Komplett salgsoppgave

Krafts gate 1B

4 500 000 kr
47 m²
1 soverom
Krogsveen v/Sindre Nyhus viser denne klassiske 2-roms selveierleiligheten på St.Hanshaugen/Bislett.
Krogsveen v/Sindre Nyhus viser denne klassiske 2-roms selveierleiligheten på St.Hanshaugen/Bislett.
St.Hanshaugen/Bislett
2-roms eierleilighet - 3,06m takhøyde - Gjennomgående planløsning med vinduer mot indre gård - Rosett|stukkatur|peisovn

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  4 500 000 kr
 • Omkostninger
  113 842 kr
 • Totalpris
  4 613 842 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1899
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  47 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  2 405 kr

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen v/Sindre Nyhus viser denne 2-roms selveierleiligheten på St.Hanshaugen/Bislett. Meget koselig, lys og gjennomgående leilighet med god planløsning. Sjeldent god intern beliggenhet med alle vinduer mot indre gård. Leiligheten ligger sentralt og populært til mellom Bislett stadion og St. Hanshaugen, men samtidig tilbaktrekt i en roligere sidegate. På Bislett bor du midt i smørøyet av byen med kort vei til det meste. Det er bl.a. flere parker i nærområdet herav verdt å nevne St. Hanshaugen, Stensparken, Slottsparken og Frognerparken. Verdt å nevne:
 • Meget sentral beliggenhet i tilbaketrekt sidegata
 • Gjennomgående planløsning med alle vinduer mot indre gård
 • Rosett & stukkatur
 • Klassisk leilighet med opptil 3,06 meter takhøyde
 • Lave felleskostnader
 • 2 boder
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Krafts gate 1B, 0169 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 217, bruksnummer 205, seksjonsnummer 4, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal: 47 kvm
  Totalt primærrom: 47 kvm
  Primærrom:
  1. etasje 47 kvm: Entre, stue, kjøkken, bad og soverom.
  I tillegg disponerer boligen 2 boder. En bod med skråtak på ca. 8,9 kvm (gulvflate) i fellesarealer på loft og bod på ca. 6 kvm i fellesarealer i kjeller.
  Vedlagte plantegning er ikke målbar. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 02.04.2022, utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med betong. Etasjeskillere av betong og trekonstruksjoner. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av pussede og malte overflater. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takplater, ikke besiktiget. Vinduer fra byggeår med trerammer med 1+1 lags glass. Entredør av typen trefiber med glassfelt. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på punktene under som har fått tilstandsgradsgrad 2:
  - Ventilasjon, slukets plassering, sanitærutstyr/innredning, vegger, membran/tettesjikt på badet.
  - Ventilasjon, vegger, himling, gulv og innredning på kjøkken.
  - Ventilasjon, gulv og innerdører på øvrige rom.
  - Elektrisk anlegg
  - Dører og vinduer.
  Se utfyllende tekst i rapporten.
  Opplysninger fra egenerklæringsskjema:
  - Sprekk i to veggfliser på bad (opplyst av tidligere eier).
  - Bad fra 2008, tidligere eier rapporterte at arbeidet ble utført av den gang tidligere eier (som selv var rørlegger). Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Usikker, men mest sannsynlig gjort av tidligere eier(som selv var rørlegger).
  - Noe skjevhet i gulvet grunnet eldre bygg.
  - Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Elektriker april 2022(Granberg og Nordengen AS).
  - Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Elektriker fikset to dimmere i gang og på bad, samt stikkontakt i stue i april 2022. Det foreligger dokumentasjon på dette.
  - Nabovarsel om at sykkelsti bygges slik at endringer vil skje m. Collletts gate og Thor Olsens gate.
  - Kjenner du til om det er foretatt radonmåling? Gjort av styret over flere år med "verdier godt under terskel".
  - Tilsyn av brann- og redningsetaten har medført pålegg om å forbedre brannsikkerheten noe. Se egenerklæringsskjema for mer informasjon.
  - Kjenner du til om sameie/laget/selskapet er involvert i tvister av noe slag? Tvist knyttet til annen bod/eier på loftet.
  - Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Fellesutgifter satt opp til 2405, - under "corona - tiden" (august 2020) knyttet til økte kommunale avgifter(økte 5 prosent). 10 prosent økning på sikt knyttet til kommunale avgifter. Øvrige utgifter knyttet til bedret brannsikkerhet som beskrevet over.
  - Tilleggskommentar: Er en liten glippe mellom parkett og gulvlist mot ene stuevinduet(som er forsøkt tettet med fugemasse). I tillegg er det noe avst and mellom parkett og list i området rundt peis(jf. egeninnsats). Ytterste vindusrute (nede mot høyre på soverommet) er brestet på et område, men innerste vindusrute er ikke det.
  Se utfyllende informasjon i rapporten og egenerklæringsskjemaet.

  Standard

  Krogsveen v/Sindre Nyhus viser denne 2-roms selveierleiligheten. Gjennomgående lys leilighet med god planløsning. Sjeldent god intern beliggenhet med alle vinduer mot indre gård.
  Leiligheten ligger sentralt og populært til mellom Bislett stadion og St. Hanshaugen, men samtidig tilbaktrekt i en roligere sidegate. På Bislett bor du midt i smørøyet av byen med kort vei til det meste. Det er flere parker i nærområdet herav verdt å nevne St. Hanshaugen, Stensparken, Slottsparken og Frognerparken.
  Selger har stortrivdes i sin 7 år lange eiertid og fortelle bl. a. følgende:
  Dette er en leilighet med en egen "sjel", som gir en lun og fin atmosfære. Meget god takhøyde som gir leiligheten en opplevelse av "pust" og særdeles god romopplevelse. Stukkaturen og rosetten er kronen på verket. God plass til en "svingom" både på stue og kjøkken. Flotte og dype vinduer med gammeldagse hengsler, som gir en nostalgisk følelse. "Nostalgisk stil" hva gjelder vinduer og inngangsdør i leiligheten samt gelenderet ute i gangen, der bygget i sin helhet er oppført på byantikvarens liste.
  Stille område uten særlig biltrafikk og lite annet støy. Det å våkne opp til synet av grantrær like utenfor soverommet, gir en ekstra opplevelse av ro. Kort vei til ulike parker, blant annet "St. Hanshaugen Park" samt en kort trikketur til marka. Koselig nærområde med særegne butikker i stille og trygt område samt veldig kort vei til "historiske øyeblikk" med Karsten Warholm ved Bislett Stadion. Superkoselig cafe' (Åpent bakeri Frydenlund) i nærheten samt spennende kunstgallerier i gåvstand, som "Galleri Ramfjord.
  Vegger, tak, gulvlister og vinduskarmer på stue og kjøkken er pusset opp og malt på nytt (i 2019). Det samme gjelder døren til stuen og døren til soverommet samt lister i gangen. Gulvvarme ("Veria clickmat 55" varmefolie) med egen "kontroller" er lagt på stue og-kjøkkengulv under parkett. Eikeparkett(brun) lagt på stue og kjøkken i 2019/2020. Ny kran på kjøkkenet installert sommer 2021 samt nytt dolokk/dosete installert på bad sommer 2021.
  Detaljert beskrivelse:
  Entré:
  Leiligheten ligger praktisk til i 1.etasje. Det er adkomst via felles portrom og trappeoppgang. Oppgangen har callinganlegg. Det er parkett på alle gulv og malte vegger og himlinger, noe som er gjennomgående for leiligheten.
  Stue:
  Romslig stue med god plass til sofagruppe, tv-møblement og spisebord. Det er godt med vinduer som slipper mye lys inn i rommet. Himlingen har stukkatur og rosett. Det er gulvvarme i stuen med varmefolie.
  Kjøkken:
  Lys kjøkkeninnredning med høyglans fronter og sjalusiskap. Kjøkkenet innredet med overskap, underskap, glassplate over benken og heltre benkeplate med nedfelt benkebeslag. Overskap med belysning under og ventilator med kullfilter. Det er integrert kjøl/frys, oppvaskmaskin og stekeovn. Det er gulvvarme på kjøkkenet med varmefolie. Det er kun integrerte hvitevarer som medfølger eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk.
  Bad:
  Flislagt bad med gulvvarme. Selger opplyser at det i følge tidligere eier var pusset opp i 2008, se egenerklæring for mer info. Badet er innredet med servantskap men høyglans skuffefronter og ovenpåliggende servant, vegghengt speil med integrert belysning, dusjhjørne med fastmontert glassvegg og skyvedør i glass og gulvstående toalett. Malt overflate i himling med downlights.
  Soverom:
  Romslig soverom med godplass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Vindu vendt mot indre gård.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
  Sengen kan medfølge om ønskelig.

  Oppvarming

  Det er gulvvarme i bad og på stue/kjøkken og peis i stuen. Ellers elektrisk med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1899.
  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for selve eiendommen. Den formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Kjøper overtar all risiko for dette. Det foreligger det et uattestert ekspedisjonsdokument på bygget, datert 15.03.1899.
  Det foreligger ferdigattest på innredning av bad og oppføring av balkonger.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
  Dagboknr 507298, tinglyst 09.04.1976, type heftelse: Panterett uten opptrinnsrett til sameiet - kr 5.000,-. (Samt. senere påtegning, forhøyet opp til kr 10.000,-)
  Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
  I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
  Det er tinglyst 6 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om benyttelse, bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger, plikt til vedlikehold av egen balkong m.m.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Styret skal informeres om utleie.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Krafts gate 1B ligger i et rolig, men sentralt og populært område mellom Bislett Stadion og de frodige grøntområdene rett ved St. Hanshaugen. Boligen ligger i en rolig sidegate med lite trafikkstøy. Dette er en fantastisk beliggenhet for deg som ønsker å bo stille til men likevel svært sentralt og med nærhet til alt. Det er flere butikker i umiddelbar nærhet, bl.a. en søndagsåpen Bunnpris og Joker, samt en stor Coop Mega med et bredt utvalg eller på Kiwi og Rema 1000. Ellers er Thereses gate rett ved med cafeer, restauranter, vinmonopol, apotek, og diverse frisører. Kun 4 minutters gange til St. Hanshaugen med blant annet spesialbutikker som Gutta på Haugen og hyggelige spisesteder som Smalhans, Pascal og Åpent Bakeri.
  En kort spasertur fra leiligheten ligger Bogstadveien/Hegdehaugsveien, som er kjent for å være en av Norges beste handlegater med sitt rike tilbud av hyggelige kaffebarer, bakerier, delikatesseforretninger, frukt & grønt-butikker, spisesteder samt eksklusive spesialforretninger innen klær og mote.
  Det er flere parker i nærområdet herav verdt å nevne St. Hanshaugen, Stensparken, Slottsparken og Frognerparken. Perfekt for grilling, soling og hyggelige søndagsturer. Frognerparken er den største parken i Oslos sentrale byområder og et populært rekreasjonsområde. Som en del av Frognerparken finner du blant annet Vigelandsparken, den berømte skulpturparken med over 200 av Gustav Vigelands skulpturer. St. Hanshaugen og Stensparken har hyggelig uteservering om sommeren. Er du av den sporty typen har man SATS, Bislett Bad, Fitness Xpress, Fresh Fitness og tilgang til både innendørs og utendørs løpebaner på Bislett stadion innen noen minutters gange.
  Det er et bredt kollektivtilbud i området. Trikkestoppet for linje 17 og 18 og busstopp for 21- og 37 bussen ligger rett i nærheten. Det finnes gode ruteforbindelser til alle byens hjørner som Skøyen, Fornebu, Bygdøy, Torshov / Sagene, Nydalen, Jernbanetorget, Grünerløkka, Storo med flere. Ellers er det kort gangavstand til OsloMet og kort vei/gode transportmuligheter til Universitetet på Blindern, Tannlegehøyskolen, BI, Veterinærhøyskolen m.fl. T-banestasjon på Majorstua og Nasjonalteateret ligger i gangavstand.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  St. Sunniva skole (1-10 kl.) 1.1 km
  Bolteløkka skole (1-7 kl.) 0.5 km
  Uranienborg skole (1-10 kl.) 1.5 km
  Ruseløkka skole (1-10 kl.) 1.6 km
  Fagerborg skole (8-10 kl.) 1.4 km
  Akademiet videregående skole Oslo 0.4 km
  Kristelig gymnasium 0.6 km
  Melkeveien barnehage (1-6 år) 0.3 km
  Langaard barnehage (0-6 år) 0.4 km
  Gamle Aker menighetsbarnehage (3-6 år) 0.5 km
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 601,2 kvm som tilhører sameiet. Tomten er opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning og prydbusker. Asfalterte internveier og felles sittegrupper

  Parkering

  Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler, hybridbil og ladbar hybrid. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år, for motorsykkel og moped er det kr 2.700,- pr. år og for el-motorsykkel eller el-moped er det kr 810,- per. år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977.
  Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert (oppført på gul liste). Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
  Det foreligger også nabovarsel fra Bymiljøetaten som varsler at det skal søkes Plan- og Bygningsetaten om tillatelse til å etablere sykkeltilrettelegging, torg og mindre veiendringer i Ullevålsveien i delen fra Louises gate i nord, ned til Thor Olsens gate i sør.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  Kontakt megler for mer informasjon.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Fellesutgiftene er kr 2.405,- pr. mnd. og inkluderer: Trappevask, internett, kommunale avgifter og bygningsforsikring.
  Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Ifølge forretningsfører er det planer om at fellesutgiftene skal økes i juli, men det er ikke noe som er vedtatt.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7.380,- pr. år. / 8928 kwh. pr. år. Årlig nettleie er ca. kr 4.915,-.
  Boligen er tilknyttet Riks -TV som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 199,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 1.086.763,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig). Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3.912.346,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 42 005,- pr. 31.12.2021
  Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 08.04.2022

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr. 172,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.613.842,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Synne Johanne Wollen

  Informasjon om forkjøpsrett

  Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Krafts gate 1, med sameiebrøk 47/1000 .
  Sameiet består av 16 leiligheter.
  Forretningsfører er styrets leder.
  Dugnad må påregnes.
  Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen
  Foretatt påkostninger de senere år:
  2010 Innvendige stålpiper montert.
  2011 Trådløst brannvarslingsanlegg montert, batterier må byttes hvert tredje år.
  2014 Taket mot gaten ble pusset og malt, snøfangere ble også montert.
  2016 Termografering av hovedtavler (felles sikringsskap).
  2016 Feiing av skorsteinene i gården, Brann- og redningsetaten.
  2016 Nytt nøkkel og låssystem til ytterdør.
  2016 Trådløst brannvarslingsanlegg, batterier byttet, og anlegget kontrollert.
  2017 Måling av radon-nivåer.
  2018 Strukket nye varmekabler i takrennene i indre gård.
  2018 Enkelte har satt inn nye vinduer.
  2019 Trådløst brannvarslingsanlegg, bytte batterier og kontrollere anlegget. Alle enheter har fått nytt pulverapparat.
  Planlagte påkostninger:
  2021 Overgang fra Get til fiber.
  2022 Gjennomgang og enkel utbedring av kjellervinduer.
  2021-2022 Pusse opp oppganger inkl. forskriftsmessige og brannsikre dører. Styret får fullmakt til å inngå avtale om bytte av inngangsdører og bakdører til alle leilighetene. Dette vil være nye dører med tilsvarende utseende (kopidører) som er i henhold til gjeldende brannkrav. Hver enkelt sameier faktureres sin(e) dør(er) direkte av entreprenør.
  2023 Vedlikehold/alternativt bytte av brannvarslingsanlegg.
  Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
  Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
  I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
  Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 19.900,-
  Visninger: kr 2.900,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 54-0033/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Løren
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR54.2233

  Dato

  Sist oppdatert: 19. april 2022 kl. 16:03

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.