Komplett salgsoppgave

Romolslia 78

2 890 000 kr
76 m²
2 soverom
Velkommen til Romolslia 78 - og denne flotte 3-roms andelsleiligheten beliggende i et veletablert boligområde på Romolslia!
Velkommen til Romolslia 78 - og denne flotte 3-roms andelsleiligheten beliggende i et veletablert boligområde på Romolslia!
Kart
Del
Rune Selven
Presenteres av
Rune Selven
Lekker nyoppusset 3-roms beliggende i høy 1. etasje med attraktiv beliggenhet | To balkonger og markterrasse | Parkering

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 890 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  163 216 kr
 • Omkostninger
  8 776 kr
 • Totalpris
  3 061 992 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1971
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  76 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 250 kr
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Romolslia 78 - og denne flotte 3-roms andelsleiligheten beliggende i høy 1. etasje i et veletablert boligområde på Romolslia! Her bor du med kort vei til en rekke dagligdagse servicetilbud, med gangavstand til blant annet skoler, barnehager og dagligvarebutikk. Det er svært gode turmuligheter i området, og lekeplass like ved leiligheten.
Leiligheten befinner seg i første etasje og består av stue, kjøkken, bad, gang og to soverom. Stuen er svært romslig og møbleringsvennlig, og har utgang til to balkonger i hver sin retning. Begge balkongene er overbygde, og en har trapp ned til markterrasse og fellesområder. Leiligheten har gjennomgått betydelige oppgraderinger, med blant annet nye gulv, nytt kjøkken og bad. To romslige soverom, og entré med gode oppbevaringsmuligheter.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Romolslia 78, 7029 TRONDHEIM
Kommunenummer 5001, gårdsnummer 192, bruksnummer 1, ideell andel 1/1
Andelsnummer 67, Romolslia borettslag, organisasjonsnummer 948 969 858

Innhold

Totalt bruksareal: 76 kvm
Totalt primærrom: 76 kvm
Første etasje (P-rom): Gang, to soverom, bad, stue og kjøkken.
I tillegg disponerer boligen en bod i trappeoppgang oppmålt til ca. 3 kvm, samt to boder i kjelleren oppmålt til ca. 2,5 og 4 kvm i følge selger.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 17.11.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i 1971. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av betong/trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med fasadeplater. Etasjeskillere av betong. Flatt tak (ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør med brannklasse B30 og lydklasse db35. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Moderniseringer og påkostninger

Boligen er påkostet i følge selger:
- Tak og vegger på stue, kjøkken, gang og soverom er overflatebehandlet med maling.
- Lagt nytt gulv i alle rom.
- Eksisterende bad og wc er slått sammen til et rom.
- Nytt gulv med varmekabler på bad (gulvbelegg).
- Lagt nytt baderomspanel på bad.
- Nytt kjøkken er montert.
- Det elektriske anlegget er byttet i sin helhet, ved oppussing, med nye sikringer i sikringsskap.

Standard

83% har fått TG 0 og 1: I orden
11% har fått TG 2: Alder, slitasje, skader mv.
0% har fått TG 3: Strakstiltak nødvendig
6% har fått TGIU: Ikke undersøkt
Rapporten fra takstmann er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det at boligen er i god befatning, uten behov for strakstiltak.
Sammendraget under beskriver kun avvik ved boligen som har fått tilstandsgrad TGIU og TG2 da boligen ikke har noen strakstiltak TG3.
TG2:
- Bad (ventilasjon): Avtrekkseffekten ble testet ved hjelp av et papir, og effekten vurderes til å ikke være tilstrekkelig. Forholdet kan føre til økt fuktpåkjenning i våtrommet. Mekanisk avtrekk bør etableres.
- Bad (vannrør): TG2 er valgt på vannrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Kjøkken (ventilasjon): Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i rommet/boligen. Ventilator er kun funksjonstestet. Avtrekkseffekten til systemet i en brukssituasjon er derfor ukjent.
- Kjøkken (vannrør): TG2 er valgt på vannrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Tekniske anlegg (vannrør): TG2 er valgt på vannrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Tekniske anlegg (hovedstoppekran): Stoppekran er plassert utenfor boenhet. Ikke hensiktsmessig mht lekkasjeproblematikk.
TGIU:
- Radon: Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Nordvent markterrasse (fundamenter): Fundamenter var ikke tilgjengelig for undersøkelser.
- Byggegrunn: Byggegrunnens oppbygning er ukjent.
Informasjon:
- Bad (fukt i tilliggende konstruksjoner): Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 50 prosent, ved 18 celcius.
- Bad (fallforhold gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er mindre enn hva som ideelt anbefales, men er likevel vurdert som tilstrekkelig. Målingen er foretatt på tilfeldig sted. Det er i tillegg oppkant ved dør med fuge/tetting.
- Tekniske anlegg (avløpsrør): I følge huseier er avløpsrørene rørfornyet og dokumentasjon på dette er framlagt. Omfanget/detaljer vedrørende rørfornyingen er ikke kjent. Vurderinger er gjort basert på informasjon fra huseier. Forholdet er ikke videre undersøkt i denne rapporten.
- P-rom: Takhøyder er målt på tilfeldige plasser i boligen. I stue, soverom og gang er takhøyden målt til 2,5 meter og på bad er takhøyden målt til 2,39 meter.
- Elektrisk anlegg (forenklet vurdering): Med bakgrunn i at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-tilsyn av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget, uten at det er registrert avvik. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en elfagkyndig kontrollør/eltakstmann. På et generellt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elfagkyndig kontrollør/eltakstmann. I følge selger er det elektriske anlegget helt nytt og oppgradert, og samsvarserklæring følger leiligheten.
- Brann (brannskiller): Utførelsen av brannskiller (mellom brannceller) er ikke dokumentert. Brannskillet/utførelsen er skjult, og vurderingene er derfor kun basert på det som er synlig. Det er ikke avdekket åpenbare tegn på forhold som påvirker sikkerheten.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Hyller og lamper over seng på barnerommet medfølger ikke salget i følge selger.

Oppvarming

Peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men innflytningstillatelse ble gitt 30.05.1972.
Det foreligger godkjent søknad vedrørende rehabilitering og balkonger datert 04.11.1994.
Det foreligger godkjent søknad vedrørende innglassing av balkonger datert 09.01.2003.
Dagens plantegninger avviker noe fra opprinnelige plantegninger:
- Badet er opprinnelig byggemeldt som et bad og et wc, og en vegg er slått ned for å slå sammen disse til et større bad.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 3 servitutter på borettslagets eiendom som ikke antas å ha betydning for kjøpers bruk:
- Dagboknr 7166, tinglyst 01.06.1972, type heftelse: Erklæring/avtale. Avståelse av grunn til Trondheim kommune til anlegg av adkomstveg til NSB's holdeplass Romolslia.
- Dagboknr 447402, tinglyst 27.04.2022, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakk. Bestemmelse om overvannsledninger. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger.
- Dagboknr 447402, tinglyst 27.04.2022, type heftelse: Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger.
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning fra borettslagets styre. I tillegg kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre i opptil 30 døgn i løpet av året (korttidsutleie). Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6.
Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en fin beliggenhet i et etablert boligområde på Romolslia. Her er nærbutikk, post, frisør og restauranter. Nærmeste dagligvare er Bunnpris Romolslia som du når etter 3 minutters gange fra leiligheten. Det er svært gode bussforbindelser og ingen gjennomgangstrafikk i området.
Nærmeste bussholdeplass - Romolslia øvre, tar deg med til Trondheim sentrum og "alt" av dagligdagse servicetilbud på ca. 25 minutter. Det er en rekke skoler og barnehager i umiddelbar nærhet til boligen. Det er også svært gode turmuligheter i området, og utgang til lekeplass og friområdet rett bak leiligheten. Romolslia har et meget aktivt idrettslag, og egen kunstgressbane.

Adkomst

Fra sentrum: Kjør mot Sluppen bru. Ta til venstre inn på Osloveien - og følger veien ca. 850 meter. Hold til høyre og fortsett på Bjørndalen i ca. 750 meter før du svinger til høyre inn på Forsøkslia. Følg så veien ca. 450 meter før du svinger til venstre inn på Romolslia. Hold til venstre for å bli på Romolslia. Nummer 78 vil dukke opp på din venstre side.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til nabolaget Romolslia/Nyveilia.
Barnehager i nærheten:
- Romolslia barnehage (0-5 år) 0,3 km
- Læringsverkstedet Buenget (0-6 år) 1,7 km
- Nedre Flatåsen barnehage (0,6 år) 1,8 km
Skoler i nærheten:
- Romolslia skole (1-7 kl.) 0,6 km
- Hallset skole (1-7 kl.) 3,1 km
- Flatåsen skole (1-10 kl.) 1,7 km
- Selsbakk skole (8-10 kl.) 3,2 km
- Cissi Klein videregående skole (700 elever) 1,8 km
- Byåsen videregående skole (1.000 elever) 3,1 km
Romolslia har et meget aktivt idrettslag, og egen kunstgressbane.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles tomt for borettslaget på 182.513,2 kvm opparbeidet med asfaltert vei, diverse beplantninger, plenareal, terrasse på terreng og biloppstillingsplass.

Parkering

Romolslia Borettslaget har 122 garasjer i rekke. Garasjene er fordelt fire enhetslag, og laget for gjeldende leilighet har 29 garasjer. Ledige garasjer tildeles av TOBB etter sammenhengende botid i borettslaget.
Det er innført innskudd for leie av garasje. For tiden er veiledende innskudd satt til kr 2.300,-. I tillegg kommer omkostninger til registrering hos regnskapsfører. Innskuddet for garasje justeres ikke underveis, og tilbakebetales med samme beløp som for opprinnelig betalt innskudd. Dekning av fellesomkostningene for garasjene skjer forskuddsvis hvert halvår.
Hver andelseier tillates å parkere inntil 2 kjøretøy på borettslagets eiendom, inklusiv kjøretøy som parkeres i eventuelt tildelt garasje. Kjøretøy 2 parkeres på anvist plass ved bolig eller på parkeringsplass i eget enhetslag.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan r1158 datert 10.06.1969 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Eiendommen er også berørt av reguleringsplan r0038 datert 07.06.1979 med tilhørende reguleringsbestemmelser dater 29.10.1969. Reguleringsplanen er anses ikke som å være av betydning for leiligheten som selges.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4.950,- pr. mnd. og inkluderer:
- Felleskostnad renter kr 235,-
- Felleskostnad avdrag kr 878,-
- Felleskostnad driftsdel kr 3.358,-
- Tillegg elektroniske fellesavtaler kr 479,-
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende på grunn av renteøkninger.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 765.770,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2.756.770,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 64.415,- pr. 01.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 163.216,- pr. 01.12.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 12.730.911,- per 01.12.2021 og lånevilkårene er:
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 90517312532, Handelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 03.11.2022: 3.95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 39
Saldo per 03.11.2022: 3 068 914
Andel av saldo: 39 345
Første termin/første avdrag: 30.06.2022 ( siste termin 31.12.2041 )
Flytende rente.
Lånenummer: 90517247722, Handelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 03.11.2022: 4.75% pa.
Antall terminer til innfrielse: 8
Saldo per 03.11.2022: 1 667 431
Andel av saldo: 21 377
Første termin: 30.12.2016Første avdrag: 30.12.2019 ( siste termin 30.06.2026 )
Annuitet, flytende rente.
Lånenummer: 90517298092, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 03.11.2022: 3.61% pa.
Antall terminer til innfrielse: 90
Saldo per 03.11.2022: 7 994 567
Andel av saldo: 102 494
Første termin/første avdrag: 30.06.2021 ( siste termin 31.03.2045 )
Annuitet, 3 mnd. Nibor + margin.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.644,-
- Pantattest kr 172,-
I tillegg kommer innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 400,- per ny andelseier (og videre kr 300,- per år).
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.061.992,-. Av dette beløpet utgjør kr 163.216,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Janne Marie Gustad Elgseter og Ole Morten Elgseter

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Romolslia borettslag.
Borettslaget består av 488 boenheter fordelt på leiligheter i høyblokker, leiligheter i lavblokker og tre hovedvarianter av rekkehus.
Forretningsfører er Boligbyggelaget TOBB, tlf. 72 83 15 00.
Romolslia Borettslag er oppdelt i 6 enhetslag:
- 81: Storflata 1-5
- 82: Romolslia 58-82
- 83: Fogdenget 1-7, 2-12 og Romolslia 46-50
- 84: Skårgangen 1-5, 2-20
- 85: Romolslia 29-41
- 86: Burslia 1-7 og Langhaugen 2-18
Den juridiske enheten Romolslia Borettslag ledes av et hovedstyre som består av medlemmer fra de seks enhetslagene. De seks enhetslagene har også et styre, men de er ikke egne juridiske enheter (ikke meldt Brønnøysundregisteret).
Rengjøring av trappegang og fellesrom er felles ansvar for alle andelseiere, borettshavere og beboere. Gulv i trapp fra entre og opp rengjøres en gang i uken av innleid vaskehjelp. Trapp ned til kjeller, kjellergang og felles tørkerom rengjøres av Kilderent AS. Dugnad må påregnes.
Borettslaget har gitt generell tillatelse til å eie kjæledyr, katt og/eller hund. Forutsatt at ingen i oppgangen eller etasjen kan dokumentere allergier ved hjelp av legeattest. Dersom beboer senere blir allergisk og dette kan dokumenteres med legeattest, må husdyr vike for mennesker. Enhver eier/besitter av dyr må være seg sitt ansvar bevisst og sørge for at egne dyr ikke er til sjenanse for andre dyr eller mennesker.
Foretatt påkostninger de senere år: Lagt ny fuktsperre rundt hele bygget. Rørfornying. Ordnet grind på rekkverk på baksiden. Ombygging av lekeplass. Fjerning av betongklosser og oppmaling av parkeringsplasser. Innkjøp av maskiner til vaktmestertjenester. Oppgradering av felles stue. Ny plenklipper, kompostbinge. Etablering av automatsikringer i garasjeanlegg.
Planlagte påkostninger: Bytte av underlag på lekeplasser. Nye løsninger for avfallshåndtering. Oppgradering av lekeplasser. Muligheter for elbil-ladning.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er forhåndsprøvd og TOBB bekrefter at ingen har meldt interesse for bruk av forkjøpsretten.
Borettslaget er tilknyttet Klare Finans AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår: Gjensidig oppsigelsestid med 6 mnd skriftlig varsel. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Sikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med sikringstaker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er stilt.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 30.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 68-0226/22
Krogsveen avd. Trondheim AS
NO 918 119 930 MVA
Oppdragets KR-kode KR68.22226

Dato

Sist oppdatert: 24. januar 2023 kl. 13:04

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.