Komplett salgsoppgave

Solielunden 29F

3 500 000 kr
115 m²
2 soverom
Velkommen til Solielunden 29F - formidlet av Krogsveen Moss.
Velkommen til Solielunden 29F - formidlet av Krogsveen Moss.
Kart
Jacob Koren
Presenteres av
Jacob Koren
Ørejordet
Enderekkehus med mulighet for 3 sov, pusset opp siden 2020. Moderne bad fra 2022. 50 kvm. vestvendt terrasse. Garasje.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  320 309 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  3 821 441 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1958
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  115 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Fellesutgifter
  4 500 kr

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å bekrefte deltakelse. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Privatvisning avtales direkte med megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Enderekkehus i familievennlige omgivelser på Ørejordet
 • Flere rom pusset opp siden 2020
 • Mulighet for totalt 3 soverom
 • Moderne bad, renovert i 2022
 • Vestvendt terrasse på over 50 kvm. med ettermiddags- og kveldssol sommerstid
 • Fasade oppgradert i regi av borettslaget i senere år
 • Plass i felles garasje-rekke, samt utvendig oppstillingsplass foran hagen
 • Nærhet til skoler, barnehager og aktivitetstilbud
 • Gangavstand til sentrum og togstasjon
 • Kort vei til Mossemarka fra nabolaget

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Solielunden 29F, 1523 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 2, bruksnummer 1928
Andelsnummer 60, Vestre Øre Borettslag, organisasjonsnummer 957403328

Innhold

Totalt bruksareal: 126 kvm.
Totalt primærrom: 115 kvm.
Bruksareal pr. etasje:
Kjeller: 41 kvm.
1. etasje: 42 kvm.
2. etasje: 43 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
Kjeller: Rom benyttet som kjellerstue.
1. etasje: Entré, gang, bad, soverom og kjøkken.
2. etasje: Soverom og stue.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
Kjeller: Bod.
Vedlagte plantegninger er målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 23.10.2022, utført av Anticimex avd. Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Det er ikke søkt bruksendring av kjelleretasjen. For ytterligere informasjon henvises det til punktet "Ferdigattest" i salgsoppgaven.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Rekkehus fra 1958. Gulv på grunn av betong. Grunnmur av betong. Yttervegger og etasjeskillere av trekonstruksjoner. Fasader utført i stående
kledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med papp/membran. Glatt entrédør av tre med glassfelt. Terrassedør med karmer av
tre og to-lags glass fra 2014. Vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra 2014. Vindu med karmer av tre og to-lags glass fra byggår og 1986.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Rom under terreng: utslag på fuktindikator, riss/sprekk på vegg mot nabo, bomlyd i enkelte gulvfliser, TG:2.
Teknisk anlegg: manglende lekkasjesikring (vaskemaskin plassert i bod), TG:2.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om de nevnte forhold. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Boligen er oppgradert i flere omganger i senere år, i regi av både tidligere og nåværende eier som overtok i 2020. Sistnevnte har bekostet oppussing av flere rom, deriblant stuen med nytt laminatgulv og maling av de øvrige flatene. Siden boligen ligger ved husrekkens ende, har stuen vindu i både syd- og vestveggen som fremmer gode lysforhold dagen gjennom. Verdt å fremheve er ikke minst også stuens åpne himling som skråner opp til luftige 2,9 meter og har positiv innvirkning på romfølelsen.
Mens stuen inngår i andre etasje, utgjør kjøkkenet med tilknyttet spiseplass en sosial sone i første etasje. Kjøkkeninnredningen er fra rundt 2007, velholdt og i sin helhet gitt TG 0/1. Innredningen består av flere seksjoner som effektivt utnytter det tilgjengelige arealet. Gulvet er i dette rommet utført med fliser.
Boligens to soverom er fordelt på begge etasjer, hvorav rommet som i dag utgjør hovedsoverommet inngår i andre etasje. Hovedsoverommet er oppmålt til hele 15 kvm. og dermed stort nok til å bli delt i to mindre barnerom ved behov.
Soverommet i første etasje er oppmålt til ca. 9,5 kvm. som gir familiens yngste stor plass til opphold i egne omgivelser. Arealet er også velfungerende som hovedsoverom, om rommet i andre etasje deles i to mindre. Dette soverommet er siden 2020 pusset opp med blant annet nye overflater på veggene og nytt laminatgulv, samt en åpen garderobe av typen Pax fra IKEA.
Badet er renovert så nylig som i 2022 og i sin helhet gitt TG 0/1. Her er både gulv og vegger utført med grå fliser som fremmer helhet, himlingen med innfelt belysning som kan dimmes. Utstyret inkluderer moderne baderomsmøbler som har lett tilgjengelige oppbevaringsmuligheter, og et dusjhjørne med både hånd- og regndusj.
Badet er av et kompakt format, hvilket innebærer at rør-opplegg til vaskemaskin finnes i bod i kjelleren. Boden inneholder også boligens varmtvannsbereder som rommer ca. 200 liter.
Det øvrige av kjellerens areal inngår i et stort innredet rom som i dag benyttes til kjellerstue. Her er gulvet flislagt og utført med varme i deler av rommet. I rommet står også en åpen vedovn som er tilkoblet boligens skorstein.
Overflater og innredninger:
Gulv: Laminat, fliser og betong.
Innervegger: Panel, panelplater, malt tapet, malt betong, fliser og naturstein.
Himlinger: Malt panel.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte mørke tre-mønstrede fronter. Lyse benkeplater i stein. Underlimt oppvaskkum i stål med ett-greps blandebatteri. Veggmontert ventilator i stål. Tilkoblingsmulighet for oppvaskmaskin.
Bad: Servantskap med glatte hvite fronter og nedfelt servant med ett-greps blandebatteri. Overskap med speilfronter. Dusjhjørne med glassdør og to-greps blandebatteri med hånd- og regndusj. Toalett montert på innbygget sisterne.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Vaskemaskin medfølger ikke. Klesskap og fastmonterte lamper medfølger.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med vedovn.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 25.04.2022. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Rom benyttet som kjellerstue er opprinnelig byggemeldt som kjeller og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattest for denne boligen, men hvis kjøper krever det kan energiattest innhentes for selgers regning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

I Solielunden 29F vil du bo i sentrumsnære, men grønne omgivelser på Ørejordet - et veletablert, familievennlig boligområde. Internt i nabolaget ligger et stort aktivitetsområde med flere gressbaner samt BMX-bane og kunstisbane. Det er heller ikke lang vei til skoler med alle trinn, en rekke barnehager og dagligvareforretninger i nærområdet. Med joggeskoene på er du raskt nede på Vansjøstien som leder deg videre ut til Mossemarkas nettverk av stier og løyper.
Sentrum med forretninger, kjøpesenter og spisesteder er innenfor gangavstand eller en kort busstur fra Ryggeveien. Gode shoppingmuligheter finnes også ved handelsområdet omkring Varnaveien som er en kort kjøretur unna Ørejordet. Her ligger blant annet kjøpesenter, en rekke store varehus og ikke minst et bredt spekter av tjenester innenfor helse og personlig pleie.
Ved avkjøringen til Ørejordet fra Ryggeveien finnes bussholdeplass som er stopp både for lokale bussruter og ekspressbuss mellom Oslo og Sarpsborg. Flybuss til Gardermoen stopper ved Høiden, litt lenger syd. Moss stasjon er innenfor gangavstand på ca. 20 minutter, raskeste vei er via Skarmyras fredelige smågater. Velger du buss, er du fremme ved stasjonen på kun 7 minutter. Fra stasjonen er det hyppig avganger til Oslo S og reisetiden er i dag på like over 40 minutter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 548 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Boligen disponerer p-plass utenfor boligen merket med "F". I tillegg disponeres en garasjeplass i felles garasjerekker. Garasjeplassen er organisert som et eget garasjelag og andelseier betaler en månedlig fellesutgift på kr 250,- som faktureres hvert halvår med kr 1500,-. Øvrig parkering skjer etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 10.10.2022 omfattes eiendommen av reguleringsplan "Klommesten - Vestre Øre - Østre Øre" med formål konsentrert småhusbebyggelse og offentlig friområde, vedtatt 13.04.1957 med plannr. 20. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplan "Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål boligbebyggelse nåværende og friområde nåværende, vedtatt 24.03.2021 med plannr. KP 3002.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer: felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, renter og avdrag fellesgjeld, tv/bredbånd (kun grunnpakke), vedlikehold bygg og utvendig anlegg, strøm fellesareal, styrehonorar, forretningsførsel, revisjon og andre driftskostnader.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 12.500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 852 507,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 069 025,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 18 647,- pr. 31.12.2021.
Andel fellesgjeld er kr 320 309,- pr. 10.10.2022.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 28.187.251,- pr. 10.10.2022 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 60307993468, Nordea Bank.
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 10.10.2022: 4.16% pa.
Antall terminer til innfrielse: 68
Saldo per 10.10.2022: kr 17 450 582,-
Andel av saldo: kr 198 302,-
Første termin/første avdrag: 30.09.2014 (siste termin 30.09.2039)
Lånenummer: 61188232247, Nordea Bank.
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 10.10.2022: 3.75% pa.
Antall terminer til innfrielse: 75
Saldo per 10.10.2022: kr 3 855 260,-
Andel av saldo: kr 43 810,- (siste termin 30.06.2041)
Lånenummer: 60308113305, Nordea Bank.
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 10.10.2022: 3.75% pa.
Antall terminer til innfrielse: 117
Saldo per 10.10.2022: kr 6 881 410,-
Andel av saldo: kr 78 198,-
Første termin/første avdrag: 30.03.2022 (siste termin 30.12.2051)
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.821.441,-. Av dette beløpet utgjør kr 320 309,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kristoffer Trones

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Vestre Øre Borettslag.
Borettslaget består av 88 leiligheter.
Forretningsfører er USBL.
Dugnad må påregnes vår og høst. Egen dugnad gjelder for garasjelaget.
Snømåking og gressklipping hver 6 uke.
Arbeider/påkostninger senere tid:
Rørfornying med start våren 2022.
Styret kan etter søknad innvilge andelseieren tillatelse til å holde husdyr. Forutsetningen er at dette er et husdyrhold som egner seg for borettslaget, f.eks. med hensyn til størrelse, lyd,
forurensning, og at det føres nødvendig tilsyn med dyreholdet.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Det er ingen forkjøpsrett i dette borettslaget.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,6% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 12.000,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/stylingrådgivning: kr. 6.000,-
Offentlige opplysninger: kr 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0349/22
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.22349

Dato

Sist oppdatert: 21. november 2022 kl. 13:33

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å bekrefte deltakelse. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Privatvisning avtales direkte med megler.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.