Solgt: 1 475 000 kr

Kipervikgata 17

1 580 000 kr
38 m²
1 soverom
Stue og kjøkken i åpen løsning
Sondre Leine
Presenteres av
Sondre Leine
Ålesund sentrum
Eierleilighet med sentral beliggenhet
 • Prisantydning
  1 580 000 kr
 • Omkostninger
  40 842 kr
 • Totalpris
  1 515 842 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1906
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  38 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  727 kr

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Mindre eierleilighet beliggende i Kipervikgata 17 i Ålesund sentrum med alle dets fasiliteter i umiddelbar nærhet.
Fra leiligheten har man bysentrum like utenfor døren samt flotte tur- og rekreasjonsområder både på Aksla og rundt Borgernes vei.
- Sameie bestående av 7 seksjoner
- Leiligheten ligger i 4.etasje
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kipervikgata 17, 6003 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 201, bruksnummer 355, seksjonsnummer 6, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 42 kvm
Totalt bruksareal: 38 kvm
Totalt primærrom: 38 kvm
Primærrom:
4. etasje 38 kvm: Gang, kjøkken og stue i åpen løsning, soverom og bad.
I tillegg er det ca. 17 m² med gulvareal på loftet. På grunn av skråtak er ikke alt gulvareal i leiligheten medregnet i arealet.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.03.2021 utført av Erik Haave. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Gulv mot grunn av betong. Utvendig fasader i pussede og malte flater. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med stein (taket ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør med profilerte overflater i hvit utførelse. Vinduer med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra 1980-tallet. Naturlig ventilasjon med ventiler i vinduene.
Mekanisk avtrekk på våtrom.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følgende bygningsdeler fått tg2:
Bad:
Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Trykknapp på toalett er løs. Overgang mellom gulv og vegger i dusjsone er ikke utført på en fagmessig måte. Elastisk flisfuge mangler enkelte steder mellom gulv og vegg. Det er rørgjennomføringer med mangelfull tetthet under servant noe som kan medføre at fukt kommer inn i konstruksjonen. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 14 mm. Dette er
vurdert til ikke å være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet. Avløpsrør og sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
Kjøkken:
Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Det er fare for lekkasje fra slange på oppvaskmaskin da slange ikke er festet i kjøkkenbenk. Noe ufagmessi utførelse på vannslange til kjøleskap og rør til oppvaskmaskin.
Øvrige rom:
Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Bruksslitasje på vegger. Bruksslitasje og knirk i gulv. Dørbladet til stue og soverom har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes.
Etasjeskiller 4. etasje:
Skjevhetsmåling: Høydeforskjell fra høyeste til laveste punkt er målt til: Fra vegg i stue til kjøkkenbenk, lengde 7,6 meter = 32 mm.
Tekniske anlegg - VVS anlegg:
Vannrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Avløpsrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
Vinduer/ytterdøer:
Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer,
hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet. Takvinduer bærer preg av høy slitasjegrad. Tiltak må påregnes. Ytterdører er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra
disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
Det ble av leietagere oppdaget skjeggkre i juli 2021 og det ble derfor satt opp limfeller og "åte" i leiligheten i forbindelse med dette.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten er beliggende i 4. etasje og har følgende standard på innvendige overflater:
Gulvflater belagt med laminat. Vegger med malt glassfiberstrie. Malte plater i himling. Lampepunkt i flere av rommene.
Innvendige dører i hvit utførelse med profilerte overflater.
Flislagt bad på ca. 3,5 m2 renovert i 2016. Plater i himlingen med lampepunkt og mekanisk avtrekk fra våtrom. Innredning med glatte overflater, servantskap med skuffer. Servant med ett-greps armatur. Speil med lys og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med innfellbar glassdør, blandebatteri med hånd og takdusj. Vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin. Vannrør i kobber og avløpsrør av plast av eldre type. Panelovn på vegg bak dør.
Kjøkkeninnredning med slette fronter i hvit utførelse. Enkelte av overskapene er av typen vitrineskap. Benkeplate i laminert utførelse med nedsenket dobbel oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Flislagt mellom benkeplate og overskap bak koketopp. Lysarmatur med stikkontakt under overskap. Komfyr fra Gorenje og ventilator fra Elektrolux med slange ut av rommet. Frittstående oppvaskmaskin fra Matsui. Frittstående kjøleskap av typen side-by-side med vanntilførsel. Synlige vannrør av typen kobber og avløpsrør av plast. Gulvflater belagt med laminat. Vegger med malt glassfiberstrie. Malte plater i himlingen.
Selger opplyser at alle møbler og hvitevarer på kjøkken medfølger - utenom pyntegjenstander.
Garderobeskap på soverom.
Naturlig ventilasjon med ventiler i vinduene.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet i form av panelovner under vinduer. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger en midlertidig brukstillatelse og en ferdigattest på eiendommen.
Den midlertidig brukstillatelsen er datert 17.06.1976 og tar for seg innredning av 1.etasje. Det som sto igjen av arbeid på bygget når den midlertidige brukstillatelsen ble utstedt var utganger fra 2.etasje, trapp mellom 1. og 2. etasje samt avkjøring.
Ferdigattesten som er utstedt er datert 08.06.1988 og tar for seg rehabilitering.
Iflg. telefon/mail med Ålesund kommune er 4. etasje godkjent som boenhet og tegningene stemmer overens med dagens situasjon.
Det foreligger bygningsanmeldese behandlet og datert 31.08.2004 - ferdigattest 15.02.1906 på våningshus.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1507/201/355/6:
17.11.1981 - Dokumentnr: 8084 - Best. om adkomstrett. Dette gjelder bakgården hvor naboeiendommen har adkomst over bakgården i Kipervikgata 17 for adkomst til sin eiendom i Kipervikgata 15.
Rettighetshaver: Knr:1507 Gnr:201 Bnr:353 Snr:1 - 8 Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:1507 Gnr:201 Bnr:355 Gjelder denne registerenheten med flere
02.05.1985 - Dokumentnr: 4129 - Best om garasje/parkering - Naboeiendommen Kipervikgata 15 har rett til å parkere på egen eiendom i bakgården til Kipervikgata 17 hvor de har 3 parkeringsplasser - Kipervikgata 17 er innstorstått med at denne parkeringsløsning vil innebære at bakenden av bilene kan stikke noe inn på eiendommen til Kipervikgt. 17. Rettighetshaver: Knr:1507 Gnr:201 Bnr:353 Snr:1 - 8
Overført fra: Knr:1507 Gnr:201 Bnr:355 Gjelder denne registerenheten med flere
04.07.2000 - Dokumentnr: 8528 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 6 Formål: Bolig
Sameiebrøk: 55/735
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 4
11.09.2001 - Dokumentnr: 11859 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon:
Snr: 6 Formål: Bolig
Sameiebrøk: 55/662

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Mindre eierleilighet beliggende i 4.etasje i Kipervikgata 17 sentralt i Ålesund. Leiligheten ligger i et etablert bymiljø med bolig- og forretningsgårder i nærmiljøet. Alle sentrumsfasiliteter i umiddelbar nærhet samt flotte tur- og rekreasjonsområder i Byparken og på Aksla.

Adkomst

Det er inngang til leiligheten på oppsiden av bygget, fra Rådstugata, og man går da opp ved siden av innkjøringen til Aksla Parkering. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Steinerskolen i Ålesund (1-10 kl.) 2 min. gange - 0.2 km
Aspøy skole (1-7 kl.) 14 min. gange - 1.1 km
Volsdalen skole (1-7 kl.) 19 min. gange - 1.6 km
Kolvikbakken ungdomsskole (8-10 kl.) Midl. flyttet til Hatlane
Skarbøvik u-skole (8-10 kl.) 7 min. m/bil - 3.8 km
Ålesund vg. skole 11 min. gange - 0.8 km
Akademiet Heltberg Toppidrettsgymnas 12 min
Barnehager:
Midtbyen barnehage (1-5 år) 4 min. - 0.4 km
Klipra barnehage (1-6 år) 11 min. gange - 0.9 km
Jugendby barnehage 12 min. gange
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 257,6 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med støpt platting i bakgård og støpt fortau mot gate.

Parkering

Soneparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontor i henhold til reguleringsplan for Ålesund sentrum datert 17.03.2000 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 17.03.2000.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 727,- pr. mnd. og inkluderer: Omkostninger bank, strøm/lys fellesareal, vedlikehold, kommunale avgifter og felles forsikring for bygården.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier utgifter til strøm er ikke oppgitt.
Boligen er tilknyttet Tafjord som leverandør av internett - kr 399,- pr.mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 371 832,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 1 338 595,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 1.734,- pr år (2020).

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.620.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Wei Gong

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Kipervikgata 17 med sameiebrøk 55/735
Sameiet består av 6 leiligheter og 1 næringsseksjoner.
Forretningsfører er Jon Edvin Kåre Dyb.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år: Ikke kjent.
Planlagte påkostninger: I sameiet har dem den 02.08.2021 befaring i forbindelse med utskift av vinduer. Planen er at alle vinduene for boligseksjonene skal byttes ut. Uvisst hva dette vil koste, men det vil muligens bli en økning i fellesutgifter for å betjene lån på dette.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 2 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0055/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.2155

Dato

Sist oppdatert: 06. september 2021 kl. 10:22

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.