Nordstrand

Tyslevveien 56 B

Prisantydning

9 250 000 kr

Omkostninger: 232 472 krTotalpris: 9 482 472 kr
Byggeår
1988
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
125 m² / 131 m²
Tomteareal
1217.4 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Kjedet endehus - To garasjer - Store solrike terrasser - Tilbaketrukket og barnevennlig - Nær Sæter

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Lys arealeffektiv bolig over to plan få minutters gange fra Sæter. 
Store terrasser mot øst og syd.
Vestvendt veranda fra stue i 2. etg og ved inngangsparti. 
Nytt lekkert hovedbad i 2019. 
To garasjeplasser og to oppstillingsplasser ved inngangsparti. Tre gjesteplasser i sameiet.
Smart familiebolig med stue, to bad m/wc, tre soverom, vaskerom og bod i 1. etasje. 
2. etg. med luftig skråhimling i stue og kjøkken.  

Eiendommen

Tyslevveien 56 B, 1163 OSLO 
Gårdsnummer 183, bruksnummer 616, seksjonsnummer 1, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

Eiendommen har en attraktiv og solrik beliggenhet på Sæter tilbaketrukket fra Tyslevveien. Området utmerker seg som meget barnevennlig med lite gjennomgangstrafikk og kort vei til skoler og fritidstilbud som bla. 
«Niffen». 
Sæter torg ca 300 meter unna med caféer, spisesteder og butikker, samt Meny og Rema1000. På Sæter ligger også bussholdeplass og trikkestasjon. 

Fra eiendommen er det heller ikke langt til Lambertseter og Holtet. Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino, mens man på Holtet bla. finner den populære delikatessebutikken Jacobs.

Et rikt fritidstilbud i området, med bl.a. badestrender langs fjorden og Østmarka med flotte tur og rekreasjonsmuligheter, sommer som vinter. Mot sentrum finner du området rundt Ekebergsletta som kan tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, den nye skulpturparken og Ekebergrestauranten. 

Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Få minutters gange til Nordstrand IF på 'Niffen' med håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre. 
Nordstrand tennisklubb (NTK) med tennishall ved Nordseter skole. Uteanlegg i Seterveien.
Stor turnhall i Nordstrandveien (Nordstrand Turn).
Bækkelaget sportsklub (BSK) - håndball, fotball m.m. Anlegg på Sportsplassen og kunstgressbane på Ekebergsletta.
Områdets lokale alpinbakker - Sloreåsen og Leirskallen.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter - svømmehall i tilknytning til Lambertseter skole samt lokal lysløype på Bergkrystallen.
Treningsstudio: Evo på Sæter, BestHelse på Holtet og Sats på Lambertseter.

Veibeskrivelse

Fra Sæter via Nordstrandveien til Tyslevveien på venstre side. Nr 56 B ligger på høyre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Tyslevveien 56 B sokner til Nordseter barne- og ungdomskole. Det er flere barnehager i området som Obersten barnehage, Nordstrand kirkes barnehage og Nordseter barnehage. 
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 143 kvm
Totalt bruksareal: 130 kvm
Totalt primærrom: 124 kvm

Alle rom er primærrom med unntak av bod.

I tillegg disponerer boligen to garasjeplasser i garasjerekke, hvor den ene er isolert og med varmekabler. Garasjene er de to nærmest veien.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.12.2019 utført av Taksator v/Tandberg. 

Tomten

Eiet tomt på 1 217 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Hver av de tre boligene disponerer et avgrenset hagearealareal. Fellesarealer med gang-og adkomstvei, garasjerekke og noe beplantning.
Tomten er flat og solen kan følges rundt huset fra tidlig morgen og til ca 21:30 sommerstid.
Høsten 2019 ble terrasser to sider av huset oppgradert med nye terrassebord. Liten gressplen og terrasse ved inngangsparti

Garasjerekke er oppført inntil nabogrense til 56A iht avtale mot at sameiet 56B-D oppførte støttemur. Muren er fjernet av 56A forbindelse med bebyggelse på eiendommen og skal gjenreises av 56A. Sameiet må påregne kostnader til avgrensning av belegningstein når 56A ferdigstiller uteareal.

Parkering

Parkering til to biler i garasjerekke og to oppstillingsplasser ved inngangsparti.
Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser. Tre gjesteplasser i sameiet

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i 1988 med støpt såle, bindingsverk utvendig kledd med stående panel. Etasjeskiller mellom 1 etasje og 2.etasje antatt i tradisjonelt trebjelkelag. Saltak tekket med betongtakstein fra byggeår.
Sameiet vurderer å bygge nye garasjer, to dobbelgarasjer med innkjøring i hver gavl. Dette er ikke besluttet og det er ikke innhentet pristilbud. 56B betaler for to av fire plasser. 
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, angitt som tilstandsgrad 2 eller 3 (TG2/TG3); 
TG2: Bygningsdeler som støpt plate, drenering. opprinnelige vinduer, opprinnelig rør-/luft- og sanitæranlegg, bad ved hovedsoverom og vaskerom samt parkett i stue i 1. etg som følge av alder. 

Påkostninger/vedlikehold:
- nye terrassebord mot syd og øst samt utskifting av noe kledning 2019
- Inngangsdør og terrassedør i 1. etg fra 2010.
- Nytt hovedbad i 2019 utført av Rørleggemester Svane Hansen
- Bad til hovedsoverom oppgradert i 2012 med nye fliser, garnityr og utstyr

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.11.1989 og på garasjen datert 11.12.1991. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Innholdsrik og praktisk familiebolig i hyggelig og trafikkskjermet bomiljø noen få minutters gange fra Sæter.
1. etg: Entré med garderobeplass, stue, tre soverom, to bad/wc, vaskerom og bod.
Hovedsoverommet har eget flislagt dusjbad med wc, egen utgang til terrasse.
Nytt hovedbad høsten 2019 med store vegg- og gulvfliser, speil med varmefolie og belysning, dusjhjørne og badekar. Vegghengt toalett. Innfelt belysning. 
Vaskerom med opplegg til vaskemaskin og plass til tørketrommel, skapinnredning og skyllekum. Adkomst til lagringsbod med hyller og sikringsskapet. 
Hovedsakelig malte flater, parkett og fliser på gulv. Varmekabler i flislagte gulv i 1. etg.
2. etg: Stue og kjøkken
Hele etasjen har skråhimling og og vinduer på tre sider som sikrer rikelig med lys. Åpen løsning mellom spisestue og stue og de store vinduene gir en fin følelse av volum. Plass til bord og stoler på hyggelig overbygget veranda mot vest. Spesialtilpasset kjøkkeninnredning fra 2010 med god benk- og skapplass, Integrert komfyr og koketopp. Heltre benkeplater, flislagt gulv med varmekabel. Medfølgende kjøleskap og oppvaskmaskin.

Tiltalende lettstelt bolig med praktiske og effektive løsninger godt egnet for barnefamilier som ønsker nærhet til offentlig kommunikasjon, barnehager, skole og butikker samtidig som man vil bo i et stille og trafikkskjermet bomiljø. 

Rikelig plass til utemøblement, grill mm på store terrasser med nytt tredekke. Parkering til to biler i garasjerekke, hvor en er isolert og har varme i dekke. Oppstillingsplass til to biler foran inngangsparti. Tre gjesteplasser i sameiet.

Oppvarming

Elektrisk; varmekabler og panelovner samt luft til luft varmepumpe. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E5

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

01.06.1987 - Dokumentnr: 33648 - Best. om adkomstrett
Tyslevveien 56A skal ha bruksrett til kjørbar adkomstvei og snuareal oger eiendommen Tyslevveien 56 B-D

27.11.1987 - Dokumentnr: 79259 - Best. om vann/kloakkledn.
Denne og utskilte parseller har rett til å føre vann- og avløpsledninger med nødvendige kummer gjennom Tyslevveien 56. 

15.11.1991 - Dokumentnr: 61283 - Erklæring/avtale
Erklæring angående garasjers avstand til vei. Kommunen kan når som helst kreve garasjene fjernet eller endret. 

02.05.1988 - Dokumentnr: 29301 - Seksjonering
Opprettet seksjoner: Snr: 1 
Formål: Bolig 
Sameiebrøk: 34/100 
Eiendommen er oppdelt i tre seksjoner

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av overnevnte.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til bolig-/forretningsformål i henhold til reguleringsplan datert 19.12.2019 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-4054 datert 11.02.2004.
Eiendommen ligger i sikringssonen over Follobanetunnelen.

På naboeiendommen Tyslevveien 56 A er det igangsatt oppføring av enebolig med sekundærleilighet med flatt tak hvor gesimshøyden trolig blir 23 cm mer enn den godkjente på 6,7 meter. Ansvarshavende må innhente endringssøknad med nytt nabovarsel. Sameiet Tyslevveien 56 B-D skal varsles.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR45.1992

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 11 966,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 4 865,- for 2019.
Sameiet betaler ca kr 10 000 for snømåking i 2019.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 18 000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.225,-.
Snøbrøyting er betalt med 1/3 av kr 10 000,- de siste år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett. Selger har sagt opp sitt abonnement, men betalte 
kr 1 474 pr. mnd (startpakke + 2 getbokser samt internett 150/15 mbps). Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet alarmselskap som koster kr 4.500,- pr. år. Avtalen sies opp til overtakelse.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1 944 299,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 6 999 476,40,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9 482 427,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-.
Oppgjør: kr 4.550,-.
Markedspakke: kr 13.750,-.
Visninger: kr 2.500,- pr. visning.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-.
Ukens bolig: kr 2.500,-.
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Mats Kvarud
Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF

Mats Kvarud

Telefon
Mobil 48109939

Lurer du på noe

Mats svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.