Prosjekt

Vikevågen

2 200 000 – 4 490 000 kr
55 – 120 m²
3 – 6 rom
De 4 leilighetene i delfeltet BBB2 ligger lengst nord i feltet. De to i 1.etg får egne hager/uteareal, mens de to i 2.etg. får balkonger med glassrekkverk vendt mot solrike vest. Alle får to utvendige boder, en på 4 kvm og en på 1 kvm.
De 4 leilighetene i delfeltet BBB2 ligger lengst nord i feltet. De to i 1.etg får egne hager/uteareal, mens de to i 2.etg. får balkonger med glassrekkverk vendt mot solrike vest. Alle får to utvendige boder, en på 4 kvm og en på 1 kvm.
Kart
Del
Tom Christer Hovde
Presenteres av
Tom Christer Hovde
Rennesøy/Vikevåg
Vikevågen Trinn 1 - Prosjektert enderekkehus med 4 soverom i vakre Vikevåg, ca 25 min fra Stavanger sentrum.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 200 000 – 4 490 000 kr
 • Omkostninger
  20 092 – 27 592 kr
 • Totalpris
  2 225 092 – 4 517 592 kr
 • Rom
  3 – 6 rom
 • Primærrom
  55 – 120 m²
 • Type
  Nybygg leilighet
 • Eierform
  Eiet

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Boliger

Etasje
Type
Rom
P-Rom
Pris
3 rom55 m²2.etg2,2 MNOK
3 rom55 m²2.etg2,2 MNOK
3 rom55 m²1.etg2,23 MNOK
3 rom55 m²1.etg2,23 MNOK
4 rom75 m²2,99 MNOK
4 rom75 m²3,09 MNOK

Beskrivelse

Kort om prosjektet

Hjertelig velkommen til vakre Vikevåg. Prosjektets første salgstrinn består av totalt 11 enheter, hvorav 4 leiligheter og 7 rekkehus. Det er vedtatt oppstart på de som nå er solgt. Boligene blir oppført av erfarne og anerkjente Byggmester Sagen, sammen med sine underleverandører og samarbeidspartnere i henhold til dagens strenge byggtekniske krav TEK17. Byggestart på feltet planlegges 1.kvartal 2022 og ferdigstillelse på boligene G, H og J forventes 1.kvartal 2023, dog senest 2.kvartal 2023. Feltet får innkjørsel fra Håvasteinbakken og ligger dermed kun ca 500 meter fra Vikevåg sentrum med blant annet dagligvarebutikken Coop Extra, Apotek, postkontor, Rennesøy kebab og pizza, Vikevåg båtforening og mye mer. I underkant av 1000 meter fra feltet finner man Vikevåg barnehage, Vikevåg barneskole og Rennesøy Ungdomskole. Nærmeste bussfelt ligger ca 100 meter fra feltet med hyppige avganger til og fra Stavanger sentrum, via bussrute nr. 10. Det er lagt opp til egeninnsats slik at boligene blir klargjort for kjøper til gulvlegging, maling og sparkling i tørre rom. Boligene kan også bli levert ferdig sparklet og malt med parkett/fliser på gulv i tørre rom som tilvalg og tillegg i pris. Pent kjøkken fra den danske kvalitetsleverandøren Aubo type Unik hvit med slette hvite fronter og laminat benkeplate. Stuene får store solvendte vinduer mot vest og utgang til terrasse/balkong. Stuen får også klargjort stålpipe. Badene får varmekabler i gulv, baderomsbelegg på gulv, våtromsplater på vegg, vegghengt toalett, taklampe type Calando hvit, A-collection dusjhjørne og Viking Bad baderomsinnredning og speil med lys. Det kan også nevnes 2 stk. uttak for kabel-tv/internett, rør i rør-system og balansert ventilasjonssystem med varmegjenvinning i alle boligene.
Leilighetene A, B, C og D på 55 kvm bruksareal pluss utvendige boder ligger i delfeltet BBB2 helt nord i feltet og vil grense til et grønt friområde på nordsiden. Alle leilighetene inneholder 2 soverom, gang, bad, vaskerom/bod og stue med åpen kjøkkenløsning. Vaskerommet som også blir en kombinert bod får baderomsbelegg på gulv, varmekabler i gulv, utslagsvask og opplegg til vaskemaskin. Leilighetene får 2 utvendige boder, en på ca 4 kvm på bakkeplan på østsiden og en mindre på terrasse/balkong på ca 1 kvm på vestsiden. Leilighetene får en parkeringsplass hver på felles parkeringsplass like ved, hvor man også har gjesteparkeringsplasser.
Rekkehusene E og F på 95 kvm bruksareal pluss utvendig bod ligger i delfeltet BKS2 nord i feltet, like sør for leilighetene i BBB2. Disse to boligene inneholder en første etasje med inngangsparti, gjestetoalett, innvendig bod, stue og kjøkken. Oppe i andre etasje finner man boligens 3 soverom samlet i samme etasje, samt gang og bad. Utvendig sportsbod på ca 5 kvm og parkering i carport og i gårdsrom.
Rekkehusene G og H på 123 kvm bruksareal pluss utvendig bod ligger i delfeltet BKS3 nord-øst i feltet. Disse to boligene inneholder en første etasje med inngangsparti, innvendig bod, bad, 2 soverom og tv-stue. Oppe i andre etasje finner man 2 soverom til, gjestetoalett og stue med åpen kjøkkenløsning. Bolig G lengst nord får parkering i carport og i gårdsrom, mens bolig H har to parkeringsplasser i gårdsrom uten carport.
Rekkehusene I, J og K på 78 kvm bruksareal pluss utvendig bod ligger i delfeltet BKS4 sør-øst i feltet. Disse tre boligene kan også beskrives som kjedet boliger, da de ikke ligger vegg i vegg men med carport mellom enhetene. Disse tre boligene inneholder en første etasje med inngangsparti, bad og 2 soverom. Oppe i andre etasje finner man 1 soverom til, innvendig bod og stue med åpen kjøkkenløsning. Fra stuen har man utgang til en stor takterrasse som strekker seg over carporten mot solrike sør. Utvendig sportsbod i carport på ca 5,2 kvm og parkering i carport og gårdsrom.
Kontakt gjerne megler på 98071846 eller morten.voll@krogsveen.no for spørsmål eller for å få tilsendt komplett prospekt med leveransebeskrivelse.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vikevågen, 4150 RENNESØY
Kommunenummer 1103, gårdsnummer 218, bruksnummer 163, ideell andel 1/1

Fellesareal i bygg

Leilighetene i feltet BBB2 vil ha felles utvendig svalgang på østsiden.

Konstruksjon

Bærekonstruksjon i tre. Innvendige vegger utføres i stenderverk, kledd med gipsplater, samt våtromsplater på vegger på bad, gips på bod/vask. Innervegger mot bad isoleres.
Bjelkelag mellom 1-etg og 2.etg med vannfast spon oppå. For BBB2 skal etasjeskille mellom 1.og 2.etg ivareta lyd- og brannkrav.

Fasader

Fasadene bygges opp som isolerte bærevegger som kles med trekledning.
Trekledning på hovedfasaden er impregnert, grunnet og malt med mellomstrøk.

Yttertak

Grå eller svart taktekking.
Takrenner og nedløp svart.

Balkonger/terrasser/uteplasser

Terrassebord impregnert 28 x 120 mm på balkong BKS3, ingen underkledning.
Terrassebord impregnert 28 x 120 mm på balkonger i 2.etg. i BBB2, tett utførelse.
Glassrekkverk med lakkert stålhåndrekke balkong BKS3, samt svalgang og balkong BBB2.

Trapper

Det leveres hvitmalt trapp med tette trinn i rekkehus. Hvitmalt håndrekke og stålspiler.
Ståltrapp svalgang BBB2.

Ventilasjon

Det installeres et balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning som reduserer energitapet via ventilasjonsanlegget.

Brannsikring

Brannkrav mellom BBB2 leiligheter og nordligste rekkehus på BKS2 tas opp på vegg nordligste hus BKS2. Brannhemmende maling på kledning v/svalgang BBB2. Brannslukningsutstyr i henhold til forskriftskrav. Nødvendig antall brannvarslere iht krav.

Dører og vinduer

Innvendige dører: Innvendige dører leveres i slett hvit utførelse, med karmer hvitmalt fra fabrikk.
Ytterdører: Inngangsdører leveres ferdig malt. Leveres med FG-godkjent lås.
Det leveres vinduer i tre med aluminiumsbeslag utvendig, og energiglass iht. til isolasjonskrav. Svarte vinduer med hvite vindusforinger. Brann- og lydkrav ivaretas.

Bodløsninger

Uisolerte vegger i sportsbod (utenom mot boliger) samt tak kledd med OSB-plater. Uisolerte boder på balkong/terrasse leiligheter i BBB2.

KabelTV/Bredbånd/Telefoni

2 uttak pr. bolig for tilkobling av kabel-TV/telefon/internett.

Kjøkken

Kjøkken blir levert av den danske kvalitetsleverandøren Aubo, type Unik hvit med slette hvite fronter og laminat benkeplate. Hvitevarer medfølger ikke. Ventilasjon type slim-line hette som monteres inn i skaprekke. Kjøper vil etter kontraktsinngåelse bli kalt inn til møte med gjennomgang av eventuelle endringer og ønskede tilvalg.

Bad

Vegghengt toalett. Tece hvit base knapp. Tece veggramme. Porsgrund Seven D mykt sete og Porsgrund Seven D veggskål. Sluk og eventuelt hjelpesluk i gulv 90x90 A-Collection dusjhjørne, ACollection dusjbatteri og A-Collection servant batteri. Viking Bad 90cm servant-skap hvit type Eli. Viking Bad 90 cm Ada thin servant. Viking Bad Eva 90 cm speil med lys. Taklampe Calando hvit E27.

Andre Oppholdsrom

Se vedlagt romskjema og leveransebeskrivelse i prospekt.

Garderobe-fasilteter

Garderober medfølger ikke.

Boder

Leilighetene A, B, C og D i feltet BBB2 får 2 utvendige boder, en på ca 4 kvm på østside på bakkeplan og en på ca 1 kvm på terrasse/balkong vestside. Innvendig vaskerom som også er kombinert innvendig bod.
Rekkehusene E og F i feltet BKS2 får utvendig sportsbod på ca 5 kvm på østside og en innvendig bod under trapp i første etasje.
Rekkehusene G og H i feltet BKS3 får utvendig sportsbod på ca. 5,6 kvm på vestside og en innvendig bod under trapp i første etasje.
Rekkehusene/kjedet boliger I, J og K i feltet BKS4 får utvendig sportsbod på sørsiden i carporten og en innvendig bod i andre etasje.

Oppvarming

1 stk panelovn eller annen egnet elektrisk ovn i stue/oppholdsrom, samt elektriske varmekabler i gulv på bad og for BBB2 også på bod/vaskerom.
Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
Det blir levert pipe. Vedovn/peis medfølger ikke.

Ferdigattest/brukstillatelse

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest. Kjøper aksepterer imidlertid at dersom overtagelse gjennomføres i vinterhalvåret, slik at utomhusarbeider ikke kan ferdigstilles, kan utbygger kreve at overtagelse skjer på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse. Dette forutsetter at kommunen har utstedt slik midlertidig brukstillatelse og at det kun gjenstår utomhusarbeider.
Ferdigattest vil i disse tilfeller bli rekvirert av utbygger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeider. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommene overdras fri for pengeheftelser.
Det gjøres oppmerksom på at det kan bli tinglyst nødvendige erklæringer/avtaler knyttet til gjennomføringen av prosjektet. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for dette. Kjøper aksepterer videre at eiendommen kan påheftes nye private og offentlige rådighetsinnskrenkninger dersom offentlig myndighet krever det.
Sameiet til leilighetene i BBB2 vil få legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Boligene har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom (hybel) såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.
En evt. leietaker i leilighetene i BBB2 må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje med eier.
Det er krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Prosjektet bygges slik at nødvendige radontiltak gjennomføres iht. den byggtekniske forskrift som gjelder for prosjektet.

Diverse

Frostsikkert vannuttak ved carport eller annen egnet plass for BKS2, BKS3 og BKS4.
Tilrettelagt med trekkerør for el-billading til de boliger som har carport.
Antall elektriske punkt iht. til krav, NEK 400.
Fast belysning som leveres: Utelampe v/inngang samt mot terrasse/balkong, samt i sportsbod, bod, bad og wc. Ellers ingen belysning.
Opplegg for tilkobling av komfyr, kjøleskap, oppvaskmaskin, vaskemaskin og tørketrommel. Hvitevarer medfølger ikke.
Vedlagt kjøpekontrakt i prospekt vil tilpasset hver enkelt bolig.

Energimerking

Selger er ansvarlig for å fremskaffe endelig energiattest før ferdigstillelse.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Fra Stavanger/Randaberg: Kjør gjennom begge Rennfast tunnelene til Rennesøy og ta første avkjørsel til høyre. Ta deretter til høyre igjen på Østhusvikveien og til venstre i rundkjøringen til Vikevågveien. Følg veien mot Vikevåg sentrum i cirka 700 meter og ta til høyre opp Håvasteinbakken. Feltet vil få innkjørsel her fra Håvasteinbakken. Kontakt gjerne megler for ytterligere veibeskrivelse ved behov. Ta gjerne turen ut for å se på egenhånd eller kontakt megler for avtale om en visning på feltet. En kjøretur fra Stavanger sentrum tar ca. 25 minutter.

Fellesareal/utomhus/infrastruktur

Rekkehusene E, F, G, H, I, J og K på feltene BKS2, BKS3 og BKS4 vil få egne selveiertomter. Tomtene vil bli skilt ut før overtagelse og det antas en størrelse på mellom 100 og 200 kvm pr tomt. Selger tar dog forbehold om avvik i tomtenes størrelse og endelige grenser inntil oppmålingsforretning er gjennomført.
Leilighetene A, B, C og D i feltet BBB2 vil ha felles tomt. Leilighetene A og B i første etasje vil få eksklusiv bruksrett til naturlig tomteareal for hver bolig og sikres ved tinglysing av tilleggsdel. Det betyr at leilighetene C og D i andre etasje ikke kan disponere vestsiden av utearealet på tomten, som skal tilhøre leilighetene i første etasje. Østsiden av tomten blir fellesareal. Selger tar forbehold om mindre avvik i tomtens størrelse og endelige grenser inntil oppmålingsforretning er gjennomført.

Garasje/parkering

Leilighetene A, B, C og D (felt BBB2) vil få en parkeringsplass hver på felles parkeringsplass like ved.
Rekkehusene E og F (felt BKS2) får parkering på egen tomt i carport, samt i gårdsrom.
Rekkehus G (felt BKS3) får parkering på egen tomt i carport og i gårdsrom.
Rekkehus H (felt BKS3) får 2 parkeringsplasser på egen tomt i gårdsrom.
Rekkehus/kjedet boliger I, J og K (felt BKS4) får parkering på egen tomt i carport og i gårdsrom.
Det blir gjesteparkeringsplasser på feltet lengst nord på feltet, samt lengst sør på feltet. Se gjerne vedlagt reguleringsplankart i prospektet.

Vei, vann og avløp

Feltet har adkomst via kommunal vei fra Håvasteinbakken.
Eiendommene er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. For leilighetene i BBB2 er sameiet ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Boligene er regulert til boligformål i henhold til Plan 2011003, Detaljregulering for felt B4 i Vikevåg sentrum, datert 22.02.2021.
På feltet er det regulert en lekeplass, 3 uteoppholdsareal, kjørevei, friområde, energianlegg, renovasjonsanlegg, parkering med gjesteparkering.
Første salgstrinn består av 11 enheter. Feltet har totalt innregulert 27 enheter, fordelt på 10 leiligheter og 17 rekkehus.
Steingjerde på feltets vestside er fredet og kan ikke fjernes uten særskilt tillatelse fra kommunen. Trær og busker på tomt langs feltets vestside kappes ned før overtagelse i den grad det lar seg gjøre. Eventuelle trær og busker på nabotomt vestside vil ikke kappes.
Nabotomt på østside er regulert til Forretning/kontor/sentrumsformål/næring. Det foreligger ingen vedtatte byggeplaner pr august 2021, men fremtidig bebyggelse her må påberegnes i fremtiden.
Utsnitt av reguleringsplan og tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Interessenter oppfordres til selv å undersøke reguleringsmessige forhold hos kommunen.
Det gjøres særskilt oppmerksom på at det pr. d.d. verken foreligger rammetillatelse eller igangsettelsestillatelse fra kommunen for prosjektet. Selger sørger for dette før eventuell byggestart.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er stipulert til ca 150,- pr kvm. pr år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon.
Strømforbruk er stipulert til mellom 7.000 og 14.000,- pr år avhengig av størrelse og forbruk.
Boligen vil bli tilknyttet kabel-tv/internett og vil ha en estimert avgift på ca. kr. 1.000,- pr. mnd. Leverandør er pr dags dato ikke valgt. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Innblåsing av fiber må bestilles og betales av kjøper.
Forsikring estimeres til ca. 7.000,- til 12.000,- avhengig av størrelse og type forsikringsavtale.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2019 skal ikke overstige 30 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2020 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Stavanger kommune som er inkludert i de kommunale avgiftene.

Omkostninger

1) Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2) Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter med attest, kr 757,- pr. stk.
4) For leilighetene i BBB2 vil også sameieinvesteringer kr 10.000,- pr. bolig. komme i tillegg
5) Total kjøpesum for hver bolig inkl. omkostninger fremkommer av prislisten.

Annen viktig informasjon

Eier

Vik Bolig AS

Velforening

Det må påberegnes pliktig medlemskap i velforening.
Leilighetene i BBB2 vil i tillegg organiseres i et selvstyrt sameie med vedtekter som utarbeides på et senere tidspunkt, men før overtagelse. Pliktig medlemskap i velforening må også påberegnes leilighetene i BBB2.

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Boligene G, H og J antas å være klar for overtagelse innen utgangen av 1. kvartal 2023, dog senest 2.kvartal 2023. Selger skal samtidig med varsel om oppstart også varsle om en bindende tremåneders periode for overtagelse. Nærmere informasjon om endelig ferdigstillelsesdato vil bli opplyst med ca. 10 ukers skriftlig varsel.
Eventuell forsinkelse i forhold til varslet tremåneders periode for overtagelse samt endelig overtagelsesdato vil kunne gi kjøper krav på dagmulkt iht. bustadoppføringslovens regler. Forsinkelse i forhold til antatt overtagelse gir normalt ikke krav på dagmulkt.
Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse, se eget punkt om ferdigattest.

Forbehold fra utbygger

Det tas følgende forbehold vedr. igangsettelse av byggearbeidene:
Selger tar forbehold om minst 7 salg av totalt 11 enheter i byggetrinn 1 før byggestart vedtas.
Dersom det inntreffer forhold, eller det er grunn til å anta at slike forhold vil inntreffe, som medfører at selger ikke finner det forsvarlig å iverksette byggearbeidene, kan selger kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostnad. Eksempler på slike forhold er prisfall i boligmarkedet, reduserte muligheter til å få bolig- eller byggelån eller at selger ikke får åpnet byggelånet, at ikke 7 enheter er solgt, uforutsette offentlige krav, at offentlige tillatelser, herunder rammetillatelse/igangsettelsestillatelse, ikke gis. Nevnte forhold er ikke uttømmende opplistet, men er eksempler på forhold som kan medføre at byggearbeidene ikke iverksettes.
Siste frist for selger å kansellere kjøpekontrakten er 31.01.2022. Selger skal senest denne dato gi kjøper skriftlig begrunnelse for kanselleringen eller skriftlig beskjed om oppstart av byggearbeidene. Dersom kanselleringsretten benyttes får kjøper tilbakebetalt innbetalt kjøpesum inkludert eventuelle opptjente renter på meglers klientkonto. For øvrig kan kjøper ikke fremme krav mot selger som følge av kanselleringen.
Øvrige forbehold :
Selger forbeholder seg retten til å endre prisene for usolgte enheter uten forutgående varsel. Prislisten kan derfor bli erstattet av en senere utgave.
Boligen(e) selges på prosjekteringsstadiet og selger forbeholder seg derfor retten til uten forutgående varsel å gjøre mindre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige for gjennomføringen av prosjektet.
Vindusplasseringen i den enkelte bolig kan avvike noe fra tegninger og skisser i salgsmateriellet.
Det gjøres oppmerksom på at sjakter og føringsveier for VVS installasjoner, ventilasjon og elektro ikke er inntegnet. Påforing/innkassing på vegger/ himlinger må påregnes og rommenes utforming kan bli noe endret som følge av dette.
I nyoppførte boliger forventes i noen grad svinn og krymping av materialer. Selger er ikke ansvarlig for slike forhold.
Det kan forekomme avvik i boligenes arealer. De oppgitte arealene i markedsføringen er å betrakte som ca. areal.
Det kan forekomme avvik i tomtens størrelse.
Det kan forekomme avvik i tomtens størrelse hva gjelder eksklusiv bruksrett til fellesarealer eller seksjonens tilleggsareal i BBB2 leilighetene.
Ovennevnte endringer/avvik gir ikke kjøper rett til prisavslag, erstatning eller heving.
Det gjøres oppmerksom på at tegninger, planer, skisser og bilder i salgsoppgaven kun er av illustrativ karakter og kan inneholde innredning og tilbehør mv. som ikke inngår i avtalen. Opplysninger gitt i leveransebeskrivelsen er gjeldende.

Salgsbetingelser og kjøpstilbud

Eiendommen(e) selges til fastpris og etter første-mann-til-mølla-prinsippet. Selger forbeholder seg likevel retten til fritt å akseptere eller forkaste ethvert bud uten nærmere begrunnelse.
Forbrukerinformasjon om budgivning er beskrevet i vårt budskjema som følger vedlagt i denne salgsoppgaven.
Alle bud må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr. sms eller på e-post.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor være gyldig i minimum 30 minutter.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Kjøper plikter å ha gjort seg kjent med komplett salgsinformasjon før bud inngis.
Det gjøre spesielt oppmerksom på det ikke er anledning til å erverve mer enn to boligseksjoner i samme sameie jmf. eierseksjoneloven § 23. Bestemmelsen gjelder både fysiske og juridiske personer.
Ved kjøp må det fremlegges finansieringsbekreftelse.
Kjøpesummen samt omkostninger og evt. tilvalg-/endringssbestillinger betales uoppfordret og må være disponibel på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtagelse.
Innbetalt beløp sikres på meglers klientkonto eller mot bankgaranti. Kjøper er ikke forpliktet til å betale noen del av kontraktssummen eller tilvalgs-/endringssbestillinger før selger har stilt sikkerhet, jf. Bustadoppføringsloven § 12.
Påløpte renter tilfaller kjøper frem til skjøtet er tinglyst på kjøper, med mindre selger får disposisjonsretten over beløpet som en følge av at det stilles garanti iht. Bustadoppføringsloven § 47.
Kjøper bærer risiko for eventuelle endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Tilvang og endringer

Iht. bustadoppføringsloven § 9 har kjøper mulighet til å gjøre enkelte tilvalg og endringer avhengig av hvor langt man ha kommet i byggeprosessen. Det er en forutsetning at tilvalget/endringen står i sammenheng med den avtalte leveransen og at den ikke skiller seg vesentlig fra det som opprinnelig er avtalt. Kjøper kan ikke kreve tilvalg og/eller endringer som medfører større ulempe for selger enn den interessen kjøper har av å kreve tilvalget/endringen. Ulempen som tilvalg medfører for selger øker i samsvar med at prosjektet ferdigstilles.
Tilvalg- og endringsbestillinger vil kunne gi selger rett til tilleggsfrist i forbindelse med avtalt overtakelse. I slike tilfeller vil ikke kjøper ha rett til dagmulkt fra opprinnelig avtalt overtakelsetidspunkt.
Det må påregnes ekstra kostnad for tilvalg- og endringsbestillinger.
Selger utarbeider tilvalgs- og endringsliste hvor valgmulighetene for tilvalgsbestillinger og endringer fremkommer. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv.
Alle tilvalgs- og endringsbestillinger gjøres gjennom skriftlig avtale med selger og må være selger i hende senest innen de tidsfrister som fastsettes av selger.
Det kan maksimalt gjøres tilvalg- og endringsbetillinger for 15 % av kjøpesummen.
Alle tilvalgs- og endringsbestillinger skal gjøres opp til meglers klientkonto i forbindelse med sluttoppgjøret.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Lovanvendelse

Boligene selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligene selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.
For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende :
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen.
I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.
Kjøper kan kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostnad frem til selger har gitt skriftlig beskjed om oppstart. Etter at selger har varslet oppstart har kjøper rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til selger i henhold til lovens § 52 og 53.
Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.
Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Selgers/oppdragsgivers vederlag til megler er avtalt til:
Vederlag: 50.000,- inkl. mva. pr. bolig.
Oppgjør kr 4.600,-
Markedspakke kr 15.000,-
Oppslag eiendomsregister kr 1.250,-

Opplysninger om oppdraget

Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandnes
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR36.2167

Dato

Sist oppdatert: 21. november 2022 kl. 10:24

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Lignende prosjekter

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.