Rotnes/Nittedal

Nedre Huseby 7

Prisantydning

8 990 000 - 9 300 000 kr

Byggeår
2019
Soverom
15
Areal (P-ROM)
196 m²
Tomteareal
1567 m²
Fasiliteter
Garasje, Veranda

1 Solgt! Prosjekterte moderne eneboliger i attraktivt område med fantastisk takterrasse og mulighet for hybel

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Nedre Huseby 7 er et nytt prosjekt hvor det
skal oppføres 3 arkitekttegnede familieboliger
på en sentralt beliggende tomt på Rotnes i
Nittedal kommune.
Byggherre er Nebbenes Utvikling AS som er
en solid aktør med erfaring i området. Ekte
håndverk - vil sikre deg din nye drømmebolig!
- Moderne arkitektonisk utrykk.
- Gode planløsninger.
- Gjennomgående eksklusiv og tidløs stil.
- Trendy kjøkken fra KVIK med integrerte
hvitevarer fra Bosch.
- Boligene har hybel-mulighet.
- Romslig dobbelgarasje.
Kort oppsummert - sjeldent lekre boliger av
høy kvalitet, utvendig som innvendig!

Eiendommen

Nedre Huseby 7, 1482 NITTEDAL 
Gårdsnummer 14, bruksnummer 682, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3031

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger meget sentralt til på populære Rotnes i Nittedal kommune. Her er boligen plassert med gangavstand til både tog og buss og skoler og barnehage. Her har man alt man trenger i få minutters gangavstand. Matbutikk, togstasjon, bussholdeplass, skoler, barnehager m.m. Toget bruker ca. 17 min til Nydalen og 25 min til Oslo S. 
Om man tar toget 2 holdeplasser nordover kommer man til Varingskollen alpinsenter. Med bil bruker man ca. 10 min. Varingskollen alpinsenter er et skieldorado for store og små. Lokalbuss/ "matbuss" går i området med holdeplass i umiddelbar nærhet. Buss til Oslo fra Rv4. Man bruker ca. 30 min med bil til Oslo og ca. 25 min med bil til Lillestrøm. 
Golfbane både på Hauger og i Hakadal. Kort avstand til Nordmarka hvor man har unike turmuligheter med lysløyper, turstier, fiskevann og badevann på Ørfiske og Høldippeldammen. Nittedal kommunes slagord er "Der storby møter marka" da man har marka rett utenfor døra samt kort avstand til Oslo. Tvers gjennom dalen renner Nitelva som også er et populært mål for padle- og fisketurer. I tillegg har Nittedal et rikt og variert idretts- og kulturmiljø fra sør til nord, så her skulle det være noe for enhver smak.
Sentral beliggenhet med nærhet/gåavstand til Mosenteret med butikker, vinmonopol, apotek, cafe, restauranter, bank m.m. Hyggelig kafe rett i nærheten både midt i Stasjonsveien samt oppe i den gamle stasjonsbygningen på Nittedal stasjon. 
Meget barnevennlig boområde med flere barnehager i nærområdet samt skole på alle trinn.

Veibeskrivelse

Fra Oslo: Følg Rv4 gjennom Nittedal til Rotnes, og ta så inn til venstre ved avkjøring til venstre rett etter Glømmi Sportsforretning som ligger på høyre side av Rv. 4. Her tar Stasjonsveien av opp mot Nittedal togstasjon, følg veien et stykke oppover og gjennom krapp høyre sving. Første vei til venstre etter denne krappe svingen er Nedre Huseby. Følg veien sørover frem til nr. 7 som ligger på høyre hånd av veien. 

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Flere barnehager i nærområdet.
Rotnes barneskole.
Nittedal ungdomsskole.
Bjertnes videregående skole.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Prosjektets arelaer:
Bruttoareal: 265 kvm 
Bruksareal: 243 kvm
P-rom: 196 kvm

Følgende rom vil inngå i prosjektets primærrom: 
1 etg.: Entre/gang, soverom 1, soverom 2, bad/wc, stue, bad/wc, soverom 3.
2 etg.: Gang, vaskerom/teknisk rom, bad/wc, soverom 1, soverom 2, stue, kjøkken.

Følgende rom vil inngå i prosjektets sekundærrom: 
1 etg.: Garasje
2 etg.: Bod

Arealene er beregnet etter Norsk Standard 3940. BTA-arealet angir leilighetens gulvareal med utvendige vegger og halvparten av veggen mot naboleiligheten/gang. BRA-arealet angir boarealet inklusive innvendig bod. P-rom arealet angir leilighetens bruksareal av primærdel. De oppgitte arealene i markedsføringen er å betrakte som ca. areal. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn markedsført areal. 

Se prisliste for nærmere opplysninger om de enkelte boligenes arealer. 

Tomten

Felles eiet tomt på 1752 kvm. Del av tomten går til miden av Nedre Huseby og er derfor regulert til veigrunn. Dette er angitt av nittedal kommune til å gjelde et areal på 184 kvm slik at tomtens reelle netto areal er 1567 kvm.

I tillegg til boligseksjonen vil kjøper bli eier av en ideell andel av tomten, tilsvarende 1/3. Sameierne har felles ansvar for drift og vedlikehold av fellesarealene.

Tomten blir opparbeidet grovplanert med stedlige masser. Innkjørsel og gårdsplass gruses. Endelig detaljprosjektering og/eller myndighetskrav kan medføre endringer i utomhusplanen. Mindre endringer i utomhusplanen gir ikke kjøper rett til prisavslag, erstatning eller heving.

Parkering

Hver seksjon/bolig vil få en romslig garasje på 40 kvm med bred garasjeport og plass til 2 normale familiebiler. Porten vil ha automatisk portåpner. På tegning er en del på ca. 8 kvm av garasje angitt som sportsbod. 
Det legges opp trekkerør til sikringsskap slik at det kan installeres el-bil lader. Veggene leveres med gipsplater og males hvite. Det blir ikke sparklet. Fra garasje er planlagt slusegang inn til boligen. 

Selger forbeholder seg retten til å organisere parkeringsplasser på fellesarealene på den måten som finnes mest hensiktsmessig før overtakelse. 

Vei, vann og avløp

Sameiet har adkomst fra offentlig vei. Der den enkelte seksjon/bolig vil ha adkomst fra via fellesareal. 

Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningene.

Bebyggelse

Moderne eneboliger over 2 plan med takterreasse og garasje integrert i boligen. Boligene vil bygges etter
TEK10.
Boligen støpes plate på mark, med 60cm ringmurselementer, 30 cm isolasjon, og ca. 10 cm armert betong.
Bygget er satt opp som trekonstruksjon. Netto romhøyde vil være ca. 2,4m. På bad og deler av
teknisk/bod vil det være nedforet himling og lavere takhøyde, ned mot ca. 2,2m.

Ytterveggene utføres i bindingsverk med isolasjonstykkelse som kreves for TEK10 og utvendig liggende kledning. Kledningen er behandlet i 2 strøk fra fabrikk i fargen 0683 Sotgrå. Kuttflater og ender leveres ubehandlet, dette må kjøper selv besørge innen rimelig tid. Det er nye eiere sitt ansvar å male/beise byggene innen 3 år.

Takkonstruksjon er bygget opp av etbjelkelag som er dimensjonert fornødvendige laster. Opparbeidet med fallisolasjon og takmembran. Gesims videreføres over terrassegulv. Takterrasse er opprettet, med rekkverk på 1m over ferdig gulv. Rekkverk og takterrasse leveres i impregnert furu.Etasjeskille i tre med Hunton i-bjelker og gips himling.

Innvendige vegger blir isolerte med gipsplater, sparklet og malt hvite. Det er mulig å endre farger som tilvalg. I enkelte rom kan det forekomme kasser for å skjule rørføringer etc. Kasser er ikke vist på tegninger.
Utvendige beslag og tak nedløp leveres i sort foliert stål.

Balkong/Terrasse og rekkverk leveres i impregnert furu. Det er mulig med glass som tilvalg.
Det leveres rikelig med punkter etter NEK-400 standarden. Det blir downlight i hall, hoved soverom, bad
(med unntak av badet til praktikantdelen) og stue/kjøkken i 2. etg.
Det henvises til leveransebeskrivelsen for nærmere beskrivelse.

Ferdigattest

Boligene er planlagt ferdigstilt 4 kvartal 2019 forutsatt oppstart pr april 2019. Nærmere informasjon om forventet ferdigstillelse vil bli gitt ca. 3 måneder før, og endelig ferdigstillelsesdato vil bli opplyst med minimum 8 ukers skriftlig varsel. 

Eventuell forsinkelse i forhold til endelig angitt ferdigstillelsesdato vil kunne gi kjøper krav på dagmulkt iht. til bustadoppføringslovens regler. Øvrig forsinkelse i oppstart eller fremdrift gir normalt ikke krav på dagmulkt.

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest. Kjøper aksepterer imidlertid at dersom overtagelse gjennomføres i vinterhalvåret, slik at utomhusarbeider ikke kan ferdigstilles, kan utbygger kreve at overtagelse skjer på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse. Dette forutsetter at kommunen har utstedt slik midlertidig brukstillatelse og at det kun gjenstår utomhusarbeider. Ferdigattest vil i disse tilfeller bli rekvirert av utbygger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeider. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.

Eventuell adgang til utleie

Boligene har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom (hybel) såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. En evt. leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje med eier.

I boligenes 1 etg. ligger det til rette for etablering av hybel der stue har adkomst til både bad/wc og soverom samt boligens entre/gang.

Det er krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Prosjektet bygges slik at nødvendige radontiltak gjennomføres iht. den byggtekniske forskrift som gjelder for prosjektet.

Standard

Vi har gleden av å presentere 3 eneboliger med moderne uttrykk i veletablert og attraktivt boligfelt på Rotnes. Boligene vil få en herlig takterrasse på hele 51 kvm med nydelige solforhold og fin utsikt. Dobbelgarasje er integrert i huskroppen med romslig bodareal i garasjerommet. Sluse fra garasje til boligen for direkte adkomst fra garasjen. 
Mulighet for hybel i boligenes 1 etg. med praktisk plassering som kan gi fin inntekt og tilskudd til boligøkonomien. 
 
Gulv i boligens tørrom leveres med 1 stavs parkett fra Tarkett av typen Shade Oak Cream White 13 mm tykkelse. Gulv og vegger på baderom leves med 60x60 fliser, i dusjsone leveres nedsenket gulv med mosaikkfliser. Fliser vil være av typen Cesar Built Block fra Fagflis. På vaskerom leveres 20x20 fliser av typen Vintage Cemento. 
Listverk, utforinger og greiktere vil leveres i glatt hvitmalt utførelse. Overgang mellom vegg og himling leveres listfritt. 
Innvendige dører blir av typen scandflex trend og levers i hvitmalt utførelse med vridere i matt stål. Hvite dørkarmer og flate terskler. 
Trapp mellom 1 og 2 etg. leveres med hvite vanger, trinn i eik og stålspiler i rekkverk. 
Innvendige vegger og himlinger vil males med 2 strøk. 
Det inluderes kr. 25.000,- til garderobe fra KVIK. Garderober utover denne summen må dekkes av kjøper. 
Det leveres brannslukkerapparat og røykvarsler i henhold til gjeldende forskrifter til boligene. 
Det levers downlights i boligenenes entre/gang 1 etg. hovedsoverom, stue og kjøkken i 2 etg, samt 2 bad. Badet i tilknytning til stue i 1 etg. vil ikke leveres med downlights. 

1 etg.: 
Entre/gang vil få flott flislagt gulv med 60x60 fliser frem til "trapperommet" gulv i trapperom vil være 1 stavs parkett. Vegger i rommet vil være sparklede og malt gipsplater. Himling leveres med sparklede og malte gipsplater. Garderobeplass ved inngangsdør. Soverom 1 med 1 stavs parkett på gulvet, malte og sparklede gipsplater på vegg og i himling. Rommet er på 10 kvm og har også plass til garderobe. Soverom 2 med 1 stavs parkett, malte og sparklede gipsplater på vegg og i himling. Bad/wc flislagt gulv og vegger med 60x60 fliser. I dusjsone vil gulvet være nedsenket og gulvet vil ha mosaikkfliser. Himling på bad leveres med sparklede og malte gipsplater med downlights. Det leveres varmekabler i gulv. Baderomsmøbel fra fra Korsbakken i type sort eik med underskap og heldekkende servantplate. Speil med lys. Dusjarmatur montert på vegg med innsvingbare dusjvegger i herdet glass. Veggmontert wc i hvit utførelse. Det er mulighet for badekar i dette rommet. Døradkomst fra entre/gang til stue med 1 stavs parkett, malte og sparklede gipsplater på vegg og i himling. Egen utgang ut fra stue. Bad/wc med flislagt gulv og vegger, malt gipshimling. Det leveres ikke downlights på dette badet. Hvitt sanitærutstyr og varmekabler i gulvet. Innsvingbare dusjvegger og veggmontert dusjarmatur. Kosbakken sort eik baderomsmøbel. Soverom med 1 stavs parkett, malte og sparklede gipsplater på vegg og i himling.
Garasjerom med betonggulv, malte gipsvegger på vegger og i himling. Bred garasjeport med elektrisk portåpner. Det leveres trekkerør til sikringsskap fra garasje for eventuell fremtidig etablering av el-bil lader i garasje. I garasjen er det også plass til eventuell sportsbod på ca. 8 kvm. Det etableres slusegang fra garasje og inn til boligen, slik at en kan gå tørrskodd fra bilen og inn i boligen. 

2 etg.: 
Gang med 1 stavs parkett, malte og sparklede gipsplater på vegg og i himling. Hovedsoverom med 1 stavs parkett på gulv, sparklede og malte gipsplater på vegger og i himling. Rommet har god plass og er på over 14 kvm, fra rommet er det adkomst rett inn til garderoberom som også vil få 1 stavs parkett på gulv og sparklede og malte vegger og himlinger. Soverom 2 med 1 stavs parkett på gulv, sparklede og malte vegger og himling. Bad/wc med 60x60 fliser på gulv og vegger, nedsenket gulv i dusjsone med mosaikkflise. Vegghengt wc i hvitt porselen. Dusjarmatur montert på vegg med innsvingbare dusjvegger i herdet glass. Baderomsmøbel fra fra Korsbakken i type sort eik med underskap og heldekkende servantplate. Speil med lys. Downlights i himling. Varmekabler i gulv på badet. Vaskerom/teknisk rom vil få flislagt gulv med varmekabler og fliser i størrelse 20x20, sparklede og malte vegger og himlinger. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Antatt vil boligens varmtvannsbereder på 300 liter plasseres på vaskerommet. 
Stuen vil få åpen løsning mot kjøkken og store vinduer vil gi flott lys inn i en romslig stue. Det blir 1 stavs parkett på gulv, sparklede og malte vegger og himlinger og utgang til luftebalkong mot vest. I stue plasseres et moderne ildsted av typen Sirius 1 eller tilsvarende som vil gi lun varme på kalde dager. På boligens langvegg vil dør til trapp opp til en særdeles stor og herlig takterrasse på hele 51 kvm. 
Fra stue er det åpen adkomst til kjøkken med fin plass til spisebord. På gulvet leveres det 1 stavs parkett og sparklede og malte vegger og himling. Moderne og tredy kjøkkeninredning fra KVIK av typen Prato. Benkeplate 20 mm Kvik Touch - Nero Ingo ABS. Underlimt oppvaskkum av typen sort Aqua B1. Kjøkkenet leveres med integrerte hvitevarer fra Bosch (induksjon platetopp, integrert stekeovn, oppvaskmaskin, kombiskap og ventilator) Kjøkkenet vil også ha store vinduer mot vest for godt lysinfall. 

Oppvarming

Det er gulvvarme i hele 1.etg., med unntak av garasje. Det er varmekabler i gulv på bad og vaskeromi 2. etg. Det leveres elektriske panelovner i andre oppholdsrom. Det plir peis i stuen av typen Sirius 1 fra Heat and Glow eller tilsvarende.

Varmtvann leveres fra 300L bereder og er plassert i vaskerom/bad eller bod.

Det leveres ventilasjon med varmegjenvinning spesielt utviklet for å kunne klare byggekravene for nye boliger og som dekker energikravene i TEK10. Aggregat blir plassert i teknisk rom eller bod. Inntak og avkast til aggregatet er i yttervegg.

Energimerke Energimerket C4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Sameiet vil få legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.Dagboknr 1440, tinglyst 16.07.1976, type heftelse: Bestemmelse om veg. Siden tomten går til midten av Nedre Huseby ble det i sin tid gitt rett for eiendommen gnr. 14, bnr. 1054 til å kjøre på Nedre Huseby frem til egen eiendom. Veien er i dag brøytet og vedlikeholdt av Nittedal kommune og er på vegstatuskart angitt som kommunal vei.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse-frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan ID 241 datert 11.12.2015 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 11.12.2015.

I henhold til reguleringsplan er det regulert inn en felles avkjørsel på nordsiden av eiendommen denne er etablert som en privat vei i dag og berører ikke eiendommen som skal selges. 
Det bemerkes at tomtegrensen mot Nedre Huseby går midt i vei og derfor er en del av tomten veiareal. Se også informasjon under punkt "Tomten". 

Utsnitt av reguleringsplan og tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Interessenter oppfordres til selv å undersøke reguleringsmessige forhold hos kommunen.

Det er gitt ramme og igangsettingstillatelse for prosjektet den 23.01.2019.

Radon

Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. 
Leietaker kan kreve radonmåling hvis dette ikke foreligger. Det gjøres oppmerksom på at målinger kun kan gjøres i vinterhalvåret. 

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Eiendommen antas å være klar for overtagelse 1 kvartal 2020. Selger skal samtidig med varsel om
oppstart også varsle om en bindende tremåneders periode for overtagelse.
Nærmere informasjon om endelig ferdigstillelsesdato vil bli opplyst med ca. 8 ukers skriftlig varsel.

Eventuell forsinkelse i forhold til varslet tremåneders periode for overtagelse samt endelig
overtagelsesdato vil kunne gi kjøper krav på dagmulkt iht. bustadoppføringslovens regler.
Forsinkelse i forhold til antatt overtagelse gir normalt ikke krav på dagmulkt.

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. I tilfeller hvor det
overleveres på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse, vil ferdigattest bli rekvirert av selger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av
kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeider, herunder utstedelse av ferdigattest. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.

Forbehold fra utbygger

Det tas følgende forbehold vedr. igangsettelse av byggearbeidene :

Dersom det inntreffer forhold, eller det er grunn til å anta at slike forhold vil inntreffe, som medfører at selger ikke finner det forsvarlig å iverksette byggearbeidene, kan selger kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostand. Eksempler på slike forhold er prisfall i boligmarkedet, reduserte muligheter til å få bolig- eller byggelån eller at selger ikke får åpnet byggelånet, at ikke 1 av 3 av seksjonene er solgt, uforutsette offentlige krav, at offentlige tillatelser, ikke gis. Nevnte forhold er ikke uttømmende opplistet, men er eksempler på forhold som kan medføre at byggearbeidene ikke iverksettes. 

Siste frist for selger å kansellere kjøpekontrakten er 29.05.2019. Selger skal senest denne dato gi kjøper skriftlig begrunnelse for kanselleringen eller skriftlig beskjed om oppstart av byggearbeidene. Dersom kanselleringsretten benyttes får kjøper tilbakebetalt innbetalt kjøpesum inkludert eventuelle opptjente renter på meglers klientkonto. For øvrig kan kjøper ikke fremme krav mot selger som følge av kanselleringen.

Øvrige forbehold :
Selger forbeholder seg retten til å endre prisene for usolgte enheter uten forutgående varsel. Prislisten kan derfor bli erstattet av en senere utgave.

Boligen(e) selges på prosjekteringsstadiet og selger forbeholder seg derfor retten til uten forutgående varsel å gjøre mindre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige for gjennomføringen av prosjektet. 

Vindusplasseringen i den enkelte bolig kan avvike noe fra tegninger og skisser i salgsmateriellet.

Det gjøres oppmerksom på at sjakter og føringsveier for VVS installasjoner, ventilasjon og elektro ikke er inntegnet. Påforing/innkassing på vegger/ himlinger må påregnes og rommenes utforming kan bli noe endret som følge av dette. 

I nyoppførte boliger forventes i noen grad svinn og krymping av materialer. Selger er ikke ansvarlig for slike forhold.

Det kan forekomme mindre avvik i tomtens størrelse hva gjelder eksklusiv bruksrett til fellesarealer eller seksjonens tilleggsareal. 

Ovennevnte endringer/avvik gir ikke kjøper rett til prisavslag, erstatning eller heving.

Det gjøres oppmerksom på at tegninger, planer, skisser og bilder i salgsoppgaven kun er av illustrativ karakter og kan inneholde innredning og tilbehør mv. som ikke inngår i avtalen. Opplysninger gitt i leveransebeskrivelsen er gjeldende.

Tilvalg -og endringsbestillinger

Iht. bustadoppføringsloven § 9 har kjøper mulighet til å gjøre enkelte tilvalg og endringer avhengig av hvor langt man ha kommet i byggeprosessen. Det er en forutsetning at tilvalget/endringen står i sammenheng med den avtalte leveransen og at den ikke skiller seg vesentlig fra det som opprinnelig er avtalt. Kjøper kan ikke kreve tilvalg og/eller endringer som medfører større ulempe for selger enn den interessen kjøper har av å kreve tilvalget/endringen. Ulempen som tilvalg medfører for selger øker i samsvar med at prosjektet ferdigstilles.

Tilvalg- og endringsbestillinger vil kunne gi selger rett til tilleggsfrist i forbindelse med avtalt overtakelse. I slike tilfeller vil ikke kjøper ha rett til dagmulkt fra opprinnelig avtalt overtakelsetidspunkt.

Det må påregnes ekstra kostnad for tilvalg- og endringsbestillinger. 

Selger utarbeider tilvalgs- og endringsliste hvor valgmulighetene for tilvalgsbestillinger og endringer fremkommer. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv.

Alle tilvalgs- og endringsbestillinger gjøres gjennom skriftlig avtale med selger og må være selger i hende senest innen de tidsfrister som fastsettes av selger.

Det kan maksimalt gjøres tilvalg- og endringsbetillinger for 15 % av kjøpesummen.

Alle tilvalgs- og endringsbestillinger skal gjøres opp til meglers klientkonto i forbindelse med sluttoppgjøret.

Oppdragets KR-kode

KR62.194

Økonomiske forhold

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.

Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.

Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.

Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2018 skal ikke overstige 30 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2018 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

1)	Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 2.333.000,- pr. bolig og andel dokumentavgift utgjør således kr 58.320,- pr. bolig. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2)	Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
3)	Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter med attest, kr 757,- pr. stk.
4)	Total kjøpesum for hver bolig inkl. omkostninger fremkommer av prislisten. 
minusVis mindre

Boliger

P-romEtgRomPris
243 m²158 990 000 kr
243 m²159 300 000 kr
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Avhendingsloven

Boligene selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligene selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.

For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende : 
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen. 
I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.

Kjøper kan kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostnad frem til selger har gitt skriftlig beskjed om oppstart. Etter at selger har varslet oppstart har kjøper rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til selger i henhold til lovens § 52 og 53.

Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen. 

Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no

Meglers vederlag

Selgers/oppdragsgivers vederlag til megler er avtalt til:
Provisjon: 0,625% av salgssum
Oppgjørshonorar kr 4.600,- pr. enhet 
SmartAnnonsepakke kr 13.500,- for prosjektet
Kontroll av hjemmel og heftelser i EDR kr 1.250,- pr enhet.
Grunnhonorar for oppdraget kr. 15.000,-
Nettannonse finn.no kr. 3.990,-
Prosjektannonse med enhetsvelger kr. 1.800,-

Salgsdokumentasjon

Eiendommen(e) selges ved ordinær budgivning og evt. budrunde. Selger forbeholder seg retten til fritt å akseptere eller forkaste ethvert bud uten nærmere begrunnelse. 

Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er anledning til å erverve mer enn to boligseksjoner i samme sameie jmf. eierseksjoneloven § 23. Bestemmelsen gjelder både fysiske og juridiske personer.

Forbrukerinformasjon om budgivning er beskrevet i vårt budskjema som følger vedlagt i denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr. sms eller på e-post. 

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor være gyldig i minimum 30 minutter.

Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Kjøper plikter å ha gjort seg kjent med komplett salgsinformasjon før bud inngis. Komplett salgsinformasjon utgjør salgsoppgave del 1 og del 2.

Ved kjøp må det fremlegges finansieringsbekreftelse.

Lovverk

Boligene selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligene selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.

For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende : 
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen. 
I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.

Kjøper kan kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostnad frem til selger har gitt skriftlig beskjed om oppstart. Etter at selger har varslet oppstart har kjøper rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til selger i henhold til lovens § 52 og 53.

Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen. 

Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no

Vedtekter

Det er utarbeidet forslag til vedtekter for sameiet og som følger vedlagt i salgsoppgaven. Vedtektene fastsettes av sameiet på sameiermøtet. Det anbefales å delta på sameiemøtene.
minusVis mindre
Tom Edvardsen
Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF

Tom Edvardsen

Telefon
Mobil 90553717

Lurer du på noe

Tom svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.