Solgt: 3 335 000 kr

Durudveien 14C

3 300 000 kr
47 m²
1 soverom
Eiendomsmegler Kristian Gjerdingen v/Krogsveen avd. Bekkestua har gleden av å presentere Durudveien 14C!
Kristian Gjerdingen
Presenteres av
Kristian Gjerdingen
HASLUM
Tiltalende 2-roms med stor terrasse og gode solforhold!|Ingen dok. avgift |Lave felleskostnader|Ingen forkjøp|T-bane
 • Prisantydning
  3 300 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  88 000 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  3 424 132 kr
 • Byggeår
  1966
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  47 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 802 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendomsmegler Kristian Gjerdingen v/Krogsveen avd. Bekkestua har gleden av å presentere Durudveien 14C!
En flott 2-roms andelsleilighet beliggende i byggets underetasje med fantastisk usjenert vest-vendt markterrasse på ca. 32 kvm. Leiligheten ligger i et meget populært borettslag sentralt beliggende mellom Bekkestua, Sandvika og Kolsås. Her bor du i solrike og grønne omgivelser med nærhet til det aller meste.
Høydepunkter:
- Bad oppgradert 2007
- Kjøkken renovert 2017
- God planløsning
- God standard
- Usjenert stor markterrasse med gode solforhold
- Ingen forkjøpsrett
- Lave felleskostnader
- Ingen dok.avgift
- Rolig nabolag
- Gangavstand til matbutikk og treningssenter
- Rett ved T-bane
- Flotte turområder
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Durudveien 14C, 1344 HASLUM
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 5, bruksnummer 72
Andelsnummer 47, Durud Borettslag, organisasjonsnummer 952 265 334

Innhold

Totalt bruttoareal: 52 kvm
Totalt bruksareal: 47 kvm
Totalt primærrom: 47 kvm
Bruksareal:
Andelsleilighet 47 kvm
Primærrom:
Andelsleilighet:
Kjeller: 47 kvm: Entré, bad, stue/kjøkken og soverom.
I tillegg disponerer boligen 1 bod i underetasjen.
Selger disponerer i dag en ekstra bod ved det gamle søppelsjaktrommet som ikke lenger er i bruk. Dette er vegg-i-vegg med leiligheten. Om denne boden skal følge leiligheten er for øyeblikket oppe for diskusjon i styret.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.10.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygning generelt:
- Boligbygg over 3 etasjer og underetasje.
- Bygningen har støpt gulv mot grunn.
- Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker i hovedsak av betong.
- Utvendige fasader kledd med teglstein og fasadeplater.
- Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget).
Vinduer/Ytterdører:
- Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30, lydklasse 30dB og kikkehull.
- Balkongdør med karmer/rammer av tre og to-lags glass fra 2017.
- Vinduer med karmer/rammer av tre og to-lags glass fra 2014.
Terrasser / platting på terreng:
- Utgang fra stue/kjøkken til vest-vendt markterrasse på ca. 32 kvm. Terrassen er belagt med terrassebord. Markterrassen har stikkontakt og Elmarkise.
Elektrisk anlegg:
- Sikringsskap med automatsikringer og måler plassert i felles trappegang. Hovedsikring er på 2x40A. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.
VVS:
- Varmtvannsbereder plassert i kjøkken.
- Stoppekran plassert i kjøkken.
- Vannrør av kobber, forkrommede rør og plast.
- Synlige avløpsrør av plast og støpejern.
Brann:
Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
Bad:
- Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk.
- Det er registrert åpen vegg i hjørnet bak dusjkabinett.
- Sluket er fra byggeår og har ikke tilsvarende tettefunksjon som nyere type sluk innehar. Det er ikke synlig membran grunnet uoversiktlig utførsel med støp delvis over sluk og det kan derfor ikke verifiseres ved visuell kontroll at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer.
- Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 0 mm. Dette er vurdert til ikke å være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
Utdrag fra selgers egenerklæring:
- Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?: Det mangler fliser/veggkledning over deler av en gammel rørnisje bak dusjkabinett. Vurdert til å ikke ha noe å si for badets tekniske funksjon (rapport fra takstmenn og finansklagenemnda), etter som man dusjer i kabinett. Rørnisjen har smøremembran.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?: Ny kurs og annet relatert arbeid til oppusset kjøkken, byttet flere stikkontakter ellers i leiligheten til jordet kontakt, og trukket noen ledninger på nytt.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?: Arbeidsbeskrivelse: Modernisering av leilighet bortsett fra bad.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?: Regelmessig kontroll sent 2016 avdekket jordfeil på noen kontakter, som førte til utbedring ifbm oppussing av kjøkken og stue i 2017.
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?: Eier ikke parkering/ladeopplegg, men disponerer fast plass med lader i regi av borettslaget.
- Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?: Jeg etterlyste radonmåling i innflytningsåret 2012, men fikk beskjed om at det ikke var nødvendig i dette området.
- Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?: Rapport ifbm forsikringskrav mot forrige selger ang mangler på badet.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

- Kjøkken totalrenovert i 2017.
- Malt stue og entre.
- Revet veggforing mellom stue og kjøkken, og kledd noen av stueveggene på nytt.
- Lagt ned skifer i inngangsparti og der veggforingen sto.

Standard

En flott 2-roms andelsleilighet beliggende i byggets underetasje med fantastisk usjenert vest-vendt markterrasse på ca. 32 kvm. På terrassen kan du nyte solen fra kl:13 .00 til solen går ned i 22-23 tiden. Leiligheten har en meget åpen og god planløsning bestående av entré, bad, stue/kjøkken og soverom. Kjøkkenet ble renovert i 2017. i følge selger. Ellers er stuen og entre malt opp og det er lagt ned skifer i inngangsparti og der veggforingen sto. En flott leilighet i meget hyggelige område med nærhet til det meste. Et perfekt førstegangskjøp!
Kjøkken:
Delikat kjøkken med delvis åpen kjøkkenløsning mot stuen. Kjøkkenet har gulvflate med fliser og vegger i malte flater. Kjøkkenet fikk ny Norema kjøkkeninnredning med slette fronter i 2017. Benkeplaten er av kompaktlaminat, det er nedfelt oppvaskkum i kompositt med ett-greps armatur, ottaskifer på vegg samt benkeskapsbelysning, stikkontakt og vegghengt belysning over kjøkkenbenk. Kjøkkenet har overskap med vitrinedører og belysning, kjøleskap med fryser fra Samsung, oppvaskmaskin fra Asko, komfyr med pyrolyse og induksjonstopp fra Siemens, vegghengt ventilator med kullfilter og varmtvannsbereder på ca 100 liter fra 2016 plassert i hjørnet under benkeplate. Stoppekran er plassert på vegg bak kjøleskap. Kjøkkenet har montert lekkasjestopper og komfyrvakt.
Baderom:
Pent og innbydende baderom oppgradert i 2007 med flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Badet er innredet med vegghengt servantskap i slett utførelse, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, speil og belysning med stikkontakt på vegg over servant, dusjkabinett med skyvedører av glass og metall, dusjarmatur tilkoblet hånddusj, vegghengt skap og gulvstående toalett. Det er opplegg for vaskemaskin.
Innvendige overflater:
Gulv:
Gulvflater belagt med Ottaskifer i entré og stripe på ca. 26 cm x 241 cm i stue under TV-benk. Parkett i øvrige rom.
Vegger:
Vegg med tapet i soverom. Malte flater i øvrige rom.
Himling:
Himling med downlights-kasser i stue. Malt mur i øvrige rom.
Medfølger salget:
- Hvitevarer inkl. vaskemaskin.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.
Gulvvarme på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom:
- Dagboknr 302919, tinglyst 18.04.1970, type heftelse: Festekontrakt: Servitutten omhandler bestemmelser i festeavtalen.
- Dagboknr 957138, tinglyst 16.10.2015, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning: Servitutten omhandler bestemmelser om kommunens vann/avløpsledninger/kommer på gbnr. 5/72
Servituttene vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Tilleggsinformsjon fra selger:
- Det mangler fliser på veggen i et lite område bak dusjkabinettet. Det har såvidt ingen praktisk betydning, bortsett fra at man er nødt til å bruke dusjkabinett frem til badet evt renoveres.
- En lysbryter på kjøkken/stueveggen tar strømmen på 4 av de 12 stikkene bak tv-benken, så man kan skru av dekoder, tv, stereo etc. med en knapp.
- Ved oppussing av kjøkken ble veggen mot bade bygget frittstående, slik at man ikke skal trenge å bekymre seg for skader på kjøkkensiden. Man kan evt flytte baderomsveggen etter, slik at man får et litt større bad.
- Varmtvannsbereder er under hjørne-/sjalusiskap i kjøkken. Denne er på samme kurs som komfyr med induksjon. Jeg har aldri hatt problemer selv, men hvis man får behov for å bruke alle plater og ovn på full effekt og sikringen går, så finnes det en bryter i underskapet for å skru av varmtvannsbereder til man er fedig med å lage mat.
- Det er felt inn ekstra spikerslag imellom stenderne i veggen mellom kjøkken og stue, for å sette opp veggstativ til tv.
- Plassbygd seng på soverommet har skuffer til oppbevaring under. Disse kan kjøres helt ut på gulvet, og har selvsentrerende spor i bakkant, så skuffen retter seg selv på vei inn.
- Den plassbygde sengen er laget så man selv kan velge om man vil ha 2x 80- eller 90-madrasser. Hvis man vil ha 90-madrass, kan nattbordet løftes ut (løs kasse), og man må muligens flytte på en forsterkning i fotenden av senga, så den kommer i mellom de større madrassene (kanskje ikke nødvendig). Evt nattbordhyller kan da skrus fast i veggen over senga.
- Hyller bak garderobedørene er stablehyller, og skal kunne plukkes ned for hånd. Henger kun på friksjon.
- Det er pågående arbeid med fornying av avløpsrørene. Durudveien 14C er ferdigstilt, med unntak av bunnledningen, som antagelig blir tatt sent i 2021 eller tidlig 2022. Da må man regne med en uke uten vann, og toalett-/dusjbrakke utenfor. Dette arbeidet er så vidt selger vet finansiert uten økning av fellesutgiften.
- Det er kommet helt nye utvendige sykkelboder med elektronisk låsing.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i Durud Borettslag på Haslum, på en høyde over Løkeberg, sentralt beliggende mellom Bekkestua, Sandvika og Kolsås. Durudveien ligger rolig og usjenert til i solrike og grønne omgivelser. Pent opparbeidede fellesområder for beboerne gjør dette til et meget populært bomiljø for alle aldre. Det er gangavstand til matbutikk og treningssenter for å nevne noe. T-bane er å finne få minutter unna på Avløs T-banestasjon. Her går linje 3 som tar deg til Oslo/Majorstuen på ca. 20 minutter. Ellers er det også gode bussforbindelser i området.
Fra leiligheten har du gangavstand til flotte naturområder ved Dælivann landskapsvernområde og Kolsåstoppen, samt kort vei til marka - med andre ord svært gode tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Kort vei også til Kolsås og Kirkerudbakken alpinsenter med både helge- og kveldsåpne bakker vinterstid. På varme sommerdager kan du ta turen til Høvik eller Kalvøya/Kadettangen hvor man finner praktfulle sandstrender og ypperlige turstier. Kalvøya ligger like utenfor Kadettangen med flotte bademuligheter og grøntarealer for lek og turer.
Det er kort vei til Bekkestua hvor du har et rikt utvalg av forretninger og servicetilbud hvor du finner det du måtte trenge i hverdagen. Her har du et bredt utvalg av butikker, matvareforretninger, kaféer, restauranter, Bekkestua senter med flere klesbutikker med mer. Det er heller ikke langt til Sandvika med svært gode shoppingmuligheter både på Storsenteret og i den gamle gågaten. Av annet byr Sandvika på et rikelig liv av caféer, restauranter, kino, eget kultursenter, samt mye mer.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Haslum barnehage
- Haslum Idrettsbarnehage
- Tveterjordet FUS barnehage
- Blåveiskroken barnehage
- Tårnsvalen barnehage
Barneskoler:
- Løkeberg skole
Ungdomsskoler:
- Gjettum skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles festet tomt for borettslaget på 45 838 kvm. Tomten er opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Lekeomeråde, sykkelparkering, sittegrupper og utebelysning.
Borettslaget fester tomt festet av Staten RH (Spesialsykehuset for Epilepsi v/Wikborg Rein & Co). Festeavgiften var kr 10.000,- i 2017 ihht borettslagets regnskap. Festeavgiften ble inngått 13.04.1970 og har en festetid på 99 år. Det er ikke kjent for borettslagets forretningsfører når festeavgiften sist ble regulert. Denne kan bli regulert, men det er usikkert når dette gjøres. Denne kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen. Festeavtalen utløper i år 2069 i henhold til kontrakten. Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst dersom vilkårene for innløsning i tomtefesteloven er oppfylt (finnes unntak fra innløsningsretten). Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 13.165,- i år 2021 pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon.
Staten og sykehus har rett til å eie inntil 55 andeler i borettslaget og ved overdragelse har Staten forkjøpsrett innenfor rammen av de 55 andelene iht. festeavtalen av 1970. Borettslagets forretningsfører opplyser at forkjøpsretten til Staten ikke praktiseres i dag. Staten eier nå ingen andeler i borettslaget i følge opplysninger fra forretningsfører. Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Borettslagets parkeringsanlegg består av 49 garasjeplasser og 138 parkeringsplasser, som leies ut etter ventelister. Beboere som ønsker plass kan ta kontakt på parkering@durud.no eller pr. brev i styrets postkasse. Det følger ingen parkeringsplass med leiligheten. For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.
Prisliste for parkering ligger på borettslagets nettside www.durud.no.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Reguleringsplaner:
- Eiendommen er regulert til "blokkbebyggelse" (38 455 kvm) og "kjørevei" (3 368 kvm) i henhold til reguleringsplan "Valler (mellom Bærumsv./Bærumsbanen (SSE))" med planID 1963080 med ikrafttredelse 08.01.1965.
- Eiendommen er regulert til "frittliggende småhusbebyggelse" (12 kvm) i henhold til reguleringsplan "Solbergstua" med planID 1951169 med ikrafttredelse 30.09.1952.
- Eiendommen er regulert til "parkeringsplasser" (632 kvm) i henhold til reguleringsplan "Kolsåsbanen, Valler-Gjettum" med planID 2009032 med ikrafttredelse 15.06.2011.
- Eiendommen er regulert til "parkeringsplasser" (1 096 kvm), "trasé for sporveg/forstadsbane" (74 kvm), "parkering" (2 201 kvm) og "midlertidig bygge- og anleggsområde" (1 391 kvm) i henhold til reguleringsplan "Kolsåsbanen, Avløs-Durud" med planID 2009031 med ikrafttredelse 04.05.2011.
Kommuneplan:
I henhold til "Kommuneplanens arealdel 2017-2035", med planID 201601 ligger eiendommen i et område for "nåværende boligbebyggelse" (45 813 kvm) og "nåværende bane" (25 kvm) med ikrafttredelse 04.04.2018.
Kommuneplan under arbeid:
Kommunedelplanens arealdel 2035-2040 med planID 201702 har status som planlegging igangsatt.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2.802,- pr. mnd. og inkluderer: Internett (1000/1000Mbps), kommunale avgifter, bygningsforsikring, nedbetaling av andel fellesgjeld, drifts- og vedlikeholdskostnader, trappevask m.m. Felleskostnadene justeres i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
- Felleskostnader 1.933,-
- Vedlikeholdsfond 334,-
- Lån/Renter 335,-
- Bredbånd 200,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7200,- pr. år. / 6857 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet kabel-tv .
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 815 262,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 934 943,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 27 818,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 88 000,- pr. 01.09.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 26 158 050,- pr. 29.09.2021 og lånevilkårene er:
Lånenummer: OBBK02-98207367095 A
Restsaldo: 11.148.180,-
Rentebetingelser: 1,65%, flytende
Lånets løpetid: 11 år 7 md.
Lånenummer: OBOS01-98207809543 A
Restsaldo: 245.768,-
Rentebetingelser: 1,60%, flytende
Lånets løpetid: 18 år 2 md.
Lånenummer: OBOS02-98207923400 A
Restsaldo: 14.764.102,-
Rentebetingelser: 1,60%, flytende
Lånets løpetid: 29 år 4 md.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.389.132,-. Av dette beløpet utgjør kr 88 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Bjørn Erik Lømo

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Durud Borettslag A/L.
Borettslaget består av 276 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 56 00
Dugnad må påregnes. Det er dugnad to ganger i året, vår og høst.
Dyrehold er tillatt, men skal godkjennes på forhånd av styret.
Fellesvaskeriet ligger i 14,16 og 20 blokka, og skal brukes i henhold til gjeldende regler og vaskelister.
Styret ber om at skiltskjema blir fylt ut av ny eier før overtagelsen. Kjøper blir belastet for bestilling av skiltene.
Borettslagets nettside: https://www.durud.no/
Det er per dags dato mange ledige parkeringsplasser med strøm. Ventelisten under er i all hovedsak beboere som ønsker bytte av plass, ladeplass for EL-bil, eller plass uten strøm. Kilde: https://www.durud.no/praktisk/parkering/venteliste-for-parkeringsplass/
Foretatt påkostninger de senere år:
2012-2013:
Ferdigstilling av balkonger sommer 2012
- Piperehabilitering vår 2012
- Oppussing begge vaskerom i 14
- Fulgt opp vedlikehold av uteplasser på bakkeplan / beising av terrasser etc.
- Engasjert Obos Prosjekt for å utarbeide en langsiktig vedlikeholdsplan.
2014-2015:
Nye garasjer
2016:
- Oppgradering av garasjer under 12 blokka og betong arbeid på trabulant
- Oppgradering av lys i garasjer under 12 blokka
2019/2020/2021:
- Oppgradert el-bilinfrastruktur og fortsetter fortløpende som etterspørsel er til stede
- Fornye betalingsmåte for alle vaskeriene i borettslaget
- Rørforsyningsprosjekt: etter to ekstraordinære generalforsamlinger er det besluttet å gå for rørfornying med helsveiset strømpeløsing. Det er innhentet ferdigforhandlende tilbud fra forskjellige de to leverandører som er aktuelle for utførselen. Prosjektkomiteen har innhentet tre tilbud på prosjektledelse som skal bistå igjennom hele prosessen.
- Sluttført gesimsutbedringen
- Nye sykkelboder
- Utbedring av blokker mot skjeggkre.
Planlagte påkostninger:
- Asfaltering innen de neste 4 år.
- Rehabilitering av søppelboder som trenger vedlikehold.
- Igangsettelse med rørforsyningsprosjektet. Ved å gå for alternativ 2 (med helsveiset strømpeløsning) vil ikke felleskostnadene økes i relasjon med prosjektet. Det vil i 2023 kun bli foretatt en inflasjonsjustering på ca. 3 % i følge informasjonsmøte til borrettslaget fra 29.01.2020. Fellesgjelden vil øke i gjennomsnitt pr. leilighet med ca. kr 49.000,-.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Bare fysiske personer være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel som gir borett til en bestemt bolig. Festekontrakten gir sykehus eid av staten med staten som arbeidsgiver rett til å eie inntil 55 av andelene for utleie av bolig til egne ansatte.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0120/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.20120

Dato

Sist oppdatert: 26. oktober 2021 kl. 13:23

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.