Komplett salgsoppgave

Marstrandgata 15

3 500 000 kr
48 m²
1 soverom
Sjarmerende og praktisk 2 roms hjørneleilighet i 3 etg. Trenger oppussing.
Sjarmerende og praktisk 2 roms hjørneleilighet i 3 etg. Trenger oppussing.
Per-Christian Søreng
Presenteres av
Per-Christian Søreng
Rodeløkka/Grünerløkka
Sjarmerende oppussingsobjekt. Praktisk 2 roms hjørneleilighet i 3 etg. Varmt vann inkludert. God takhøyde. Rolig gate.
 • Prisantydning
  3 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  52 000 kr
 • Omkostninger
  90 142 kr
 • Totalpris
  3 642 142 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1892
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  48 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  2 727 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning.
Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med.
Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Sentral beliggenhet. Fått tilbakemelding på at det er godt naboskap og hyggelig nærområde.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Gjennomgående 2 roms selveierleilighet på enden/hjørnet i 3 etg. Marstrandgata er en rolig og attraktiv gate, beliggende på Rodeløkka/Grünerløkka med gangavstand til det meste av byens fasiliteter. Det er kort vei til Grünerløkka, Torshov, Tøyen og Carl Berners plass, men samtidig ligger leiligheten tilbaketrukket fra det pulserende bylivet i en mindre trafikkert gate. Gode kollektivmuligheter med T-bane, buss og Trikk i nærområdet. Leiligheten består av entré/gang, bad, soverom, hjørnestue og kjøkken. I tillegg disponerer leiligheten to boder. En bod i kjeller med mål på ca. 4,7 kvm samt en bod på loft med skråtak og gulvflate på ca. 2,8 kvm.
 • God takhøyde: Entré/gang: 2,57 meter. Bad: 2,45 meter. Soverom: 2,77 meter. Stue: 2,80 meter. Kjøkken: 2,76 meter.
 • Trenger oppussing.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Marstrandgata 15, 0566 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 227, bruksnummer 320, seksjonsnummer 5, ideell andel 1/1

  Innhold

  Gjennomgående to-roms leilighet, beliggende i byggets 3. etasje. Adkomst via felles trapperom. Oppgangen har callinganlegg.
  Leiligheten består av entré/gang, bad, soverom, hjørnestue og kjøkken.
  I tillegg disponerer leiligheten to boder. En bod i kjeller med mål på ca. 4,7 kvm samt en bod på loft med skråtak og gulvflate på ca. 2,8 kvm.
  Totalt bruttoareal: 53 kvm
  Totalt bruksareal: 48 kvm.: Entré/gang, bad, soverom, stue og kjøkken.
  Totalt primærrom: 48 kvm.: Entré/gang, bad, soverom, stue og kjøkken.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.08.2021 utført av Tim Roar Fauske.

  Byggemåte

  Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og bærende konstruksjoner av naturstein, teglstein og murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Utvendige pussede fasader med trekninger og felter med spekket teglstein. Valmet tak i trekonstruksjoner belagt med takstein(ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med sikkerhetslås og Brannklasse B30 og lydklasse 35db.
  Vinduer med to-lags glass fra 2013. Vindu i kjøkken med tre-lags glass fra 1985. Oppvarming med elektrisitet. Ventilasjon basert på naturlig ventilasjon med tilluft via vindusspalter.
  Eier opplyser at det har vært vann i bod i kjeller og takstmannen skriver at det ble på befaringstidspunktet observert symptomer på fukt/ saltutslag i kjellerbod.
  Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder punkter med tilstandsgrad 2 (TG2) som er beskrevet under standard.
  Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Sjarmerende og praktisk 2 - roms hjørneleilighet/eierleilighet i 3 etg.
  Leiligheten trenger oppussing.
  Kjøkken:
  IKEA kjøkken fra ukjent årstall. Kjøkkeninnredning med slette fronter i høyglans hvit utførelse. Benkeplate i treverk med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra FM Mattson. Flislagt mellom benkeplate og overskap. Stikkontakter og belysning under overskap. Frittstående komfyr med keramisk platetopp fra Gorenje. Ventilator med belysning og kullfilter fra IKEA. Innebygget oppvaskmaskin fra Gram. Frittstående kjøleskap med frysedel fra Bosch. Synlige vannrør av typen plastbelagte kobberrør og synlige avløpsrør i plast. Gulvflate med fliser. Malte veggflater. Malt platehimling.
  TG 0 og 1:
  Følgende sjekkpunkter er vurdert, og det er ikke oppdaget funksjonssvikt: Overflater himling - Overflater vegger - Overflater gulv - Avløpsrør - Ventilasjon - Innredning.
  TG 2:
  Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
  Ventilasjon: Kullfilter i tillegg til separat avtrekkskanal ut av bygget.
  Informasjon: Det er ikke montert lekkasjevarsler med magnetventil i benkeskap eller komfyrvakt på kjøkken.
  Bad:
  Bad vurdert til å være fra perioden 1980-1985. Gulvflate med gulvbelegg. Veggflater med baderomsplater. Himlingsflate med himlingsplater.
  Servantskap med skuff i matt hvit utførelse og nedsenket servant i porselen med ett-greps armatur fra Grohe. Speilskap med belysning og stikkontakt på vegg over servant. Dusjkabinett med skyvedører og to-greps armatur fra Damixa. Frittstående toalett fra Gustavsberg. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i himling med naturlig avtrekk ut av bygget. Synlige vannrør av typen kobberrør og synlige avløpsrør i plast.
  TG 0 og 1:
  Følgende sjekkpunkter er vurdert, og det er ikke oppdaget funksjonssvikt:
  Overflater gulv - Fallforhold (gulv) - Avløpsrør (ink. sluk) - Slukets tilkomstmulighet for rengjøring - Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det - Sanitærutstyr og innredning.
  Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 25 mm. Dette er vurdert til å være tilfredsstillende.
  TG 2:
  Ventilasjon: Basert på observasjon av muggsopp i rommet vurderes ventilasjon å være lite tilfredstillende.
  Vannrør: er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
  Overflater vegger: Baderomspanel har høy slitasjegrad. Muggsopp på vegger bak dusjkabinett ble observert på befaringstidspunktet.
  Overflater himling: Det er muggsopp i himlingen.
  Membran, tettesjikt og sluk (i gulv og vegger) ink. rørgjennomføringer: Det er ikke observert synlige skader, men membran er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset restlevetid.
  Fukt i tilliggende konstruksjon: Fuktindikatorinstrument viser utslag som ikke helt kan utelukke at det er fuktskade i vegger bak dusjkabinett. Anbefales ytterligere undersøkelser for å få en bekreftelse eller avkreftelse på fuktskade.
  Selger skriver i egenerklæringsskjemaet at det ser ut til at det er fukt i baderomstaket trolig pga dårlig avtrekk. Så vidt nåværende eier er kjent med var det for en del år siden (før nåværende eier overtok aksjeselskapet), en vannskade i leiligheten over. Dette ble, så vidt nåværende eier er kjent med, utbedret.
  Øverige rom:
  Gulvflater med tre-stavs parkett. Flislagt gulv i entré/gang. Tapetserte og malte veggflater. Malte platehimlinger. Profilerte hvite innerdører.
  TG 0 og 1:
  Følgende sjekkpunkter er vurdert, og det er ikke oppdaget funksjonssvikt: Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM).
  TG 2:
  Overflater vegger: Fuktmerker/svertesopp påvist i soverom. Følgeskader kan ikke utelukkes.
  Overflater himling: Det er sprekker i plateskjøter i soverom. Støvkondens påvist ved diverse steder. Indikerer kuldebru og/eller dårlig isolasjon.
  Overflater gulv: Parkettgulv bærer preg av alder/slitasje. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser i entre/gang, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
  Innerdører: Baderomsdør er oppsvulmet/skadet.
  De hvitevarene som er der medfølger.
  Etasjeskiller:
  Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Gulv mot grunn og etasjeskillere måles ved bruk av laser for eventuelle skjevheter. I utgangspunktet måles 2 rom i hver etasje (eventuelt kryssmåling i ett rom), og i hvert rom er det 5 målepunkter. Følgende rom er målt: entré/gang og stue.
  TG 2:
  Skjevhetsmåling: Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 40 mm i gang og 40 mm i stue. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.
  Tekniske anlegg. VVS anlegg:
  Synlige vannrør av typen kobberør og plastbelagte kobberrør. Synlige avløpsrør i plast. Felles varmtvann. Oppvarming med elektrisitet. Ventilasjon basert på naturlig avtrekk med tilluft via vindusspalter.
  Takhøyder:
  Takhøyder er målt på tilfeldige steder i leiligheten. Entré/gang: 2,57 meter. Bad: 2,45 meter. Soverom: 2,77 meter. Stue: 2,80 meter. Kjøkken: 2,76 meter.
  Elektrisk anlegg:
  Sikringskap plassert i felles trapperom. Automatsikringer. Delvis synlig og delvis skjult elektrisk anlegg i leiligheten. TV og internett fra Telia. TG 0 og 1 Følgende sjekkpunkter er vurdert, og det er ikke oppdaget funksjonssvikt. Det mangler kursoversikt.
  Brannutstyr:
  Det er ikke røykvarsler i leiligheten (kjøper må kjøpe en ny). Brannslukkningsapparat med pulver fra 1996 (kjøper må kjøpe ny).
  Branntau kan monteres på soverom (ligger i kjøkkenskap).
  TG 0 og 1:
  Følgende sjekkpunkter er vurdert, og det er ikke oppdaget funksjonssvikt: Om rømningsveier fra boligen oppfyller forskriftskravene
  TG 3: Om det er røykvarslere i boligen iht. forskriftskrav: Det er ikke røykvarsler iht forskrift i boligen.
  Om det er brannslokkingsutstyr i boligen iht. forskriftskrav. Brannslukkerutstyr er utgått/ikke forskriftsmessig vedlikeholdt.
  Vinduer/ytterdører:
  Leiligheten har slett entrédør med sikkerhetslås og Brannklasse B30 og lydklasse 35db. Vinduer med to-lags glass fra 2013. Vindu i kjøkken med tre -lags glass fra 1985.
  TG 0 og 1:
  Følgende sjekkpunkter er vurdert, og det er ikke oppdaget funksjonssvikt: Vinduer.
  Vinduer: Gjelder vindu i kjøkken: Vindu er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra dette vinduet sammenlignet med vindu fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på vindu hvor
  åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
  TG 2:
  Dører: Skade på nedre hjørne innvendig.
  Boligen ble vasket av tidligere leietaker og kjøper overtar boligen som den er uten ytterligere vask.
  For ytterligere teknisk beskrivelse og tilstandsgrader, henvises det til boligsalgsrapporten som er vedlagt den digitale salgsoppgaven.

  Oppvarming

  Felles varmtvann. Oppvarming med elektrisitet.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har trolig vært brukt til boligformål siden 1890-årene. Det foreligger en innlevert og attestert bygningsanmeldelse fra 1892. Dette legges til grunn i de tilfeller ekspedisjonsdokument ikke foreligger. Dette gjelder spesielt bygårder fra 1800-tallet hvor deler eller hele av dokumentasjonen for eiendommen er mangelfull. Forsiden til byggeanmeldelsen bekrefter når byggingen ble utført, og at det i det minste er byggemeldt.
  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
  Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
  Dagboknr 348, tinglyst 04.01.1996, notert pant til sameiet på kr. 20.000,-.
  Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 1G, (G = folketrygdens grunnbeløp). I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
  Det er tinglyst 1 servitutt på sameiets eiendom. Denne omhandler rett til bruk av gårdsrom.
  Servitutten vil følge eiendommen.
  På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
  301/227/320/5:
  04.07.1994 - Dokumentnr: 35867 - Erklæring/avtale
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:110
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:255
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:257
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:258
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:261 Snr:1
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:261 Snr:2
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:261 Snr:3
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:261 Snr:4
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:261 Snr:5
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:261 Snr:6
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:261 Snr:7
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:261 Snr:8
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:261 Snr:9
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:261 Snr:10
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:261 Snr:11
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:261 Snr:12
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:261 Snr:13
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:261 Snr:14
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:390
  Rett til bruk av gårdsrom m.v.
  Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktør
  for etat for eiendom og utbygging.
  Overført fra: Knr:0301 Gnr:227 Bnr:320
  Gjelder denne registerenheten med flere
  04.01.1996 - Dokumentnr: 348 - Seksjonering
  Opprettet seksjoner:
  Snr: 5
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 48/476
  04.07.2013 - Dokumentnr: 562713 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
  Endret seksjon:
  Snr: 5
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 48/498

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

  Diverse

  Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.
  Eierleiligheten eies av et aksjeselskap og har vært leid ut siden den ble kjøpt i 1996. Nåværende eiere overtok aksjene i aksjeselskapet i 2018.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Marstrandgata er en rolig og attraktiv gate på Rodeløkka/Grünerløkka med gangavstand til det meste av byens fasiliteter. Det er kort vei til Grünerløkka, Torshov, Tøyen og Carl Berners plass, men samtidig ligger leiligheten tilbaketrukket fra det pulserende bylivet i en mindre trafikkert gate. På pulserende Grünerløkka er det flere hygelige spisesteder.
  Rett på andre siden av Akerselva finner du også Vulkanområdet med den populære Mathallen samt et spennende uteliv med flere barer og restauranter.
  Gangavstand til Botanisk hage, Sofienbergparken, Ola Narr, Birkelunden og Olaf Ryes Plass. Treningsturer kanlegges fra Grünerløkka langs Akerselva mot Frysja og Maridalsvannet. Langs Akerselva er det flotte grønne friområder med badeplasser og en videre nedover langs elven, en hyggelig spasertur ned til sentrum. Det er flere treningssentre i nærheten. Gangavstand til de flotte badestedene på Sørenga og ved Operaen.
  Gode kollektivmuligheter med T-bane fra Carl Berner. Buss: Dælenenga (30), Københavngata (20,21,28,33+). Trikkestopp: Birkelunden (11,12,13), Carl Berner (17). Ellers tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med bydelsadministrasjonen. Se vedlagte nabolagsprofil for mer informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Felles Eiet tomt på 259 kvm som tilhører sameiet, opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, sittegruppe, sykkelparkering og bakgård belagt med asfalt.

  Parkering

  Gateparkering etter områdets bestemmelser.
  Det innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5 400,- pr. år. (2021) for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år (2021).
  Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er seksjonert til boligformål. Reguleringsplan S-172GO datert 4.6.42 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Utskrift av reguleringskart datert 03.08.2021.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert/Gul liste. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
  https://od2.pbe.oslo.kommune.no/kart/#598824,6644660,9
  Byggesaker i nabolaget:
  https://od2.pbe.oslo.kommune.no/kart/#598824,6644660,9
  Københavngata 13 - Tilbygg/infill med ny enebolig
  Københavngata 14 A-E - Bruksendring av loft til bolig
  Marstrandgata 10 - Riving - Chokoladefabrikken trinn 1 - Tidligere adresse: Københavngata 11 - Stockholmgata 12
  Bystyret vedtok 19. juni 2021 å omregulere Marstrandgata 9 fra industri til boliger og en mindre andel forretninger og utadrettet virksomhet i første etasje.
  Reguleringsplanen gir mulighet for en bebyggelse opptil 5 etasjer med en inntrukket 6. etasje mot Stockholmgata. Dette gir ca. 70 leiligheter.
  Kontakt megler for mer informasjon eller se Planinnsyn Oslo kommune.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Fellesutgiftene er kr 2 727,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, bredbånd, felles vedlikehold, felles bygningsforsikring, avdrag fellesgjeld og off. avgifter m.m.
  Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
  Eiendomsskatten pt. er kr 0,- pr år.
  Nåværende eier har ikke oversikt over strømforbruk da leiligheten har vært utleid.
  Internett: standardpakke for bredbånd (fra Telia, gamle Get) er inkludert i felleskostnadene.
  Boligen er tilknyttet Teilia som leverandør av kabel-tv, kjøper må tegne eget abonnement.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
  Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2019 var kr 931494,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2019 bli kr 3 353 377,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Eiendomsskatt

  Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for denne boligen.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 11 021,- pr. 31.12.2020.
  Andel fellesgjeld er kr 53 022,- pr. 31.12.2020.
  ALT. 1 - VED FELLESLÅN
  Total fellesgjeld for sameiet er kr 511 837- pr. 31.12.2020 og lånevilkårene er:
  Rentebetingelser: 3,75 %
  Lånets løpetid: 17 år og 1 mnd.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr. 172,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3 590 142,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.
  Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3 642 142,-.
  Av dette beløpet utgjør kr 52 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Larsen P A AS

  Informasjon om forkjøpsrett

  Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Marstrandgata 15, med sameiebrøk 48/498.
  Sameiet består av 10 seksjoner.
  Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning.
  Dugnad må påregnes.
  Dyrehold er tillatt, se husordensreglene.
  Foretatt påkostninger de senere år: Løpende drift.
  Planlagte påkostninger: Løpende vedlikehold.
  Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
  Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Avhendingsloven
  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1,25 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 15.750,-
  Visninger: kr 3.125,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 57-0039/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Aker Brygge
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR57.2139

  Dato

  Sist oppdatert: 23. september 2021 kl. 12:50

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning.
  Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med.
  Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
  Lurer du på noe?

  Andre boliger i området

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.