Solgt: 2 500 000 kr

Einarvikgata 1

2 790 000 kr
90 m²
2 soverom
Velkommen til Einarvikgata 1 - Presentert av Eiendomsmeglerfullmektig Krogsveen v/Frida Stormyr
Frida Stormyr
Presenteres av
Frida Stormyr
BUD MOTTATT! Fin selveierleilighet midt i sentrum av Ålesund | God takhøyde | 2 soverom | Peis |
 • Prisantydning
  2 790 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  64 937 kr
 • Omkostninger
  71 092 kr
 • Totalpris
  2 636 029 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1914
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  90 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  2 648 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

En flott og moderne selveierleilighet midt i sentrum av Ålesund.
Bygget ble rehabilitert i 2020 og taket i 2014. Leiligheten ligger i 3. etasje og inneholder blant annet:
- Kjøkken med integrerte oppvaskmaskin, komfyr og induksjon platetopp.
- Flott bad fra 2011 med opplegg for vaskemaskin, dusj og vegghengt WC.
- 2 romslige soverom.
- Stor stue med plass til både spisestue og sofagruppe.
Eiendommen har sentral beliggenhet midt i Ålesund sentrum. Her er det kort avstand til det meste av fasiliteter. Kort vei til fine turområde på nordsiden og oppe på Akslafjellet, badeplass på Volsdalsberga samt Color Line Stadion.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Einarvikgata 1, 6002 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 201, bruksnummer 129, seksjonsnummer 3, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 99 kvm
Totalt bruksareal: 90 kvm
Totalt primærrom: 90 kvm
Bruksareal:
Leilighet 90 kvm
Primærrom:
Leilighet:
3. etasje 90 kvm: Stue, kjøkken, bad, gang og 2 soverom.
I tillegg disponerer boligen en bod på loft.
Vedlagte plantegninger er ikke i målestokk. Oppgitte mål er innvendige og kan ikke betraktes som eksakte. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.04.2021 utført av Takstmann Oddbjørn Nilsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført over tre etasjer, samt underetasje og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur av naturstein spekket med betong. Yttervegger av murstein med utvendig murouss og maling. Etasjeskillere av tre.
Valmtakkonstruksjon av tre utvendig tekket med skifer. Leiligheten har glatt entredør. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1984.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følgende bygningsdeler fått tilstandsgrad 2:
Etasjeskiller - skjevhetsmåling:
Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør sees i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert. Forskjellen mellom høyeste og laveste punk i stue er målt til 16 mm. på 2meter og 19 mm totalt. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i soverom sør er målt til 25mm på 2 meter og 28mm totalt.
Vinduer:
Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vidnuer, hvor åpne/lukkefunksjonen fungerte som forventet.
Yttertak - inspeksjonsmulighet:
Taket er ikke inspisert grunnet is og snø.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten har følgende standard på innvendige overflater:
Gulvflater er belagt med laminat. Veggflater med slette malte flater/tapeter. Himlingsflater med malte slette flater. Slette malte innerdører.
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra IKEA med glatte fronter i høyglans med åpen løsning mot stue. Benkeskap med integrert oppvaskmaskin og komfyr. Benkeplater i heltre med nedfelt induksjonstopp og oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps kjøkkenarmatur. Overskap med integrert ventilator. Benkebelysning under overskap. Komfyrvakt og lekkasje-sikring.
Bad:
Flislagt bad fra 2011 med dusjnisje med dreibare dører av glass. Dusjarmatur fra Oras med slange og hånddusj. Fordelerskap for rør-i-rørsystem i vegg. Gulvstående servantinnredning med skrog og benkeplate av eik. Vegghengt servantskål med innebygget sisterne fra Geberit. Varmekabler i gulv og mekanisk avtrekk.
Takstmann og IF har gitt våtromsbevis for bad. Våtromsbeviset bekrefter at våtrommet er kvalifisert for en utvidet forsikringsdekning som kjøper kan få ved å tegne kjøperforsikringspakke via. IF. Se vedlegg i salgsoppgaven og vilkår. Kjøper vil da få dekket reparasjon av selve våtrommet ved en plutselig skade, som følge av utett våtrom.
Tekniske installasjoner:
- Skyvedørsgarderober på soverom
- Vedovn i stue
- Rør-i-rør
- Avløpsrør i plast fra 2011
- Automatsikringer

Oppvarming

Oppvarming er basert på vedovn i stue, panelovner og varmekabler.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 19.01.2015 og gjelder ombygging og bruksendring av seksjon 2-7. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 900085, tinglyst 29.05.1913, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse.
Dagboknr 900121, tinglyst 05.02.1920, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse.
Dagboknr 900258, tinglyst 29.09.1933, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse.
Dagboknr 591, tinglyst 07.05.1966, type heftelse: Rettighet: Leieavtale. Rettighetshaver Den Evang Luth. Frikirke. Leietid 50 år.
Dagboknr 512960, tinglyst 24.10.2006, type heftelse: Rettighet: Rettighetshaver Smutthullet Pub AS. Disposisjonsrett til portrom mot nordvest på nærmere betingelser, samt rett til å disponere fortau mot vest i sommersesongen med tanke på uteservering. Smutthullet Pub skal ha vedlikeholdet av fortau.
Dagboknr 173653, tinglyst 23.03.2006, type heftelse: Seksjonering.
Dagboknr 313385, tinglyst 18.04.2008, type heftelse: Reseksjonering/endring av formål/brøk/tilleggsdel: Dele tidligere snr. 2 til snr. 2 og 4. Dele tidligere snr. 3 til snr. 3, 5, 6 og 7.
Dagboknr 732215, tinglyst 15.08.2016, type heftelse: Reseksjonering/endring av formål/brøk/tilleggsdel: Tillegsareal på loft tidligere tilhørende snr. 7 ble delt opp til å tilhøre snr. 6 og snr. 7 i tillegg til at det er ca. 20 kvm til fellesareal.
Dagboknr 225192, tinglyst 14.03.2017, type heftelse: Reseksjonering/tilleggsseksjon: Seksjonert fellesareal på grunnplan/bakgård med felles inngang mot vest.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har meget sentral beliggenhet midt i Ålesund sentrum, like ved gågata. Fra leiligheten er det kort vei til det
aller meste av fasiliteter, blant annet dagligvarebutikk, kjøpesentre, kafeer og restauranter, samt Skateflua med
hurtigbåtkai og flybuss. I tillegg er det kort avstand til byparken og tursti til byfjellet Aksla med Borgernes veg og trappene til Fjellestua. Utkjøring til Aksla parkering like ved. Nærområdet består i hovedsak av eiendommer som takstobjektet ligger i, samt noe nyere blokker/hotell etc. like ved gågata i Ålesund Sentrum.

Adkomst

Følg Storgata i Ålesund nordover. Ta første vei til høyre etter Parken Hotell, og eiendommen ligger på hjørnet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Midtbyen barnehage (1-5 år) 0.2 km
Klipra barnehage (1-6 år) 1.2 km
Jugendby barnehage
Skoler:
Steinerskolen i Ålesund (1-10 kl.) 0.4 km
Aspøy skole (1-7 kl.) 1.1 km
Volsdalen skole (1-7 kl.) 1.9 km
Kolvikbakken ungdomsskole (8-10 kl.) 3.3 km
Skarbøvik ungdomsskole (8-10 kl.) 3.8 km
Ålesund videregående skole 0.8 km
Akademiet Heltberg Toppidrettsgymnas
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 361,4 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med fortau mot gate.

Parkering

Soneparkering etter områdets bestemmelser. Aksla parkering ligger like nedenfor eiendommen. Her er det mulighet for leie av p-plass

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til sentrumsformål (nåværende) i henhold til reguleringsplan Ålesund sentrum datert 17.03.2000 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 17.03.1900 og offentlig eller privat tjenesteyting (nåværende) i henhold til reguleringsplan Parkeringsanlegg i Aksla, Ålesund sentrum datert 13.12.2012 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2.648- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, nedbetaling av lån, bygningsforsikring, varmtvann og strøm i fellesareal.
Eiendomsskatten er kr 2.424 for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 9.800 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Kommunale utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.648- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, nedbetaling av lån, bygningsforsikring, varmtvann og strøm i fellesareal.
Eiendomsskatten er kr 2.424 for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 9.800 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 649 542,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 338 351,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 2.424,- pr år.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel fellesgjeld er kr 64.937,- pr. 15.04.2021.
Total fellesgjeld for sameiet er kr. 530.530,- pr. 15.04.2021 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 5,95%
Lånets løpetid: Resttid: 7 år og 2 mnd.
Avdragsfrihet: Nei.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 2.861.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Morten Sande og Stine Cathrin Eikrem

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Eierseksjsonssameiet Einarvikgata 1.
Sameiet består av 6 leiligheter og 2 næringsseksjoner.
Forretningsfører er Morten Sande, tlf. 464 22 464.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år: Taket utvendig er skiftet og fasaden er reparert for sprekker og malt. Det har vært en vannlekkasje på kjøkkenet i denne leiligheten, hvor flere takstmenn var involvert. Dette ble løst sommer 2020 og det ble reparert av fagfolk og takstmenn; vindu, vegg og etasjeskiller mot leiligheten under.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 25.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0066/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.2166

Dato

Sist oppdatert: 31. august 2021 kl. 13:22

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.