Høybråten

Høybråtenstien 3

Prisantydning

5 750 000 kr

Omkostninger: 145 092 krTotalpris: 5 895 092 kr
Byggeår
1968
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
155 m² / 202 m²
Tomteareal
674 m²
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Enebolig med utleiedel med egen inngang og garasje. Moderniseringsbehov! Sokner til Høybråten skole

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

* Moderniseringsbehov og stort potensiale
* Opprinnelig 5 soverom
* Utleiedel med egen inngang
* Sokner til Høybråten skole
* Kort vei til tog og buss
* Solrike uteplasser og flat tomt
* Fiber-nett

Eiendommen

Høybråtenstien 3, 1088 OSLO 
Gårdsnummer 102, bruksnummer 596, seksjonsnummer 0, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

Sentral og fin beliggenhet på Høybråten med gangavstand til skole, tog og buss-forbindelser. Kort vei til nærbutikker som Joker og Kiwi, samt kort vei til flere butikker og servicetilbud på Stovner senter og en kort biltur unna andre senter som f.eks Alna, Metro og Triaden. Flotte nyåpnede Snø innendørs langrenn- og alpinanlegg som åpnet 15.01.2020 ligger rett i nærheten. Høybråten har et godt idrettsmiljø og idrettsbane finnes rett i nærheten. Ellers også flotte turmuligheter i Østmarka hele året, med preparerte lysløyper til blant annet populære Mariholtet med markastue og videre løyper mot blant annet Rustadsaga og Enebakk.

Veibeskrivelse

Med bil:
Enkelt adkomst fra Høybråtenveien rett ved Lørenskog stasjon og inn Høybråtenstien, boligen ligger på høyre side.

Kollektivt:
Kun få minutters gange fra Lørenskog togstasjon som tar deg til Oslo sentrum på kun 18 min, og busstopp ved Høybråten park (buss 64A mellom Furuset og Stovner) samt buss 120 ved Stovner bru.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Boligen sokner til populære Høybråten skole.

Oversikt over skoler og barnehager finnes i vedlagte nabolagsprofil.

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 231 kvm
Totalt bruksareal: 202 kvm
Totalt primærrom: 155 kvm

Bruksareal: 202 kvm

Primærrom:
Underetasje: Stue, kjøkken, bad, entré, gang, trapperom, vaskerom og soverom.: 64 kvm

1. etasje: Stue, kjøkken, 3 soverom, bad, entrè, gang.: 91 kvm

Sekundærrom:
Boder og utebod.: 27 kvm

Garasjerom: 20 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.11.2019 utført av Øyvind Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 674 kvm. 

Parkering

Garasje samt plass for parkering på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Det betales kr. 3.000,- pr. år for velikehold/snømåking av veien.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Enebolig med saltak tekket med takstein. Yttervegger i bindingsverk utvendig fasade kledd med panel. Etasjeskillere i trebjelkelag. Grunnmur i betong/Leca. Bygget er fundamentert med støpt såle til antatt faste masser.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at boligen har et generelt moderniseringsbehov og man må påberegne oppgraderinger.

Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09.02.1973, samt ferdigattest for utvidelse av garasje datert 16.03.1984 og ferdigattest for ventilasjonsanlegg 09.02.2000. Disse kan fås ved henvendelse til megler.

I underetasjen er det gjort endringer som fraviker de originale tegninger, dette gjelder endring fra arbeidsrom til kjøkken og et soverom er fjernet/åpnet mot stue.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens underetasje som er innredet og byggemeldt som en hybel er lovlig for beboelse, men er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen. 

Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er gjennomført radonmåling på denne boligen i 2008 og det ble ikke registrert radon.

Standard

Enebolig over 2 plan med utleiedel og garasje. Boligen har et generelt moderniseringsbehov og et stort poteniale! Flott familiebolig!

Boligen inneholder:

1.etasje:
Her finnes stue med spiseplass med utgang til balkong og ellers god plass for stuemøbler. Separat kjøkken med naturlig tilknytning til spiseplass. I denne etasjen finnes 3 soverom hvorav 2 av soverommene er av god størrelse og det tredje har god plass for seng, kontormøbler mv. Bad med praktisk tilknytning til soverommene. Entré med plass for oppheng og oppbevaring av yttertøy og trapp ned til underetasjen.

Underetasje:
Her finne stue, kjøkken, soverom og bad i tillegg til boder og vaskerom. Opprinnelig fantes et soverom til i stuen og dette kan enkelt etableres tilbake om ønskelig. Her var opprinnelig en hybel, og i dag fungerer stue, kjøkken soverom og bad som en utleiedel med egen inngang. 

Uteplasser:
Tomten er flat og fin og har solrike uteplasser rundt hele. Det er utebod og romslig garasje.

Diverse:
Ingen hvitevarer medfølger boligen.
Safe i underetasje blir ikke fjernet.
Lampe på kjøkken og i stuen i 1.etasje medfølger ikke.
Elektrisk peis i underetasjen medfølger ikke.

Oppvarming

Elektrisk. Varmepumpe i begge etasjer samt vedovn. 

Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.»

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Det er tinglyst 3 servitutter på eiendommen. Disse omhandler blant annet adkomstrett for nabo samt kommunens rett til vedlikehold av det kommunale ledningsnettet.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til:
V150597 
Vedtatt: 15.05.1997
Formål: Felles avkjørsel
S-4220 
Vedtatt: 15.03.2006
Formål: Bolig m.tilh. anlegg

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. 

Boligen blir tømt men ikke ytterligere rengjort til overtakelse.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR43.1959

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 14.764,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten er kr 0,- i 2020.

Velavgift er kr 3.000,- pr. år/sesong, det dekker vintervedlikehold + en sum som settes av til fremtidig asfaltering. Viken fiber/Altibox finnes i boligen og for
1.059,- pr. mnd får man tv og bredbånd (500 mbit linje), "altibox standard". Selger har ikke bebodd eiendommen og har således
ikke kjennskap til alle løpende utgifter utover dette for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018, var kr 1.660.621,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 5.978.235,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.895.092,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 56.250,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: Inkludert.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Ukens bolig: kr 2.000,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Marianne Lund Østhagen
Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler

Marianne Lund Østhagen

Telefon
Mobil 93494445

Lurer du på noe

Marianne svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.