Komplett salgsoppgave

Karlstadgata 29

8 500 000 kr
87 m²
3 soverom
Velkommen til Karlstadgata 29! Presentert av Marius Iversen v. Eiendomsmegler Krogsveen
Velkommen til Karlstadgata 29! Presentert av Marius Iversen v. Eiendomsmegler Krogsveen
Kart
Rodeløkka
Herlig 4-roms hjørneleilighet med 9,6 kvm sydvest-vendt balkong - Garasje med lader - Heis - Walk-in garderobe

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  8 500 000 kr
 • Omkostninger
  213 670 kr
 • Totalpris
  8 713 670 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2007
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  87 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 433 kr
 • Energimerke
  Grønn D

Visning

Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Innholdsrik 4-roms med meget attraktiv beliggenhet på idylliske Rodeløkka, et tilbaketrukket og ettertraktet nabolag på Grünerløkka.
Leiligheten har gjennomgående lekker standard, preget av mye lys med sin hjørnebeliggenhet, samt store vindusflater, og ikke minst en solrik balkong på hele 9,6 kvm som sørger for herlige solforhold fra ettermiddag til kveld.
- Garasjeplass med lader
- Enkel adkomst med heis
- Fyring og varmtvann inkludert i fellesutgiftene
- Rolig og barnevennlig beliggenhet
- Direkte nærhet til offentlig kommunikasjon
- Felles takterrasse og hyggelig bakgård
- Romslig baderom og gjestetoalett
- Walk-in garderobe i tilknytning til hovedsoverom
- Sosial planløsning med stort kjøkken
Velkommen til Karlstadgata 29!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Karlstadgata 29, 0553 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 227, bruksnummer 569, seksjonsnummer 34, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 87 kvm
Totalt primærrom: 87 kvm
I tillegg disponerer boligen en bod på 5,3 kvm i kjeller i tilknytning til garasjeplassen.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 24.11.2022, utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Boligbygg over 7 etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong/murkonstruksjoner.
Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger av betong/bindingsverk utvendig pusset og malt. Tilnærmet flatt tak tekket med
membran/takpapp (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har glatt entrédør fra byggeår med brannklasse B30, lydklasse 35db, kikkehull og dørpumpe.
Dører og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggeår. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann/oppvarming. Leiligheten er oppvarmet
med radiatorer samt elektrisk gulvvarme på bad og toalettrom
Det gjøres spesielt oppmerksom på følgende som er vurdert til tilstandsgrad TG2:
Bad og Wc-rom
Sanitærutstyr / innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages.
Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke observert synlige skader. Med bakgrunn i tettesjiktets alder gis TG2. Utskifting av tettesjikt bør påregnes.
Fallforhold (gulv): Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 7 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 20 mm.
Kjøkken
Vannrør: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
Dører
Innerdører: Dørbladet til innerdør ved entré/kjøkken og soverom 1 har kontakt med dørterskel/dørkarm. Krever justering av dørblad/dørkarm.
Balkongdør: Det er registrert at balkongdør ikke lar seg lukke helt til lukket stilling, dette fører til trekk nederst ved døren. Det er heller ikke mulig å låse døren. Krever justering av dørblad/dørkarm.
Øvrige forhold er vurdert til tilstandsgrad TG1. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Videre opplyser selger følgende i sin egenerklæring:
"En leilighet i første etasje har rapportert om maur sommer 2021, ble utbedret, ikke hørt noe mer om dette i 2022"
"Feil på toalettet (sisternen) på det lille badet. Vi varslet styre og meldte inn saken til Gjensidige Forsikring, hvor entreprenør Odd-Arne Larssen (Totalentreprenør AS) kom på befaring. Ingen fuktskader registrert, saken ble derfor avsluttet. Dokumentasjon er sendt til Gjensidige Forsikring og styret."

Standard

Entré/gang:
Leiligheten har adkomst fra felles trappeoppgang eller personheis, og ligger i byggets 3. etasje. Entreen er romslig og innbydende som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Her er det god plass til enkel garderobeløsninger og oppheng for yttertøy og sko. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i omkledningsrom . Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.
Stue/spisestue:
Stuen og kjøkkenet ligger i samme rom i en åpen og sosial løsning. Med hjørnebeliggenhet og vindusflater på to sider får en særdeles flotte lysforhold. Det er installert solskjerming på alle vinduer i stuen, samt hovedsoverom i 2021. Rommet er innredet med 1-stavs eikeparkett som går igjen i alle oppholdsrom, lagt nytt i 2021, og vegger med harmonerende fargevalg. God takhøyde på 2,49 meter. Fra stuen har man utgang til en herlig sydvest-vendt balkong på ca. 9,6 kvm, med hyggelig utsyn over nabolaget. Videre er stuen naturlig inndelt i brukssoner, hvor man har god møbleringsfrihet med plass til både sofa, stoler, salongbord og tv-løsning. I tillegg har man plass til stort spisebord som finner sin naturlige plass i tilknytning til kjøkkenet.
Utgang fra stuen til leilighetens flotteste fasilitet- nemlig en 9,6 kvm stor balkong. Her får man sol fra ettermiddag til kveld i skjermede omgivelser. Et herlig sted å nyte varme sommerdager. Balkongen er belagt med fliser og har rekkverk av stål/glasskonstruksjoner. Rekkverkshøyden er målt til 118 cm. Balkongen er utstyrt med utebelysning og stikkontakt.
Kjøkken:
Stilrent kjøkken i åpen løsning mot stuen. Praktisk kjøkkenøy som sørger for godt med benkeplass, og skaper et naturlig skille mellom kjøkken og stue sone. Stilren innredning med en delikat kombinasjon av lyse glatte fronter og mørk sten benkeplate som gir et elegant særpreg. Kjøkkenet er godt utstyrt med integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, samt kjøl/frys. Avtrekksvifte over platetopp. Et sosialt kjøkken med en praktisk kjøkkenøy sentralt plassert i rommet sikrer at man i tillegg får rikelig med skap og benkplass.
Bad:
Et stilrent baderom fra byggeår, innredet med flisbelagte vegger og gulv med varmekabler. Downlights belysning i tak. Badet er praktisk innredet med godt med skap og benkeplass. Servantskap med glatte fronter med forkrommede grep. Benkeplate av stein med underlimt servant og 1-greps blandebatteri.
Badet er videre utstyrt med opplegg for vaskemaskin, dusjhjørne med innfellbare dusjvegger i herdet glass og vegghengt toalett med innebygget sisterne.
Toalettrom:
Praktisk separat gjestetoalett med flisbelagte gulvoverflater med adkomst fra entréen. Rommet er innredet med vegghengt servant med 1- greps blandebatteri og vegghengt toalett.
Soverom:
Leiligheten har tre soverom av god størrelse, alle med god plass for både garderobe og seng. Samtlige soverom vender mot trafikkstille og tilbaketrukket sidegate.
Et praktisk og innbydende hovedsoverom som i likhet med resten av boligen preges av store vindusflater som sørger for et hyggelig utsyn og rikelig med naturlig lys. Soverommet er i dag utstyrt med vegghengt garderobe som strekker seg langs hele langveggen, videre har hovedsoverommet adkomst til egen romslig walk-in garderobe som sikrer rikelig med oppbevaringsplass.
De to øvrige soverommene har også adkomst fra stuen. Med god størrelse på rommene egner det seg ypperlig som barnerom, gjesterom, eller i kombinasjon som kontor.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Kjøle/fryseskap i walk in og lampe over kjøkkenbordet medfølger. Lampe på soverommet samt vaskemaskin på badet medfølger ikke.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilknyttet felles varmesentral. Gulvvarme på baderom. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 25.04.2010. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst to servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold, og bestemmelser om vann- og kloakkledning.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget sentralt, attraktivt, men skjermet område på Rodeløkka. Fra leiligheten er det kort gangavstand til Grünerløkkas spennende butikker og servicetilbud. Få minutters gange til hjertet av Grünerløkka hvor du finner flere populære og attraktive spise- og utesteder, som Villa Paradiso, Tijuana, Delicatessen, Bon Lio, Trattoria Popolare, Ben Reddik, Aku Aku og Parkteateret, for å nevne noen. Du finner også populære Vespa & Humla like utenfor døren, en favoritt i nabolaget. Stedet er velegnet for en helgebrunsj, eller for surdeigspizza og håndbrygget øl fra lokalets eget mikrobryggeri.
Sofies Hage har en flott bakgård med pent opparbeidet grøntområde. I tillegg finner du et av Norges vakreste parkanlegg, Freiaparken rett ved. Parken åpnes ved spesielle anledninger til arrangementer som rosedager for den hageinteresserte, i tillegg til konserter og andre arrangementer. En fantastisk beliggenhet midt mellom nybygg, flotte hageanlegg og historisk fabrikk- og trehusbebyggelse.
Matvarehandel i umiddelbar nærhet, med Kiwi-forretning i samme gate. For øvrig finnes det flere matbutikker i området, som for eksempel Meny i Ringnes Park. Her finner du også Ringen Kino, samt treningssenter og diverse andre servicetilbud. På Grünerløkka er det fantastiske muligheter for å kunne bryne seg på småbutikkshopping: Frisører, optiker, apotek, vinmonopol, klær, sko, blomsterbutikk, jernvare, skinnmaker, renseri etc. Alt du trenger innen gangavstand!
Cirka 10 minutters gange til det svært populære Vulkan-området, med Mathallen og en rekke nyere spise- og utelivssteder. Her finner du også restaurant Kontrast som er tildelt Michelinstjerne. Søndagsturen legger du til sjarmerende Rodeløkka, med gammel trehusbebyggelse som hovedsakelig ble oppført i siste halvdel av 1800-tallet. Med trange gater, forhager og smug fremstår Rodeløkka som en trivelig landsby og en unik del av byen.
Gode rekreasjonsmuligheter med Sofienbergparken like i nærheten. Kort vei til Tøyenparken, Botanisk hage, samt turstier langs Akerselva som tar deg til Maridalen i nord, og Bjørvika i sør. Gangavstand til Birkelunden park. Her arrangeres det søndagsmarked nesten hver søndag i året.
Sofienberg minigjenbruksstasjon ligger også i umiddelbar nærhet. Her er det mulig å effektivt kvitte seg med bl.a. farlig avfall, tekstiler/klær, metall og små elektriske apparater til ombruk.
Med bil er det enkelt å koble seg på Ring 2 og Ring 3 fra leiligheten. Leiligheten har god tilgang til offentlig kommunikasjon. Trikk stopper på Olaf Ryes plass og Birkelunden og er såkalte 5 minutters-stopp der både linje 11, 12 og 18 stopper hyppig. Trikk (17) og buss (31 og 32) med stoppested Sofienberg like i nærheten. 20 og 21 bussen stopper få minutter unna og bringer deg vestover til Bislett, Majorstua, Frogner og Aker Brygge, eller østover til Carl Berner og Hasle. 30-bussen tar deg raskt til Bygdøy og sentrum eller Nydalen og Torshov, og buss 31 går hele døgnet og frakter deg trygt hjem etter en hyggelig kveld i byen. Flybuss i Københavngata og T-bane på Carl Berners plass. Sjekk ruter.no for nærmere informasjon.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Inngang til sameiet fra Karlstadgata, oppgang 29 til venstre i bakhagen. Heis fra bakkeplan.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Seilduken barnehage (0-6 år)
- Læringsverkstedet Konfektfabrikken
- Birk barnehage (0-6 år)
Skoler:
- Grünerløkka skole (1.-7. kl.)
- Sagene skole (1.-7. kl.)
- Lakkegata skole (1.-7. kl.)
- Sofienberg ungdomsskole
- Frydenberg ungdomsskole
- Foss videregående skole
- Hersleb videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 227 kvm som tilhører sameiet. Fellesarealet er pent opparbeidet med gressplen, lekeplass, diverse beplantning og asfalterte/steinlagte adkomstveier.

Parkering

Leiligheten selges med bruksrett til garasjeplass med elbillader i Sofies hage garasjesameie. Garasjeplassen har objektsnummer 42 og forretningsfører bekrefter at bruksrett til garasjeplassen medfølger seksjonen. Månedlig leie for garasjeplass er kr. 200,- og blir fakturert i tillegg til de månedlige felleskostnadene for boligseksjonen.
Bruksrett til garasjeplassen tinglyses ikke, men registreres hos forretningsfører og styret. Opprinnelig var intensjonen at bruksrettene skulle tinglyses, men styret opplyser at det ikke ble gjort da bygget ble innviet i 2007.
Styret i garasjesameiet kan bestemme at rettighetshavere til p-plassene forskuddsvis skal innbetale et à-konto beløp til dekning av sin andel av de årlige felleskostnadene. Etter eierseksjonsloven § 26 kan styret, etter krav fra en seksjonseier med nedsatt funksjonsevne, pålegge en annen seksjonseier uten behov for å tilrettelagt plass å bytte parkeringsplass. Dette gjelder kun dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet.
Fastmontert lader for EL-bil følger med, med mindre annet er avtalt. Fastmonterte løsninger for oppheng og lagring i garasje følger med, med mindre annet er avtalt.
Videre er det innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til Byggeområde for bolig og forretning i henhold til reguleringsplan S-4127 datert 15.12.2004 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Plansaker og byggesaker i området:
- Københavngata 4 C: Bruksendring av loft til boreal for underliggende leilighet. Dette kan medføre støy ved denne prosessen. Se saksnummer 202002311 hos planinnsyn for mer informasjon.
- Københavngata 4 A: Bruksendring av loft til boreal for underliggende leilighet, etablere en ark mot gård, og et takvindu. Dette kan medføre støy ved denne prosessen. Se saksnummer 202002300 hos planinnsyn for mer informasjon.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4 433,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring, varmtvann, internett, kommunale avgifter, trappevask, vaktmestertjenester, forretningsførsel, felles forsikringer, drift- og vedlikehold m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt en gang årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.06.2022 med en økning på 10%.
Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga. renteøkninger.
Styreleder opplyser per 25.11.2022 at det ikke er vedtatt økning i felles kostandene, men det må påberegnes økning i de månedlige felleskostnadene i løpet av 1.kvartal. Økningen er et resultat av økte energikostnader, høyere rentekostnader knyttet til sameiets felles lån, forsikringskostnader og generell drift- og vedlikehold av sameiet.
Felleskostnadene er fordelt som følger:
Oppvarming: kr. 1.049,-
Felleskostnader: kr. 3.384,-
Garasjeleie på kr 200,- pr. mnd bli fakturert i tillegg til de månedlige felleskostnadene.
Eiendomsskatten er kr 1.132 pr år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.500,- pr. år. / 3.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Lynet som leverandør av internett. Dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 563 422,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 628 320,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2021 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Forretningsfører har ikke gitt informasjon om eiendomsskatten for eiendommen, men basert på eiendommens boligverdi for 2019, antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca. 1.132,- for 2021. Ta kontakt med Skattekontoret for nærmere informasjon om beregning av boligverdi og eiendomsskatten.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 24 740,- pr. 21.12.2021
Sameiet har ingen langsiktig gjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.713.670.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Morten Omdal og Helene Johannessen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sofies Hage Boligsameie, med sameiebrøk 86/4645
Sameiet består av 71 boligseksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Sameiet har inngått avtale med selskaper om vaktmesterdrift og vask.
Sameiet har nettsiden www.sofieshage.no.
Dugnad må påregnes i sameiet.
Dyrehold er tillatt såfremt det ikke er til sjenanse for øvrige sameiere.
Felles sykkelstativer på fellesområdene.
Sameiet har også en felles takterrasse, med grill til fri benyttelse for beboere,
Foretatte påkostninger:
-Byttet noen av inngangsdørene i sameiet.
-Byttet låssystemet til elektroniske nøkler.
Planlagte påkostninger:
Styreleder opplyser per 25.11.2022 at det ikke er planlagt noe vedlikeholdsprosjekter per nå men på sikt vil det være nødvendig å bytte ut balkongdører og vinduer. Dette er ikke vedtatt per dags dato og finansiering av dette er derfor ikke bestemt. Styreleder opplyser at sameiet har god økonomi, men kan ikke utelukke låneopptak ved større vedlikeholdsprosjekt slik som dette. Det vil derfor måtte påberegnes økning i de månedlige felleskostnadene.
Sameiet eier en del av Sofies Hage garasjesameie og Sofies Hage Utomhussameie og deltar i forvantningen av disse. Selskapet har solidaransvar for disse og dekker en forholdsmessig andel av kostnader til drift og vedlikehold.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mange
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring ombudgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0212/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.22212

Dato

Sist oppdatert: 29. november 2022 kl. 11:24

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.