Solgt: 3 725 000 kr

Størrhalsrunden 26

3 590 000 kr
105 m²
5 soverom
Velkommen til Størrhalsrunden 26!
Lygna
Romslig og attraktiv hytte fra 2019 med 5 soverom. Nydelige solforhold, super parkering, tillatt å sette opp 3 bygg på tomta.
 • Prisantydning
  3 590 000 kr
 • Omkostninger
  91 092 kr
 • Totalpris
  3 816 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2019
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  105 m²
 • Bruksareal
  109 m²
 • Tomteareal
  763 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom innlandet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  500 kr
 • Energimerke
  Oransje C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Størrhalsrunden 26 er en romslig, moderne og attraktiv hytte av type Nordlys fra 2019, over to plan med god planløsning. Hytta har vært et svært ettertraktet utleieobjekt med sine mange sengeplasser, og har flott beliggenhet i et populært hyttefelt med kort kjørevei fra både Oslo og Lillehammer.
Eiendommen har en romslig tomt og stor markterrasse som kan by på nydelige solforhold dagen lang, og det er mange biloppstillingsplasser på gårdsplass. Rundt hytta er det store og vakre turområder som oppfordrer til bruk sommer som vinter.
Innvendig er det romslig stue med delvis ekstra takhøyde, som ligger åpent mot moderne kjøkken med integrerte hvitevarer. Videre er det hyggelig loftstue, delikat bad og separat wc. Det er også tre soverom i første etasje, to soverom i andre etasje og utebod.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Størrhalsrunden 26, 2770 JAREN
Kommunenummer 3446, gårdsnummer 148, bruksnummer 149, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 119 kvm
Totalt bruksareal: 109 kvm
Totalt primærrom: 105 kvm
Bruksareal:
Fritidshytte: 105 kvm
Sportsbod: 4 kvm
Primærrom:
Fritidshytte
1. etasje - 82 kvm: Entré/gang, stue/kjøkken, wc, bad og 3 soverom.
2. etasje - 23 kvm: Loftstue og 2 soverom.
Sekundærrom:
Sportsbod
1. etasje - 4 kvm: Sportsbod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.08.2021 utført av Tommy Strøm. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med støpt plate fundamentert på faste masser. Yttervegger oppført i bindingsverk, antatt isolert med 15 cm. Utvendig liggende panel er overflatebehandlet, samt panel på innvendig side med overflatebehandling. Saltak tekket med takshingel. Etasjeskiller i trebjelkelag, det er ukjent om etasjeskiller er isolert. Ytterdør i malt utførelse med glassfelt, terrassedør i 3-lags isolerglass. Vinduer i 3-lags isolerglass.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det at alle bygningsdeler er gitt TG1.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Kort fortalt
- Romslig og attraktiv hytte fra 2019.
- Moderne hytte av typen “Nordlys”.
- Et svært ettertraktet utleieobjekt.
- Flott plassert i populært hyttefelt.
- Kort kjørevei til Oslo/Lillehammer.
- Store og vakre turområder rundt.
- Det er mange biloppstillingsplasser.
- Tomt på 763 kvm, stor uteplass.
- Nydelige solforhold dagen lang.
- Åpen løsning mellom stue/kjøkken.
- Moderne og bruksvennlig kjøkken.
- Integrerte hvitevarer i kjøkkenet.
- Romslig stue, dels ekstra takhøyde.
- Hyggelig loftstue av god størrelse
- Det er et delikat bad og separat wc.
- Totalt fem fine, gode soverom.
- Lagringsmuligheter i sportsbod ute.
- Sikringsskap har automatsikringer.
- Varmekabler på bad og i entreen.
Entré/gang
Det er adkomst via en hyggelig og innbydende entré/gang som gir et flott førsteinntrykk. Rommet har blant annet mørke fliser på gulv med varmekabler, downlights i himling, trepanel på vegg, åpen garderobeløsning og trapp opp til andre etasje/hems.
Stue
Hytta har en romslig og tiltalende stue som ligger i åpen løsning til kjøkkenet. Rommet har ekstra takhøyde i deler av rom opp mot loftstuen, som sammen med store vinduer gjør det ekstra lyst og koselig. Videre har stuen en moderne peisovn tilkoblet stålpipe, downlights i himling, gulv av lys, heltre furu og mørkt trepanel på vegg. Rommet har også god plass til både sofaløsning og langbord, samt utgang til den store markterrassen.
Kjøkken
Hytta har et moderne og bruksvennlig kjøkken som ligger i det ene hjørnet av stuen. Her er det takhøy innredning med god skapplass, og kjøkkensonen har også gode vindusflater og downlights i himling. Innredningen har grå, profilerte fronter, lys under ventilator og overskap, samt laminerte benkeplater med rustfri oppvaskkum. Hvitevarer er integrerte og består av platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys.
Loftstue
Fritidsboligen har i tillegg en hyggelig loftstue på det øverste planet, noe som gir ekstra spillerom til liten og stor. Her kan det være sofaløsning, shuffleboard eller lignende. Rommet har downlights i himling, gulv av lys, heltre furu og mørkt trepanel på vegg. Det er åpning i rekkverk mot vinduene i hovedstuen, slik at også loftstuen nyter godt av disse.
Bad/wc/vaskerom
Hytta har et delikat bad og separat wc. På badet er det dusjhjørne med innfellbare glassdører, og rommet er også utstyrt med opplegg for vaskemaskin. Rommet har grå fliser på gulv og vegger, og i gulvet er det varmekabler. Videre har badet servant på hvit skuffeseksjon, speil med lys og toalett.
Soverom og garderobe
Fritidsboligen har tre fine og gode soverom i første etasje, og på hemsen er det to soverom med relativ god takhøyde – som oppleves som store og hyggelige. Rommene i første etasje har heltre furugulv, mørkt trepanel på vegg og bra plass til dobbeltseng/køyesenger. På hemsen har soverommene downlights i himling, lysere tregulv og samme trepanel på vegg. Hytta har også gode lagringsmuligheter, med utvendig sportsbod på ca. 4 kvm.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Hytta er elektrisk oppvarmet med panelovner, og har varmekabler i entré/gang og på bad. I tillegg er det peisovn i stue. Sikringsskapet har automatsikringer. For øvrig har fritidsboligen utelys og utestrøm.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 14.10.2019. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
26.10.2015 - Dokumentnr: 989321 - Jordskifte
Jordskiftesak påbegynt 25.09.2013, men ble ikke avsluttet. Jordskiftesaken omhandler midlertidig delingsforretning. Endelig oppmålingsforretning er beskrevet i servitutten under.
28.02.2019 - Dokumentnr: 248149 - Jordskifte
Jordskiftesak påbegynt 25.09.2013, avsluttet 14.12.2018. I forbindelse med jordskiftesaken er grensene for eiendommene fradelt. Eiendommen med gnr/bnr 148/149 har beregnet areal på 755 kvm og er utskilt fra eiendommene med gnr/bnr 148/78 og 148/79. Det gis veirett til Lygnalia Grunneierlag SA, og til alle eiendommer fradelt i forbindelse med denne jordskiftesaken.
26.10.2015 - Dokumentnr: 988794 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr: 3446 Gnr: 148 Bnr: 78
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr: 3446 Gnr: 148 Bnr: 79
Jordskiftesak 0500-2013-0008 Lygnalia i Gran
01.01.2020 - Dokumentnr: 1282565 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr: 0534 Gnr: 148 Bnr: 149

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. Det er ikke krav om radonmåling på fritidsbolig.

Diverse

Pliktig medlemskap i Lygnalia Velforening. Medlemskontingent kr. 500,- pr. år.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har flott beliggenhet i et nyere og populært hyttefelt på Lygna ca. 8,5 km fra Jaren og Brandbu i Gran kommune. Området er attraktivt med sin korte kjøretid fra blant annet Oslo og Lillehammer, slik at du enkelt og lett tilgjengelig kan nyte vakker natur sommer som vinter.
Fritidsboligen er del av en organisert hytteforening i et område i sterk vekst, som har gode brøytetjenester. Det passerer preparerte lysløyper bare 100 meter unna, og for barna er det nærhet til felles lavvo og egen liten akebakke 50-100 meter unna eiendommen. Bygda byr på storslått natur, flotte turområder og rikelig med fritidsaktiviteter for alle aldersgrupper.
Den vakre naturen rundt hytta gir herlige turmuligheter på sommerhalvåret, med fine turstier, fiske-/badevann og sykkelstier m.m. I skogsområdene finner du i tillegg et flott jaktterreng, og det er gode forekomster av sopp og bær. Randsfjorden er Norges fjerde største innsjø, og fremstår som et trekkplaster med sine badestrender, kafé, restauranter, småbåthavn, yrende båtliv og gode fiskemuligheter.
Lygna er anerkjent som en snøsikker vinterdestinasjon med veldig gode langrennsforhold, og årlig arrangør av ski NM. Det tar under 40 minutter med bil til Hurdal skisenter. Dette er et svært populært familieanlegg med skiutleie, varmestue, 10 nedfarter, fire heiser, attraktiv barnebakke og eget område for snowboard.
Nærmeste matbutikker er bl.a. Rema 1000 Brandbu og Kiwi Jaren. I tillegg har Smietorget på Gran et variert utvalg av servicetilbud. Gran sentrum har også andre koselige butikker og kafeer. Det er drøye 8 km inn til Jaren sentrum hvor man finner Jaren stasjon. Her går det hyppige togavganger inn mot Oslo og Gjøvik. Fra Jaren er det ca. 5 min med bil til Gran, 13 min Roa, 43 min til Gardermoen, 1 t og 11 min til Oslo, samt ca. 1 t og 25 min til Lillehammer.

Adkomst

Lygna ligger 620 meter over havet midt i mellom Hadeland og Toten. Fra Oslo følger man Riksveg 4 til Hadeland og fortsetter mot Toten. Fra Riksveg 4 tar man av ved Lygnasæter Kro og Motell og tar til høyre mot skiparkeringen. Kjør gjennom bommen og følg vegen sydover til hyttefeltet Lygnalia. Ta til høyre inn på Størrhalsrunden. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Aktiviteter
Helgaker Gård - 22 min med bil.
Knaisætra - 30 min med bil.
Dagligvare
Rema 1000 Brandbu - 16 min med bil.
Kiwi Jaren - 16 min med bil.
Varer/Tjenester
Granstunet kjøpesenter - 19 min med bil.
Smietorget - 19 min med bil.
Apotek 1 Brandbu - 18 min med bil.
Apotek 1 Gran - 19 min med bil.
Offentlig transport
Jaren stasjon - 16 min med bil.
Gran stasjon - 19 min med bil.
Lygna - 7 min med bil.
Oslo Gardermoen - 55 min med bil.

Beskrivelse av tomt

Eiendommen har en romslig tomt på ca. 763 kvm, som sammen med stor markterrasse kan by på nydelige solforhold dagen lang. Tomten består av naturtomt med naturgress og diverse beplantning, og det er også noe fjell i dagen. Det er adkomst via gruset innkjørsel/gårdsplass hvor det er mange biloppstillingsplasser.
Fra stuen er det adkomst til markterrassen på ca. 30 kvm via tofløyet terrassedør, og uteplassen har god plass til hagemøbler i solrike omgivelser. Markterrassen har impregnerte terrassebord på dekke, rekkverk i forkant, samt utelys og strømstikk.

Parkering

Det er mange biloppstillingsplasser på gruset innkjørsel/gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Kostnader til brøyting må påregnes.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse i henhold til OMRÅDEPLAN FOR LYGNA SØR I GRAN KOMMUNE datert 10.05.2013 (bestemmelser), 04.09.2013 (plankart) og 25.09.2014 (kommunestyrets vedtak) med tilhørende reguleringsbestemmelser. Sist revidert 28.08.2014, sist endret 30.05.2018.
På hver tomt kan det tillates maks BYA = 200 kvm. Det tillates oppført 3 bygninger pr. tomt. Eventuell sidebygning skal ikke være større enn 50 kvm.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr. 7.009,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for feiing/tilsyn, vannmålerleie, vann, avløp, a-konto vann og a-konto avløp.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr. 885.000,- ifølge skatteetaten.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 1.530,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 3.681.092,-
I tillegg kommer valgfri hyttepakke hos If Forsikring på kr. 9.900,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Daniel Michelsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Eiendommen er tilknyttet Lygnalia Velforening.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,20% provisjon av salgssummen
Minimumsvederlag: kr. 43.000,-
Tilrettelegging: kr. 12.500,-
Oppgjør: kr. 5.550,-
Markedspakke: kr. 17.500,-
Visninger pr påbegynte time: kr. 3.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr. 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 62-0076/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nittedal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR62.2176

Dato

Sist oppdatert: 17. september 2021 kl. 19:42

Dokumenter

If Hyttepakken
PDF 253 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre fritidsboliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.