Komplett salgsoppgave

Steinspranget 8

4 300 000 kr
66 m²
2 soverom
Romslig Entré - Opprinnelig bod er omgjort til garderobe
Romslig Entré - Opprinnelig bod er omgjort til garderobe
Trond Ødegård
Presenteres av
Trond Ødegård
Lambertseter
Flott 3-roms toppleilighet med solrik vestvendt balkong - Attraktiv beliggenhet.
 • Prisantydning
  4 300 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  79 000 kr
 • Omkostninger
  8 626 kr
 • Totalpris
  4 387 626 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1957
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  66 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  4 264 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Gjennomgående 3-roms endeleilighet i 3.etasje med solrik balkong. Ingen innsyn eller gjenboere. Leiligheten har en praktisk og god planløsning. Malt i tidsriktige og moderne farger. God lagringsplass med 3 boder. Mulighet for peis, da det er pipeløp i leiligheten.
Fin intern beliggenhet i borettslaget med kort vei til nærbutikker, kollektiv transport samt Lambertseter Senter. Store og flotte grøntområder rundt boligen. Kort vei til Østmarka.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Steinspranget 8, 1156 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 159, bruksnummer 131, ideell andel 1/1
Andelsnummer 171, Steinspranget Borettslag, organisasjonsnummer 947 991 639

Innhold

Totalt bruksareal: 66 kvm
Totalt primærrom: 66 kvm
Primærrom:
3. etasje 66 kvm: Entre med garderobenisje, bad, to soverom, stue, kjøkken.
I tillegg disponerer boligen tre boder. En bod på loft med skråtak og gulvflate på ca 16 kvm samt to boder i kjeller med mål på ca 2,8 og 3,3 kvm. Rettighet til boder i fellesaraler er ikke vedtektsfestet.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 14.01.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Boligbygg fra 1967 over tre etasjer samt kjeller og loft. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader med spekket teglstein, pussede flater og utfyllende felter i treverk. Saltak i trekonstruksjoner belagt med takplater. Leiligheten har slett entredør med brannklasse B30 og lydklasse 35db. Vinduer med to-lags og tre-lags glass fra 1984. Balkongdør med tre-lags glass fra 1983. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Standard

Luftig 3-roms toppleilighet med attraktiv beliggenhet på populære Lambertseter. Vestvendt balkong med sol og utsyn over nærområdet. Det er ingen gjenboere eller innsyn i leiligheten.
Leiligheten ligger i blokkens 3. etasje og inneholder:
Entré med garderobe: God plass til oppheng av yttertøy. Calling til ytterdør. Inngang til kott/garderobe.
Kjøkken: IKEA kjøkken fra 2010 senere oppgradert med fronter i 2016. Kjøkkeninnredning med slette fronter i matt hvit utførelse. Benkeplate i treverk med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Flislagt mellom benkeplate og overskap. Stikkontakter og belysning under overskap. Nedfelt induksjonstopp. Ventilator med belysning og kullfilter. Innebygget stekeovn og microbølgeovn plassert i høyskap. Gulvflate med en-stavs parkett. Malte veggflater. Nedsenket platehimling med downlights. De integrerte hvitevarene på kjøkkenet medfølger boligen. Ventilasjonen på kjøkkenet har fått TG2 da det er kullfilter og ikke avtrekk ut av bygget.
Bad: Bad fra 2008/2009 i følge selgers opplysninger. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Nedsenket platehimling med downlights. Servantskap med skuffer i høyglans hvit utførelse og nedsenket servant i kompositt materiale med ett-greps armatur. Speilskap med belysning på vegg over servant. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og to-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Geberit. Avtrekksventil på vegg med naturlig avtrekk ut av bygget. TG2 er gitt i forbindelse med vannrør. Fordelerstammer for rør-i-rør-systemet er plassert i himling uten mulighet for sikker
avrenning til sluk (hensikten er å unngå følgeskade ved en eventuell lekkasje fra systemet).
Stue: Romslig stue med god plass til sofagruppe samt spisebord. Store vindusflater som gir godt med naturlig lys. Pipeløp gir mulighet for montering av vedovn/peis. Utgang til solrik vestvendt balkong, på ca. 7 kvm med god plass til utemøbler og grill. Utsyn over nærområdet.
Soverom: To romslige soverom. Hovedsoverom med god plass til dobbeltseng, garderobe. Soverom to med god plass til seng og skrivebord. Soverommet er av god størrelse og egner seg flott som barnerom, gjesterom eller kontor.
Leiligheten er malt i tidsriktige og moderne farger - bør sees!
Overflater:
Himling: Nedsenket platehimling med downlights i alle rom unntatt soverommene.
Vegger: Fliser på bad. Malte glatte flater i øvrige rom.
Gulv: Fliser på bad. En-stavs parkett på øvrige rom.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner og gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 24.03.1958, den 04.06.2009 er det gitt ferdigattest på badene. Den 20.08.2013 er det gitt ferdigattest på opparbeidelse av parkeringsplasser. Attestene kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutt på borettslagets eiendom:
Dagboknr 80711, tinglyst 09.12.1986:
Kommunen gis rett til å ha ledninger liggende, sette opp nettstasjon og ha kummer på borettslagets tomt. Allmenheten skal ha tilgang til ubebygde deler av tomten.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger sentralt til i et hyggelig boligområde på Lambertseter grensende til flott skogsområde. Flotte turmuligheter med lysløype i umiddelbar nærhet - her kan du starte søndagsturen rett fra din bolig. Lambertseter er et meget populært boområde med nærhet til bl.a. store fri- og skogområder, lekeplasser, fritidstilbud, treningssentre, barnehager, skole, offentlig kommunikasjon og et rikt servicetilbud. Kort vei til Lambertseter Senter som kan by på et bredt utvalg av butikker og caféer, samt Vinmonopolet, nytt bibliotek og Symra kino.
Få minutters gange til T-bane (linje 1 og 4) på Bergkrystallen. Reisetid til sentrum er ca. 19 minutter.
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. nærhet til store friområder og lokal lysløype. Nærhet også til Østmarka med lysløyper og turterreng for alle årstider. Her finner man bl.a. Skullerud/Rustad skistadion med stor kunstsnø-løype vinterstid. Kort vei også til Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner, samt svømmehall i tilknytning til Lambertseter skole. Flere flotte badeplasser langs fjorden.
Det er et virkelig rikt mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Kort avstand til områdets to lokale alpinbakker - Sloreåsen (Ljan IF/Ljan Alpint), og Leirskallen (Nordstrand Vintersportklubb).
Nordstrand IF holder til på 'Niffen' med håndballhall og fotballbaner med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre, men har også allsport-tilbud til funksjonshemmede og egen triatlongruppe. På Nordstrand Arena finner man treningssenter, kurs-/konferanselokaler og man kan i tillegg kjøpe både lunsj og middag til en billig penge i «Storstua».
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Lambertseter Svømmeklubb (LSVK) er en av landets fremste svømmeklubber og holder til i svømmehallen på Lambertseter Bad. Svømmehallen er åpen for publikum alle dager.
I bydelen er det flere foreninger for turn, dans, kor og det lokale speiderlaget.
Bekkelaget sportsklubb (BSK) - håndball, fotball, m.m. Anlegg på Sportsplassen samt Ekeberghallen.
Lambertseter idrettsforening (LIF) med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter har grupper for fotball, friidrett, håndball, innebandy, badminton og mer.
Ormsund Roklubb på Malmøya.
Nordstrand turn ved Leirskallen.
Dans i Step up Studio på Lambertseter.
Treningsstudio: Sats på Karlsrud og Lambertseter, BestHelse på Holtet, Evo på Sæter og treningssenter i Nordstrand Arena

Adkomst

Ta av fra Langbølgen, inn Glimmerveien og følg veien til Steinspranget. Nr. 8 ligger på venstre side av veien.

Barnehager, skoler og fritid

Flere private og offentlige barnehager i området.
Iht. Utdanningsetaten sogner eiendommen til Lambertseter Skole. Kort gangavstand til skoler på alle trinn.
Dersom ovennevnte skole- og barnehagetilbud er av vesentlig betydning for kjøper må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor og/eller bydelsadministrasjonen. Bydelens barnehagetilbud kan studeres nærmere på Oslo kommunes hjemmesider: www.bydel-nordstrand.oslo.kommune.no

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 34 608 kvm som tilhører borettslaget. Fellesarealer er opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, plenområder, sittegrupper, lekeapparater og asfalterte internveier.

Parkering

Borettslaget har parkeringsplasser som fordeles etter lister. Ved ønske om parkeringsplass, ta kontakt med OBOS. Mulighet for leie parkeringsplass med el-bil lader. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og private internveier med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-438 datert 16.05.1952.
Det er planlagt oppføring av nytt bolig- og næringsbygg i Mellombølgen 141, ved Bergkrystallen.
Det er planer for utvikling med 70 nye boliger, barnehage og næring og etablering av torg på Bergkrystallen, ved T-banen. Dette vil medføre at bussen mister sin snumulighet og at den derfor vil måtte kjøre i sløyfe via Glimmerveien, Feltspatveien og Mellombølgen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4 264,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, kabel-tv og internett (grunnpakke fra Telia), trappevask, betjening av fellesgjeld, vaktmester, forretningsførsel, bygningsforsikring og kommunale avgifter. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2022 med 30% som følge av rehabilitering av bygningsmassen.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader 4.164,-
Våtromstillegg 100,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 8.600 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Grunnpakke er inkludert i felleskostnadene, med mulighet for oppgradering. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 091 103,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 927 970,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 24 718,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 79 000,- pr. 01.12.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 20.197.198,- pr. 01.12.2021 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 1,65%
Lånets restløpetid: 16 år, 2 mnd.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.387.626,-
Av dette beløpet utgjør kr 79 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Chessa Jo Pelino Angao og Espen Nadheim Meek Blomvik

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Steinspranget Borettslag.
Borettslaget består av 270 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf. 22 86 55 00
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt. Dette gjelder allikevel ikke dersom det ikke er til ulempe for andre brukere av eiendommen. Dyrehold må søkes styret.
Foretatt påkostninger de senere år:
2020: Nytt elektronisk låsesystem på alle ytterdørene i blokkene i borettslaget.
2019/2020: Utskifting av takvinduer trappeoppganger. Oppussing/utbedring av fasade, blokk SP 7-15. Oppgradering av 26 biloppstillingsplasser til ladbare plasser (feltene; 3, 5 og 8).
2017: Utskifting av stikkvannsledning fra nr 25 til kommunalt nett.
2016: Rensing av avløpsrør ut fra borettslaget til kommunalt rørnett,samt fasadevask.
2015: Rensing av ventilasjonssjakter.
2013: Opparbeidelse av 48 nye biloppstillingsplasser, samt sanering i eksisterende parkeringsfelt. Byttet belysning i alle oppganger. Totalrehabilitering av lekeplassen.
2011: Nye pulverapparat og røykvarslere.
2008/2009: Rehabilitering av våtrom, med oppussing av alle bad og utskifting av rørsystemer. Installering av felles varmtvannsberedere i kjellere.
2006/2007: Overflatebehandling av vinduer samt stålkonstruksjoner, golv og panelte felt på balkonger og rensing av fasadepartier.
Planlagte påkostninger:
Borettslaget har en langsiktig vedlikeholdsplan. Ved større påkostninger som f.eks utskifting av vinduer kan dette føre til et låneopptak og økning av felleskostnader. I forbindelse med rehabilitering av bygningsmassen økte fellesutgiftene med 30% fra 01.01.2022.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 31.250,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 21.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgave: kr 3.800,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0005/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.225

Dato

Sist oppdatert: 17. januar 2022 kl. 16:00

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.