Komplett salgsoppgave

Huldreveien 53

3 450 000 kr
62 m²
1 soverom
Rommet har nok plass til en større sofa eller evt. hjørnesofa.
Rommet har nok plass til en større sofa eller evt. hjørnesofa.
Kart
Del
BORGEN
Praktisk 2-roms på 66 kvm BRA med balkong - Ingen gjenboere - Egnet for utleie - Vinduene og balkongdøren er fra 2016.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 450 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  242 004 kr
 • Omkostninger
  87 420 kr
 • Totalpris
  3 779 424 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1969
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  62 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 590 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Daglig leder og Eiendomsmegler Kristoffer Stormfelt har gleden av å presentere Huldreveien 53! En 2-roms selveierleilighet som holder til i et hyggelig boligområde på Borgen. Boligen består av entré, stue, kjøkken, soverom, bad og innvendig bod. Nylig rehabilitert balkong med ingen gjenboere. Rett i nærheten ved Bondivannet med flotte turstier. Mulighet for leie av parkering eller garasjeplass etter ventelister! - Arealeffektiv planløsning - Romslig soverom - Balkong - Ingen gjenboere - Lite innsyn - Ca. 300 m gange til bussholdeplass - 5 min gange til togstasjon - Ca. 6 min i gangavstand til nærmeste dagligvarebutikk - Mulighet for å leie parkerings-/garasjeplass. - Barnehager i nærheten - Flott turstier i nærområdet

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Huldreveien 53, 1388 BORGEN
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 6, bruksnummer 727, seksjonsnummer 10, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 66 kvm
Totalt primærrom: 62 kvm
Bruksareal:
Leilighet 66 kvm
Primærrom:
Leilighet:
1. etasje 62 kvm: Entré, kjøkken, stue, soverom og bad.
Sekundærrom:
Leilighet:
1. etasje 4 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen en bod i felles bodrom ihht styret. Leiligheten har ikke noen juridisk rådighet over bodplassene, da det ikke er noe skriftlighet rundt dette. Kjøper overtar risiko for dette.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 19.10.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong. Grunnmur, skillende dekker og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Utvendige fasader forblendet med fasadeplater. Flatt yttertak som er utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra 2016. Balkongdør med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra 2016. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at følgende har fått TGIU:
Tekniske anlegg, VVS anlegg (sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) har fått TGIU på stakeluke. Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten på s. 9.
Følgende punkter har fått TG2:
- Vannrør (Bad). For mer info, se s. 7 i tilstandsrapporten.
- Slukets tilkomstmulighet for rengjøring (Bad). For mer info, se s. 7 i tilstandsrapporten.
- Sanitærutstyr/innredning (Bad). For mer info, se s. 7 i tilstandsrapporten.
- Overflater vegger (Bad). For mer info, se s. 7 i tilstandsrapporten.
- Overflater gulv (Bad). For mer info, se s. 7 i tilstandsrapporten.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk (Bad). For mer info, se s. 7 i tilstandsrapporten.
- Fallforhold (gulv) (Bad). For mer info, se s. 7 i tilstandsrapporten.
- Avløpsrør - ink. sluk (Bad). For mer info, se s. 7 i tilstandsrapporten.
- Varmtvannsbereder (Kjøkken). For mer info, se s. 8 i tilstandsrapporten.
- Vannrør (Kjøkken). For mer info, se s. 8 i tilstandsrapporten.
- Overflater gul (Kjøkken). For mer info, se s. 8 i tilstandsrapporten.
- Avløpsrør (Kjøkken). For mer info, se s. 8 i tilstandsrapporten.
- Innerdører (Øvrige rom). For mer info, se s. 8 i tilstandsrapporten.
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget (Elektriske anlegg). For mer info, se s. 9 i tilstandsrapporten.
- Dører (Dører og vinduer). For mer info, se s. 9 i tilstandsrapporten.
Oppsummering fra selgers egenerklæringsskjema:
- Vært tilbakeslag 2 ganger etter rørspyling. Det ble ordnet med en gang det skjedde.
- Spylt rør i 2022. I alle leiligheter i blokke. Vann og avløpsklinikk Sandvika.
- Alle rørene i alle leilighetene har blitt spylt jevnlig.
- Helt ny terrasse 2022. Blir ferdigstilt Oktober 2022. Alt nytt, gulv, tak, front. Firmanavn: Balco.

Standard

Daglig leder og Eiendomsmegler Kristoffer Stormfelt har gleden av å presentere Huldreveien 53! En 2-roms selveierleilighet som holder til i et hyggelig boligområde på Borgen. Boligen består av entré, stue, kjøkken, soverom, bad og innvendig bod. Nylig rehabilitert balkong med ingen gjenboere. Rett i nærheten ved Bondivannet med flotte turstier. Mulighet for leie av parkering eller garasjeplass etter ventelister!
- Arealeffektiv planløsning
- Romslig soverom
- Balkong
- Ingen gjenboere
- Lite innsyn
- Ca. 300 m gange til bussholdeplass
- 5 min gange til togstasjon
- Ca. 6 min i gangavstand til nærmeste dagligvarebutikk
- Mulighet for å leie parkerings-/garasjeplass.
- Barnehager i nærheten
- Flott turstier i nærområdet
Entré:
Entré med gulvflater av laminat. Callinganlegg ved ytterdøren. Vegghengte knagger til yttertøy, skohylle og kommode er plassert i rommet. Ved behov kan det settes inne skyvedørsgarderobe.
Kjøkken:
Kjøkken med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning med slette fronter. Benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer. Ventilator i overskap. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast.
Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Disse hvitevarene følger med: Integrerte hvitevarer og frittstående kjøleskap. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk. Det gjøres særskilt oppmerksom på at oppvaskmaskinen har skade eller manglende funksjon.
Stue & Balkong:
Stuen er innredet med blant annet sofa, konsollbord, Tv-møblement og kommoder for ekstra oppbevaringsplass. Rommet har nok plass til en større sofa eller evt. hjørnesofa. Hyggelig spisestuedel med spisebord og spisestoler rundt. Laminatgulv og vegger malt i kontrastfarge. Vinduene og balkongdøren er fra 2016.
Fra stuen er det utgang til hyggelig balkong på ca. 10,5 m2 med plass til utemøblement som sittegrupper. For øvrig kan det fås plass til grill, potteplanter og lys som kan gi balkongen en hyggelig atmosfære selv på kveldene.
Soverom:
Romslig soverom med plass til dobbeltseng, kommoder og garderobeskap.
Bad:
Bad fra ukjent årstall. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Nedsenket himling med malt flate. Vegghengt servantskap med skapdører. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil og overlys på vegg over servant. Dusjkabinett i hjørnet med skyvedører. Dusjbatteri fra tilkoblet veggmontert hånddusj. Gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Avtrekksventil plassert på vegg. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast.
Innvendig bod:
Praktisk bod ved entréen som har oppsatte hylleløsninger slik at det blir lettere å organisere ting. Boden er å ca. 4 m2 og gir godt med lagringsplass.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.10.1972. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Badet p.t har tidligere vært inndelt i bad, WC og "sluse"(gang).
Ferdigattest omfatter ikke innerste del av boden og er opprinnelig byggemeldt som en del av badet jf. byggetegninger datert 24.11.19.67. Innredning av rommet er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som en bod og at rommet da må brukes som en del av hoveddelen (oppholdsrom). Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 10938, tinglyst 06.04.1988, type heftelse: Panterett uten opptrinnsrett til sameiet for NOK 25.000
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 415286, tinglyst 15.11.1972, type heftelse: Festekontrakt - vilkår
Dagboknr. 4644, tinglyst 07.09.1965, type heftelse: Festekontrakt - vilkår
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Ihht vedtektene må seksjonseier opplyse styret og forretningsfører om leierens navn, egen adresse i utleie perioden og varigheten av denne.

Diverse

Oppvaskmaskinen funker ikke.
Tre skuffer på garderobeskap har dårlig fester og bør byttes ut om ikke kjøper ønsker ny garderobeløsningen enn den som er der i dag.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Huldreveien 53 er beliggende i rolig og hyggelig boligområde på Borgen i Asker. Lekeplasser og ballbinge i nærheten for barn. Boligen ligger kun et par hundre meter unna Bondivannet, og som er populært for beboere i nærområdet å ta i bruk til flotte turer året rundt.
Gangavstand på 6 minutter til Coop Ekstra Borgen og ca. 8 minutters gang til Rema 1000. Dersom det ønskes et bredere utvalg av shoppingmuligheter og tjenester anbefales det å ta en kort kjøretur på ca. 8 min til Trekanten Senter som holder til i Asker Sentrum. Her finnes det et godt utvalg og har diverse klesbutikker, sportsbutikker, dyrebutikk, bokhandel, optiker, blomsterforretning, Vinmonopol, frisør, interiørbutikker, Apotek, kaféer, restauranter og mye mer. Før øvrig er det også forskjellige helsetjenester å finne på senteret. Holmen senter er et annet senter verdt å nevne. De har ca. 50 butikker og spisesteder og ligger 9 minutter unna med bil.
For de som er glad i natur og friluft er Vardåsen et yndet området for turer og er flere flotte stier å velge mellom. Vardåsen skisenter passer ypperlig om en er glad i å stå på slalåm eller snowboard. Av andre aktiviteter kan en besøke Bondi skole idrettshall og Askerhallen i Risenga idrettpark. Sistnevnte har en idrettshall er en ishall og et idrettsanlegg for vollyball, håndball, turn og mye mer. Risenga svømmehall er et populært sted for familier og venner å besøke året rundt. Svømmehallen har flere badebassenger, vannsklier og stupetårn.
Nærmeste bussholdeplass "Askeladdveien" ligger ca. 300 meter unna leiligheten. Herfra kan bussen tas til Asker sentrum som er et kollektiv knutepunkt for buss- og toglinjer. Ved behov til å komme seg til Oslo sentrum kan det tas tog fra "Bondivann stasjon", som ligger 5 minutter gange unna boligen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Søndre Borgen barnehage
- Lilleborgen barnehage
- Østhellinga barnehage
Barneskoler:
- Rønningen skole
- Hagaløkka skole
- Bondi skole
Ungdomsskoler:
- Borgen skole
- Risenga ungdomsskole
Videregående skoler:
- Bleiker videregående skole
- Asker videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 1.286 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med blant annet gressplen, prydbusker, trær og diverse beplantning samt asfalterte internveier.
Sameiet fester tomten av Asker tomteselskap AS/Asker kommune ihht. festekontrakt tinglyst 15.11.1972.
Festeavgiften er kr 70.900,- pr. år. Festeavgiften betales til Asker kommune via Askerlia Fellesråd.
Festeavgiften kan reguleres hvert 10. år ihht konsumprisindeksen.
Festeavtalen utløper 01.01.2065
Kopi av lov om tomtefeste kan fås ved henvendelse til megler.
Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst dersom vilkårene for innløsning i tomtefesteloven er oppfylt (finnes unntak fra innløsningsretten). Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Parkering

Det er er muligheter for å leie parkeringsplass, utendørs eller i parkeringshus gjennom eget garasjelag. Askerlia Garasjesamvirke SA, eier, drifter og administrerer de tre garasjeanleggene(www.askerlia.no) som må kontaktes ved spørsmål om garasje.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse i henhold til reguleringsplan Borgenfeltet del 1 og 2 datert 11.09.1991 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Reguleringsplaner under arbeid:
Id: 02202015015
Navn: Askerlia
Status: Planforslag
Plantype: Detaljregulering
Kommuneplaner:
Id: 02202018001
Navn: Kommuneplan Asker 2018-2030
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 14.11.2017
Bestemmelser - https://www.arealplaner.no/3025/dokumenter/5913/2018001_Bestemmelser.pdf
Delarealer: Delareal 1 286 m - Arealbruk Boligbebyggelse, Nåværende
Kommuneplaner under arbeid
Id: 2020100
Navn: Kommuneplan for Asker 2020 - 2034
Status: Planforslag
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3 590,- pr. mnd. og inkluderer: Trappevask, Renter og Nedbetaling av fellesgjeld, kommunale avgifter, vann og avløp, festeavgift, utvendig vedlikehold og husforsikring
Fellesutgiftene fordeles slik:
Grunnkostnad kr 2.255,-
Avdrag lån kr 615,-
Renter og omkostninger 720,-
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Styret informerer om at det er ingen planlagt økning i fellesutgiftene.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 15,000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og er tilknyttet Antennelaget på Borgen. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 835 983,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 009 537,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 56 019,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 242 004,- pr. 14.10.2022
Total fellesgjeld for sameiet er kr 19.245.527.,- pr. 14.10.2022 og lånevilkårene er:
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 94907009909, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 14.10.2022: 4.05% pa.
Antall terminer til innfrielse: 59
Saldo per 14.10.2022: 1 206 191
Andel av saldo: 15 167
Første termin/første avdrag: 18.09.2007 ( siste termin 18.08.2027 )
Lånenummer: 94907061250, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 14.10.2022: 4.55% pa.
Antall terminer til innfrielse: 346
Saldo per 14.10.2022: 18 039 336
Andel av saldo: 226 837
Første termin/første avdrag: 12.03.2022 ( siste termin 12.08.2051 )

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.537.420,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.779.424,-.
Av dette beløpet utgjør kr 242.004,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Camilla Reisæter

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Askerlia Boligsameie 6 sameie, med sameiebrøk 660/52550.
Sameiet består av 60 leiligheter.
Forretningsfører er Asker og Bærum boligbyggelag ABBL, tlf. 67 57 40 00
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt uten sameiets styrets godkjenning.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Rørleggerarbeid i forbindelse med dårlig vanntrykk.
Planlagte påkostninger:
Pågående rehabilitering av balkonger.
Kommende 5-års periode:
- Maling av treverk
- Utskiftning av vinduer/balkongdører
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 25.000,-
Tilrettelegging kr 20.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 20.000,-
Visninger: kr 2.250,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 11-0191/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandvika
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR11.22191

Dato

Sist oppdatert: 05. desember 2022 kl. 10:17

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.