Komplett salgsoppgave

Skuggen 22

4 440 000 kr
236 m²
7 soverom
Flott enebolig med utleieleilighet. Pen hage og svært gode solforhold.
Flott enebolig med utleieleilighet. Pen hage og svært gode solforhold.
Torbjørn Vinje
Presenteres av
Torbjørn Vinje
Forlandsvåg
Nyere enebolig med utleieleilighet - Gode solforhold - Barnevennlig og rolig område med kort vei til sjø - Flott hage

Selges med verdibevis

4 års garanti på deler av boligen.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

Sjekk selv i vår boliglånskalkulator
 • Prisantydning
  4 440 000 kr
 • Omkostninger
  112 342 kr
 • Totalpris
  4 552 342 kr
 • Byggeår
  2013
 • Soverom
  7 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  236 m²
 • Bruksareal
  255 m²
 • Tomteareal
  818,8 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig med utleiedel
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Flott enebolig over 3 plan med utleieleilighet, bygget i 2013. Pent opparbeidet tomt med plen, plattinger, murer og diverse beplantning. God beliggenhet i et rolig og barnevennlig boligfelt. Her kan man nyte fine dager med kort vei til sjø og flott natur. Nærhet til barnehage, barneskole, ungdomsskole og nærbutikk gjør at man får en effektiv hverdag.
 • Utleieleilighet, som gir et godt bidrag til dekning av boliglån og øvrige utgifter
 • God og moderne standard
 • Romslige rom
 • Gode solforhold på eiendommen
 • Rør-i-rør og balansert ventilasjon
 • Verdibevis fra If på bad i 1. etasje
 • Fiber
 • Gode parkeringsmuligheter på egen tomt
 • Smarthusinstallasjon med paneler i entré og stue, hvor man kan styre det meste av varme og lys i hoveddel
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Skuggen 22, 5379 STEINSLAND
  Kommunenummer 4626, gårdsnummer 115, bruksnummer 333, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 275 kvm
  Totalt bruksareal: 255 kvm
  Totalt primærrom: 236 kvm
  Primærrom:
  Underetasje 76 kvm: Entré, 3 soverom, stue/kjøkken, gang og bod
  1. etasje 102 kvm: Stue, kjøkken, entré, bad, vaskerom og soverom
  2. etasje 58 kvm: Loftstue, 3 soverom og bad
  Sekundærrom:
  Teknisk rom/bod og bod: 19 kvm
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.03.2022 utført av Atle Kallestad, Anticimex Bergen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av bindingsverkkonstruksjon. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med takstein. Entrédører med glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og tre-lags glass. Mekanisk balansert ventilasjon.
  Følgende bygningsdeler/rom har fått tilstandsgrad 2:
  - Bad i underetasje
  - Bad i 1. etasje
  - Bad på loft
  - Vaskerom i 1. etasje
  - Kjøkken i 1. etasje
  - Kjøkken i underetasje
  - Øvrige rom
  - Rom under terreng
  - Innredet loft
  - Teknisk anlegg, VVS anlegg
  - Elektrisk anlegg
  - Dører og vinduer
  - Yttertak
  - Utvendige trapper
  - Drenering
  Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om ovennevnte anmerkninger vedr. tilstandsgrad. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
  Se selgers egenerklæring vedr. arbeid på badene. Se også kommentar om el-rør, som tok in vann, men som ikke var i bruk, og som nå er frakoblet. Selger opplyser også om nabovarsel i forhold til bygging på tomt på andre side av veien.
  Det er påvist forekomst av skjeggkre i boligen. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
  Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Moderniseringer og påkostninger

  Eier har påkostet uteområdet de siste årene.
  Terrasse fra 2015/2016
  Skiferplatting fra 2017/2018
  Utepeis fra 2017/2018
  Steintrapp fra 2019/2020
  Levegg fra 2020

  Standard

  Hoveddel:
  Kjøkken:
  Flott IKEA kjøkkeninnredning fra 2013 med spotter i tak og laminat på gulv. Profilerte hvite fronter og benkeplate av laminat med svært god benkeplass. Integrert stekeovn, oppvaskmaskin, platetopp og kjølehjørne. Med mye benkeplass er det plass til at flere i familien kan hjelpe til under matlagingen. Det er også sitteplasser ved benkeplate som passer utmerket når man skal ha i seg frokosten. Utgang til skiferplatting med uteovn som er praktisk på fine dager når man gjerne vil nyte maten ute. Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Disse hvitevarene følger med: Stekeovn, oppvaskmaskin, platetopp og kjølehjørne.
  Stue:
  2. etasje: Romslig stue med mange vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Spotter i tak og lyse moderne farger på vegger. I stuen har man flere møbleringsmuligheter, alt etter hva man foretrekker. Peisovn i stuen gir godt med varme på kalde vinterdager. Utgang til uteområde med plen. Det er smarthusinstallasjon med paneler i entré og stue hvor man kan styre det meste av varme og lys i hoveddel.
  Loftetasje: Loftstue med plass til sofa og tv-benk. Her kan de minste få sitt eget sted å se på tv, spille spill og ha besøk av venner. Her har man også utgang til balkong hvor man kan sitte å slappe av.
  Soverom:
  Det er totalt 5 soverom i hoveddel. Tre av soverommene finner man i loftetasjen, ett i hovedetasjen og ett i underetasje. Ene soverommet i loftetasjen har tilkomst til lekerom og passer utmerket for barna.
  Bad:
  Hovedetasje: Baderom fra byggeår. Flislagt gulv med gulvvarme og downlights i himling. Badet er innredet med vegghengt servantinnredning med dører og ovenpåliggende servant, vegghengt dusjarmatur og dusjvegger, vegghengt toalett.
  Loftetasje: Flott baderom med fliselagt gulv med gulvvarme og fliselagte vegger. Downlights i tak. Badet er innredet med vegghengt servantinnredning med dobbel ovenpåliggende servant, baderomsmøbel, dusjnisje med glassdør, hånddusj og regndusj, badekar og toalett.
  Vaskerom:
  Seperat vaskerom med gulvbelegg. Opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel. Tilkomst fra gang og egen ytterdør.
  Stort teknisk rom/bod i underetasjen.
  Uteområde:
  Uteområdet er opparbeidet med plen og bed med diverse beplantning, skiferplatting, utepeis, trapper og terrasse.
  Utleieleilighet:
  Utleieleilighet består av entré som leder videre inn til stue/kjøkken og et av soverommene. Kjøkkeninnredning fra Sigdal med glatte fronter og benkeplate av laminat. Frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Videre har man en gang som leder til bad, bod og soverom nr 2. Badet er fliselagt med gulvvarme og fliser på vegg. Vegghengt servantinnredning og ovenpåliggende servant. Dusjhjørne med dører og vegghengt dusjarmatur. Vegghengt toalett. Her har man også opplegg for vaskemaskin.

  Oppvarming

  Hoveddel har oppvarming med peisovn i stue. Varmekabler på begge bad, stue/kjøkken samt teknisk rom og soverom i underetasjen. Balansert ventilasjon.
  I utleiedel har man gulvvarme i stue, entré, gang som går til bod, bad og soverom. Balansert ventilasjon.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09.10.2014. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Ferdigattesten omfatter ikke:
  Ihht til ferdigattest skal det kun være en innkjørsel til tomten. Innkjørsel mot sør-vest er ikke godkjent.
  Lekerom ble laget til i forbindelse med bygging av huset. Det er ikke søkt om endring.
  Ihht til byggetegninger er loftstue og et soverom på loft merket som uinnredet. Byggetegningene er ikke endret men ferdigattest er gitt etter at boligen var ferdig innredet slik den fremstår i dag. Det er usikkert om ferdigattesten gjelder for soverommet og loftstue men selger informerer om at ferdigattesten var utstedt etter at rommene var innredet.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

  Eventuell adgang til utleie

  Utleieenheten er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut. Utleieenheten er i dag utleid med 3. mnd. oppsigelse for kr 8.000,- + strøm. Leietaker blir gjerne boende.
  Det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er målt radonverdi på 43 Bq/m3 i utleieenheten, og dette er innenfor angitt grenseverdi.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Eiendommen ligger pent til i et barnevennlig boligfelt på Steinsland i Sund kommune. Her har du gode solforhold med sol fra morgen til kveld. Gangavstand til barnehage, barneskole, ungdomsskole og nærbutikk. Her er det særdeles trygg skolevei for barn, ferdsel til skolen skjer utelukkende på fortau. Nærhet til sjø og turterreng samt gode muligheter til fritidsaktiviteter. Ca 15 min å kjøre til Sund Senter og ca. 25 minutter til Sartor Storsenter som kan tilby et stor utvalg av butikker og servicetilbud med blant annet go-kart, bowling, kino og paintball.

  Adkomst

  Følg vei 555 fra Bergen / Straume til Sotra, følg 555 videre gjennom Kolltveittunellen og ta til venstre i rundkjøringen. Følg vei 555 i 20 km. Passer Sund kommunesenter, Hammarsland, Eide og Hamre til Forland. Ved Spar-butikken på Steinsland tar du til høyre på Forlandsvegen og følger denne 1 km og tar til høyre opp Skuggen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Stranda skule (1-7 kl.)
  Sund ungdomsskule (8-10 kl.)
  Sotra vidaregåande skule - Avdeling Sund
  Sotra vidaregåande skule - Avdeling Bildøy
  Stranda barnehage (0-6 år)
  Tunet barnehage (0-6 år)
  Skogsvåg barnehage (0-6 år)
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 818,8 kvm.
  Tomt er opparbeidet med gruslagte veier, diverse beplantninger, plenareal, terrasse, skiferplatting og biloppstillingsplass. Frittstående redskapsbod.

  Parkering

  Parkering på egen eiendom ellers gateparkering etter områdets bestemmelser. El-bil lader montert på nedsiden av boligen.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar og kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligbegyggelse i henhold til reguleringsplan for gnr.15 bnr. 7,29 m.fl. Forland - Skuggen datert 19.06.2007 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 31.12.2005.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr 28.852,- for år 2021. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 27.000 kwh. pr. år. Strømforbruket er inkludert to el-biler på lading på regelmessig basis.
  Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 8.295,-
  Velavgift er kr 300 pr. år.
  Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv//internett og har avgift på kr 1.185,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 1 238 337,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 050 374,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Eiendomsskatt

  Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr. 172,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.552.342,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Daniel Hendrik Gaasenbeek og Hilde Gaasenbeek

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: kr 70.000,-
  Tilrettelegging: kr 13.900,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 14.750,-
  Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Sotra: kr 7.500,-
  Foto inkl stylingrådgivning: kr 10.900,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 69-0012/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bergen Vest
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR69.2112

  Dato

  Sist oppdatert: 11. august 2022 kl. 15:14

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.