RISING TERRASSE

Rising Terrasse 59 B

Prisantydning

6 450 000 kr

Omkostninger: 162 472 krTotalpris: 6 612 472 kr
Byggeår
1955
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
214 m² / 214 m²
Tomteareal
897 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Flott og påkostet enebolig med garasje. Særdeles god beliggenhet i ytterste rekke med fantastisk utsikt og sen kveldssol

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Eiendommen har en flott beliggenhet på ytterste rekke og fra pent opparbeidet hageområde er det fantastisk utsikt mot hyggelig gårdslandskap i vest. Stor overbygget og flislagt terrasse på ca. 60 kvm, veranda. Det er særdeles gode solforhold fra tidlig morgen til sent på kveld. Kort vei til Gjerpen barne- og ungdomsskole, barnehage, matbutikk (SPAR Rising), turområder/skiløyper, idrettsanlegg og gode bussforbindelse. Boligen er ombygget, tilbygget og renovert i 2003/2011 og fremstår som en praktisk og funksjonell familiebolig med gode romløsninger i alle tre etasjer. Det er gjennomgående god standard på materialvalg og innredninger, bl.a. 2 nye og særdeles lekre bad som er renovert i 2019.

Eiendommen

Rising Terrasse 59 B, 3716 SKIEN 
Gårdsnummer 58, bruksnummer 109, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3807

Områdebeskrivelse

Boligen har en særdeles attraktiv beliggenhet på Rising Terrasse. Barnevennlige omgivelser med lekekamerater i alle aldre, og med lite gjennomfartstrafikk. Leke-/ballplass i umiddelbar nærhet. Boligen ligger i ytterste rekke med fantastisk utsikt mot vest og har svært gode solforhold med sen kveldssol. Det er kort og trygg skolevei til Gjerpen barne- og ungdomsskole, og det er kort avstand til Gjerpen IF med nytt og flott anlegg. Også flere fritidstilbud i området som bla. golfbane og det er fine turområder. Når det er snø så kjøres det opp skiløyper ("Gjerpenløypa") som går fra idrettsanlegget og opp til golfbanen. Kort vei til Skagerak Arena og det er gangavstand til Skien sentrum.

Bussforbindelser til Skien sentrum fra Luksefjellvegen og Siljanvegen. Fra Siljanvegen går det direkte buss til Oslo flere ganger om dagen. Togstasjon i nærområdet.

Barnehager og skoler

Gjerpen barne- og ungdomsskole. Kort avstand til Gjerpenshavna barnehage.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 230 kvm
Totalt bruksareal: 214 kvm
Totalt primærrom: 214 kvm

Primærrom:
Underetasje 43 kvm:
Hall med romslig skyvedørsgarderobe, gang, soverom, vaskerom og sep. toalettrom.

Hovedplan 128 kvm:
Gang, soverom, lekkert flsliagt bad, spisestue, kjøkken og stor stue med ekstra takhøyde.

2. etasje 43 kvm:
Gang, 2 soverom og lekkert flislagt bad.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.01.20 utført av Takstforum Telemark AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 897 kvm. som er påkostet og meget pent opparbeidet. Flotte uteplasser rundt boligen, og det er morgensol på fremsiden av boligen, og sen kveldssol på hagesiden. Her er det stor og usjenert flislagt terrasse med heve-/skyvedør fra spisestuen. Terrasse utenfor loftstue/soverom i 2. etasje. Stor og fin gressplen, og det er hekk i tomtegrense. Belegningstein i gårdsplass. 

Parkering

Det mefølger garasje på 38 kvm. med elektrisk portåpner. God parkering i egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for naboene. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Vann-/avløpsledninger fra boligen og ut til offentlig nett ble skiftet 2000. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. 

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport bygget på fjell. Opprinnelig oppført i siporeks og senere foret ut, isolert og kledd med trepanel. Tilbygg oppført i tre. Opprinnelig byggeår er 1955 mens stuen ble tilbygget i 2001 og 2. etasje påbygget i 2010. Det er skiftet kledning, vinduer og glasert takstein. Drenert på nordveggen i 2001, og skiftet vann-/avløpsrør ut til kommunalt nett i 2000. Garasje på 40 kvm. oppført 2001.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Renovert/oppusset

Boligen er påbygget og renovert i perdioden 2003-2011.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, noe som er vanlig for boliger fra denne perioden (før plan- og bygningsloven). Det foreligger ferdigattest for tilbygg datert 31.03.2017.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Standard

STUE
Stor og påbygget stue på ca 50 kvm. med ekstra takhøyde. Her er det flott murt peis og store vindusflater som gir god lysinngang. Utgang til veranda med morgensol. Det er parkett på gulv, malte vegger og himlinger.

KJØKKEN OG SPISESTUE
Påkostet og plassbygget heltre kjøkkeninnredning med svært god skap- og benkeplass. Ny helstøpt benkeplate og ny servant. Fliser over kjøkkenbenk, og integrerte hvitevarer. Åpen løsning mot stor spisestue med god plass for langbord. I spisestuen er det murt peis, og det er heve-/skyvedør ut til flott flislagt terrasse med svært gode solforhold og fantastisk utsikt. Det er fliser og varmekabler på gulv, og malt panel på vegger. Malte himlinger, og downlights på kjøkken.

DELIKATE FLISLAGTE BAD
Nytt og flislagt bad i begge etasjer. Begge er smakfullt innredet med store fliser (60 x 60 cm) og med flott og påkostet innredning og løsninger. Bad på hovedplan har badekar, innglasset dusjnisje, toalett og fin innredning med skap. Bad i 2. etasje med toalett, innredning og dusj med spesialtilpasset glassvegg og glassdør. Begge bad har full dokumentasjon fra rørlegger, flislegger og elektriker.

SOVEROM
I boligen er det innredet 3 soverom. Ett soverom på hvert plan, og i tillegg er det romslig loftstue som kan benyttes som soverom hvis behov for et fjerde soverom. Loftstuen har lufteveranda med flott utsikt. 

HALL OG INNGANGSPARTI
Romslig hall og ingangsparti med stor skyvedørsgarderobe, og svært praktisk for en aktiv barnefamilie. Her er det god takhøyde. og rommet er smakfullt oppusset. Fliser og varmekabler på gulv, og malte vegger i lyse farger. Malt panel i himling. Nyere og dobbel utgangsdør.

Oppvarming

Murt peis i stue og peis med innsats i spisestue. Ellers elektrisk oppvarming ved varmepumpe, panelovner og varmekabler. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen;
Dokumentnr: 401505, tinglyst 1947; Bestemmelse om gjerde (tomten skal holdes forsvarlig inngjerdet) 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan avsatt til boligformål. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med eier.

Oppdragets KR-kode

KR26.19132

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 24.375,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 35.000,- kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Viken Fiber (Altibox) som leverandør av tv og internett.  Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 749.259,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig). Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr.  2.697.332,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.612.472,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen 
Tilrettelegging kr 5.000,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 17.750,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Morten Saubrekka
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

Morten Saubrekka

Telefon
Mobil 90203147

Lurer du på noe

Morten svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.