Komplett salgsoppgave

Mørtelverksbakken 15

5 390 000 kr
63 m²
2 soverom
Leiligheten i Mørtelverksbakken 15 presenteres av Kenneth Graarud Olsen i Krogsveen.
Leiligheten i Mørtelverksbakken 15 presenteres av Kenneth Graarud Olsen i Krogsveen.
Nybyen Økern
Moderne og velholdt 3-roms hjørneleilighet fra 2017 med 2 balkonger. Garasjeplass med lader. Enkel adkomst med heis.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  5 390 000 kr
 • Omkostninger
  136 683 kr
 • Totalpris
  5 526 683 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2017
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  63 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 511 kr
 • Energimerke
  Grønn B

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Fine uteområder, mye grøntareal utenfor og i nærmeste nærhet, nært det meste, gode naboer, barnevennlig, tilbaketrukket, gode sol- og lysforhold,

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Moderne og velholdt 3-roms hjørneleilighet i Nybyen Økern
 • To balkonger med fint utsyn samt sol morgen/formiddag og kveld
 • Svært arealeffektiv romløsning med to soverom av gode størrelser
 • Norema-kjøkken med hvitevarer som følger
 • Flislagt og innbydende bad
 • Varmtvann og oppvarming a-konto inkl. i f/u.
 • Bod på ca. 5,5 kvm. i felles kjeller
 • Biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg under bygget, med ladeboks
 • Heis i bygget - trappefri adkomst til leiligheten
 • Velstelte utearealer med parkmessige grøntarealer samt en rekke lekeplasser og sittegrupper

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Mørtelverksbakken 15, 0580 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 123, bruksnummer 1381, seksjonsnummer 20, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 63 kvm
Totalt primærrom: 63 kvm
Primærrom:
2. etasje 63 kvm: Entré, stue/kjøkken, to soverom og bad.
Leiligheten disponerer i tillegg en bod på ca 5,5 kvm merket 020 og en biloppstillingsplass med el-billader, merket 396 i felles garasjeanlegg i kjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 05.09.2022, utført av Anticimex avd. Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Boligblokk over 7 etasjer samt underetasje og kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Yttervegger med pussede og malte flater samt felter med trekledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med takpapp/folie (taket er ikke besiktiget). Dører og vinduer fra byggeår. Slett entrédør med kikkehull. Brannklassifisering EI30 og lydklasse 40dB. Vinduer og balkongdører med karmer av tre med utvendig aluminiumsbeslag, og to-lags glass.
Tilak utført i selger eiertid:
- Maling av vegger
- Beising av balkonger
- Opprettet tv/internett tilgang til soverom.
Det er gitt 84% TG 0 og TG 1, 11% TG 2 og 5% TGIU
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Det er gitt tilstandsgrad 2 (TG 2) på bygningselmenter i : bad og øvrige rom.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommet/bygningsdelen for nærmere informasjon Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Leiligheten har velholdt standard fra byggeåret som fortsatt er tidsaktuell. Flere vegger er av nåværende eiere malt i moderne farger siden 2020.
Arealet er svært effektivt disponert; stuen og kjøkkenet utgjør til sammen en sosial sone på over 26 kvm. som både er leilighetens naturlige midtpunkt og i tillegg står for mye av dens karakter. En rekke vinduer med til dels store flater fyller stuen med naturlig lys dagen gjennom og gir samtidig utsyn i flere retninger. Spesielt verdt å fremheve er stuens to balkonger på ca. 6 og 3 kvm. som er orientert henholdsvis mot nord-vest og syd-øst. Begge har gulv av terrassebord som nylig er beiset.
Kjøkkenet er sømløst integrert i stuen og defineres av en stilren innredning fra Norema som henvender seg åpent ut i rommet. Innredningen er velholdt og i sin helhet gitt TG 0/1. Alle hvitevarer kjøkkenet inkluderer i dag medfølger leiligheten, deriblant kjøle- og fryseskap som er frittstående.
Leilighetens to soverom er begge av gode størrelser til sine respektive formål. Hovedsoverommet er på over 14 kvm. og utstyrt med en plassbygget skyvedørsgarderobe av nesten tre meter bredde. TV- og internett-tilgang er ført frem til hovedsoverommet av nåværende eiere. Soverom 2 er på ca. 7 kvm. og velfungerende både til barneromsformål, som gjesterom og kontor.
På badet er både gulv og vegger utført med fliser, himlingen med innfelt belysning som kan dimmes. Utstyret inkluderer blant annet et dusjhjørne med glassdører som kan svinges inn ved behov for å maksimere den tilgjengelige gulvflaten i rommet. Praktisk er det for øvrig også at badet er tilbaketrukket fra den sosiale sonen og tilgjengelig fra entreen, som kan stenges av mot stuen. TG 2 er gitt for et fåtall forhold ved badet og spesifisert i tilstandsrapport.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser på bad, for øvrig tre-stavs parkett.
Innervegger: Fliser på bad, for øvrig glatte malte flater.
Himlinger: Malte plater i entré og på bad, for øvrig malte betongelementer. Downlights på bad.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte hvite fronter. Laminert grå benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i stål med ett-greps blandebatteri. Integrert stekeovn og platetopp med induksjon. Innbygget oppvaskmaskin. Avtrekksventilator.
Bad: Servantskap med glatte hvite fronter og heldekkende porselensservant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil med integrert belysning. Dusjhjørne med glassdører og to-greps blandebatteri med hånddusj. Toalett montert på synlig sisterne. Rør-opplegg til vaskemaskin.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Garderobe gang, garderobe soverom, oppvaskmaskin, kjøleskap, to taklamper Medfølger.

Oppvarming

Tilkoblet felles varmtvann og oppvarming med radiatorer tilknyttet felles varmesentral. Varmekabler på bad. Balansert ventilasjon.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse for Hus A og deler av garasjekjeller ble gitt 23.05.2017
Gjenstående arbeider for å få ferdigattest er:
- Hus C, samt resterende deler av garasjekjeller må stå ferdig.
Kjøper overtar risiko for dette, og overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 4 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet om bruksretter for uteoppholdsarealer, bestemmelse om adkomstrett, bestemmelse om elektriske ledninger/Kabler i forbindelse med utarbeidelse av dette boligfeltet.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende sentralt i et område som er under utvikling. Økern er et område i stor vekst. Det planlegges store endringer av området de kommende år med opplevelser, service, hotell, kultur, boliger, barnehage, restauranter, handel, kontor, helsetilbud og rekreasjon. I tillegg kommer trolig kino og badeland. Alt dette i en åpen bystruktur med store utearealer og romslige torg, møteplasser og flotte grøntarealer.
T-banestasjon og bussholdeplass i nærheten med kun 10 minutter til Oslo sentrum med t-bane. Boligen ligger i et barnevennlig område med blant annet barnehager, skoler, kunstgressbane, idrettshall og ishall i nærmiljøet. Turvei til Grefsenkollen like utenfor døren.
Gangavstand til Løren hvor du finner skulpturpark, forretninger, kafeer og restauranter. Peppes Pizza, den indiske restauranten Sanjay's, Baker Hansen og Kaffebrenneriet er hyggelige møtesteder.
Dagligvarer handler du hos Kiwi som ligger rett nedi veien. Alternativt Kiwi på Bjerke eller Rema 1000 og Meny på Løren. Løren Frukt & Grønt, Domino's Pizza og UMai Sushi har også mye godt i diskene sine. I tillegg finnes Bokhandler Norli, interiørbutikken Houz, frisør, hudpleie, fysioterapeut, kiropraktor, Løren Dyreklinikk, Blomsterpikene, renseri, Apotek 1, Løren og Sinsenklinikken legesenter og STERK treningsstudio for den som vil noe mer med treningen sin. Ny storkiosk på Løren Torg og søndagsåpen Bunnpris.
Kort vei til legevakt på Aker Sykehus som behandler lettere sykdom. Post-i-butikk hos Meny på Løren Torg og Rema 1000 Sinsenveien. Vinmonopolet finner du på Hasle Torg som også bidrar til et enda større servicetilbud i nabolaget. Fint med minigjenbruksstasjon i Vekslerveien 3.
Det er et stort aktivitetstilbud for store og små i nabolaget. Kanonhallen som brukes til kulturarrangementer som julemesse, konserter og utstillinger ligger like ved. Hasle-Løren IL holder til ved Lørenhallen og har et bredt tilbud og tilbyr fotball, ishockey, sykkel, ski, multisport, innebandy og håndball. Sinsen-Refstad (SRIL), driver aktivitetstilbud for barn og unge i området Sinsen, Refstad, Løren, Frydenberg og Hasle.
Det er også Taekwon-Do, Wushu og andre kampsportklubber i området. Sinsen Tennisklubb har fire grusbaner og sandvolleyballbane, samt Tennis Arena hall på Hasle med 11 tennisbaner inne. Danseskolen Danseløvene med mange spennende kurs, samt Sinsen Musikkorps som tilbyr fine aktiviteter. Aktivitetsskolen er også en fin møteplass for barna.
House of Nerds i Lørenveien 38 er spill- og teknologinerdenes nye møtepunkt i Oslo. Huset på 1000 kvadratmeter (Norges største), er ett sted hvor de som er interessert i E-sport, gaming og teknologi møtes.
I løpet av året arrangeres det flere kulturbegivenheter: karneval for de minste, Quiz-kvelder, utendørs kino i parken, Lørendagen og Hallo-Venn om høsten, tenning av julegrana på Løren Torg, julemarked og juletrefest som alle samler små og store naboer.
Økern er ikke langt unna sentrum og har godt kollektivtilbud. 10 minutters gangvei til Økern t-banestasjon. Buss nr. 60 (Tøyen/Vippetangen-Linderud/Tonsenhagen) stopper i Lundliveien. Buss nr. 23 (Lysaker-Simensbråten) og flybussen stopper i Dag Hammarskjølds vei. Fra Sinsen kan du også reise med trikk.
Bysyklene er også et fint alternativ i sommerhalvåret. Gangavstand til Carl Berner, Sinsen, Aker Sykehus, Storo, Løren, Hasle, mm.
Les mer om Løren på www.loren.no og "nye" Økern på www.okernsentrum.no og www.okernloren.no/
Området er ikke langt unna sentrum og har godt kollektivtilbud. T-banestasjon finner en på Løren, Økern, Sinsen, og Hasle. Buss går fra:
- Lørenvangen: 23 Ryen/Lysaker/Simensbråten, 24 Fornebu, 107 Nydalen stasjon, F3 Gardermoen - Flybussekspress.
- Økernveien: 60 Vippetangen
- Økern: 23 Lysaker-Simensbråten, 24 Fornebu, 57 Carl Berners plass, 60 Vippetangen/Tonsenhagen, 67 Lørenskog sentrum, 105 Jernbanetorget via Tøyen, 107 Nydalen Stasjon, 153 Brandbu skysstassjon, 345 Blindern, 435 Lillestrøm terminal/John Collets plass, F3 Gardermoen - Flybussekspress, TE2 Kongsvinger Stasjon.
- Hasle: 21 Aker Brygge/Helsfyr, 28 Fornebu, 345 Blindern, 435 Lillestrøm terminal/John Collets plass.
Se mer på www.ruter.no.

Adkomst

Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Nybyen barnehage som ligger på tomten
Økernly barnehage (9 mnd-6 år) - 0.2 km
Refstad barnehage (1-6 år) - 0.6 km
Orelia barnehage (3-6 år) - 0.7 km
Skoler:
Refstad skole (1-7 kl.) - 0.3 km er under oppbygging
Løren skole (1-7 kl.) - 0.7 km
Vollebekk skole (1-10 kl.) - 1.6 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) - 1.6 km
Wang Ung Oslo (8-10 kl.) 20 min
Kuben videregående skole 18 min
Valle Hovin videregående skole 6 min
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Tomtens areal er på ca. 9.180 kvm. Tomten er pent opparbeidet med blant annet gressplener, beplantning, gangveier, lekeplasser og parkanlegg med benker.

Parkering

Leiligheten disponerer biloppstillingsplass med el-billader, merket 396 i felles garasjeanlegg i kjeller som følger salget ihht realsameiet tinglyst på seksjonen. Egne fellesutgifter for garasjeplass på kr. 240,- i mnd og eierskiftegebyr på kr. 763- . Det er totalt 333 plasser inkludert 6 gjesteparkeringer (mot betaling) i garasjesameie og plassene kan kun selges internt. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til Boligbebyggelse, barnehage og forretning/annen offentlig eller privat tjenesteyting (helse, trening, velvære, undervisning, kultur)/bevertning. Detaljregulering og reguleringsbestemmelser ble egengodkjent ved bystyrets vedtak av 20.11.2013 sak 380. Se OPI-200913065 datert 15.03.2012, revidert 24.06.2013, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 10.12.2013.
På området nedenfor sameiet pågår det planarbeid i forbindelse med omregulering av tomten Økern Torgvei, men det gjøres oppmerksom på at det ikke foreligger noen vedtak pt. Området planlegges utviklet med blant annet etablering av Hovinparken, et parkområde på mer enn 25 dekar med blant annet vannspeil, rolige soner for fysisk aktivitet, mosjon og aktivitet på åpne områder.
Reguleringsbestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Oppdatert reguleringskart kan sees på PBE sine sider: http://od2.pbe.oslo.kommune.no/kart/#cp=600973,6645595,8

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3 511,- pr. mnd. og inkluderer: Fjernvarme a-konto, digital-tv og bredbånd (grunnpakke), kommunale avgifter, vaktmestertjeneste, felles forsikring, forretningsførsel, trappevask.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og er fordelt således:
A konto fjernvarme kr 1.273,-
Felleskostnader kr 1.736,-
Bredbånd kr 197,-
TV inkl.justering kr 305,-
I tillegg er det felleskostnader for garasjelaget på kr. 240,- pr. mnd
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6 506,- pr. år. / 3 932 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telnor som leverandør av tv/internett og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 076 897,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 876 829,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Eieskiftegebyr garasje kr 763,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5 526 683,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Marcelie Lisell Dragland og Mikael Mo

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Nybyen Økern Sør Sameiet , med sameiebrøk 62/15114
Sameiet består av 219 leiligheter
Forretningsfører er OBOS,
Dugnadmå påregnes.
Dyrehold er tillatt under forutsetning av at det ikke er til sjenanse for andre beboere.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-/kr 20.000,-
Visninger: kr 2.500,-pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 67-0173/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Fredrikstad og Sarpsborg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR67.22173

Dato

Sist oppdatert: 15. september 2022 kl. 16:58

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.