Komplett salgsoppgave

Cort Adelers gate 25

7 600 000 kr
81 m²
2 soverom
Velkommen til Cort Adelers gate 25! En bolig presentert av Jonas Ekse Hovland v/ Eiendomsmegler Krogsveen
Velkommen til Cort Adelers gate 25! En bolig presentert av Jonas Ekse Hovland v/ Eiendomsmegler Krogsveen
Kart
Del
Vika/Frogner
Gjennomgående og romslig 3-roms med solrik balkong (7 kvm) og heis. Varmtvann og fyring inkludert. Rett ved Aker Brygge.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  7 600 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  15 000 kr
 • Omkostninger
  191 342 kr
 • Totalpris
  7 806 342 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1997
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  81 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 610 kr
 • Energimerke
  Grønn E

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til denne flotte 3-roms leiligheten med svært sentral beliggenhet i Vika, midt mellom Solli Plass og Aker Brygge. Kun en kort spasertur til et rikt servicetilbud, flere spisesteder og kaféer, badeplass på Tjuvholmen, parker og et bredt tilbud av offentlig kommunikasjon.
Leiligheten har en god og gjennomgående planløsning samt en hyggelig balkong vendt ut mot indre gårdsrom. Balkongen måler ca. 7 kvm og har følgelig god plass til utemøblement. Boligen har en romslig stue og separat kjøkken med plass til spisebord. Begge soverom er av fin størrelse og det ene har adkomst til et praktisk rom benyttet til omkledningsrom (byggemeldt bod, ikke bruksendret). Flislagt bad med gulvvarme og opplegg til vaskesøyle. Seksjonen disponerer en bod på ca. 4,5 kvm.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Cort Adelers gate 25, 0254 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 209, bruksnummer 17, seksjonsnummer 29, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 81 kvm
Totalt primærrom: 81 kvm
Primærrom, 4. etasje: Entré, bad, stue, kjøkken, omkledningsrom (byggemeldt bod) og to soverom
I tillegg disponerer boligen en bod på ca. 4,5 kvm i underetasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 25.08.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
I denne leiligheten benyttes byggemeldt bod som omkledningsrom og arealet er derfor medregnet i primærareal. Bruksendringen er ikke omsøkt/godkjent til varig opphold.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader med pussede og malte murkonstruksjoner. Tilnærmet flat takkonstruksjon antatt tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30, lydklasse 40dB og sikkerhetslås. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG2 (tilstandsgrad 2 - alder, slitasje, skader m.v.)
- Det er ikke sluk på badet, noe som er en uheldig løsning med tanke på lekkasjesikkerhet.
- Det kan ikke verifiseres om det er benyttet membran på våtrommets gulvflater/veggflater. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Servantskap på badet har fuktskader og bør skiftes ut.
- Baderomsgulvet er tilnærmet flatt.
- Det er ikke utført hulltaking og fuktmåling fra tilstøtende rom til bad ifbm. kontroll av ev. fukt da dette ikke er mulig grunnet teknisk installasjon.
- Kobberrør på kjøkkenet er i hovedsak fra byggeår, 1997, og tilstandsgraden settes ut fra alder og materialvalg på rørene. Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i manglende samsvarserklæring for hele det elektriske anlegget i leiligheten bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
- Rekkverkshøyden på balkongen er under 1,2 meter. Dette er avvik fra gjeldende forskrift grunnet balkonghøyde over 10 meter.
TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt)
- Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
Øvrige kontrollpunkter er vurdert til TG1 (tilstandsgrad 1 - i orden). Ovennevnte er kun ment som et utdrag fra vedlagt tilstandsrapport. For beskrivelser av tilstandsgradene og kommentarer ellers henvises til rapporten. Det er blant annet kommentert at det er registrert skade i en sokkelflis ved badekar på badet.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Selger har bodd i boligen siden den ble kjøpt i 2010. I selgers egenerklæring er det fylt ut informasjon selger kjenner til som interessenter må sette seg inn i. Egenerklæringen er vedlagt i salgsoppgaven.
I tillegg til opplysninger i egenerklæringen har selger informert megler om følgende:
Er det feil eller noe som ikke fungerer ved eiendommen, og som kjøper bør vite om?
- En lampa i ventilationsapparaten over komfyren. Och en lampa i kjøleskapet.

Standard

Velkommen til denne flotte 3-roms eierleiligheten med sentral, men tilbaketrukken beliggenhet i Vika, midt mellom Solli Plass og Aker Brygge. Fra leiligheten er det kun en kort spasertur til et rikt servicetilbud, flere spisesteder og kaféer, badeplass på Tjuvholmen, parker og et bredt tilbud av offentlig kommunikasjon.
Leiligheten har en god og gjennomgående planløsning samt en hyggelig balkong vendt ut mot indre gårdsrom. Balkongen måler ca. 7 kvm og har følgelig god plass til utemøblement. Boligen har en romslig stue og separat kjøkken med plass til spisebord. Begge soverom er av fin størrelse og det ene har adkomst til et praktisk rom benyttet til omkledningsrom (byggemeldt bod, ikke bruksendret). Flislagt bad med gulvvarme og opplegg til vaskesøyle. Entré med god plass til yttertøy.
Nærmere innhold:
Entré:
Velkommen inn til denne flotte leiligheten i 4. etasje av Cort Adelers gate 25! Entréen er av fin størrelse og har god plass til klesavheng og yttertøy. Gulvflater belagt med parkett og rommet har malte veggflater. Videre adkomst til stue og bad samt åpen adkomst til kjøkkenet - praktisk når man komme hjem med poser fra dagligvarebutikken.
Stue:
Romslig stue med god plass til naturlig stuemøblement som en sittegruppe med tilhørende salongbord og et større spisebord. Gulvflater belagt med parkett og rommet har malte veggflater. Fra stuen er det videre adkomst til det ene av boligens to soverom. Det andre har adkomst fra kjøkkenet.
Kjøkken:
Separat kjøkken med kjøkkeninnredning fra 2013 og plass til spisebord. Innredningen har lyse, profilerte fronter og benkeplater av laminat. Det er fliser på vegg over kjøkkenbenken samt benkeskapsbelysning og stikkontakter. Medfølgende hvitevarer bestående av stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryserdel. Det er montert komfyrvakt. Ventilator med mekanisk avtrekk.
Balkong:
Hyggelig balkong vendt mot sydvest og indre gårdsrom. Balkongen er oppmålt til ca. 7 kvm og har med andre ord god plass til utemøblement. Belysning er montert på vegg. Et flott uterom hvor årets fine dager og kvelder kan nytes like utenfor eget kjøkken.
Soverom:
Begge leilighetens soverom er av fin størrelse. Rommene har adkomst på hver sin side av leiligheten - hovedsoverommet med adkomst fra kjøkkenet og det andre med adkomst fra stuen. Rommene er naturligvis fleksible i bruk og kan innredes til det man måtte trenge av f.eks. gjesterom, barnerom eller kontor. På hovedsoverommet medfølger garderobeskap. Fra soverom II har man videre adkomst til et praktisk rom benyttet som omkledningsrom, hvor medfølgende garderobeskap er montert. Omkledningsrommet er byggemeldt som bod, og bruksendringen er ikke omsøkt/godkjent til varig opphold.
Bad:
Flislagt bad med gulvvarme og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Himlingsflaten er lysmalt. Innredningen består blant annet av vegghengt servantinnredning med lyse, profilerte fronter og en heldekkende servant. Speil, belysning og stikkontakter samt overskap på vegg over servanten. Videre består innredningen av badekar/dusjkabin med ovenpåliggende glassdører og et gulvstående toalett. Hvitevarer medfølger.
For oversikt over tilstandsgrader i leiligheten henvises til vedlagt tilstandsrapport. Utdrag fra rapporten følger av salgsoppgavens punkt om byggemåte.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Hvitevarer medfølger.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilknyttet felles varmeanlegg. Elektrisk gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 26.03.1998. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
I denne leiligheten benyttes byggemeldt bod som omkledningsrom og arealet er derfor medregnet i primærareal i stedet for sekundærareal. Bruksendringen er ikke omsøkt/godkjent til varig opphold.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av andel fellesgjeld.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 10 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om bebyggelse tinglyst i perioden 1875-1875 vedrørende forbud mot genererende bedrift, bestemmelser om benyttelse, angående pipe m.m. Det er videre tinglyst en erklæring/avtale i 1895 angående øl/mineralvann leveranse og et par bestemmelser om gjerder tinglyst i 1923.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Iht. sameiets vedtekter skal styret skal underrettes skriftlig om alle leieforhold. Det samme gjelder leietakers navn og kontaktinformasjon.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et svært attraktiv og rolig boligområde på Vika, med alt av fasiliteter innen få minutters gangavstand. Her finner man alt av matbutikker, parker, museer, treningssentre, skoler og restauranter. Det er også kort gangavstand til gode rekreasjonsmuligheter på Aker Brygge og Tjuvholmen samt flotte parkarealer i Slottsparken.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny, Kiwi, Bunnpris og Joker. Ønsker du ytterligere servicetilbud har både Tjuvholmen og Bygdøy Allé et rikt og spennende utvalg av diverse klesbutikker, interiørbutikker, spesialbutikker, restauranter og barer. Det er også kort vei til Aker Brygge, Karl Johans gate, Hegdehaugsveien og Bogstadveien - som er en av Oslos store møteplasser for shopping, servering og underholdning. I tillegg er det kort vei til Vika Terrasse som kan tilby kino, museum, kafeer, klesbutikker og restauranter.
God tilgang på offentlig kommunikasjon, hvorav nærmeste holdeplass for trikk er Ruseløkka og ligger ca. 2 minutters gange fra boligen. Solli plass med flere busslinjer ligger ca. 7 min unna leiligheten. Det er også gangavstand til Nationaltheatret med alle T-banelinjene, Flytoget samt flere tog-, trikk- og busslinjer.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen sogner til Ruseløkka skole. Se vedlagt nabolagsprofil for oversikt over skoler og barnehager i området. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2.622 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal opparbeidet med asfalterte og steinlagte internveier, gressplen, trær, prydbusker, diverse beplantning, sittegrupper og sykkelparkering.

Parkering

Garasjeplass medfølger ikke.
En av seksjonen i sameiet utgjør Parkeringssameiet Cort Adelers gate 25. Det kan her være tidvis mulighet for kjøp/leie internt. Parkeringssameiet er organisert som et tingsrettslig sameie hvor man eier en ideell andel knyttet til en garasjeplass.
For øvrig gjelder gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2.700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.
Det er felles sykkelstativ i sameiet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig med tilhørende anlegg og underjordisk garasjeanlegg i henhold til reguleringsplan S-3468 datert 15.02.1995 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utdrag av planer i området iht. planinnsyn på Plan- og bygningsetatens (PBE) hjemmeside:
Saksnummer 202118245: Ved Cort Adelers gate - Rehabilitering av Ruseløkka holdeplass.
Saksnummer 202016978: Cort Adelers gate 17 - Fasadeendring.
Saksnummer 202106019: Huitfeldts gate 31 - Bruksendring av loft til boliger og fasadeendringer.
Saksnummer 202015339: Observatoriegata 10 - Bruksendring fra kontor til bolig. Øvrige planer på eiendommen innebærer bl.a. oppføring av balkonger mot bakgård (saksnummer 202006915) og fasadeendring (saksnummer 201904394).
Saksnummer 200504456: På Filipstad i syd/sydvest foreligger det også planer om utbygging som en del av Fjordbyplanen. Informasjon kan også leses på kommunens hjemmeside https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/fjordbyen/#gref i tillegg til å søke opp saksnummeret på PBE sin hjemmeside.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4.610,- pr. mnd. og inkluderer blant annet fyring og varmtvann, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel m.m. Fordeling av fellesutgiftene foreligger ikke fra forretningsfører.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og blir neste gang justert med en økning på 10% fra 01.01.2023. Økningen er medregnet i opplyste fellesutgifter og skyldes i hovedsak økte fyringskostnader.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Eiendomsskatt er estimert til kr 3.100,- i 2022. Se eget avsnitt om dette for mer informasjon om beregningen.
I selgers husstand har det bodd 5 mennesker og det opplyses om at strømforbruket har vært ca. kr 12.000,- til kr 14.000,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1.796.183,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 6 466 258,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2022 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Forretningsfører har ikke gitt informasjon om eiendomsskatten for eiendommen, men basert på eiendommens boligverdi for 2019, antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca. kr 3.100,- for 2022. Ta kontakt med Skattekontoret for nærmere informasjon om beregning av boligverdi og eiendomsskatten.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 3.650,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 15.000,- pr. 01.08.2022
Total fellesgjeld for sameiet er kr 1.340.659,- pr. 19.08.2022 og lånevilkårene per den datoen er:
Lånenummer: OBOS01-98207549053
Rentebetingelser: Flyt 5,00%
Lånets restløpetid: 9 år 1 md.
Andel kapitalkostnader: kr 166,-
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 7.791.342,-. Av dette beløpet utgjør kr 15.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr 7.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Silva Hanna og Samoiel Lahdo

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Cort Adelers Gate 25, med sameiebrøk 81/8328.
Sameiet består av 110 leiligheter og 2 næringsseksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Sameiets revisor er PWC.
Dugnad må påregnes.
Forsvarlig dyrehold er tillatt, som ikke er til sjenanse for andre. Dyr skal ikke luftes i gårdsrommet. Øvrige bestemmelser for dyrehold følger av sameiets husordensregler og vedtekter.
Det er eiers eget ansvar å sørge for endringer på postkasseskiltet. Informasjon om bestilling fås av styret og koster pt. kr 363,-.
Styrets mail er cortadelersgt25@styrerommet.no.
Styret har fortsatt å gjennomføre vedtatt vedlikeholdsplan, sist med tekking av nytt tak.
Større vedlikehold og rehabilitering:
2020 Rehabilitering av tak.
2019 Maling av entredører og ståldører.
2017 Fornyet fjernvarmeanlegg.
2016 Fasadevask, maling av fasade og vinduer, dører, smijerns rekkverk og balkongkanter. Kontroll av avløpssystem
2013 Nytt brannvarslingssystem til alle leiligheter.
2012 Nytt låssystem til inngangsdører og garasje.
Planlagte påkostninger:
- Tekking av ny membran på takterrassene er utsatt på ubestemt tid. Billigste og beste tilbud er pt. på kr 2.500.000,-. Styret overvåker tilstand videre og vurderer fortløpende tiltak ved evt. forverring.
- Det er anbefalt å gjennomføre tiltak i garasjeanlegget innen 2-5 år, rapport laget av Norconsult.
Ved oppussing av leiligheter skal ikke bygningsmaterialer eller lignende settes på utsiden av verken søppel-, papircontainerne eller på gaten. Dette skal kjøres vekk umiddelbart på egnede steder i kommunen - for egen regning. Og vi gjentar at større oppussingsarbeider skal meddeles styret. Det skal på ingen måte tas ned bærevegger eller flytte disse uten styrets godkjennelse. Det samme gjelder baderom og utskifting av ventilasjonsanlegget på kjøkkenet som skal tilpasses gårdens ventilasjonssystem.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 3.125,- pr. stk.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 37-0251/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR37.22251

Dato

Sist oppdatert: 14. januar 2023 kl. 09:33

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.