Bjørndal

Elgtråkket 118

Prisantydning

6 800 000 kr

Omkostninger: 171 222 krTotalpris: 6 971 222 kr
Byggeår
1988
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
197 m² / 212 m²
Tomteareal
743 m²
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Enebolig i blindvei beliggende på en høyde med fin utsikt, garasje, hage og egen inngang til u-etasjen.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Fin beliggenhet i et rolig og etablert villaområde på Bjørndal. Meget solrik og pent opparbeidet tomt med hage og terrasser mot vest. Boligen ligger på en høyde med kanskje Bjørndals beste utsikt mot marka og sentrum. Stor takoverbygget terrasse og parkering i dobbel garasje. Mye oppbevaringsplass. Barnevennlig område da Elgtråkket er blindvei. Kort vei til skoler og marka med fine turmuligheter sommer som vinter.

Eiendommen

Elgtråkket 118, 1270 OSLO 
Gårdsnummer 187, bruksnummer 122, seksjonsnummer 0, kommunenummer 301,
Gårdsnummer 187, bruksnummer 26, seksjonsnummer 1, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

Trygge og barnevennlige omgivelser, solrikt og et mangfold av fritidstilbud. Boligen ligger i et etablert område på Bjørndal, svært stille og fredelig i blindvei. Eiendommen ligger på en høyde med fritt utsyn mot Grønliåsen og deler av Oslo by. Bjørndal tilbyr det aller meste man kan ønske seg av et nærmiljø. Boligen ligger i umiddelbar nærhet til marka, har gode solforhold og gangavstand til servicetilbud. Meget barnevennlig beliggende i trafikkstille omgivelser. Med marka som nærmese nabo kan en benytte seg av flotte turmuligheter både sommer som vinter. På vinterstid er det preparerte lysløyper i Grønliåsen. Det er i tillegg kort vei til Østmarka som byr på store turområder, lysløyper og flere fine badevann.

I området rundt Seterbråten og Bjørnåsen vil du bl.a. finne Bjørndal IF, Bjørndal Basketballklubb og KFUK speiderforening. Meget innholdsrikt idrettsanlegg på Bjørnholt med fotballbaner, kunstgressbane, preparert skøytebane/ ishockeybane, rulleskiløype, terrengsykkeltrase, kuleløype, preparert akebakke og gratis utlån av utstyr. Masse aktiviteter for både barn og voksne i regi av BIF sommer som vinter. Området kan også tilby golfbane på Grønmo, ridesenter, svømmehall og badestrender som Hvervenbukta, Bestemorstranda og Ingierstrand innenfor kort kjøreavstand. For mer informasjon om skoler, barnehager, kultur og fritidstilbud se: www.bydel-sondre-nordstrand.oslo.kommune.no

En stor andel av befolkningen er barn og unge. Bjørndal har to barneskoler, Bjørndal og Seterbråten, samt en ungdomsskole/videregående skole, Bjørnholt. Bjørnholt skole er både en ungdomsskole og videregående skole i ulike bygg under samme navn. Bjørndal IF har mye utstyr som kan disponeres gratis av barn og ungdom som vil låne. Idrettsparken består av klubbhus, tre grusbaner, kunstgressbane, tennisbaner, gressbaner og akebakke/halfpipe.

Av butikkutvalg finnes det en Prix-butikk med posttjeneste, en tyrkisk matbutikk, byggevareforretningen Orring Byggsenter, en Rema-butikk og en hurtigmatrestaurant. Senter Syd på Mortensrud er nærmeste senter og består av tilsammen 41 butikker, vinmonopol, samt andre virksomheter som leger, tannleger, treningssenter, terapeuter, mm. I tillegg er det gangavstand til Bjørndal senter og bussholdeplasser. Andre sentre i nærheten som Lambertseter senter, Kolbotn torg og Holmlia senter.

Bjørndal kan nås med busslinje 71 og 77. Bussene korresponderer med t-bane (som er nyåpnet og modernisert med 8 avganger i timen) og tog til sentrum - du kommer deg til Oslo s på 30 min fra dør til dør med toget. For mer info om Bjørndal se http://www.bjorndal.no

Barnehager og skoler

Det er flere barnehager og skoler i området. Iht. Utdanningsetaten sogner eiendommen til Seterbråten skole (1-7. klasse) som er like ved. Skolen ble bygget i 1997, og fikk nylig oppgradert skolegården med mange nye lekeapparater. På skolens egen hjemmeside: seterbraten.gs.oslo.no finner man mer nyttig informasjon. Bjørnholt skole har klasser for både ungdomstrinnene og videregående (8. – 13.). Nye Bjørnholt skole er for øvrig den første nybygde videregående skolen i Oslo siden 1979. Skolen er beskrevet i flere riksmedier som et fantastisk bygg, og er prakteksempelet på regjeringens kunnskapsløft. Her kan elevene utfolde seg i en 13 meter høy klatrevegg og en gymsal på størrelse med tre håndballbaner. Hele ni barnehager – kommunale og private tar hånd om de yngste. Dersom ovennevnte skole-og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor og/eller bydelsadministrasjonen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 250 kvm
Totalt bruksareal: 212 kvm
Totalt primærrom: 197 kvm

Primærrom:
Underetasje 69 kvm: Entre, gang, bad, soverom, gang/kjøkken, stue/soverom, innredet bod.

1 etasje 82 kvm: Vindfang, gang, bad, kjøkken, stue, spisestue, innredet rom.

2 etasje 46 kvm: Stue m/trapp, 2 soverom. Fra stuen er det utgang til terrasse med flott utsikt.

Sekundærrom:
Underetasje 7 kvm: Teknisk rom, bod.

1 etasje 8 kvm: Vinterhage

Romslig garasje på 42 kvm med god oppbevaringsplass samt hems over. Utvendig bod under terrasse på ca 13 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.09.19 utført av Finn Halvor Bjørntvedt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 743 kvm med gode solforhold. Tomten er skrånende over to nivåer, pent opparbeidet med noe hekk og trær som skjermer mot innsyn, plenareal og prydbusker. Gårdsplassen har asfalt. Fra stuen i første etasje er det utgang til stor terrasse mot vest samt terrasse mot syd med takoverbygg. Terrassen er meget skjermet og har god plass for sittegrupper, solsenger, grilling og sosiale lag.

Parkering

Parkeing i dobbel garasje samt biloppstillingsplasser foran garasjen. Gjesteparkeringer på området.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong- og trekonstruksjoner. Støpte såler/plate på antar komprimerte steinmasser. Grunnmur i betong. Yttervegger over grunnmur og i frontvegg i U. etasje i isolert bindingsverk som utvendig er kledd med liggende kledning. Vinduer med isolerglass fra byggeåret samt vinduer og terrassedører i tilbygde deler som
ble montert i 2013-14. Saltak i trekonstruksjon som er tekket med betongstein på antar forenklet undertak med plater.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder vinduer som er igjen fra byggeår får tilstandsgrad 2. Tilstandsgrad er gitt med tanke på alder og isoleringsevne. Badet er våtromsboks fra byggeåret og av den grunn med en konstruksjon/oppbygging som er noe enklere enn dagens krav og metoder for utførelse. Kjøkkeninnredning er fra byggeåret og har bruksslitasje på fronter.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 13.12.1989. Det foreligger godkjent meldig datert 14.02.06 på forlengelse av garasje. Disse kan fås ved henvendelse til megler.

Forrige eier fikk i 1994 utført tilbygg av boligen ved inngangspartiet i 1. etasje og utført tilbygg er byggemeldt/byggesøkt.

Boligen ble tilbygget i 2013 med ny bod i underetasjen mot nord og ny bod mot syd samt hall mot vest. Tilsvarende areal ble bygget i 1 etasje med vinterstue og terrasse over boder samt spisestue over hall i underetasje. I 2 etasje ble det bygget ny terrasse over spisestuen i 1 etasje. Tilbygget er byggemeldt men det foreligger ikke ferdigattest, saken er avsluttet hos kommunen ved Plan og bygg.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Det gjøres oppmerksom på at følgende rom er innredet og avviker fra byggemeldte tegninger:
Soverom og vinterstuen i 1 etasje er opprinnelig byggemeldt som overdekket terrasse som er åpen mot terrassen og er ikke godkjent til varig opphold. Soverom i underetasjen mot syd i tilbygget er opprinnelig byggemeldt som bod og er ikke godkjent til varig opphold / soverom. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Trapp ned til underetasjen fra 1 etasje er fjernet og trapperommet er tettet. Dette er ikke byggemeldt og for at rommene i underetasjen skal være godkjent må trappen settes tilbake. Eier har trappen om kjøper ønsker og tilbakeføre slik det var opprinnelig. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens underetasje som er innredet som en hybel er ikke lovlig for beboelse, og er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen. 1 soverom og stuen i den gamle delen av huset er byggemeldt som varig oppholdsrom / soverom. Ref. punkt om ferdigattest i salgsoppgaven er det tredje soverommet mot syd ( i tilbygget ) ikke godkjent som soverom da det er byggemeldt som bod. Opprinnelig trapp fra 1 etasje må settes tilbake for at underetasjen skal anses som lovlig, det er da mulig og leie ut de 2 rommene som er byggemeldt som hhv. stue og soverom.

Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Standard

Enebolig over 3 plan oppført i 1988. Boligen ligger på en høyde med kanskje Bjørndals beste utsikt. God beliggenhet med gode solforhold fra terrasse på vestsiden av huset samt nordvest. Eiendommen ligger fredelig og rolig til i blindvei med marka like ved. Eiendommen fremstår som velholdt med behov for noe modernisering. Hovedsakelig parkettgulv, laminat, vinyl og fliser på gul. De fleste overflater er oppmalt i lyse farger. Eier opplyser om en rekke oppgraderinger de siste årene med bla tilbygget boligen i 2013/14 med vinterhage, spisestue, 2 nye boder samt flere terrasser.

Underetasjen:
Etasjen er fraskilt fra resten av huset ved tetting av trapperommet hvorav nåværende eiere har leid ut hele etasjen, det gjøres oppmerksom på at fjerning av trapp ikke er byggemeldt. Egen inngang til den separate delen som inneholder stue , åpen kjøkkenløsning, bad, soverom og innredet bod. Egen strømmåler og utgang til egen terrasse mot vest samt hagen. Eldre bad med heldekkende servant, underskap, toalettskap, 2 høyskap, wc og badekar med dusjmulighet.

1 etasje:
Romslig gjennomgående stue med vindusflater mot øst og vest. Adkomst til innredet rom og vinterstue fra stuen med god takhøyde og store vindusflater som git fint utsyn samt rikelig med lys. Fin peis i stuen for kalde kvelder. Videre fra stuen er det utgang til stor usjenert solrik terrasse med takoverbygg og fin utsikt mot marka og sentrum. Trapp videre ned til hagen.

Eldre kjøkkeninnredning med folierte, profilerte fronter med vitrinedører. Nedfelt kjøkkenbeslag i laminat benkeplate. Avtrekksvifte, opplegg for oppvaskmaskin og glassplate over benk. Bad med heldekkende servant, underskap, toalettskap, høyskap, speil, wc og badekar med dusjmulighet. Opplegg for vaskemaskin. Rommet har mekanisk avtrekksventilasjon som er tilknyttet avtrekksvifte i 2. etasje/loftet. I 2009 ble badet flissatt, arbeidet omfattet skifte av sluk.

2 etasje/Loft:
2 gode soverom og romslig loftstue med god takhøyde. Ved behov for ekstra soverom kan stuen enkelt gjøres om ved oppsetting av lettvegg. Utgang til solrik vestvendt terrasse fra stuen med fin utsikt og flotte solnedganger. For ytterligere standard se selgers egenerklæring og tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Oppvarming

Varmekabel i vindfang i 1. etasje samt i begge badegulvene. Radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg. Peis med innsats i stuen i 1. etasje.

Energimerke Energimerket F1

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr.25841, tinglyst:27.04.1987 : Alle har like rettigheter som brukere av fellesareal samt adkomsrett til vedlikehold av sitt hus.

Dagboknr. 27855, tinglyst 26.04.1988: Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger

Dagboknr.227550, tinglyst 28.02.2007: Noboeiendommen Elgtråkket 120 har bruksrett til et areale beliggende 80 cm fra denne eiendommens garasje i rett linje i hele garasjens lengde fram til eksisterende gierde fra hjørne av den eksisterende garasje. konferer evt. megler.

Servituttene vil følge eiendommen

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2877 datert 10.09.1986 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR44.19197

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 15.002,66 for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten er kr 869,- for år 2019.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 9.281,- pr. år. / 11.602 kwh. pr. år.
Fjernvarme forbruk tisvarer ca. 17.200 kwh. i året.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.860,-.
Velavgift er kr 3.000,- pr. år.
Boligen er ikke tilknyttet kabel-tv.
Internett leverandør er Nextgentel som koster 690,- pr. mnd.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.528.028,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig). Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 5.500.900,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.971.222,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 16.000,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Salgsoppgave: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Jørgen Hartmark
Eiendomsmegler

Jørgen Hartmark

Telefon
Mobil 92609927

Lurer du på noe

Jørgen svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.