Komplett salgsoppgave

Møllenhofveien 6

2 950 000 kr
133 m²
2 soverom
Velkommen til Møllenhofveien 6
Velkommen til Møllenhofveien 6
Turid Borgersen
Presenteres av
Turid Borgersen
Krokstadelva
Renoveringsobjekt - enebolig i attraktivt område på flata. Kort vei til Eknes skole og barnehage.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  2 950 000 kr
 • Omkostninger
  74 920 kr
 • Totalpris
  3 024 920 kr
 • Byggeår
  1964
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  133 m²
 • Bruksareal
  176 m²
 • Tomteareal
  1 001 m² (festet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Enebolig beliggende i et veletablert og attraktivt område. Boligen er et renoveringsobjekt.
 • Garasje med plass til en bil
 • Stor og flat festetomt på ca 1 mål - årlig festeavgift kr 16.304,-
 • Lun, vestvendt og delvis overbygd terrasse på ca 18 kvm
 • Beliggende rett ved barnehage
 • Kort barnevennlig vei til Eknes skole og flotte idrettsanlegg med svømmehall og fotballplass m.m.
 • Gangavstand til Krokstad barneskole
 • Beliggende på flate med fine turmuligheter rundt elva og med kort vei til marka med flott turterreng, lysløyper og fiskevann
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Møllenhofveien 6, 3055 KROKSTADELVA
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 241, bruksnummer 1, festenummer 144, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 176 kvm
Totalt primærrom: 133 kvm
Primærrom:
Kjelleretasje 40 kvm: To ganger og kjellerstue
1. etasje 93 kvm: To entrer, gang, spisestue, stue, kjøkken, bad, wc og to soverom
Sekundærrom:
Kjelleretasje 43 kvm: Fire boder
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 24.08.2022 utført av Anticimex Sandefjord AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Ingen rom i kjelleretasjen er godkjent til varig opphold.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur i betong. Etasjeskillere og yttervegger i lettbetong. Tak i trekonstruksjon. Fasade med pusset lettbetong og stående trepanel. Saltak tekket med betongtakstein. Vinduer i 2-lags glass fra byggeår. Terrassedør og ytterdører fra byggeår.
Frittstående garasje i trekonstruksjon. Stående trekledning. Saltak tekket med asfaltpapp.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Standard

Boligen holder en enkel standard og er å anse som et renoveringsobjekt.
Overflater:
Gulv: Belegg og tepper
Vegger: Baderomsplater, tapet og veggplater
Himling: Malt slette flater, takplater og trepanel
Innhold:
1. etasje:
To entrer hvor den ene har trapp til kjelleretasjen.
Gang til soverom.
Spisestue med plass til spisebord.
Stue med plass til sofagruppe. Oppvarming via varmepumpe og peis. Utgang fra stuen til delvis overbygget terrasse på ca. 18 kvm.
Eldre kjøkken med innredning med slette fronter. Laminert benkeplate og oppvaskbenk i metall med oppvaskkum og utslagsvask. Nisje for oppvaksmaskin, kjøleskap og komfyr. Vegghengt avtrekksvifte. Oppgang til loft via loftsluke.
Bad med belegg på gulv og baderomsplater på vegger. Innredet med servantskap med profilerte skapdører. Speil og lysarmatur over servant. Badekar med forheng.
Toalettrom med gulvstående toalett.
To soverom hvor ett har garderobeskap.
Kjelleretasje inneholder to ganger, kjellerstue som ikke er omsøkt til varig opphold og fire boder. Etasjen har behov for total fornying.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
TG2 gir uttrykk for forhold som avviker fra dagens byggetekniske krav i vesentlig og mindre grad. Dette betyr at konstruksjonen enten har feil utførelse, en skade eller tegn på skade, sterk slitasje eller nedsatt funksjon. Vedlikehold eller tiltak må påregnes i nær fremtid. TG3 gir uttrykk for forhold som har store eller alvorlige avvik. Det må påregnes utbedring straks eller utbedring innen kort tid.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Takstmannen skriver følgende i sin oppsummering i tilstandsrapporten: "Boligen er å anse som et renoveringsobjekt."
I tilstandsrapporten har takstmannen gitt 20 avvik TG2, som er avvik som kan kreve tiltak. Det er 7 avvik som er gitt TG3, som er store eller alvorlige avvik.
I tilstandsrapporten fremkommer det følgende TG3 punkter:
- Bad 1. etasje pga høy alder og/eller slitasjegrad. Total fornying må påregnes
- Rom under terreng med omfattende fuktighet, saltutslag, sopp/muggdannelser og råte
- Ildsteder inne i boligen må montere ubrennbar plate under ildsted
- Tekniske anlegg, VVS anlegg - observert korrodering på enkelte vannrør, samt rustne avløpsrør
- Røykvarslere og brannslokkingsutstyr må byttes ut
- Frittstående garasje har vesentlig slitasje, feil og mangler påvist, feks råteskader og hull i taktekking
Feierseksjonen gjennomførte tilsyns av fyringsanlegget 05.12.2019. Se vedlagte rapport. Følgende avvik/anmerkning ble konstatert under tilsynet og blir kjøpers ansvar å evt utbedre i sin eiertid:
- Kjellerstue: Det ble avdekket at ildstedet er defekt, sprukket og utett i skjøter.
- Stue 1. etasje: Det ble avdekket at det ikke er montert plate av ubrennbart materiale på gulv foran vedovn.
- Det ble avdekket at håndslukkingsapparatet er defekt/ utgått på dato.
Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

Oppvarming

Oppvarming via varmepumpe og panelovner. Murpeis med innsats i stuen. Boligen har naturlig ventilasjon.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Eiendommen har oljetank. Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med nedgravd oljetank/parafintank om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.»

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1964.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det foreligger en byggetillatelse datert 03.05.1962.
Det ble ikke utstedt ferdigattest/brukstillatelse i Nedre Eiker kommune før rundt 1970.
Entreen med trapp til kjeller er bygget på uten om at det foreligger noen godkjent søknad om påbygg fra kommunen. En del av stuen var opprinnelig et soverom jf. byggetegninger fra 1962.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
Kjellerstue i kjelleren er opprinnelig byggemeldt som boder jf. byggetegninger fra byggeår og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
16.08.1960 - Dokumentnr: 3061 - Festekontrakt - vilkår
Vilkår om festeforholdet og bestemmelser om gjerdeplikt, anleggelse av diverse ledninger på eiendommen etc.
Ingen servitutter eller rettigheter er tinglyst på eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Bortfester skriver i infobrev til megler at: "Festeavgiften og retten til innløsning er beregnet med utgangspunkt i at ny fester selv skal bo i huset på festetomten." Se punkt regulering av festeavgift for mer info.

Diverse

Eiendommen leveres uten ytterligere rydding og vasking, slik som vist på visning. Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger av dødsbo ikke har mulighet å vite.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i et veletablert og attraktivt boligområde. Beliggende med kort barnevennlig vei til Eknes skole og flotte idrettsanlegg med svømmehall og fotballplass m.m. Det er også gangavstand til Krokstad barneskole.
Kort gangavstand til butikker og servicetilbud i sentrum, i tillegg til Buskerud Storsenter, samt Mjøndalen sentrum. Ca. 10 minutters kjøring til Drammen eller Hokksund og 20 min til Kongsberg.
Kort vei til busstopp, med god bussforbindelse til Drammen, Mjøndalen og Hokksund. God tog og ekspressbussforbindelse fra Mjøndalen sentrum, gode p-muligheter ved togstasjon. Lett adkomst til nye E134 mellom Mjøndalen og Drammen.
Det er kort vei opp til flott turterreng med turstier, lysløyper og fiskevann. IF Birkebeineren er et aktivt idrettslag i nærmiljøet med mange aktiviteter (håndball, fotball, tennis, turn, langrenn, idrettskole). Klubben har eget idrettsanlegg med gressbane, kunstgressbane, tennisbaner og klubbhus. Se internett: www.ibk.no. Årbogen har gode bademuligheter med badestrand og sandvolleyball. Eknes svømmehall i Krokstadelva sentrum med bla. Nedre Eiker Svømmeklubb. Kulturskolen i Nedre Eiker ligger i Krokstadelva. For flere detaljer rundt fritidstilbud, se www.nedre-eiker.kommune.no.

Adkomst

Se kartskisse i nettannonsen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Drammen kommune har god barnehagedekning bestående av både private og kommunale barnehager. Flere barnehager i området. For liste kontakt megler.
Krokstad Skole (1.-7.klasse) med SFO.
Eknes ungdomsskole (8-10. klasse).
Videregående skoler i Hokksund, Kongsberg og Drammen. Papirbredden i Drammen med bla. Høgskolen Sørøst Norge.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt med beregnet areal på 1 001 kvm. Tomten er tilnærmet flat. Gruset innkjøring og gårdsplass. Utearealet med plen og diverse beplantning.

Regulering av feste

Festeavgiften er kr 16.304,- pr. år.
Regulering av festavgift: Hvert 25 år eller ved overdragelse av festerett til ny fester. Festeavgiften er KPI-regulert. (se info under for mer detaljer)
Neste ordinære regulering av festeavgift er i 2035.
Festeavtalen utløper 01.06.2059.
Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves.
Regulering av festeavgift skjer som hovedregel hvert 25. år etter KPI, og neste ordinære regulering av festeavgift er i 2035. I tillegg reguleres festeavgift etter markedspris ved eierskifte, og den nye festeavgiften ved nåværende salg blir 16.304,- Ny festeavgift er beregnet med utgangspunkt i at ny fester selv skal bo i huset på festetomten, med vil økes til 6% av tomtens verdi dersom kjøpers hovedformål ikke er å bebo eiendommen.
Adgang til innløsing av festetomten:
Fester har lovfestet rett til innløsing av festetomt. 01.06.2024 er neste mulighet for innløsning av denne festetomten, og krav om innløsning må være rettet senest ett år i forveien, altså 01.06.2023. Når fester har krevd innløsning etter tomtefesteloven vil grunneier nærmere innløsningstidspunktet komme med et tilbud iht. tomtefesteloven. Vi kjenner ikke innløsningssummen p.t., men Tomtefesteloven § 37 regulerer forholdet med faste retningslinjer for beregning. I tillegg til selve innløsningssummen må kostnader knyttet til oppmåling og fradeling innberegnes. Lovfestet rett til innløsing av tomten avhenger av at fester har hatt egen bolig som hovedformål for festeavtalen, mens evt. innløsning av avtalen der eiendommen har tjent andre formål ikke kan forventes, men vil måtte søkes/forhandles med bortfester på egne betingelser.
Utleie av eiendommen:
Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Utleie av eiendommen vil endre festekontraktens formål, og bortfester må derfor samtykke i utleiet. Kontakt megler for evt mer info.
Bortfester har legalpant for utestående festeavgift.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Parkering for en bil i garasje. Garasjen er vesentlig slitt og tiltak må påberegnes. Ellers parkering på gruset gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 07.10.2015 er avsatt til: Boligbebyggelse og gang/sykkelvei.
Det foreligger en igangsatt planlegging av ny kommuneplan for Drammen kommune 2022-2040 (se kommunens hjemmeside for mer info).
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 3.790,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2021. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen. Avgiften tilsvarer et lavt forbruk ifht. hva man kan forvente av denne boligen, det må påregnes en høyere kostnad ved bruk av boligen.
Renovasjonskostnader: kr 3.748,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Standardløsning, 2022.
I tillegg påløper det ca. kr 1.000,- pr. år for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
Festeavgiften er kr 16.304,- pr. år.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen som strøm, internett og tv.
Boligen har en årlig forsikringspremie via Tryg på kr 5.983,- pr. år.
Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2021 beregnet til kr 1 218 501,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 386 603,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.024.920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hilde Kristin Kristoffersen og Svend Viking Ødegaard Karlsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,15 % av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 19-0058/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hokksund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR19.2258

Dato

Sist oppdatert: 23. september 2022 kl. 15:15

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.