
Sekundærrom:
Enebolig:
Kjeller: 67 kvm: Boder/råkjeller
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.01.2021 utført av Gulag AS ved Gunnar Sverrisson.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/betong.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder Boligen har for det meste overflater fra byggeår der inkludert baderom og kjøkkeninnredning som må påregnes byttet. Eiendommen er å betrakte som oppussingsobjekt der det meste av innvendige som utvendige overflater må påregnes oppgradert. Konstruksjonen har gjennomgående TG: 2 og badrommet har TG: 3.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Men kommenterer i selgers egenerklæring følgende, etter dokumenter funnet i boet:
- Spyling av avløpsledning ut. Anmerking om dårlig rør i 2016 (kopi kan fås ved henvendelse til megler).
- Tilsynsrapport med fyringsanlegg. OK. Tønsberg brannvesen 2014.
- Det foreligger rapport fra Eurosafe mai 2010 ift. sopp/råteskader i boligen (kopi kan fås ved henvendelse til megler).
- Det er observert små, svarte maur i boligen.

Standard

Boligen har et bruksareal på 158 kvm hvor det på hovedplanet er vindfang med trapp til kjeller, gang med adkomst til gulvet loft. Kjøkken med en enkel og opprinnelig innredning, baderom med opprinnelig standard, 2 (opprinnelig 3) soverom og stue-/spisestue med utgang til hage. I kjelleren er det vaskekjeller, råkjeller og diverse boder.
Boligen har for det meste overflater fra byggeår der inkludert baderom og kjøkkeninnredning som må påregnes byttet. Eiendommen er å betrakte som oppussingsobjekt der det meste av innvendige som utvendige overflater må påregnes oppgradert.
Ved en renovering og tilbygging for et økt boareal vil eiendommen bli en attraktiv familiebolig i et populært og sentrumsnært boligområde.

Oppvarming

Vedovn i stue. For øvrig elektriske panelovner.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 23.09.1964. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Det er tegnet inn 3 soverom på byggetegninger, 2 av soverommene er slått sammen.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 645 tinglyst 20.03.1944, type heftelse: Bestemmelse om gjerde - holde tomten forsvarlig innhegnet. Bestemmelse om bebyggelse - følge alminnelige gjeldende byggeregler for området jfr. skjøte.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.
Selger vil la følgende stå igjen: Hageslange, stiger og brannslukkingsapparat (pulver).

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Det veletablerte boligområde har en sentral og attraktiv beliggenhet i Tønsberg med kort gåavstand til sentrum, skole og barnehage samt Tønsberg sentralsykehus som er en stor arbeidsplass i området.
Det er gangavstand til Tønsberg sentrum med butikker av alle slag, kjøpesenter, cafeer m.m. og Tønsberg brygge med restauranter på rekke og rad. Det er handelsteder på Træleborg og på Kilen. Det er også kort avstand til bla. kino, bibliotek, museum, kulturhus, svømmehall og Tønsberg togstasjon som sørger for god kommunikasjon til Oslo, Oslo lufthavn og Sandefjord lufthavn.

Adkomst

Fra Tønsberg sentrum kjører man Slagenveien mot Heimdal og tar Larvikgaten til høyre og følger gaten innover til den krysser Wilh Wilhelmsens vei, ta denne inn til venstre og eiendommen ligger på venstre side i krysset ved Tjøllinggaten.
Fra Nedre Langgate kjører man Ringveien, ta til venstre inni Måkeveien i lyskrysset Stensarmen og deretter til høyre inn i Træleborgveien, ta så til venstre inn i Tjøllinggaten. Tjøllinggaten er sperret for gjennomkjøring, derfor må man med bil kjøre til venstre inn Ekornveien, deretter til høyre inn Larviksgaten og så inn i Wilh Wilhelmsens vei som krysser Tjøllinggaten. Hjørneeiendommen ligger i krysset mellom Tjøllinggaten og Wilh Wilhelmsens vei.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Træleborg skole, Byskogen ungdomsskole, Greveskogen samt Færder videregående skole. Det er barnehager i nærheten.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Huset er omgitt av en solrik, inngjerdet hage med gressplen hvor busker og hekkbeplanting sørger for koselig uteplass utenfor stuen. Den lettstelte hjørnetomten på 529 kvm ligger fint og åpent til i det hyggelige nabolaget.

Parkering

Parkering på egen gårdsplass. Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunale vann- og avløpsledninger via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Eiendommen har privat septiktank. Det opplyses at utvendig røropplegg er dårlig. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Boligbebyggelser - nåværende jfr. kommuneplan datert 22.05.2019.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 11 690,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 689 272,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 481 379,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.281.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger/hytter mindre/større enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anne Arstein og Petter Quitzsch Ritsberg

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5 % av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.750,-
Visninger: kr 1.875- pr. visning hvor 1 visning er inkludert
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0006/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.216

Dato

Sist oppdatert: 08. mars 2021 kl. 19:08

Dokumenter

If Boligkjøperpakken
PDF 262 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.