Komplett salgsoppgave

Betzy Kjelsbergs vei 115A

2 700 000 kr
48 m²
1 soverom
Velkommen til Betzy Kjelsbergs vei 115A!
Velkommen til Betzy Kjelsbergs vei 115A!
Egil Svennevig Hovde
Presenteres av
Egil Svennevig Hovde
Åssiden
Pen 2-roms endeleilighet med en attraktiv og barnevennlig beliggenhet. Balkong. Felles parkering. Intern forkjøpsrett.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  2 700 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  166 104 kr
 • Omkostninger
  960 kr
 • Totalpris
  2 867 064 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1956
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  48 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 900 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen 2-roms leilighet beliggende i enden av 1. etasje.
 • Leiligheten er gjennomgående
 • Overflateoppusset stue i 2020 og soverom i 2017
 • Kjøkkenet ble oppusset i 2011 og nye fronter i 2022
 • Kjøkken med medfølgende hvitevarer
 • Flislagt bad fra 2011 med dusjhjørne og varmekabler
 • Leiligheten har balkongdør og vinduer fra 2016
 • Godt med lagringsplass i kjellerboder
 • Delvis overbygget sørvestvendt balkong på ca. 7 kvm
 • Disponibelt parkeringsområde på felles gårdsplass
 • Etablert og rolig boligområde sentralt på Åssiden
 • Gangavstand til buss, lekeplasser, butikk, barnehager og skoler
 • Borettslaget har kun intern forkjøpsrett
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Betzy Kjelsbergs vei 115A, 3024 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 116, bruksnummer 24, ideell andel 1/1
Andelsnummer 11, Åkerveien Borettslag, organisasjonsnummer 951110434

Innhold

Bruksareal (BRA): 48 kvm
Primærrom (P-rom): 48 kvm
Primærrom
1. etasje:
48 kvm: Stue, kjøkken, bad, soverom og entré.
I tillegg disponerer boligen 1 bod på ca. 4 kvm og 1 bod på ca. 8 kvm i felles kjelleretasje. Tilgang til matskap i felles gang i 2. etasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.09.2022 utført av Rune Nielsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på støpt gulv mot grunn. Grunnmur av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner som med liggende trekledning. Yttertak med saltaksform tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har entredør med brannklasse B30 og lydklasse 35 dB fra ukjent årstall. Balkongdør og vinduer med to-lags glass karmer/rammer av tre fra 2016. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Felles overbygget inngangsparti med videre trappeadkomst til leilighetens etasjeplan.
Stue: Stue med sofaområde. Laminat på gulv (2020), malte vegger (2020) og panelplater i himling (2020). Utgang til delvis overbygget sørvestvendt balkong på ca. 7 kvm, belagt med trelemmer fra 2021.
Kjøkken: Kjøkkenet ble oppusset i 2011. Over- og underskap i hvit og profilert utførelse. Kjøkkenfronter fra 2022. Laminerte benkeplate (slitt bort overflate på siden av den ene benkeplaten iflg. selger). Videre er kjøkkenet utstyrt med frittstående kjøle- og fryseskap, oppvaskkum, ventilator og komfyr. Varmefolie i gulv (2011). Laminat på gulv, malt samt panelplater på vegger og plater i himling. Selger opplyser om hull gjennom dør til kjøkken pga. en skrue som ble skrudd for langt inn.
Bad: Badet er fra 2011. Heldekkende servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speilskap over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjhjørne med foldedører av glass (noe skjoldete iflg. selger). Opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og plater i himling.
Soverom: Plassbygget skyvedørsgarderobe med én speilfront (ene døren henger i blant iflg. selger). Laminat på gulv (2017), panelplater samt tapet på vegger (2017) og malt himling (2017). Isolert yttervegger i 2017. Selger opplyser om at vinduet er periodisk litt vanskelig å lukke helt igjen.
Entré: Dørcalling med åpnerfunksjon (noe vansker med anlegget i en periode iflg. selger). Belegg på gulv, panel på vegger og panel i himling.
Generelt om boligen: Sikringsskap med automatsikringer, plassert i felles trappegang. Felles varmtvannsbereder. Rør-i-rør system og avløpsrør av plast fra 2011.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
- Bad: Redusert luftutskiftning og ikke mulig å verifisere om slukmansjett samt klemring er benyttet/montert korrekt.
- Øvrige rom: Stedvis knirk i gulv.
- Elektrisk anlegg: Fremlagt samsvarserklæring på kun deler av anlegget (montert etter år 1999).
- Balkong: For lav rekkverkshøyde.
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

Løsøre og tilbehør

Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder frittstående kjøle- og fryseskap samt komfyr.
Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på bad. Varmefolie i gulv på kjøkkenet. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Drammen kommune opplyser om at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i deres arkiv. I henhold til matrikkelen for eiendommen, er bygningen først registrert tatt i bruk i år 1956.
Det er utstedt godkjente byggetegninger for bygningen (hus med 12 leiligheter) datert 07.06.1954 og for nye balkonger datert 03.06.1997.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser, med unntak av borettslagets tinglyste panterett:
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 1 servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler blant annet bestemmelser om bebyggelse, veier og diverse ledninger m.m. Denne er ikke av direkte betydning for bruken av denne boligen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et etablert og rolig boligområde sentralt på Åssiden, med det meste av fritids- og servicetilbud tilgjengelig innen kort avstand. Meget attraktivt og barnevennlig boligområde. Gangavstand til bussholdeplass, lekeplasser, servicetilbud, matbutikk, barnehager, skoler og Kiwi XL Ligosenteret.
Åssiden har meget gode fritids- og sportstilbud, med blant annet Skimore Drammen som kan tilby alpinanlegg (vinterstid), terrengsykling, klatrepark og zipline på sommerstid. Berskaug hallen med mulighet for ballspill m.m. og Berskaug idrettsplass med fotballbaner, skøytebane og tennisanlegg. Flotte rekreasjons- og turområder i marka hvor blant annet den meget populære turløypa gjennom Kjøsterudjuvet til Gamledammen befinner seg, samt. Landfalltjern med gode aktivitets- og bademuligheter.
Gode bussforbindelser med umiddelbar nærhet til holdeplass, hyppige avganger til Drammen sentrum se www.brakar.no for rutetider. Kort kjøreavstand fra eiendommen til Drammen togstasjon, hvor toget tar deg til Oslo på ca. 35 minutter se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Generelt god offentlig kommunikasjon mot Kongsberg, Oslo og Vestfold fra Drammen sentrum.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Dalegårdsveien barnehage, Åssiden barnehage, Solhagen Rudolf Steiner barnehage.
Skoler: Åssiden barneskole og Kjøsterud ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 9 422 kvm som tilhører borettslaget. Store felles grøntarealer. Gruset innkjørsel og gårdsplass.

Parkering

Disponibelt parkeringsområde på felles gårdsplass (ingen faste plasser).

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål, i henhold til reguleringsplan for en del av Windelstad og Weydahljordet datert 03.03.1955. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 05.10.2015. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger en igangsatt planlegging av ny kommuneplan for Drammen kommune 2022-2040 og ny kommunedelplan for FV 283 Rosenkrantzgata (se kommunens hjemmeside for mer info). Planen Fv 283 Rosenkrantzgata gjelder ny utforming av vei hvor hele Åssiden bydel er avsatt som planområde, men store deler av området blir ikke direkte berørt.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer bla. kommunale avgifter (vann og avløp), renovasjon, feieravgift, renter og avdrag på andel fellesgjeld, tv/internett grunnpakke, felles vedlikehold, felles driftskostnader, snøbrøyting/plenklipping, strøm i fellesarealer, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonskostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m.. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene pr. mnd fordeles slik:
Grunnleie kr 3.900,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 5.500 kWh, dette utgjør ca. kr 7.000,- pr. år og nettleie på ca. kr 4.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av tv/internett, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene.
Det må påregnes kostnader til strøm og innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd osv.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 548 023,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 1 972 882,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 9 773,- pr. 31.12.2021.
Andel fellesgjeld er kr 166 104,- pr. 09.09.2022.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 7.308.587,- pr. 09.09.2022 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 12135253837, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 09.09.2022: 2.9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 50
Saldo per 09.09.2022: 6 585 299
Andel av saldo: 149 666
Første termin/første avdrag: 30.12.2017 (siste termin 30.06.2047)
Flytende rente
Lånenummer: 16363854005, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 09.09.2022: 2.9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 17
Saldo per 09.09.2022: 723 289
Andel av saldo: 16 438
Første termin/første avdrag: 30.12.2021 (siste termin 30.12.2030)
Flytende rente
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.867.064,-.
Av dette beløpet utgjør kr 166 104,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.494,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Lise Tveter

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Åkerveien Borettslag.
Borettslaget består av 44 leiligheter.
Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.
Borettslagets årsregnskap for 2021 viser et underskudd på kr 743.096,- (nytt låneopptak i 2021).
Disponible midler i borettslaget pr. 31.12.2021 kr 411.652,-.
Dugnader og vaktmesterturnus (trappevask, snørydding, gressklipping m.m.) tilknyttet borettslaget må påregnes.
Dyrehold er forbud iht. husordensreglene.
Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
Foretatte arbeid/påkostninger de siste 5 år iht. årsmelding 2021: Skifte av vinduer (2016/2017). Malt og vedlikeholdt fasade (2020/2021).
Saker under arbeid iht. årsmelding 2021: Styret skal sende en henvendelse til kommunen vedr. utbedring av innkjøringen ved inngangspartiet (BKV 115). Vedlikeholdsplan for bygningsmassen og uteområdene. Løsning på garasjer/parkering/el-billading.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Borettslagets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Tryg Forsikring, polisenr.: 6613450.
Dokumenter vedrørende borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Informasjon om forkjøpsrett

Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 35.000,-
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning etter første visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0356/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.22356

Dato

Sist oppdatert: 23. september 2022 kl. 14:58

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.