Komplett salgsoppgave

Apotekergata 16

2 690 000 kr
61 m²
2 soverom
Velkommen til Apotekergata 16! En meget pen og moderne leilighet i 2. etasje med balkong
Velkommen til Apotekergata 16! En meget pen og moderne leilighet i 2. etasje med balkong
Alexander Hassum
Presenteres av
Alexander Hassum
Stokke/sentrum
Pen og moderne leilighet i 2. etasje med 2 soverom og solrik balkong. Meget sentralt beliggende. Flytt rett inn!

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

Sjekk selv i vår boliglånskalkulator
 • Prisantydning
  2 690 000 kr
 • Omkostninger
  68 420 kr
 • Totalpris
  2 758 420 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1992
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  61 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 962 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Leiligheten er omfattende modernisert- og oppgradert de senere år, har en gjennomgående god standard og gir et godt inntrykk! Leiligheten har en god planløsning og inneholder bl.a.: flislagt vindfang med varmekabler i gulv, innvendig bod, 2 soverom hvor begge har skyvedørsgarderobe. Videre har leiligheten et flislagt delikat bad fra 2020. Badet har servant, dusjnisje, vegghengt wc og opplegg for vaskemaskin. Pent og stilfullt kjøkken fra 2018 godt utstyrt med integrerte hvitevarer. Stuen har god plass til både spisebordet og sofaseksjonen. Fra stuen er det også utgang til en romslig, solrik og dels overbygget balkong (ca. 11 kvm). Meget sentral beliggenhet med kort gangavstand til alt av sentrumsfunksjoner, flotte turområder og glimrende kommunikasjonsforhold med buss og tog.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Apotekergata 16, 3160 STOKKE
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 422, bruksnummer 332, seksjonsnummer 7, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 65 kvm
Totalt primærrom: 61 kvm
Primærrom:
2. etasje 61 kvm: Stue/kjøkken, gang, 2 soverom og bad/vaskerom
Sekundærrom:
2. etasje 4 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen bod ved inngangspartiet.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 29.06.2022, utført av Stokke Taksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong og bindingsverk på støpt plate og kledd med liggende dobbelfals kledning. Saltak med betongtakstein.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Vinduer: Det ser ut som det er punktert glass på kjøkken, på miste soverom er det skadet pakning og vinduer med noen merker/småsår. Forhold kan ses i sammenheng med alder. Løse sprosser i nedre del.

Standard

En meget pen leilighet i 2. etasje med 2 soverom og solrik balkong. Leiligheten er omfattende modernisert- og oppgradert de senere år, har en gjennomgående god standard og gir et godt inntrykk! Leiligheten har en god planløsning og inneholder bl.a.: flislagt vindfang med varmekabler i gulv, innvendig bod, 2 soverom hvor begge har skyvedørsgarderobe. Videre har leiligheten et flislagt delikat bad fra 2020. Badet har servant, dusjnisje, vegghengt wc og opplegg for vaskemaskin. Stilfullt kjøkken fra 2018 med benkeplate i heltre og fliser under overskap. Kjøkkenet er godt utstyrt med integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, induksjonstopp, stekeovn, micro og kjøleskap med frysedel. Stuen har god plass til både spisebord og sofaseksjon. Fra stuen er det også utgang til en romslig, solrik og dels overbygget balkong (ca. 11 kvm). I tillegg til innvendig bod, har leiligheten også en utvendig bod (m/strøm)
Følgende oppgraderinger og moderniseringer er gjort de senere år:
Gang, stue og kjøkken: himling er lektet ned, isolert og det er montert spotter.
Rettet opp gulv i alle innvendige rom med unntak av bod. Vindfang pusset opp med varmekabler og flislagt gulv. Øvrige rom har fått en-stavs parkett.
De aller fleste vegger er sparklet og malt.
Vegger mellom vindfang, hall og stue er tatt bort. Delevegg mellom stue og kjøkken er også tatt bort.
Nytt kjøkken i 2018
Lagt opp nye elektriske kurser og skiftet sikringer/jordfeilbrytere i sikringsskap.
Pent delikat bad i 2020 (sluk er ikke skiftet)
Ny varmtvannsbereder og montering av waterguard i forbindelse med oppussing av bad.
Nye terrassebord, rekkverk terrasse og håndløper.
Vi viser for øvrig til selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport utført av takstmann hva angår eiendommens standard og tilstand

Oppvarming

Varmekabler i gulv på baderom og under flis i gangen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.05.92. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Bygget fikk den gang ferdigattest hvor byggets art var bolig og forretningsbygg.
Ferdigattest for bruksendring av Apotekergt. 6,8 og 10 ble gitt 18.08.2016
Det er avvik fra byggetegninger hvor vegg mellom vindfang, hall og stue er åpnet opp. I tillegg er en delevegg mellom kjøkken og stue tatt bort.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 9000019, tinglyst 16.06.1892, type heftelse: bestemmelse om gjerde
Dagboknr 9000243, tinglyst 10.04.1978, type heftelse: bestemmelse om bebyggelse - Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 0,5 m
Dagboknr 1009165, tinglyst 5.09.2017, type heftelse: seksjonering.
Dagboknr 9000021, tinglyst xxx, type heftelse: erklæring/avtale - Plikt til å fjerne lukking av veigrøft på forlangende av vegvesenet (Tinglysingsdato ukjent - pantebok nr. 51-22)
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Leiligheten er en del av sameiet Apotekergata, org. nr. 992 290 196.
Sameiet består av 12 seksjoner og leiligheten har sameiebrøk 70/766.
Dyrehold er tillatt, men skal ikke være til sjenanse for andre beboere.
Vedlikehold sameiet har utført de senere år:
Nye utelamper
Kledning på rekkverk på balkonger
Nye håndløpere på alle rekkverk
Nye ytterdører og boddører
Sameiet ble utvendig malt sommeren 2021
Årsregnskap og vedtekter kan fås ved henvendelse til megler.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Her bor du fantastisk sentralt og flott! Et levende sentrum med en rekke butikker, kjøpesenter, post, vinmonopol, frisør, bibliotek og apotek - alt dette finner du innen et par minutters gange fra leiligheten. Kort vei til flere barnehager, Bokemoa barneskole og Stokke ungdomsskole med gang og sykkelsti hele veien. Gangavstand til Bokemoa-skogen og få minutters biltur til flere nydelige strender!
Kort vei til E18 med firefelts motorvei hele veien inn til Oslo. Tre minutters gangavstand fra boligen til både busstopp og Jernbanestasjonen med hyppige avganger både sydover samt mot Drammen/Oslo/Gardermoen. Kun 10 minutter med bil til Torp Flyplass der du får daglige avganger til en rekke europeiske byer!
For tur- og skientusiastene er Storås kun 6 minutter unna med bil, her får du fantastiske skiløyper på vinterstid og flotte turområder på sommerstid. Stokke byr også på en idyllisk bøkeskog, flotte turområder med stier og lysløyper. For den golfinteresserte er det få minutters kjøreavstand til Vestfold Golfbane som er en tradisjonsrik og veldrevet 18-hulls golfbane i flotte omgivelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Frydenberg barnehage 0-5 år
Olaløkka barnehage 3-5 år
Tuften barnehage 0-5 år
Bokemoa skole 1-7 kl.
Stokke ungdomsskole 8-10 kl.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 657,3 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Biloppstillingsplass medfølger leiligheten. Plass nummer 16.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig, forretning og kontor (formål)i henhold til reguleringsplan "Sentrumskvartalet" datert 30.08.01med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen er i kommuneplan datert 24.9.2019 er avsatt til: sentrumsformål og ligger i gul sone (trafikkstøy)
Nær ny jernbanetrasé:
Eiendommen ligger 50 m øst for båndleggingssonen til vedtatt korridor for ny jernbane. For mer informasjon om jernbaneprosjektet vises til:
http://www.banenor.no/Prosjekter/prosjekter/vestfoldbanen/tonsberg-skien/
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 7.188,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon
Fellesutgiftene er kr 2962,- pr. mnd. og inkluderer: bygningsforsikring, renskapsførsel, vedlikehold, utvendig felles lys, brøyting, vedlikehold/renhold av renovasjonstanker og kabel-TV og internett
Nåværende eier hadde et strømforbruk som tilsvarte ca. 7.600 KwH i 2021.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 544 273,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr. 1 959 382,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.758.420,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Pål Rude

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 35.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0074/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.2274

Dato

Sist oppdatert: 08. august 2022 kl. 09:47

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.