Komplett salgsoppgave

Holterkollen "Karibu"

1 950 000 kr
60 m²
3 soverom
Tom Edvardsen
Presenteres av
Tom Edvardsen
Holterkollen/Nittedal
Herlig hytte fra 2010 i koselige omgivelser i marka med bilvei frem
 • Prisantydning
  1 950 000 kr
 • Omkostninger
  50 092 kr
 • Totalpris
  2 000 092 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2010
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  60 m²
 • Bruksareal
  76 m²
 • Tomteareal
  5 050 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom innlandet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  2 000 kr
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Sammen skal vi sikre trygge visninger og ivareta smittevern for å hindre Corona spredning. Pr i dag er det forbud om bruk av hyttene for tilreisende fra andre kommuner. Derfor må visninger utsettes inntil videre. Ta kontakt med megler, så finner vi et tidspunkt senere. Bor du i samme kommune, kan privatvisning avtales.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til "Karibu" ei nydelig hytte i attraktivt skogsterreng på toppen av Holterkollen. Hytta ligger 441 meter over havet i etablert hyttefelt som har aner helt til bake til 1930 tallet. Det er bilvei helt frem til hytta som en av de siste hyttene som ble godkjent før markaloven ble etablert. Hytta har ferdigattest og fremstår i nydelig skikk med spesiell utvendig panel. Hytta er pent oppført på plate på mark der den ligger på en liten høyde i terrenget. Det er også bygget et nesten helt nytt uthus med 2 rom som gir muligheter for fin lagring av både redskap og utstyr samt ved.
Kort fortalt:
-Flott hytte med ferdigattest fra 2010
-3 soverom
-Nesten nytt uthus
-Bilvei frem
-Moderne solcellanlegg
-Gassanlegg montert med fine gassvarmeovner

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Holterkollen "Karibu", 1480 SLATTUM
Kommunenummer 3031, gårdsnummer 24, bruksnummer 117

Innhold

Totalt bruttoareal: 66 kvm
Totalt bruksareal: 76 kvm
Totalt primærrom: 60 kvm
Bruksareal:
Hytta 60 kvm
Uthus 16 kvm
Primærrom:
Hytta:
1. etasje 60 kvm: Entre/gang, gang, 3 soverom, wc-rom, kjøkken/stue
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.03.2020 utført av Kjetil Nilsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong.
Hytta
Fritidsbolig bestående av entre, 3 soverom, wc og stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang til terrasse fra entre og stue. Deler av terrassen er takoverbygget. Takoverbygget inngangsparti.
Det er montert solcelle panel på vegg ute. Egen bod til hytten som er tilbygget ved inngangspartiet.
Støpt såle på antatt faste masser. Trolig fjell i byggegrunn
Det opplyses om bruk av ringmur/L-elementer og støpt såle på grunn. Disse forholdene er ikke
kontrollert, kun info fra eier.
Yttervegger er iflg byggeskrivelse oppført i 10 cm bindingsverk som er kledd med utvendig
liggende panel.
Trevinduer med 2 lags glass fra 2009. 1 vindu med 2 lags glass fra 2016.
Entredør fra byggeår. Balkongdør med 2 lags glass fra 2016.
Takkonstruksjonen er utført som saltak i sperrekonstruksjon fra byggeår. Taket er tekket med shingel fra byggeår.
Utvendig beslag og takrenner/nedløp antatt fra byggeår.
Stor terrasse på ca 26m². Adkomst fra inngangsparti og fra stue. Det er montert markise og
utelys på terrassen
Terrassen går på fremsiden og på stueside av boligen.
Utebod
Frittstående uisolert utebod fra 2017. Boden er bygget som to boder med 2 separate rom med
egen dør. Støpt såle og bindingsverk som er kledd med liggende panel. Saltakkonstruksjon i tre som er tekket med shingel.
Eldre utebod
Eldre uisolert bod/skur på ca 5,5m². Boden er bygger i bindingsverk som er kledd med panel.
Tretak som er tekket med blikkplater. Bodene fremstår eldre og slitt med behov for oppgraderinger og utskiftninger.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder….
Hytte og nytt uthus er av takstmannen gjennomgående gitt tilstandsgrad 1 og fremstår i god stand.
Eldre utebod er gitt tilstandsgrad 2 og bør oppgraderes.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til "Karubu" ei nydelig hytte i attraktivt skogsterreng på toppen av Holterkollen. Hytta ligger 441 meter over havet i etablert hyttefelt som har aner helt til bake til 1930 tallet. Det er bilvei helt frem til hytta som en av de siste hyttene som ble godkjent før markaloven ble etablert. Hytta har ferdigattest og fremstår i nydelig skikk med spesiell utvendig panel. Hytta er pent oppført på plate på mark der den ligger på en liten høyde i terrenget. Det er også bygget et nesten helt nytt uthus med 2 rom som gir muligheter for fin lagring av både redskap og utstyr samt ved.
Hytta
Entre/gang med tregulv, trepanel på vegger og i himling. Kontrollpanel for solcelleanlegg montert i rommet. Batterier til solcelleanlegget er også satt opp i dette rommet. Lys montert i himling.
Gang med tregulv, trepanel på vegger og i himling. Adkomst til soverom og wc rom samt stue/kjøkken fra dette rommet. Det er montert spotlightskinne i himlingen.
Soverom 1 med tregulv, trepanel på vegger og i himling. Enkelt garderobeskap i rommet med profilert front i furu. Plass til dobbelseng i rommet.
Soverom 2 med tregul, trepanel på vegger og i himling. Garderobeskap med profilert furufront. I rommet er det montert en flott gassvarmerovn med utvendig eksosrør og tilkoblet gassflaske utvendig.
Soverom 3 med tregulv, trepanel på vegger og i himling. Plass til praktisk køyesen. Vaskeservant i hvitt med underskap i profilerte fronter i furu. Speil over servant. Lys montert i rommet.
Wc rom med tregulv, trepanel på vegger og i himling. Mulldo montert i rommet med ekstra mulddunk som kan byttes ut med den som brukes.
Kjøkken/stuerom med tregulv, trepanel på vegger og himling. Pen kjøkkeinnreding med fronter i profilert bjerk. Laminert benkeplate som er enkel å rengjøre i lys farge. Gasskomfyr og stekeovn med lys over montert under overskap. På kjøkken er det også satt opp gasskjøleskap.
Stue har plass til både hyggelig sofakrok og spisestueplass for hyggelige middager med familie og venner. Fin peisovn fra Jøtul montert på pipe som gir god varme raskt i hytta. I tillegg er det montert en praktisk gassvarmer med utvendig eksos og koblet til gassflaske utvendig. Gassanlegg som betjener gassovner, komfyr og kjøleskap har montert lekkasjeindikator for best mulig sikkerhet. Det er forettatt periodisk kontroll av anlegget 28.01.2020 uten merknader.
Fra stue er det utgang til herlig sydvendt terrasse med bred terrassemarkse. Terrassen er på hele 26 kvm og har god plass til hele grillselskapet.
Alle dører i hytta er profilerte tredører i furu. Hele hytta har tregulv i furu som er grønnsåpeimpregnert.
Hytta er utført med høy himling som gir herlig luftighet i alle rom.
Ved inngangsdør til hytta er det praktisk utebod for lagring.
Uthus fra 2017 på støpt plate. Bygget i bindingsverk med liggende utvendig panel. Uthuset har 2 rom for praktisk lagring. Saltak tekket med shingel. Det satt på vindsperre under panel slik at det skal være mulig å isolere uthuset.
Eldre uthus
Eiendommen selges som den står

Oppvarming

Hytta har flott peisovn montert av typen Jøtul Petit. I tillegg er det montert gassvarmer i stue og 1 soverom med eget "eksos" rør ut Dette gir hurtig oppvarming av hytta som er godt isolert.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 05.05.2010 for hytta og 20.11.2017 for uthuset. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
09.11.1951 - Dokumentnr: 6085 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3031 Gnr:24 Bnr:38
01.01.2020 - Dokumentnr: 1183610 - Omnummerering ved kommuneendring
01/01-2020 tidligere: Knr:0233 Gnr:24 Bnr:117

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Hytta ligger nydelig til helt på toppen av Holterkollen i fint skogsterreng. Det er åpent rundt hytta og forholdsvis flatt terreng der hytta ligger på en liten høyde i terrenget.
Gode solforhold. Fra Holterkollen er det stier som fører deg til Prekestolen, Ovannene (35 min gange)
Stiene er ikke så godt merket men ved hjelp av et godt og oppdatert kart kan du fra Holterkollen ta turen til kjente steder nordover på Romeriksåsen. Når det er nok snø er det oppkjørte skispor Holterkollen - Busterudvangen, som kobles på løypenettet på Romeriksåsen. I området rundt Holterkollen er det et rikt dyre og planteliv. Til Oslo er det ca. 35 minutter med bil.
Området er en eldorado for den friluftsinteresserte som ikke vil ha lang reisevei til hytta fra hovedstaden.
Hytta ligger på 441 moh og oppleves for området å ha relativ god snøsikkerhet gjennom de siste år bortsett fra i år.

Adkomst

Fra Rv. 4 i Nittedal, tar man av mot Skedsmokorset. Følg Kirkeveien ca. 1,8 km opp til Nittedal kirke. Følg veien til venstre ved Nittedal kirke, og følg Rauerskauveien nordover ca. 2,4 km fra Nittedal kirke. På høyreside (rett etter sandtaket) før en skarp sving går veien opp mot Holterkollen, og er skiltet med et blått skilt i Rauerskauveien. Veien opp mot Holterkollen (se eget treskilt etter bommen) er avlåst med bom helt nede ved Rauerskauveien. Fra bommen til hytta er det ca 2700 m. Veien deler seg ved ca. 750 m. Velg veien til venstre (som er rett fram). Ved neste veiskille tar en av til venstre og følger denne videre oppover i ca. 1360m hytta ligger da på venstre hånd med en liten stikkvei frem til hytta.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 5.050 kvm. Stor herlig tomt der hytta er bygget på en liten topp på tomten. Mesteparten av tomta ligger mot syd og det er åpent og fint rundt hytta. Opparbeidet med flott gruset gårdsplass, godt med biloppstillingsplasser. Tomta er naturtomt med lyng og en flere bartrær. Se også eiendomskart med koordinatliste inntatt i salgsoppgaven over tomta.

Parkering

På tomta er det mellom hytta og uthuset fin gårdsplass som har godt med biloppstillingsplasser.

Vei, vann og avløp

Det er boret etter vann og det er opprettet egen vannpost i den gamle uteboden. Det er ikke avløpsløsning og gråvann slippes ut i grunnen. På hytta er det etablert eget wc rom med mulldo som har 2 kamre og lufting over tak.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 27.04.2015 avsatt til: LNFR areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet
basert på gårdens ressursgrunnlag, Nåværende.
KPHensynsonenavn H735_1, KPBåndlegging Båndlegging etter lov om naturområder i Oslo og nærliggende kommuner (markalova)
Siden eiendommen ligger i marka og er omfattet av markaloven vil det ikke være anldning til å bygge ytterligere på eiendommen. Eksisterende bebyggelse kan vedlikeholdes og restaureres.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 536,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for feiing/tilsyn.
Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.
VED EIENDOMSSKATT:
Eiendomsskatten er kr 0 pr år. Det betales ikke eiendomsskatt for fritidseiendommer i Nittedal kommune
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 2.600,- - 3.000,-.
Velavgift er kr 2.000,- pr. år. (For inneværende år 2021, vil øke til kr. 2.300,- for 2022). Dette dekker utgifter til vedlikehold og brøyting av veien inn i området.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 42 577,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.000.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for hytter mindre enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ellen Marie Thingelstad og Ole-Petter Thingelstad

Konsesjon

Da eiendommen er over 2 mål er den i utgangspunktet underlagt konsesjonslovgivning, og kjøper må ved kontrakt undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet. Denne erklæringen må godkjennes fra kommunen før eiendommen kan overskjøtes til kjøper.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 31.250,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.000,-
Visninger: kr 2.300,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 62-0013/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nittedal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR62.2013

Dato

Sist oppdatert: 01. juni 2021 kl. 16:18

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Sammen skal vi sikre trygge visninger og ivareta smittevern for å hindre Corona spredning. Pr i dag er det forbud om bruk av hyttene for tilreisende fra andre kommuner. Derfor må visninger utsettes inntil videre. Ta kontakt med megler, så finner vi et tidspunkt senere. Bor du i samme kommune, kan privatvisning avtales.
Lurer du på noe?

Andre fritidsboliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.