Prosjekt

Siriusveien 4

13 900 000 kr
3 D illustrasjon HUS 1A - siste ledige huset i prosjektet.
3 D illustrasjon HUS 1A - siste ledige huset i prosjektet.
Kart
Kenneth Udjus
Eirik Norheim
Presenteres av
Kenneth Udjus og Eirik Norheim
Grefsen/Kjelsås
4-familievennlige og arealeffektive boliger - Høy standard - Solrike hageparseller - Garasje/P-plasser
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  13 900 000 kr
 • Omkostninger
  102 420 kr
 • Totalpris
  14 002 420 kr
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Boliger

Type
Pris
13,9 MNOK

Beskrivelse

Kort om prosjektet

Siriusveien 4 er et nytt prosjekt hvor det skal oppføres 4 arkitekttegnede familieboliger på en sentralt beliggende tomt i hjertet av Grefsenplatået. Boligene ligger i en stille og fredelig villavei med en svært barnevennlig plassering. Beliggenheten er helt ideell for en aktiv barnefamilie som ønsker nærhet til de viktigste hverdagsfasilitetene. Samtlige boliger har flotte uteplasser og gode hageparseller. Boligene er tegnet av arkitekt Arkitektlaget AS. Byggherre er Siriusveien 4 AS og totalentreprenøren er Eurotec AS en solid håndtverkerbedrift som og har høy kompetanse innen tømreroppdrag både til privat og offentlig sektor. Bygget har et moderne arkitektonisk utrykk og vil holde en gjennomgående eksklusiv og tidløs stil utvendig som innvending. Boligene bygges iht. TEK 17 med fokus på energieffektivitet med bl.a. balansert varmegjenvinnende ventilasjonsanlegg med ca. 80% gjenvinningseffekt av varmeforbruket som hjelper med å holde strømkostnadene lave. Boligene er svært arealeffektive og har en god planløsning. Alle farge- og materialvalg i boligene er satt sammen interiørdesigner så her er ingen ting overlatt til tilfeldighetene. Skulle det allikevel være ønskelig med individuelle tilpasninger strekker vi oss langt for å få til dette - her ligger alt til rette for å skape et drømmehjem.
 • Moderne arkitektonisk utrykk.
 • Sjeldent gode planløsninger.
 • Gjennomgående eksklusiv og tidløs stil - utvendig som innvending.
 • Farge og materialvalg sammensatt av interiørdesigner.
 • Materialvalg med begrenset fremtidig vedlikehold.
 • Kjøkken fra HTH til en verdi av kr. 150.000,-.
 • 12 downlights inkludert i leveransen.
 • Garasjeplasser og biloppstillingsplasser. Kort oppsummert - sjeldent lekre boliger av høy kvalitet, utvendig som innvendig! Vi forventer oppstart i løpet av 4. kvartal 2022 med 12-14 mnd. byggetid. Skal du flytte på deg, så kjøp nytt! Trygghet: Når du kjøper din nye bolig følges bustadoppføringslova. Et meget forbrukervennlig lovverk som sikrer deg, i likhet med at den og stiller en del krav til utbygger. Loven regulerer bl.a. utbyggers krav til å stille garanti for feil og mangler i hele 5 år etter overtagelse. Omkostninger: Ved kjøp av ny bolig betales det kun dokumentavgift av tomteverdi og ikke den samlede kjøpesummen. Dette er ofte en besparelse i hundre tusen kroners "klassen". Teknisk verdi: Dagens nye boliger oppføres etter strenge tekniske krav til bl.a. isolasjon og energibesparende løsninger som bl.a. balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Dette gir lavere driftskostnader og et bedre inneklima. Nytt er nytt: I en ny bolig vil det være lenge før du må ta på deg «snekkerbuksa» for vedlikehold og oppgraderinger. Bruk fritiden på noe annet en kostbare vedlikeholds- og oppgraderingsarbeider. Få det som du vil: Vi har alle forskjellige behov, kjøper du nytt har du og tid og muligheten til å tilpasse boligen til å bli ditt nye drømmehjem.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Siriusveien 4, 0492 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 73, bruksnummer 605, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

  Konstruksjon

  Grunnmuren leveres som Jacon/sprøytemur/støpt mur eller tilsvarende. Isolerte støpte kjellergulv. Eventuell grunnmursplast avsluttes ved terreng uten grunnmurslist. Gulv i kjeller leveres i betong, avrettet og isolert etter gjeldende forskrifter. Der det er tegnet lyskasser leveres disse i treverk eller mur etter entreprenørens valg. Høyden på lyskassene tilpasses etter oppfylt terreng. Lyskassene sikres i henhold til gjeldende krav. Betong/lettbetong i etasjeskille mellom kjeller og 1. etasje i HUS 1 A & B, resterende etasjeskiller leveres i trebjelkelag. Fra innsiden og ut: Gipsplater, 48 mm utvendig lekting, 50 mm mineralull, plasfolie, 198 mm. bindingsverk, 198 mm. mineralull, 9 mm. GU- gips, utlekting og utvendig kledning iht. fasadetegninger. Det vil bli levert utvendig kledning i tre, grunnet og beiset mellomstrøk i fargen Røykgrå. Takterrassen for hus 2B leveres som inntrukket iht. fasadetegninger. Rekkverk på terrassen leveres i glass. Gulv på terrassen er å anse som utvendig konstruksjon og mindre vannansamlinger vil kunne oppstå på gulvoverflaten etter regnvær. Tak på HUS 2 A & B leveres som kompakttak. Takmembran på terrassen. Det leveres trykkimpregnerte terrassebord og inntrukket glassrekkverk med stolper og toppløper. Tak på HUS 1 a & B leveres som element med vindsperre og krysslekting, elementskjøter er isolert med asfaltplater. Takstein av typen Benders Carisma, en flat og moderne takstein. Det blir levert beslag i sort utførelse. Takrenner og nedløpsrør leveres i plastbelagt stål eller aluminium – i sort utførelse. Det monteres utkaster på alle nedløpsrør. Se for øvrig vedlagte leveransebeskrivelse.

  Oppvarming

  Elektrisk - hovedsakelig bestående av panelovner iht. NEK 400. Det vil bli levert varmekabler på bad, vaskerom og WC. Det vil bli levert rentbrennende peisovn fra Jøtul i stuen i 1. etasje. Som nybygg blir det levert teknisk standard iht. TEK17, og derav følger balansert ventilasjon med varmegjenvinning

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Ved overtagelse skal det foreligge midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest.
  Ferdigattest vil i disse tilfeller bli rekvirert av utbygger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeider. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
  Boligen overdras fri for pengeheftelser.
  Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp)
  301/73/605/1:
  29.10.1953 - Dokumentnr: 14364 - Erklæring/avtale
  Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:605
  Gjelder denne registerenheten med flere
  31.10.1953 - Dokumentnr: 14498 - Bestemmelse om veg
  Bestemmelse om gjerde
  Bestemmelse om kloakkledning
  Overført fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:605
  Gjelder denne registerenheten med flere
  30.09.2014 - Dokumentnr: 829960 - Seksjonering
  Opprettet seksjoner:
  Snr: 1
  Formål: Bolig
  Tilleggsdel: Bygning
  Sameiebrøk: 1/2
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
  Det gjøres oppmerksom på at det vil bli tinglyst nødvendige erklæringer/avtaler knyttet til gjennomføringen av prosjektet, herunder blant annet opparbeidelse av vei. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for dette. Kjøper aksepterer videre at eiendommen kan påheftes nye private og offentlige rådighetsinnskrenkninger dersom offentlig myndighet krever det.

  Eventuell adgang til utleie

  Boligene har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom (hybel) såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. En evt. leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje med eier.
  Det er krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Prosjektet bygges slik at nødvendige radontiltak gjennomføres iht. den byggtekniske forskrift som gjelder for prosjektet.

  Diverse

  Vi leverer:
  Kjøkken leveres fra kvalitetsleverandøren HTH innenfor en totalramme på kr. 150.000,- inkl. mva. og montering. I samarbeid med HTH vil kjøper kunne skreddersy sitt drømmekjøkken innenfor ovennevnte rammer. Det presiseres spesielt at plantegninger og tegninger i salgsoppgaven ikke gir et riktig bilde av kjøkkeninnredningen som leveres. Egen kjøkkentegning for omfang og eksakt leveranse vil bli utarbeidet senere i samarbeid med HTH. Hvitevarer leveres ikke.
  Badene levers med eksklusive fliser fra Fagflis.
  Baderomsinnredning leveres fra HTH type Tendens i matt hvit med porselens servant i hvit utførelse. Servanten leveres i 100 cm bredde på hovedbad og 60 cm bredde på øvrige bad. Blandebatteri leveres av Grohe, type Grohe eurosmart cosmopolitan ( EAN4005176565199) på samtlige baderom/WC.
  Dusjvegger med herdet glass med sorte beslag av type Celeste Amore ( EAN7072742011036), eller tilsvarende i størrelse 90x90 leveres på baderom.
  På baderommene leveres det servantbatter type Grohe Servantbatteri type Grohe eurosmart cosmopolitan ( EAN4005176565199)
  På baderommene leveres det dusjsett m/takdusj og dusjbatteri fra Grohe, av typen Grohe Vitalio start 250 (EAN4005176719936)
  Alt sanitærutstyr leveres i hvit utførelse. Toaletter leveres veggmonterte. Sisterne fra Gebrit. Toalett med sete fra Villeroy Boch av typen subway 3,0. (EAN4062373882092)Betjeningspanel i hvit plast.
  Det leveres opplegg for vaskemaskin og tørketrommel på bad/ vaskerom i underetasje i Hus 2 A & B. Det leveres opplegg for vaskemaskin og tørketrommel på bad i andre etasje for boligene i HUS 1 A & B.
  På kjøkkenet leveres det kjøkkenbatteri type Grohe Minta kjøkkenarmatur m/c-tut i sort utførelse eller tilsvarende. (EAN4005176980640)
  I kjøkkenskap monteres vann og avløp for senere påkobling av oppvaskmaskin.
  Se vedlagte leveransebeskrivelse for ytterligere informasjon.

  Energimerking

  Boligene bygges med energikarakter C, farge oransje.
  Selger er ansvarlig for å fremskaffe endelig energiattest før ferdigstillelse.

  Generell orientering om areal og innhold

  Arealer i samtlige boliger:
  HUS 1 A:
  Totalt: Bruksareal ca. 152 kvm.
  P-rom ca. 101 kvm.
  Følgende rom vil inngå i boligenes primærrom:
  Kjeller: P-rom ca. 17,5 kvm: Soverom og trappeløp.
  1. etasje: P-rom ca. 42 kvm: Entré, bad, kjøkken/stue/spisestue.
  2. etasje: P-rom ca. 42 kvm: Gang, 3 soverom, bad.
  Følgende rom vil inngå i boligenes sekundærrom:
  Kjeller: Garasje: ca. 32 kvm. Bod: ca. 5 kvm. Bod ca. 14 kvm. Det vil være anledning til å etablere
  dør mellom garasje og boligdel som tilvalg.
  Loft: Stort lagringsloft (hele 29 kvm. gulvflate), innredet med parkett og velux takvindu. Adkomst via fastmontert trappestige fra 2. etasje.
  ------------------------------------------------------------------------------------------
  HUS 1 B:
  Totalt: Bruksareal ca. 84 kvm.
  P-rom ca. 79 kvm.
  Følgende rom vil inngå i boligenes primærrom:
  1. etasje: P-rom ca. 42 kvm: Entré, bad, kjøkken/stue/spisestue.
  2. etasje: P-rom ca. 42 kvm: Gang, 3 soverom, bad.
  Følgende rom vil inngå i boligenes sekundærrom:
  1.etasje: Bod: ca. 4 kvm.
  2. etasje: Bod: ca. 1 kvm.
  Loft: Stort lagringsloft (hele 29 kvm. gulvflate), innredet med parkett og Velux takvindu. Adkomst via husets trappeløp som går helt opp til loftsrommet. Byggemeldt som bod,
  ikke målbart areal. 2 biloppstillingsplasser på terreng, hvorav 1 leveres med ladepunkt.
  ----------------------------------------------------------------------------------------
  HUS 2 C:
  Totalt: Bruksareal ca. 134 kvm.
  P-rom ca. 131 kvm.
  Følgende rom vil inngå i boligenes primærrom:
  Kjeller: P-rom 43,50 kvm: Gang, bad, vaskerom, 2 soverom.
  1. etasje: P-rom ca. 45,5 kvm: Entré, WC, stue/spisestue/kjøkken.
  2. etasje: P-rom ca. 42 kvm: Gang, bad, 3 soverom.
  Følgende rom vil inngå i boligenes sekundærrom:
  2. etasje: Bod: ca. 2,6 kvm.
  2 private garasjeplasser med tilhørende sportsbod (BRA ca. 38 kvm.) i nabobygget.
  Stor takterrasse.
  ------------------------------------------------------------------------------------------
  HUS 2 D:
  Totalt: Bruksareal ca. 118 kvm.
  P-rom ca. 112,5 kvm.
  Følgende rom vil inngå i boligenes primærrom:
  Kjeller: P-rom ca. 32,5 kvm.: Gang, bad/vaskerom, 2 soverom.
  1. etasje: P-rom ca. 40 kvm: Entré, WC, stue/spisestue/kjøkken.
  2. etasje: P-rom ca. 40 kvm: Gang, bad, 2 soverom.
  Følgende rom vil inngå i boligenes sekundærrom:
  Kjeller: Bod: ca. 5,5 kvm.
  2 private garasjeplasser med tilhørende sportsbod (BRA ca. 39,5 kvm.) i nabobygget.
  Arealene er beregnet etter Norsk Standard 3940. BTA-arealet angir leilighetens gulvareal med utvendige vegger og halvparten av veggen mot naboleiligheten/gang. BRA-arealet angir boarealet inklusive innvendig bod. P-rom arealet angir leilighetens bruksareal av primærdel. De oppgitte arealene i markedsføringen er å betrakte som ca. areal. Det tas forbehold om at det kan forekomme avvik fra plantegningenes arealmål. Husene vil fortløpende prosjekteres og prosjekteringen i forhold til veggtykkelser, isolering og tiltak som er nødvendig for å tilfredsstille kravene til husenes energibehov, vil kunne påvirke romstørrelsene. Arealene vil allikevel gi en god indikasjon på rommenes størrelse, men er altså ikke absolutt korrekte og avvik kan forekomme. Kjøper kan ikke kreve kompensasjon/prisavslag for arealavvik som følge av ovennevnte. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn markedsført areal.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Særdeles sentral og barnevennlig beliggenhet ved Grefsenplatået. Beliggenheten er helt ideell for en aktiv barnefamilie som ønsker nærhet til de viktigste hverdagsfasilitetene. Gata er rolig, lite trafikkert og lekende og syklende barn er et vanlig syn i Siriusveien. Dagligvarehandelen kan gjøres unna på Coop i Marsveien, kun 5 minutter å gå via stikkveien til Gamle Kjelsås vei. Ellers er det også et rikt utvalg av andre dagligvarekjeder, som SPAR, REMA1000, Coop Prix, Joker som alle er i nærområdet.
  Skoleveien er relativt lite trafikkert både til barne- og ungdomsskolen.
  Er man aktiv i Kjelsås idrettslag er det gangavstand til Grefsen Stadion, Myrerjordet, fotballbanen i "Myra" og de andre sportshallene som er tilknyttet skolene og idrettslaget.
  Langrennsgruppas varmestue på Langsetløkka er kun 5 minutter fra eiendommen med bil. Det er flotte, preparerte skiløyper og lysløyper i skisesongen herfra og man kan stå alpint i Grefsenkollen skisenter.
  Nordmarka og Lillomarka byr på et eldorado av trenings- og turmuligheter både for ski, sykkel og til fots. Kort vei til Trollvann/Oslo alpinsenter og flere lysløyper. Flere treningssentre og andre fritidstilbud i nærområdet med allsidige tilbud til barn og voksne.
  Bydelen tilbyr også særdeles flotte og populære badeplasser langs Akerselva, på Grøvoldstangen (ideell for de minste barna), Frysja, under "fossen" eller på "badesteinen" eller ved Solligrenda.
  Gangavstand til holdeplasser for trikk og buss i hhv Grefsenveien (Grefsen stadion og Grefsenplatået) og 2 min gange til Grefsenplatået trikkestopp og det er kun 4 trikkestopp for å komme til Storo for evt. bytte til t-bane, tog, flybuss eller bussene langs Ring 3. Det er også kort vei til togstasjonen på Kjelsås. Herfra tar toget kun ca 13 min. til Oslo S.
  Bydelen og området tilbyr svært gode oppvekstsvilkår for barn og unge.

  Fellesareal/utomhus/infrastruktur

  Tomten er en eiet av sameiet og på totalt ca. 1.113 kvm.
  Hver seksjon får vedtektsfestet bruksrett på tomt i naturlig tilknytning til boligene (se vedtekter med tilhørende utomhusplan, sistnevnte datert 09.09.22.)
  Det etableres ferdigplen for utearealene og det plantes hekk type Thuja smaragd 80 cm. høyde (mellom seksjonene). Det leveres platting i impregnert treverk i hagedel for HUS 1A, HUS 1B og HUS 2 D. Det som på situasjonskartet viser veiarealer og parkering leveres gruset. Det leveres også terrengsluk på tunet.

  Garasje/parkering

  Det er iht. rammetillatelsen avsatt 8 plasser til parkering i prosjektet. Plassene består av 6 plasser i felles garasjeanlegg samt 2 plasser på terreng. Som en del av sameiets vedtekter er det laget en utomhusplan datert 09.09.2022, her er plassene på terreng vedtektsfestet til de enhetene som har parkering på terreng. Parkeringsplassene i garasjeanlegget er tinglyst som tilleggsdel til seksjonen.
  Av garasjeplanen/utomhusplanen
  fremkommer fordelingen som følger:
  HUS 1 A – 2 parkeringsplasser i felles garasje.
  HUS 1 B – 2 biloppstillingsplasser på terreng.
  HUS 2 C – 2 parkeringsplasser i felles garasje.
  HUS 2 D – 2 parkeringsplasser i felles garasje.
  Kjøper må være innforstått med at dersom offentlig myndighet krever at vedtektene og bruksmønsteret på parkeringsfordelingen på terreng må endres, kan man ikke under noen omstendighet kreve kompensasjon eller erstatning fra selger eller megler. Et slikt forhold vil ikke betraktes som en mangel i henhold til salgsoppgave og kjøpekontrakt. Se også pkt. vedtekter i salgsoppgaven samt vedlagte vedtekter. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

  Vei, vann og avløp

  Offentlig. Fra det offentlige tilknytningspunktet er eierne selv ansvarlig for fremtidig drift og vedlikehold av private stikkledninger til boligen.
  Det tas forbehold om spesielle innrettinger (og plassering av disse), f.eks. nødvendige tekniske installasjoner, pumpekum, kummer, fordeling av ansvar for felles stikkledningsnett osv. Det tas også forbehold om plassering av evt. strømskap fra Hafslund. Dersom det innstalleres pumpekummer bør sameiet tegne serviceavtale med leverandøren.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-4220 datert 15.03.2006. Reguleringsplanen er under revidering med midlertidig byggeforbud. Forlag til ny regulering inneholder bl.a. 16% utnyttelse, minimums tomt 600 kvm. samt at boliger eldre enn 1945 er verneverdige.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Da boligen ikke er tatt i bruk, foreligger det ingen eksakt oversikt over faste, løpende kostnader. Når sameiet er etablert, blir det opp til sameiet å vedta om man skal betale fellesutgifter, eller om seksjonene selv betaler sine egne kostnader tilknyttet seksjonen (kommunale avgifter, kabeltv osv.). Hver seksjon betaler egen bygningsforsikring. Hvor store evt. felleskostnader blir, avhenger av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer.
  Iht. Fjordkraft er gjennomsnittlig strømforbruk for vertikaldelte boliger ca. 20.000 kWh pr. år. Kostnadene til strøm vil variere avhengig av antall medlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.
  Et normalt nivå på forsikring er ca. kr. 10.000,- pr. år pr. seksjon, men vil avhenge av hva forsikringen skal dekke,
  egne fordelsavtaler etc.

  Kommunale utgifter

  Da boligen selges som bygg under oppføring er eiendomsskatten ikke fastsatt på nåværende tidspunkt. Kommunale avgifter utgjør normalt ca. kr. 12 -15.000,- pr. år. pr. seksjon for tilsvarende boliger

  Formuesverdi

  Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
  Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
  Det første året boligeiendommen skal formues verdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
  Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2021 skal ikke overstige 25 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2021 ikke overstige 90% av dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

  Eiendomsskatt

  Da boligen selges som bygg under oppføring er eiendomsskatten ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
  Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2022 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Ta kontakt med Skatteetaten for nærmere informasjon om beregning av boligverdi og eiendomsskatten.

  Omkostninger

  1) Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 4.050.000,- pr. bolig og andel dokumentavgift utgjør således kr 101.250,- pr. bolig. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
  2) Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter med attest, kr 757,- pr. stk.
  4) Prisliste:
  HUS 1 A
  kr. 13.900.000,- + omkostninger.
  HUS 1 B
  kr. 10.700.000,- + omkostninger.
  HUS 2 C
  kr. 15.300.000,- + omkostninger.
  HUS 2 D
  kr. 14.200.000,- + omkostninger.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesummen betales i følgende terminer:
  1) 10% av kjøpesummen innbetales til meglers klientkonto når kjøper har mottatt faktura. Megler fakturerer kjøper for beløpet. Delinnbetalingen må være fri egenkapital, dvs. at det ikke kan tas pant i kjøpt bolig for dette beløpet.
  2) Resterende del av kjøpesummen samt omkostninger og evt. tilvalg-/endringssbestillinger betales uoppfordret og må være disponibel på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtagelse.
  Innbetalt beløp sikres på meglers klientkonto eller mot bankgaranti. Kjøper er ikke forpliktet til å betale noen del av kontraktssummen eller tilvalgs-/endringsbestillinger før selger har stilt sikkerhet, jf. Bustadoppføringsloven § 12.
  Påløpte renter tilfaller kjøper frem til skjøtet er tinglyst på kjøper, med mindre selger får disposisjonsretten over beløpet som en følge av at det stilles garanti iht. Bustadoppføringsloven § 47.
  Kjøper bærer risiko for eventuelle endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Siriusveien 4 AS

  Vedtekter/Husordensregler

  Det er utarbeidet vedtekter for sameiet og som følger vedlagt i salgsoppgaven. Vedtektene fastsettes av sameiet på sameiermøtet. Det anbefales å delta på sameiemøtene.

  Fremdriftsplan og ferdigstillelse

  Det ble gitt rammetillatelse for prosjektet i 10.12.2021. Det forventes at Oslo kommune gir igangsettingstillatelse i løpet av 4. kvartal 2022.
  Byggestart antas å bli i løpet av 4. kvartal 2022, under forutsetning av at nødvendige offentlige godkjennelser foreligger og nødvendig salg er oppnådd.
  Eiendommen antas å være klar for overtakelse innen utgangen av 1. kvartal 2024. Selger skal innkalle til overtagelsesforretning med minst 14 dagers varsel etter bustadoppføringslova. Boligen overleveres enten med midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Ved vedtatt byggestart estimeres et overtagelsesintervall på 3 måneder som ikke er dagmulktutløsende. Det vil gis informasjon om fremdriften underveis i byggeprosessen. Eventuell forsinkelse i forhold til endelig overtagelsesdato vil kunne gi kjøper krav på dagmulkt iht. Bustadoppføringslovens regler. Forsinkelse i forhold til estimert overtagelse gir ikke krav på dagmulkt. En senere oppstart av fysiske arbeider og/eller lenger byggetid enn forventet kan medføre en senere overtagelse. Partene kan etter kontraktinngåelse avtale en tidligere overtagelse. Dette anses da som ny sluttfrist.
  Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. I tilfeller hvor det overleveres på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse, vil ferdigattest bli rekvirert av selger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeider, herunder utstedelse av ferdigattest. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.

  Forbehold fra utbygger

  Selger kan kansellere inngått Kjøpekontrakt uten kostnad dersom det inntreffer forhold, eller det er grunn til å anta at slike forhold vil inntreffe, som medfører at Selger ikke finner det forsvarlig å iverksette byggearbeidene. Eksempler på slike forhold er:
  i) Bindende avtale på salg av minst 2 av boligene i prosjektet.
  ii) Åpning av byggelån og en for Selger tilfredsstillende finansiering.
  iii) At det er gitt igangsettelsestillatelse fra Plan- og Bygningsetaten i Oslo.
  iv) At tilfredsstillende entreprenørkontrak(er) for hele byggeprosjektet er inngått.
  v) Eiendommen er under seksjonering og det tas forbehold og endelige
  godkjennelser og justeringer.
  Nevnte forhold er ikke uttømmende opplistet, men er eksempler på forhold som kan medføre at byggearbeidene ikke iverksettes.
  Siste frist for Selger å kansellere Kjøpekontrakten er 15.12.2022. Selger skal senest denne dato gi Kjøper skriftlig begrunnelse for kanselleringen eller skriftlig beskjed om oppstart av byggearbeidene samt varsel om estimert overtagelsesperiode, jfr. pkt. 6. Dersom kanselleringsretten benyttes får Kjøper tilbakebetalt innbetalt kjøpesum inkludert opptjente renter. For øvrig kan Kjøper ikke fremme krav mot Selger som følge av kanselleringen
  Ved enighet mellom partene, kan fristene forlenges på samme vilkår.
  Selger forbeholder seg retten til å justere salgspriser på usolgte boliger i prosjektet.
  Prosjekter er pr. i dag ikke detaljprosjektert. Alle opplysninger om boligene og prosjektet er derfor gitt med forbehold om rett til endringer som hensiktsmessige og nødvendige i forbindelse med nærmere detaljering av prosjektet og boligene, herunder som følge av pålegg fra myndighetene eller tiltak for tilfredsstille aktuelle forskriftskrav. Generelt står utbygger fritt til å velge løsninger i den grad det ikke forringer standarden på prosjektet.
  Selger har rett til, uten at kjøper kan kreve endring i pris, foreta mindre endringer i oppgitte spesifikasjoner, produkter og beskrivelser som anses hensiktsmessige og/eller nødvendige, og som ikke foringer prosjektets eller leilighetenes kvalitet og funksjon i vesentlig grad.
  Selger forbeholder seg også retten til bestemme endelig utforming av utomhusarealer, fellesarealer og materialvalg i og på bygningene. Selger forbeholder seg også retten til å bestemme endelig fargevalg på hele prosjektet, utvendig som innvendig.
  Det presiseres særskilt at salgsprospektet ikke er bindende for boligenes detaljutforming og farger. Opplysninger gitt i salgsprospekt kan fravike dersom selgeren anser det nødvendig eller ønskelig, med endringene skal ikke ha innvirkning på forutsatt standard. 3-D tegninger og illustrasjoner i prospektet og tegningsmaterialet er av illustrativ karakter, for eksempel møblering, fargevalg, dør- og vindusform, detaljer på fellesarealer, fasadedetaljer , materialvalg, blomsterkasser, beplantning, etc. Utstyr/standard som leveres fremgår av leveransebeskrivelsen.
  På de enkelte bolig- og møbleringsplanene er det vist forslag til plassering av møbler, utsyr og hvitevarer. Det samme gjelder garderobeinnredning i entreen og stiplende løsninger, bl. a. på baderommene. Forslagene er kun av illustrativ karakter.
  Utomhusplanen er kun ment som en illustrasjon av standard og funksjoner. Det ferdige produkt vil kunne avvike fra illustrasjonen uten at dette gir kjøper rett til å kreve prisavslag.
  Husenes arealer er angitt så nøyaktig som mulig. Selger tar imidlertid forbehold om mindre avvik/endringer blant annet som følge av at prosjektet pr. i dag ikke er detaljprosjektert. Det vil også forekomme rørføringer og sjakter i husene som ikke er vist på tegning. Eventuelle mindre avvik gir ikke kjøper rett til å kreve prisavslag. Selger skal informere kjøper dersom det oppstår vesentlige avvik.
  Det kan forekomme målestokkavvik ved trykking av salgsmaterialet, og prospektet må derfor ikke brukes for nøyaktig måltaking.
  Dersom det er motstrid mellom leveransebeskrivelsen og tegninger skal leveransebeskrivelsen gå foran.
  Salgsprisene er faste og kan ikke justeres etter kontraktinngåelse. Selger står fritt til når som helst, og uten forutgående varsel, å regulerer prisen på usolgte hus.
  Det gis ikke garanti mot kvistgulning på fabrikkmalte produkter.

  Salgsbetingelser og kjøpstilbud

  Eiendommen(e) selges til fastpris og etter første-mann-til-mølla-prinsippet. Selger forbeholder seg likevel retten til fritt å akseptere eller forkaste ethvert bud uten nærmere begrunnelse.
  Forbrukerinformasjon om budgivning er beskrevet i vårt budskjema som følger vedlagt i denne salgsoppgaven.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr. sms eller på e-post.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor være gyldig i minimum 30 minutter.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
  Kjøper plikter å ha gjort seg kjent med komplett salgsinformasjon før bud inngis.
  Etter at bindende avtale om kjøp er inngått, er salgsprisene faste og kan ikke justeres for prisstigning.
  Det gjøre spesielt oppmerksom på det ikke er anledning til å erverve mer enn to boligseksjoner i samme sameie jmf. eierseksjonsloven § 23. Bestemmelsen gjelder både fysiske og juridiske personer.
  Ved kjøp må det fremlegges finansieringsbekreftelse.

  Organisasjonsform

  Boligene vil bli solgt som eierseksjoner og organisert i et eierseksjonssameie bestående av 4 seksjoner. Sameiebrøken utgjør 1/4 pr. bolig. Sameiet vil bli ledet av et styre som velges av sameierne. Styret skal ivareta saker av felles interesse for sameierne og forestå driften av sameiet innenfor de rammer sameiet vedtar. Eieformen følger Lov om eierseksjoner. Loven kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no.
  Vi gjør oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.

  Tilvang og endringer

  Erfaringsmessig vet vi at enkelte kjøpere ønsker å sette sitt personlige preg på boligene. Prosjektet og dets priser er basert på at arbeidene gjennomføres rasjonelt og med delvis serieproduksjon i form av systematisering av tekniske løsninger og valg av materialer. Dette gir begrensninger for hvilke tilvalg og endringer som kjøper kan forvente å få gjennomført, og innenfor hvilket tidsrom disse kan bestilles.
  Kjøper vil få anledning til å gjøre tilvalg innenfor totalentreprenørens tilvalgsmeny mot tillegg i pris. Oversikt over totalentreprenørens alternativer og hvilke kostnader som vil påløpe vil bli oversendt etter at arbeidene er igangsatt. Totalentreprenøren vil også beregne antall ekstra dager hvert enkelt tilvalg vil utvide byggetiden.
  Kjøper vil også ha anledning til å bestille endringer utover totalentreprenørens alternativer mot tillegg i pris. Endringer kan medføre at entreprenør eller arkitekt må vurdere ønskene, og hvor kjøper i så fall må dekke disse kostnadene. Kostnader forbundet med vurdering eller endringer av planløsning belastes med kr. 1.500,- inkl. mva. pr. time til dekning av arkitekt. Endringer kan ikke gjennomføres dersom det berører rammetillatelsen, fellesareal, annen bolig eller gir forsinkelser i prosjektet. Kjøper kan heller ikke kreve endringer som utgjør mer enn 15% av avtalt kjøpesum. De vises for øvrig til bustadoppføringslova §9.
  Etter igangsetting vil ble det bli satt frister for tilvalg og endringer. Kjøper må overholde de frister (valg/betaling) som settes av totalentreprenøren. Oversittes fristene har totalentreprenøren rett til å levere boligen i samsvar med leveransebeskrivelsen.
  Alle tilvalg og endringer avtales direkte mellom kjøper og totalentreprenøren i separat avtale. Tilvalg og endringer faktureres fra totalentreprenør og innbetales til meglers klientkonto ved bestilling/forfall.
  Dersom kjøper ønsker å gjøre endringer i prosjektets standardprodukter, vil uttrekkssummen være entreprenørens kostpris (hensyntatt rabatter) og fratrukket 15% påslag. Som følge av entreprenørens rabatter og påslag kan uttrekkssummen være betydelig lavere enn veiledende butikkpris.
  Det kan ikke påregnes at totalentreprenøren vil påta seg å montere eventuelle leveranser som kjøper bestiller på egen hånd før overtagelse. Dersom kjøper trekker ut leveranser som er nødvendige for å få midlertidig brukstillatelse, som for eksempel hele kjøkkenet. Må selger etablere en minimumsløsning (hybelkjøkken e.l.) for kjøpers regning.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Lovanvendelse

  Boligene selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligene selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.
  For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende :
  Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen.
  I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.
  Selger kan kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostnad frem til selger har gitt skriftlig beskjed om oppstart. Etter at selger har varslet oppstart har kjøper rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til selger i henhold til lovens § 52 og 53.
  Dersom det foreligger en mangel i henhold til loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.
  Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Selgers/oppdragsgivers vederlag til megler er avtalt til:
  Vederlag: Fastpris kr. 125.000,- inkl. mva. pr. enhet.
  Tilrettelegging kr. 6.250,- inkl. mva. pr. enhet.
  Oppgjør kr 4.600,- inkl. mva. pr. enhet.
  Markedspakke kr 25.000,- inkl. mva. samlet for prosjektet.
  Seksjonering kr. 25.000,- inkl. mva. samlet for prosjektet.
  Oppslag eiendomsregister kr 1.250,- inkl. mva. samlet for prosjektet.

  Opplysninger om oppdraget

  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR44.22203

  Dato

  Sist oppdatert: 15. november 2022 kl. 10:33

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Interessert?

  Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
  Lurer du på noe?

  Lignende prosjekter

  ████

  ██ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.