Komplett salgsoppgave

Hans Barliens gate 1A

3 990 000 kr
49 m²
1 soverom
Velkommen til Hans Barliens gate 1 A! Presentert av Camilla Bjerke Olsen i Krogsveen
Velkommen til Hans Barliens gate 1 A! Presentert av Camilla Bjerke Olsen i Krogsveen
Camilla Bjerke Olsen
Presenteres av
Camilla Bjerke Olsen
Øvre Grünerløkka
Fin og sentral 2-roms. Gj.gående. Romslig. Grønt utsyn. Ingen dok.avgift eller forkjøp. Fyring/varmtvann inkl.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  3 990 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  93 803 kr
 • Omkostninger
  9 035 kr
 • Totalpris
  4 092 838 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1935
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  49 m²
 • Type
  Aksjeleilighet
 • Eierform
  Aksje
 • Fellesutgifter
  4 009 kr
 • Energimerke
  Grønn F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Dersom oppsatt tidspunkt ikke passer er du velkommen til å ta kontakt med megler for privatvising.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Hans Barliens gate 1A! Her bor du sentralt i en lys og åpen leilighet med store vindusflater. Fra kjøkken og soverom er det utsikt mot en frodig og pent oppbygget bakgård. Leiligheten er gjennomgående og har en meget god planløsning, med flere soner i stue.
Her befinner du deg i en rolig gate uten gjennomgangstrafikk. Samtidig har du kort vei til "alt". I gangavstand finner du en rekke restauranter, utesteder, butikker og flotte parker.
- Sentral beliggenhet
- Svært god planløsning
- Gjennomgående
- Separat kjøkken med masse skap- og benkeplass
- To gode kjellerboder
- Varmtvann og fyring inkludert i fellesutgiftene
- TV og bredbånd inkludert i fellesutgiftene
- Ingen forkjøpsrett
- Ingen dokumentavgift
Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hans Barliens gate 1A, 0568 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 225, bruksnummer 175, ideell andel 1/1
Aksjenummer 540-553, Pihlløkken Byggeselskap , organisasjonsnummer 934 446 798

Innhold

Totalt bruksareal: 50 kvm
Totalt primærrom: 49 kvm
Primærrom:
4. etasje 49 kvm: Bad, wc, entré, kjøkken, stue og soverom
Sekundærrom:
4. etasje 1 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen to kjellerboder på hhv. ca. 2 kvm. og ca. 4 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 30.08.2022, utført av Taksering Norge AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i mur/betong. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Oppsummering av TG2 og TG3:
TG2:
- Overflater på innvendige gulv, bad: Tg 2 er gitt på grunn av alder sett i forhold til forventet levetid på vanntett sjikt (membran). Enkelte riss i fug.
- Overflater på innvendige vegger, bad: Tilstandsvurdering er basert på alder, da konstruksjonen har oppnådd mer enn halvparten av forventet levetid.
- Varme generelt, bad: Tg 2 er gitt på grunn av alder sett i lys av forventet levetid.
- Vinduer: Vinduer fra 1986. Tg 2 er gitt på grunn av alder sett i lys av forventet levetid og normal bruksslitasje.
- Innvendige dører: Tg 2 er gitt på grunn av alder og normal slitasje
- Ventilasjon: Det anbefales på generelt grunnlag å ikke montere elektriske avtrekksvifter i felles kanaler for oppdriftsventilasjoner.
- Elektrisk anlegg: Tilstandsvurdering er basert på alder og enkle observasjoner.
TG3:
Ingen

Standard

Entré: Hyggelig entré med plass til å sette fra seg sko. I tilknytning til entreen er det en meget praktisk, innvendig bod. Her er det godt med lagringsplass.
Stue: Romslig stue med rikelig lysinnslipp. Stuen har en fin romløsning med en egen nisje for f.eks. spisegruppe. Dype vinduskarmer gjør det enkelt å plassere dekor.
Kjøkken: Separat, hyggelig kjøkken med utsyn utover den frodige bakgården. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Laminat benkeplate. Ventilator med avtrekk gjennom yttervegg. Rikelig med skap- og benkeplass. Opplegg for vaskemaskin. Stekeovn, keramisk topp og oppvaskmaskin er integrert i innredningen. Alle hvitevarer medfølger. På kjøkkenet er det lagt nytt gulv.
Soverom: Soverom av generøs størrelse, med god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Soverommet vender mot rolig bakgård, og har en hyggelig utsikt. I tilknytning til soverommet ligger badet.
Bad: Badet er fra 2004, pusset opp i regi av borettslaget. Flislagt bad med varmekabler i gulvstøp. Baderomsinnredning bestående av benkeskap med glatte fronter og veggskap med speilfronter og belysning. Dusjnisje.
Wc: Separat wc imed adkomst fra entré. Flislagt gulv, veggskap med glatte fronter og gulvmontert toalett.
Alle rom, med unntak av wc, er malt i selgers eiertid.

Oppvarming

Fjernvarme tilknyttet radiatorer. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det foreligger et ekspedisjonsdokument fra byggeår (1934), men dette er ikke attestert.
Det foreligger ferdigattest for våtromsrehabilitering, datert 07.07.2004.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras aksjene fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst 5 servitutter på aksjelagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om vann- og kloakkledninger.
Servituttene vil følge eiendommen.
Eiendommen har i tillegg tinglyst rett til bruk av gårdsrom på Gnr. 225 Bnr. 74. Rettigheten er tinglyst på Gnr. 225 Bnr. 175, dagboknr 68552, tinglyst 17.11.2000

Eventuell adgang til utleie

Aksjeeier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan aksjeeier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis aksjeeier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier.

Diverse

Følgende medfølger:
- Alle hvitevarer, inkl. vaskemaskin
- Garderobeskap soverom
- Hyller i boder

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i en rolig og attraktiv gate uten gjennomgangstrafikk. Med sin sentrale beliggenhet er det kort vei til "alt". Her finner man en rekke restauranter, utesteder og flotte parker. Ringen Kino og Ringnes Park, med blant annet Meny, er en kort spasertur unna. Søndagsåpne butikker rett i nærheten. Sør-vest for Grünerløkka ligger nyutviklede og særdeles populære Vulkanområdet, med Mathallen og en rekke nye spise- og utelivssteder.
Nærmeste treningssentre er Fresh Fitness (Dælenenggata), SATS (Schous plass) og Elixia (Carl Berner og Ringnes Park), og det er kun noen minutters gange til tennisbane (Fagerheimen tennisklubb) og Dælenenga idrettsplass med fotballbane. For øvrig er Grünerløkka en svært levende og populær del av byen med et yrende byliv.
Idylliske Birkelunden og Olaf Ryes plass, samt flotte grøntområder som Sofienbergparken og Akerselva med turstier fra Bjørvika til Maridalen, er blant utvalget når det gjelder tur- og rekreasjonsmuligheter. Torshov er bare noen minutters gange i motsatt retning med store grøntarealer, spennende kulturliv og en mer rolig atmosfære.
Området tilbyr gode forbindelser til resten av Oslo gjennom offentlig kommunikasjon. 30-bussen stopper få minutter unna og tar deg raskt til Bygdøy og sentrum eller Nydalen og Torshov. 20-bussen tar deg mot Majorstuen og Skøyen. Trikk stopper i Biermanns gate og er et såkalt 5 minuttersstopp der både linje 11, 12 og 18 stopper hyppig. Carl Berner er i tillegg et knutepunkt for kollektivtrafikk med T-bane og flybussekspress til Gardermoen.
Leiligheten er perfekt for deg som vil bo sentralt med alt av fasiliteter "rett utenfor døren", og samtidig ha grønne rekreasjonsmuligheter i nærmiljøet. Kort oppsumert et sentralt, attraktivt og hyggelig boligområde!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2 134 kvm som tilhører aksjelaget. Tomten pent opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, sittegrupper, sykkelparkering og asfalterte internveier.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig i henhold til reguleringsplan s-2255 datert 28.07.1987 med tilhørende reguleringsbestemmelser. I tillegg gjelder kommuneplan Oslo mot 2030-smart, trygg og grønn.
Kjente saker i området:
- 202209918, Christian Michelsens gate 60A: Endring av konstruksjon og fasadeendring. Tiltaket omhandler sikringen av en bygning med setningsskader i bærende fasade. Gavlvegg mot
tilstøtende bygård rives, og oppføres på nytt med en lettere stein. For mer info se https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202209918
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Eiendommen er verneverdig og oppført på gul liste. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
Kontakt megler for mer informasjon.

Økonomi

Boligens kostnader

Husleie er kr 4009,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-Tv/Internett, varmtvann, fyring, trappevask, kommunale avgifter, renter og avdrag på andel fellesgjeld, bygningsforsikring og generell drift av borettslaget m.m. Husleien justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til aksjelagets faktiske utgifter.
Husleien fordeles slik:
Renteutgifter kr 128,-
Avdrag kr 544,-
Driftsutgifter kr 3.337,
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 1460 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av bredbånd og kabel-tv.
Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2021 beregnet til kr 1 066 806,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr. 3 840 501,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 20 768,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 93 803,- pr. 23.08.2022
Total fellesgjeld for aksjelaget er 5 761 984,- pr. 23.08.2022 og lånevilkårene er:
Lån 1: Husbanken, 2 175 530,-
Andel saldo: 35 417,-
Rentebetingelser: 1,22% flytende
Lånets løpetid: Siste termin 01.08.2034
Avdragsfrihet: Nei
Lån 2: Husbanken, 2 379 127,-
Andel saldo: 38 731,-
Rentebetingelser: 1,22% flytende
Lånets løpetid: Siste termin 01.08.2034
Avdragsfrihet: Nei
Lån 3: DnB, 1 207 328,-
Andel saldo: 19 655,-
Rentebetingelser: 3,05% flytende
Lånets løpetid: Siste termin 30.09.2041
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5 995,-
- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 3.040,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4 092 838,-
Av dette beløpet utgjør kr 93 803,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring til kr. 6.850,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Eirik Stadheim

Informasjon om aksjelaget

Leiligheten er tilknyttet AS Philløkken Byggeselskap.
Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.
Aksjelaget består av 66 leiligheter.
Forretningsfører er USBL.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt uten styrets samtykke.
Foretatte påkostninger de senere år:
2020: Vedlikeholdsspyling av alle avløpsrør
2018: Rens av ventilasjonsanlegget i hele bygget
2017: Nye brannslukningsapparater og røykvarslere i alle leiligheter og fellesområder
2016: Nytt callinganlegg
2016: Rengjøring av fasade mot bakgård
2016: Inngjerding av bakgård og oppføring av port.
2014: Ny vaskemaskin i fellesvaskeriet
2014: Valgfri utskifting av radiatorventiler
2011 Utskiftning av balkongdører
2010 Skifte fra oljefyr til fjernvarme
Planlagte påkostninger:
- Styret har fått fullmakt til å søke om å bygge balkonger. I mars 2020 sendte styret et forslag til vurdering hos Byantikvaren (BYA) om etablering av balkonger på gatefasaden. Bygget står oppført på Gul liste (BYAs oversikt over eiendommer med erklært verneverdi), og Plan- og bygningsetaten (PBE) må derfor få en uttalelse fra BYA før de eventuelt kan godkjenne en byggesøknad. Det er kun de leilighetene som får balkong som bekoster dette.
- Styret skal nå leie inn et konsulentfirma til å lage en tilstandsrapport av bygningen, med tilhørende vedlikeholdsplan for årene fremover. P.t. ukjent omfang.
- Bunnledningene til bygget må skiftes ut ila relativt kort tid. Ukjent når det blir gjort, og hva kostnaden blir på.
Det må ifølge styreleder påregnes at fellesgjeld og fellesutgifter vil øke på bakgrunn av disse prosjektene.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Aksjelag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av husleie. Dette aksjelaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økt husleie dersom andre aksjeeiere ikke betaler sin husleie. Aksjelaget har imidlertid legalpant i aksjene, og manglende betaling av husleie kan dermed tvangsinndrives av aksjelaget.
Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Salgsoppgave: kr 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 48-0024/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Røa
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR48.2224

Dato

Sist oppdatert: 19. september 2022 kl. 19:05

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Dersom oppsatt tidspunkt ikke passer er du velkommen til å ta kontakt med megler for privatvising.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.