Komplett salgsoppgave

Gladvollveien 24E

8 980 000 kr
119 m²
3 soverom
Velkommen til Gladvollveien 24E!
Velkommen til Gladvollveien 24E!
Kart
Nordstrand/Ljan
Utsiktsleilighet med solrik terrasse, fantastisk fjordutsikt, heis og 2 biloppstillingsplasser. Ingen gjenboere.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  8 980 000 kr
 • Omkostninger
  225 670 kr
 • Totalpris
  9 205 670 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2006
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  119 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 852 kr
 • Energimerke
  Rød E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Gladvollveien 24E!
Selveierleilighet på 119 kvm med solrike uteplasser, unik fjordutsikt og 2 biloppstillingsplasser. Leiligheten har trappefri adkomst via heis og har en god og romslig planløsning, uten gjenboere og med fjordutsikt fra flere rom. Romslig stue/spisestue med gasspeis og store vindusflater som fremhever den unike utsikten. Kjøkken i åpen løsning mot stue. Godt med lagringsplass i nærliggende bod.
Fra leiligheten er det få minutter å gå til bl.a. kollektivtransport, nærbutikk og sjøen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gladvollveien 24E, 1168 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 194, bruksnummer 468, seksjonsnummer 6, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 119 kvm
Totalt primærrom: 119 kvm
Primærrom:
1. etasje 119 kvm:
Entré, to bad, vaskerom, tre soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
I tillegg disponerer boligen 1 bod i oppgangen på ca. 9 kvm. Rettighet til boden er ikke vedtektsfestet eller seksjonert.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 21.06.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Boligbygg fra 2006 over 2 etasjer samt 2 underetasjer. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i med støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskiller av betongkonstruksjoner. Yttervegger utvendig kledd med liggende panel. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med membran/takpapp. Dører og vinduer fra byggeår. Swedoor glatt entredør med brannklasse B30 og lydklasse 40dB. To-fløyet balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass. Et vindu i stue fra 2007. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at enkelte overflater (gulv, vegger og himling) bærer preg av alder og har behov for overflatebehandling. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Gladvollveien 24E ligger solrikt til med nærhet til sjøen og en unik fjordutsikt. Få minutters gange til bl.a. kollektivtransport, nærbutikk og sjøen.
Trappefri adkomst til leiligheten via felles inngang med heis på taket av bygget. Her finnes også 2 biloppstillingsplasser som medfølger leiligheten, hvorav 1 plass med elbil-lader. Det er varmekabler i hele bakken fra Gladvollveien og ned til parkeringen på taket.
En lys og luftig leilighet med standard hovedsakelig fra byggeåret 2006.
Gulvene er belagt med tre-stavs parkett, foruten fliser på badet og vaskerom. Det er elektrisk gulvvarme i alle gulv, foruten soverom 1, soverom 2 og vaskerom.
Vegger med malte flater. Veggfliser på badet.
Himlingsflater av malt betong.
En innholdsrik leilighet med en god og romslig planløsning. Store vindusflater mot i stuen/spisestuen fremhever den fantastiske fjordutsikten. Ingen gjenboere.
Leiligheten inneholder entré/gang, 2 bad, vaskerom, 3 soverom, og stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning.
Entré/gang:
Entré/gang med garderobeskap. Alle rommene ligger i praktisk tilknytning til gangen. Garderobeskap også i felles gang ved inngangspartiet.
Kjøkken:
Åpen kjøkkenløsning mot stue med innredning fra 2006. Kjøkkenet er innredet med profilerte fronter og laminat benkeplate. Nedsenket oppvaskkum med ett-greps armatur. Det er fliser på vegg mellom benkeplate og overskap, samt overbelysning og stikkontakter under overskap. Rikelig med skap- og benkeplass og kjøkkenøy. Ventilator i overskap tilkoblet mekanisk avtrekk. Hvitevarer medfølger leiligheten.
Stue:
Stor stue og spisestue med gasspeis og god plass til både spisebord, salong og tv-stue. Gasspeisen er per i dag koblet fra. Store vinduer gir mye naturlig lys og en god romfølelse. Adkomst til solrik markterrasse på ca. 14,4 kvm med vid og unik fjordutsikt. Her er det sol fra ca. 14:00 til solnedgang på sommeren. På markterrassen er det også utebelysning og stikkontakt. Videre adkomst til felles hage opparbeidet med plen og beplantning.
Bad 1/vaskerom:
Flislagt bad fra 2006 med gulvvarme. Badet er innredet med gulvstående toalett, dusjhjørne med innfellbare glassdører og servant med tilhørende skap. Nedsenket himling med downlights. Vannrør av type rør-i-rør. Vegg i vegg med badet, ligger vaskerommet. Vaskerommet er innredet med varmtvannsbereder på 198 liter fra 2005 og opplegg for vaskemaskin. I tilstandsrapporten er det gitt flere TG2-forhold for bl.a. overflater, membran, isolert sluk, fallforhold, varmtvannsbereder og fuktverdier. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Bad 2:
Flislagt bad fra 2006 med gulvvarme. Badet har adkomst via hovedsoverommet. Badet er innredet med gulvstående toalett, badekar med dusjvegger og dusjarmatur samt servant med tilhørende skap. Nedsenket himling med downlights. Vannrør av type rør-i-rør. I tilstandsrapporten er det gitt flere TG2-forhold for bl.a. overflater, innredning, membran, fallforhold og avløpsrør. Det ble også overservert en mindre drypplekkasje fra avløpsrør på servant, dette vil bli utbedret i regi av selger før overtagelse. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Soverom:
Leiligheten har 3 romslige soverom med garderobeskap. Hovedsoverommet har adkomst til eget bad.
Bod:
Bod på ca. 9 kvm med praktisk beliggenhet rett utenfor inngangsdøren.
For nærmere beskrivelse av leilighetens standard henvises det til tilstandsrapporten datert 09.03.2022 og selgers egenerklæring.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner, gulvvarme på begge bad og gasspeis i stue (Gasspeisen er per i dag koblet fra). Elektrisk gulvvarme i alle gulv, foruten soverom 1, soverom 2 og vaskerom. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.10.2012. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 8 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet rett til adkomst fra sameiets eiendom og frem til Gladvollveien, bestemmelser om plassering av vann -og avløpsledninger/kummer og plikt til å opparbeide vei til regulert bredde dersom dette kreves.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Gladvollveien 24E ligger vestvendt og solrikt til med vidstrakt fjordutsikt. Beliggende i frodige og naturskjønne omgivelser på Ljan, perfekt for de som ønsker nærhet til fjorden og et rikt frilufts- og fritidstilbud, kort reisevei unna sentrum. Når du betrakter utsikten kan det virke som du bor uendelig langt fra byen, men den er faktisk bare noen minutter unna. Togstasjonen og bussholdeplassen ligger i nærheten, og gjør transporten inn til sentrum rask og enkel. Et populært boligområde med flere badeplasser langs fjorden, flotte turområder, tennisanlegg, slalåmbakke, idrettsanlegg, skole og barnehager. Fra leiligheten er det også kun få minutters gange bl.a. matbutikk (søndagsåpen Joker butikk).
Få minutters gange til privat badeplass ved innmelding i Ljans Vel, samt at vellet også har egen båtforening.
Kort vei med bil til de lokale handelsstedene Sæter, Holtet og Lambertseter. Sæter har flere hyggelige caféer og butikker, mens man på Holtet bl.a. finner den populære delikatessebutikken Jacobs. Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino.
Nærhet til flotte tur- og rekreasjonsområder langs Ljanselven og rundt Hvervenbukta.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Umiddelbar nærhet til Ljan Tennisklubb i Peder Holters vei. Boble over 2 baner i vinterhalvåret.
Kort vei også til Hallager idrettsanlegg med fotballbaner (kunstgress) som drives av Ljan Fotball og Nordstrand Idrettsforening.
Med skiene på skuldrene kan du gå til den lokale alpinbakken, Sloreåsen.
Nordstrand IF på 'Niffen' med ny håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.
Treningsstudio: Evo på Sæter, BestHelse på Holtet og SATS på Lambertseter.

Adkomst

Adkomst inn en liten privat stikkvei fra Gladvollveien. Gladvollveien er en lite trafikkert vei som strekker seg fra Mosseveien og opp til Herregårdsveien. Innkjøring forbudt fra Mosseveien til Gladvollveien. Adkomst til Gladvollveien fra Herregårdsveien, eller fra Herregårdsveien via Furumoen eller Peder Holters vei.

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager i nærområdet.
Boligen sogner til Ljan barneskole. Kort og lite trafikkert skolevei.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2 085 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med blandt annet internstier, plenarealer og diverse beplantning.

Parkering

Det medfølger i følge styreleder 2 parkeringsplasser merket nr. 3 og 4. Èn av plassene har el-bil lader.
Det er varmekabler i hele bakken fra Gladvollveien og ned til parkeringen på taket.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger og pumpekum. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-4645 datert 11.06.2012.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4.852,- pr. mnd. og inkluderer: Strøm og vedlikehold til fellesarealer, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, grunnpakke kabel-tv/bredbånd, kloakkpumpe, gassanlegg, trappevask og annet nødvendig vedlikehold. Fellesutgifter og vedlikeholdsfond drøftes og fastsettes av sameiet på årlig årsmøte.
Det innbetales også kr. 1.480,- går til sameiets vedlikeholdsfond. Det er en fast sum bestemt av sameierne, en sikkerhet med tanke på vedlikehold i fremtiden.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 20.243,- pr. år. / 13.396 kwh. pr. år.
Boligen har kabel-tv/bredbånd og grunnpakke er inkl. i felleskostnadene pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 822 306,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 6 560 301,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.205.670,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Mojgan Amini og Ali Reza Amini

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet et sameie bestående av 6 leiligheter, med sameiebrøk 116/653.
Sameiet har ikke forretningsfører, og det føres kun enkelt regnskap og budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Dyrehold er tillatt, men må ikke være til sjenanse for de øvrige beboerne.
På årsmøtet i 2022 ble det tatt opp følgende saker som skal jobbes med:
- Gjenopprette lys i øvre del av bakken.
- Gjennomgang av fasade for vedlikehold. Det gjelder ifølge styreleder kun en liten del av fasade på nordsiden.
- Vurdere behov for skifte av varmekabler i veien. Det er ifølge styreleder en langsiktig forberedelse til et evt. bytte av varmekabler i fremtiden.
- Vedlikehold av parkeringsdekke. Noe avsluttende arbeid etter tidligere totalrenovering av parkeringsdekke (kostnad vil dekket av firma som gjorde jobben).
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon. I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 13.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 21.500,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0127/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.22127

Dato

Sist oppdatert: 02. desember 2022 kl. 16:48

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.