Lier - Eikenga

Østenga 26

Prisantydning

5 300 000 kr

Omkostninger: 133 722 krTotalpris: 5 433 722 kr
Etasje
3
Byggeår
1936
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
154 m² / 181 m²
Tomteareal
1499 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Innholdsrik enebolig med hybel - Barnevennlig beliggenhet - Attraktiv hjørnetomt - 2 terrasser - 2 garasjer

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Østenga 26!

Eiendommen har en meget attraktiv beliggenhet på Eikenga i Lier, rolig og usjenert med stor tomt og gode solforhold. Veletablert boligområde med nærhet til natur, butikker og offentlig kommunikasjon. Den er beliggende som hjørneeiendom, med en skjermet og idyllisk hage. Store uteområder i form av 2 terrasser. 2 separate inngangspartier. 

Boligen er utført i en klassisk stil, og går over tre innholdsrike etasjer med gode romstørrelser. Hybel for utleie i 2. etasje (utleid for kr. 9.900,- per måned inkl. strøm). 1. etasje og 2. etasje er vesentlig oppusset de senere år, blant annet med nyere kjøkken i hver av etasjene, nytt bad i 2. etasje, oppussede overflater i begge etasjer, vesentlig nytt elektrisk anlegg, ny ytterdør, endret innvendig planløsning, med mer.

Eiendommen

Østenga 26, 3404 LIER 
Gårdsnummer 48, bruksnummer 41, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3049

Områdebeskrivelse

Eneboligen ligger på Eikenga, som er et meget attraktivt og populært boligområde like utenfor Lierbyen sentrum. Denne eiendommen har en flott internbeliggenhet på feltet, som hjørneeiendom med lite innsyn. Området rundt er svært barnevennlig, med mange barnefamilier i nærmiljøet. Det er gode solforhold på eiendommen.
Praktisk avstand til til Lierbyen hvor man har flere barnehager, butikker, barneskole, ungdomsskole, offentlig kommunikasjon etc. Ca. 10 minutters kjøring til Drammen. Ca. 15 minutters kjøring til Asker. Ca. 40 minutters kjøring til Oslo.

Like på nedsiden av eiendommen er elvebredden til Lierelva som er vesentlig opparbeidet de siste årene med en fin "elvepark", med sittemuligheter, grillplass og rolige gangveier. Det er også fine tur- og fiskemuligheter langs Lierelva (se www.lierelva.com for fiskeforeningens hjemmeside). Lierelva er også glimrende for kanopadling. Den flotte Liermarka - blant annet Eiksetra - ligger en kort tur unna med flotte turmuligheter hele året. Fin tur/sykkelsti langs den gamle Lierbanen. Det er gang- og sykkelstier helt til bykjernen i Drammen, som er ca. 25 minutters sykkeltur unna. 
 
Lekeplasser og fotballbaner i nærområdet. Svømmehall på Stoppen, samt St. Hallvardhallen. Stoppen Sportsklubb er et aktivt idrettslag i nærområdet, både sommer- og vinterstid, se www.stoppensk.no. Sjåstad Vestre Lier og Lier IL har flotte tilbud innen ski og skyskyting. Ridesenter på Linnesvollen. En av østlandets beste golfbaner, Holtsmark golfbane, i Sylling (www.holtsmarkgolf.no). Kort vei til Liertoppen kjøpesenter, og Drammen sentrum med de fleste servicetilbud. For mer info om fritidstilbud i Lier gå inn på www.lier.kommune.no og/eller www.liernett.no.

Bussholdeplass langs Vestsideveien kun få minutters gange fra eiendommen. I Lierbyen er det bussforbindelse til Asker, Tranby, Drammen og Oslo. På hverdager går det om morgenen buss (Brakars linje 169) hvert 15. minutt innover til Oslo, med tilsvarende hyppighet fra Oslo på ettermiddagen. Buss til Asker, Tranby og Drammen går minimum en gang pr. time på hverdager. For rutetider se www.brakar.no. Lier Stasjon med god togforbindelse retning Oslo og Kongsberg, se www.vy.no. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon

Veibeskrivelse

Følg E-18 og ta avkjøringen på Kjellstad ved v/skilt mot Hønefoss og Lierbyen. Følg deretter skiltingen mot Hønefoss, og man vil etterhvert komme til rundkjøringen rett utenfor Lierbyen sentrum. I denne rundkjøringen skal man ta opp Vestsideveien til venstre, ved skilt mot Egge. Denne veien følges i ca 200 meter før man tar opp Eikengveien til venstre. Ta så først vei inn til høyre, som er Østenga. Følg veien rett frem i første veiskille, og hold så mot høyre når veien krummer. Eiendommen er da beliggende umiddelbart på venstre side av veien. 
På visningsdagen vil det bli skiltet med Krogsveen visningsskilt. Se vedlagt kart for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning! 

Barnehager og skoler

Det er et variert utvalg av kommunale og private barnehager i Lier. I nærmeste krets finnes Espira Eikenga barnehage og Helgerud barnegård.

Det er ca. 5 minutters kjøring til Hegg barneskole med SFO og Lierbyen ungdomsskole. Hegg skole ble bygget ny i 2015, og er opparbeidet med flotte lekeplasser, flerbrukshall og kultursal.

Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt. Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden, for mer informasjon se www.usn.no. Se for øvrig Lier kommunes hjemmeside for ytterligere opplysninger om barnehager og skole. 

Areal og innholdsbeskrivelse

Enebolig med hybel
Totalt bruttoareal (BTA): 209 kvm
Totalt bruksareal (BRA): 181 kvm
Totalt primærrom (P-rom): 154 kvm
Totalt sekundærrom (S-rom): 27 kvm

Primærrom:
Underetasje/kjeller: 
0 kvm: Kjellerstue og bad (areal er ikke målbart). 

1. etasje:
104 kvm: Fellesgang, entré/gang, mellomgang, stue, spisestue, kjøkken, bad og 3 soverom. 

2. etasje:
50 kvm: Trappegang, stue, kjøkken, bad og soverom. 

Sekundærrom:
Underetasje/kjeller: 
27 kvm: Gang og åpne kjellerrom (mellomgang).

2. etasje: 
0 kvm: Kott og gang med tilkomst til loft (areal er ikke målbart).

Garasje 1:
Bruttoareal (BTA): 17 kvm
Bruksareal (BRA): 15 kvm
Sekundærrom (S-rom): 15 kvm

Garasje 2:
Bruttoareal (BTA): 25 kvm
Bruksareal (BRA): 23 kvm
Sekundærrom (S-rom): 23 kvm

Store deler av kjelleren og kott i 2. etasje er ikke målbart da takhøyden er lavere enn 1,90 meter. Takhøyden i målbart kjellerrom er ca. 2,05 meter. Kjelleren egner seg ikke til rom for varig opphold.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.01.2020 utført av Holm Takst og Eiendom AS. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg. 

Tomten

Eiet tomt på 1.499 kvm.
Tomten er opparbeidet med flotte utearealer, med blant annet hage og 2 terrasser. Beplantet hage samt hekk og vegetasjon ved eiendomsgrenser. Hagen fremstår totalt sett som idyllisk og meget usjenert. 
Gruset gangsti og parkeringsareal foran garasjene. Stor terrasseplatting ved inngangspartiet med utgang fra soverom, og delvis overbygget terrasse på nordøstlige side.

Parkering

To separate enkeltgarasjer på eiendommen. I tillegg gode parkeringsmuligheter i forkant av garasjene, gruset innkjørsel.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei, Østenga.
 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført med grunnmur av betong og lettbetong. Nyere grunnmur på tilbygg. Yttervegger av tømmer/laft og bindingsverk som er kledd med stående trekledning, nyere kledning av tømmermannspanel på tilbygg fra 2007. Saltak-konstruksjon av tre tekket med betongtakstein på hovedtak, og shingel på tilbygg fra 2007. Vinduer og terrassedører av tre i hvit utførelse med 2-lags glass. Standard ytterdør inn til felles gang. Vinduer og dører er datostemplet 2014 og 2018. Eldre kjellervinduer.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk. 
Takstmann konkluderer med "Boligen har vært eiers eie siden 2014 og er betydelig oppgradert i denne perioden. Det er etablert en [hybel]leilighet i 2. etasje i 2016 og boenheten i 1. etasje er tilnærmet totalrenovert. Videre er det registrert enkelte forhold av betydning som bør utbedres samt bygningen har konstruksjoner og bygningsdeler med varierende alder og utførelse. Imidlertid har jeg for øvrig som hovedinntrykk av at boligen er normalt godt vedlikeholdt opp gjennom årene, men basert på det forannevnte, vil det påløpe et fremtidig vedlikeholdsbehov på enkelte rom og bygningsdeler, også følge av alderdom". 

Selger opplyser om følgende: "Hvis kjelleren skal tas i bruk som oppholdsrom, bør det dreneres rundt eldre del av grunnmur. Ellers er kjelleren fin til lagringsrom. Terrassegulv bør beises/males opp."

Boligen er i følge tilstandsrapporten oppført slik:
Grunnforhold av kvikkleire. Støpt betongfundament/gulv i kjelleren. Grunnmur av betong og lettbetong som er pusset og malt på begge sider. Nyere grunnmur på tilbygg. Ingen drenering rundt eldre grunnmur.
Synlig grunnmursplast enkelte steder rundt den nye delen som er fra 2007. Hovedsaklig yttervegger av laft/tømmer og bindingsverk på tilbygg. Fasader kledd med stående trekledning. Kledningen har varierende alder og er bygget etter ulike byggeskikker. Nyere kledning av tømmermannspanel på tilbygg fra 2007. Vinduer og terrassedører av tre i hvit utførelse med 2-lags glass. Standard ytterdør inn til felles gang. Vinduer og dører er datostemplett 2014 og 2018. Eldre kjellervinduer. Ny ytterdør satt inn i 2019. Takkonstruksjon av tre med bærende taktro av bord. Lufting via gesims/raft (overgang tak og vegg) og gavl på tilbygg. Tekket med takstein av eldre dato. Shingel på tilbygg fra 2007. Takrenner, nedløp og beslag i plastbelagt stål. Etasjeskiller av tre. Isolert med stubbloftleire/fyll. Kjeller med lav takhøyde og delvis innredet.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Eiendomsmegler har ikke funnet dokumentasjon på at innredning av oppholdsrom i kjelleren er byggemeldt til Lier kommune.

Ferdigattest

Lier kommune opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Kommunen anfører følgende: Fasadeendring i 1988, tilbygg i 2007, garasje i 2000.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Megler anfører at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført.
Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på tilbygget.

Pr. 1. Juli 2015 inntrådte det en forandring i PBL §21-10 femte ledd hvoretter det ikke skal utstedes ferdigattest for tiltak som er omsøkt før reglene om ansvar og kontroll trådte i kraft 1. Januar 1998. Dette innebærer at kommunen ikke kan kreve ferdigattest for disse tiltakene, og at kommunen skal avvise eventuelle søknader om dette. 

Eventuell adgang til utleie

Det er registrert 1 boenhet på eiendommen. 
Den del av boligens 2. etasje som er innredet som en hybel er lovlig for beboelse, og kan lovlig leies ut. Hybelen er ikke en separat boenhet ettersom den har adkomst via del av hovedboligen. Hybelen er idag utleid for kr. 9.900 per måned inkl. strøm. Leieforholdet har 3 fulle kaldendermåneders gjensidig oppsigelsestid (standard leiekontrakt fra Huseierens Landsforbund foreligger). Leieforholdet er ikke sagt opp. Selger opplyser at nåværende leietaker har leid siden 2018, har vært en rolig nabo med punktlig betaling av husleie, og at leietaker gjerne fornyer leieforholdet sitt med nye eier.

Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Standard

Boligen er utført i en klassisk stil, og går over tre innholdsrike etasjer med gode romstørrelser.

Underetasje/kjeller:
Generelt meget godt med lagringsplass i samtlige rom. 

Gang: Kjellertrapp til 1. etasje, enkel utførelse uten rekkverk/håndløper. Klinkerfliser på gulv, panel i furu på vegger og tak av takess.

Kjellerstue: Uinnredet kjellerstue med synlige takbjelker som gir rommet et sjarmerende preg. Flotte håndmalte dører med eventyrmotiv. Synlig pipeløp for vedfyring. Hel dekkende teppe på gulv, horisontal villmarkspanel på veggene og malt tak.

Bad: Badet er innredet med servant og underskap av malt treverk, vegghengt speil med lysarmatur og strømuttak. Gulvstående toalett og badekar med nytt armatur. Naturlig avtrekk. Flislagt gulv med klinkerfliser, panel i furu på vegger og plater i tak.

Kjellerrom 1: Tidligere brukt som vaskerom. Utslagsvask i stål. Opplegg for vaskemaskin. 200 liters varmtvannsbereder. Vannmåler. Muroverflater på gulv og vegger.

Kjellerrom 2: Sikringsskap (nytt 2006) med automatsikringer til soverom 1 og bad i 1. etasje. Rommet har meget god lagringsplass og kan også egne seg som hobbyrom, etc. Muroverflater på gulv og vegger, furupanel i tak. 

Mellomgang/garderobe: Beliggende mellom kjellerrom og bad. Vinylbelegg på gulv og panel i furu på vegger.

1. etasje:
Felles gang: Felles inngangsparti med tilgang til alle etasjene. Åpen trappegang til 2. etasje og ned til underetasjen, trappen er av tre i hvit utførelse med rekkverk/håndløper på én side. Fliser på gulv, lysmalte vegger og hvitmalt gips i tak. 

Entré/gang: Egen inngang via overbygget inngangsparti med inngjerdet terrasse, gode solforhold fra morgen til ettermiddag. Terrassen er oppført i trekonstruksjon med gulv av alminnelig terrassebord, rekkverk av tre. Varmekabler i gulv. 1-stavs eikeparkett på gulv, lyst panel på vegger og hvitmalt panel i tak. 

Mellomgang: Stor mellomgang med tilgang til entré/gang, 2 av soverommene og åpen løsning til stue. Stort IKEA PAX garderobeskap med hvite profilerte fronter, to seksjoner x 1,5 meter. Downlights i tak. 1-stavs eikeparkett på gulv, lyst panel på vegger og hvitmalt gips i tak. 

Stue og spisestue: Lys og fin stue med sofaområde og direkte tilgang til kjøkken og gang. Uttak for tv- og internettsignaler (fiberoptisk). Praktisk løsning for spiseområde i mellom kjøkken og stue, målsydde liftgardiner i lin fra Laura Ashley medfølger samt liftgardiner i stue og kjøkken. 2 store vinduer som slepper inn godt med naturlig lys. Gulvvarme med tidsstyrt termostat. Downlights i tak. 1-stavs eikeparkett med v-fas på gulv, gråmalte vegger og hvitmalt gips i tak. 

Kjøkken: Meget pen og solid kjøkkeninnredning fra den svenske kvalitetsleverandøren Kvänum, bestående av Inframe røkgrå underskap og tilsvarende benkskap med profilerte glass fronter. Grå benkeplate av stein. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum i stål, ventilator med utblåsning, automatisk lekkasjestopper (waterguard) og komfyrvakt. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som Siemens oppvaskmaskin, Smeg stekeovn (80 cm) med Miele induksjonstopp (80 cm) og frittstående Miele kjøle- og fryseskap. Godt med oppbevaringsplass og separat kjøkkenøy/hjørne. Downlights i tak. Gulvvarme med tidsstyrt termostat. 1-stavs eikeparkett med v-fas på gulv, gråmalte vegger og hvitmalt gips i tak.  

Bad: Meget romslig og lyst bad fra 2007, gode muligheter for å innrede med oppbevaringsmoduler. Baderomsinnredningen består av et stort servantskap som har heldekkende servant med speil. Vegghengt toalett på utenpåliggende kasse. Dusjkabinett. Mekanisk avtrekk med sensor for luftfuktighet. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Spotskinne i tak. Varmekabler i gulv. Flislagt gulv, flislagte vegger samt malte våtromsoverflater og hvitmalt panel i tak. 

Soverom 1: Stort IKEA PAX garderobeskap med hvite profilerte fronter, to seksjoner x 1,5 meter. Én liftgardin og gardinstenger medfølger i tillegg. Varmekabler i gulv. Downlights i tak. 1-stavs eikeparkett med v-fas på gulv, hvitmalt panel på vegger og hvitmalt gips i tak. Egen utgang til flott usjenert terrasse, gode solforhold fra ettermiddag til kveld. Terrassen er oppført i trykkimpregnert og malt trevirke med gulv av alminnelige terrassebord, og rekkverk av tre med stående bord. Hengslet port ned til hagen. 

Soverom 2: Downlights i tak. 1-stavs eikeparkett med v-fas på gulv, hvitmalt panel på vegger og hvitmalt gips i tak.

Soverom 3: 3-stavs eikeparkett på gulv, hvitmalt panel på vegger og hvitmalt panel i tak. 

Generelt om 1. etasje: Ny isolasjon i alle yttervegger, malte gipsvegger i stue, spiseplass og kjøkken, malt MDF panel i mellomgang og alle soverom. Brede profilerte gulv- og taklister, som passer husets klassiske stil. Nye innvendige dører i alle rom. Nye vinduer i alle soverom samt ny dobbel terrassedør i hoved soverom, med utgang til terrasse. Oppgradert og utvidet el-anlegg - skjult anlegg. Downlights med fjernstyring (soner og dimming) i alle rom, med unntak av mellomgang, bad og ett soverom. Vegger, tak og taklister i stue og kjøkken, samt yttergang og trapp til 2. etasje, er malt opp i Desember 2019.  Sentralstøvsuger i 1. etasje med 2 uttak.

2. etasje (hybel og loft):
Trappegang: Trapp opp fra 1. etasje. Adkomst til loft via sidedør. Loftet har god lagringsplass. Flislagt gulv, malte gipsvegger og malt tak.

Entré/gang til utleiedel: 3-stavs eikeparkett på gulv, gråmalte gipsvegger og hvitmalt tak.

Stue: 3-stavs eikeparkett på gulv, gråmalte gipsvegger og hvitmalt tak. 

Kjøkken: Hvit IKEA kjøkkeninnredning fra 2016 med hvite underskap og hyller. Laminert benkeplate. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum i stål, ventilator med utblåsning, automatisk lekkasjestopper (waterguard) og komfyrvakt. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn med induksjonstopp og kjøle- og fryseskap. 3-stavs eikeparkett på gulv, gråmalte gipsvegger og hvitmalt tak. 

Bad: Lyst og tidløst bad fra 2016, innredet med heldekkende servant over hvitt underskap med skuffer. Vegghengt speil med lysarmatur over servant. Hvite høyskap med gode oppbevaringsmuligheter. Gulvstående toalett. Praktisk dusjhjørne med foldbare dører, meget plassbesparende. Vaskemaskin medfølger. Varmekabler i gulv. Downlights i tak. Delvis skjult el-anlegg. Mekanisk avtrekk. Grå fliser på gulv, hvite fliser på vegger og hvitmalt tak. 

Soverom 4: Store hvite garderobeskap. 3-stavs eikeparkett på gulv, gråmalte gipsvegger og hvitmalt tak.

Kott: Oppbevaringsmuligheter. 

Generelt om 2. etasje: Nye vinduer og innvendige dører i alle rom. Brede profilerte lister i alle rom. Det ble etablert en hybelleilighet i 2. etasje i 2016.

Generelt om boligen: VVS-installasjoner, rør-i-rør anlegg av plast og kobber. Nytt røranlegg i 2019 i 2. etasje. Varmtvannsbereder på 120 liter fra 2008, på badet i 1. etasje. Innvendig hovedstoppekran og vannmåler plassert i underetasjen (felles vannavlesning). Rørskap på begge bad. Åpent og skjult el-anlegg, felles sikringsskap (oppgradert i 2015) i trappegang i 2. etasje, utstyrt med jordfeilautomater og automatisk strømmåler. Lagt opp nye kurser i 2016 tilhørende 2. etasje, utenom hovedkursen. Store deler av ledningsnettet i 1. etasje ble skiftet ut i 2014. Selger har abonnement på husalarm fra Verisure med døgnkontinuerlig alarmsentral. To alarmpaneler (inngang + hoved soverom), dør- og vindusalarmer, to kameraer i gang og stue samt seriekoblede røykvarslere i underetasje, 1. etasje og 2. etasje. med direkte alarm til Verisure. 

Garasje 1: Garasjen har en vippeport av tre og er uisolert med yttervegger av tre, fundamentert til lettbetongblokker direkte på terreng. Gruset dekke. Saltak-konstruksjon av tre tekket med takshingel

Garasje 2: Garasjen har en hvit leddport av aluminium med fjernstyring fra 2019. Uisolert med yttervegger av stående tømmermannskledning, fundamentert til lettbetongblokker direkte på terreng. Gruset dekke. Saltak-konstruksjon av tre tekket med shingel. 

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder Siemens oppvaskmaskin, Smeg stekeovn (80 cm) med Miele induksjonstopp (80 cm) og frittstående Miele kjøle- og fryseskap. I tillegg til vaskemaskin i 2. etasje Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti. Videre medfølger ikke møbler og vaskemaskin/tørketrommel (1. etasje), med mindre det er ønskelig etter nærmere avtale. Forøvrig henvendes det til NEF's normgivende løsøreliste, gjeldende fra 1. Januar 2020. 

Oppvarming

Gulvvarme i stue, spisestue, kjøkken, gang og 1 soverom i 1. etasje (varmefolie). Varmekabler på bad i 1. etasje og 2. etasje.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med. 

Det er pipe i huset, men det er ikke installert ildsted. Dersom ildsted skal tilkobles, må dette meldes til Feiervesen slik at lovpålagt feiing og tilsyn vil foretas. Det er materiale i tre for nært skorsteinens utkragning i taket noen steder, slik at det anbefales å fjerne brennbart materiale eller sette inn nytt røykrør før bruk av pipa. 

Energimerke Energimerket G5

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen:
06.10.1936 - Dokumentnr: 401901 - Bestemmelse om plikt til å tillknytte seg vann/kloakkledning når dette foreligger på feltet. Eiendomsmegler anfører at dette er idag utført.

Servitutten vil følge eiendommen. 

Naboeiendommen 48/102 (Østenga 24) har adkomstrett frem til sin eiendom (etablert stikkvei i sørvestre hjørnet av eiendommen til Østenga 26). Retten er ikke tinglyst, men følger av bruk gjennom mange år (hevd).

Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplanen for Eikenga vedtatt 12.05.1992. I nord grenser eiendommen mot Bergflødtveien, hvor et felt av eiendommen er uregulert.
Kommuneplanens bestemmelser gjelder.

Det er etter info fra selgers egenerklæringsskjema opplyst om en utvidelse av bolig, på naboeiendommen i Bergflødtveien. Dette vil ikke medføre noen endringer på omgivelser eller utsikt for denne eiendommen. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Radon

Det er ikke målt for radon i denne boligen. Ved utleie av hele eller deler av bolig skal det ha blitt gjennomført radonmåling, samt. dokumentasjon som viser til at radonnivåene er forsvarlige. Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. Leietaker kan kreve radonmåling hvis dette ikke foreligger. Det gjøres oppmerksom på at målinger kun kan gjøres i vinterhalvåret og vil ikke bli gjort før overtagelse.

Inventar og hvitevarer

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder Bosch oppvaskmaskin, Smeg stekeovn (80 cm) med Miele induksjonstopp (80 cm) og frittstående Miele kjøle- og fryseskap. I tillegg til vaskemaskin i 2. etasje Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti. Videre medfølger ikke møbler og vaskemaskin/tørketrommel (1. etasje), med mindre det er ønskelig etter nærmere avtale. Forøvrig henvendes det til NEF's normgivende løsøreliste, gjeldende fra 1. Januar 2020. 

Oppdragets KR-kode

KR20.19505

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Vann/avløp: Kr. 9.112,- (2018), fordelt over to terminer. Det er installert vannmåler, slik at avgiften vil variere avhengig av eget forbruk.

Renovasjon: Kr. 3.403,- (2019), fordelt over to terminer.

Det må påregnes kostnader til strøm/nettleie, tv-signaler, innboforsikring, bygningsforsikring, internett og evt fasttelefon.

Selger har bygningsforsikring i Sparebank 1, kr. 7.027,- per år (2019).

Selger hadde i 2019 et strømforbruk på ca. 27.124 kwt, dette er inkludert utleiedel i 2. etasje og daglig lading av 1-2 el-biler.

Selger har tv-signaler fra Altibox Viken Fiber. Dekoder i 1. etasje og 2. etasje medfølger om ønskelig. Se leverandørens hjemmesider for pris- og abonnementsinformasjon.

Selger har internettabonnement fra Viken Fiber, avtalen er løpende og kan overtas om ønskelig. Se leverandørens hjemmesider for pris- og abonnementsinformasjon.

Totalpris for TV (Altibox standard) med 2 dekodere og internett / Viken Fiber er kr. 1.158,- per måned, kostnaden er basert på nåværende eiers abonnement.

Selger har abonnement på husalarm fra Verisure med en årlig kostnad på kr 7.824,-, døgnkontinuerlig alarmsentral. To alarmpaneler (inngang + hoved soverom), dør- og vindusalarmer, to kameraer i gang og stue samt seriekoblede røykvarslere i underetasje, 1. etasje og 2. etasje. med direkte alarm til Verisure. Utstyr kan medfølge dersom kjøper viderefører abonnement med Verisure.

Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 270 118,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr. 4 572 424,80.

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.433.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS til kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- 
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Morten Solberg Helgerud
Jurist - Eiendomsmegler

Morten Solberg Helgerud

Telefon
Mobil 95752167

Lurer du på noe

Morten svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.