Solgt: 6 100 000 kr

Tumyrveien 64

6 250 000 kr
212 m²
3 soverom
Krogsveen v/Sibel Cicek har gleden av å presentere Tumyrveien 64!
Sibel Cicek
Presenteres av
Sibel Cicek
Rotnes
Innholdsrik enebolig i blindvei. Dobbelgarasje, stor hage og flere terrasser. Peis og vedovn. Oppussingsobjekt ved marka
 • Prisantydning
  6 250 000 kr
 • Omkostninger
  157 592 kr
 • Totalpris
  6 257 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1976
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  212 m²
 • Bruksareal
  299 m²
 • Tomteareal
  1 739 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  100 kr
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Tumyrveien 64 er en innholdsrik enebolig med god planløsning over to etasjer og parkering i dobbelgarasje. Eiendommen ligger fint til i blindvei, med umiddelbar nærhet til turstier og skiløyper. Til glede for pendleren i familien er det også gangavstand til togstasjonen. Den store, frodige hagen ligger over flere nivåer. Her kan godværsdager tilbringes på nyere veranda og to terrasser.
Eneboligen har behov for oppgradering for å nå dagens krav til standard, men fremstår likevel som et lyst og trivelig hjem med fin tumleplass for en familie. Boligen har både en stor dagligstue med peis, kjellerstue med vedovn, og spisestue utenfor kjøkkenet. Videre er det tre soverom, to vindfang, samt bad, wc og et eget vaskerom. For øvrig er det meget god lagringsplass i flere boder i underetasjen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Tumyrveien 64, 1482 NITTEDAL
Kommunenummer 3031, gårdsnummer 15, bruksnummer 129, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 334 kvm
Totalt bruksareal: 299 kvm
Totalt primærrom: 212 kvm
Totalt sekundærrom: 87 kvm
Bruksareal:
Enebolig: 250 kvm
Garasje: 49 kvm
Primærrom:
1. etasje - 130 kvm: To vindfang, wc, stue, spisestue, kjøkken, bad/wc, vaskerom og to soverom.
U. etasje - 82 kvm: Kjellerstue, gang og soverom.
Sekundærrom:
1. etasje - 49 kvm: Garasje
U. etasje - 38 kvm: Fire boder og to disponible rom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.08.2021 utført av Tommy Strøm. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk.

Byggemåte

Byggemåte:
Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med støpt platefundamentert på faste masser. Grunnmur oppført i antatt betong, pussede flater på utvendig side, delvis utforet og plateslått på innvendig side. Drenering antas å være utført i henhold til praksis på oppføringstidspunktet. Yttervegger oppført i bindingsverk, antatt isolert med 10 cm. Saltak og valmet tak tekket med takstein. Etasjeskiller oppført i antatt trebjelkelag. Vinduer i 2-lags glass og har malte karmer på utvendig og innvendig side.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Tilstandsgrad:
TG 3: Drenering - Det er observert saltutslag på innvendig side av grunnmur. Ingen synlig fuktsikring på utvendig side. Det antas at det må dreneres rundt boligen i nær fremtid.
TG 2: VVS - Noe oppgradering må påregnes.
TG 2: WC - Rommet er av eldre dato og oppgradering må påregnes.
TG 2: Bad - Rommet er av eldre dato og oppgradering må påregnes.
TG 2: Vaskerom - Rommet er av eldre dato og oppgradering må påregnes.
TG 2: Takkonstruksjon - Det er observert noe svertesopp på undertaket på loft.
TG 2: Vinduer og dører - Eldre vinduer og dører må påregnes utskifting i nær fremtid.
TG 2: Oppvarming - Panelovner er av eldre dato, utskifting må påregnes i nær fremtid.
TG 2: Innvendige overflater - Generell overflatebehandling/modernisering må påregnes.
TG 2: Kjøkken - Alder er ukjent, men fremstår som noe slitt. Oppgradering må påregnes.
TG 2: Grunnmur - Det er observert noe svinnriss i grunnmur. Dette har ingen betydning for boligens videre beskaffenhet.
TG 2: Taktekking - Ingen synlige feil eller mangler ble observert, takstein er satt på bakgrunn av alder og forventet restlevetid.
TG 2: Veggkonstruksjon - Utvendig panel antas å være fra byggeår. Det er manglende lusing under overligger på utvendig panel.
TG 2: Innvendige trapper - Trappen har en normal slitasje i forhold til alder. Det er manglende håndløper på en side med fare for fallskader.
TG 2: Rom under terreng - Det er ikke foretatt hulltaking av utforede vegger. Det er muligheter for noe fukt bak utforede vegger på grunn av saltutslag.
Opplysninger fra selgers egenerklæring:
- Innvendig oppussing er gjort med egeninnsats.
- Det har vært lekkasje i tak via luftventil på wc-rom.
- Kai Terje Ramfjord utvidet veranda og byttet rekkverk i 2020.
- Det er dårlig trekk på pipe i stue, men har fungert dersom det fyres i kjeller samtidig.
- Det var mus på loftet i tidlig 80-tallet. Ikke kjent med at har vært problem etter at musestopper ble montert.
- Det har vært noe fukt i en kjellerbod, dette ble bra etter asfaltering av gårdsplass da vann ble ledet bort fra huset.
- Det er begrensninger på endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser i ca. 5 år pga. pågående planarbeid.
- Bad pusset opp i ca. 1990. Usikker på om det ble benyttet fagpersoner, og om tettesjikt/membran/sluk ble oppgradert/fornyet.
Tilleggskommentar:
Boligen selges ved fullmektig. Fullmektigen har selv bebodd eiendommen tidligere, men har ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

- Beiset boligen i fjor.
- Pusset opp bad i 1990-1991.
- Montert ny peis i kjellerstue for 6-8 år siden.
- Lagt ny terrasse i underetasje for 5 år siden.
- Skiftet alle takrenner og nedløp for 5-10 år siden.
- Utvidet veranda og skiftet verandarekkverk i 1. etasje i 2020.
- Skiftet vinduer i stue, kjøkken og gang i 1. etasje for 25 år siden.

Standard

Kort fortalt
- Innholdsrik enebolig over to plan.
- Oppussingsobjekt, stort potensial.
- Eneboligen har god planløsning.
- Parkering er i en dobbelgarasje.
- Stor, frodig hage over flere nivåer.
- Nyere stueveranda på 30 kvm.
- Solrik markterrasse på 40 kvm.
- Fin terrasse på 10 kvm ved gavl.
- Det er to vindfang i første etasje.
- Skyvedørsgarderobe i gangen.
- Fin spisestue utenfor kjøkkenet.
- Romslig stue med flott skiferpeis.
- Kjellerstue er utstyrt med vedovn.
- Eldre bad/wc og eget toalettrom.
- Eneboligen har separat vaskerom.
- Tre, fine soverom med god størrelse.
- Utgang til veranda i et soverom.
- Garderobeløsning i et soverom.
- Lagringsplass i flere kjellerboder.
Entré
Eneboligen har en inngang med garderobeløsning ved vaskerommet, samt et separat vindfang. Vindfanget har ytterdør i teak med langsgående glassfelt og gir et trivelig første møte med boligen. Fra vindfanget er det videre adkomst til en gang med plassbygd skyvedørsgarderobe.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger i eget rom. Den trefargede innredningen har glatte fronter, åpne krydderhyller, og laminatbenkeplater med nedfelt dobbel kum. Over benken er det fliser og belysning. Langs den ene siden av rommet er det vinduer med spotlights belysning i overkant. Kjøkkenet har ellers nisje for komfyr og opplegg for oppvaskmaskin.
Stue
Eneboligen har en stor og tiltalende stue i første etasje. Stuen er såpass romslig at det er enkelt å møblere i flere soner. En åpen skiferpeis sikrer både ekstra varme og en trivelig stemning i den mørke delen av året. Ved siden av peisen er det en plassbygd benk med skiferdekke – en sjarmerende krok for å nyte en god bok og noe godt i glasset.
Spisestue
Eneboligen har en koselig spisestue, praktisk plassert rett utenfor kjøkkenet. To gode vindusflater gir rikelig med lys, og rett ovenfor spisestuen finner du furutrappen til underetasjen og en trivelig lesekrok ved enda et vindu.
Kjellerstue
I underetasjen har boligen en kjellerstue med lysmalt veggpanel, spotlights over vindu og vindusflater på to sider. Her er det også utgang til en stor terrasse og den frodige hagen. Stuen er for øvrig utstyrt med vedovn for ekstra hygge og varme.
Bad/wc
Eneboligen har både bad/wc og et separat toalettrom i første etasje. Badet har flislagte gulv med varmekabler, delvis flislagte vegger og malt strie, samt våtromsplater i dusjsone. Innredningen byr på rikelig med oppbevaringsplass og har nedfelt servant, veggskap og speil med belysning i overkant. Videre har badet badekar, toalett og dusjnisje. Toalettrom med vinylfliser, tapet på vegger, toalett og servantinnredning finner du rett ved vindfanget.
Vaskerom
Boligen har et separat vaskerom med enkel standard i første etasje. Vaskerommet har våtromsbelegg på gulv, lysmalt strie på vegger og utslagsvask montert på veggen. Rett utenfor vaskerommet er det et eget vindfang med garderobeløsning og egen ytterdør til hagen.
Soverom og garderobe
Eneboligen har til sammen tre soverom, hvorav to ligger i første etasje og ett i underetasjen. Hovedsoverommet har garderobeløsning med speilfronter og utgang til en romslig veranda. For øvrig har boligen rikelig med lagringsplass med hele fire boder og to disponible rom i underetasjen.

Løsøre og tilbehør

Løsøre/tilbehør som medfølger: Komfyr, oppvaskmaskin og alarm.
Løsøre/tilbehør som ikke medfølger: Kobberlampe på kjøkken og lysekrone i stue.

Oppvarming

Eneboligen er elektrisk oppvarmet med panelovner og gulvvarme på bad. I tillegg er det varmepumpe, en åpen skiferpeis i stuen i første etasje og en vedovn i kjellerstuen i underetasjen. Varmtvannsbereder er på 200 liter. Boligen har 230 V elanlegg med skru- og automatsikringer av eldre dato.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 28.04.1976. Denne ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
1. Terreng må planeres med fall fra vegg.
2. Vaskerom må utføres med høy terskel.
3. Overgang mellom vegg og gulv i bad må utføres vanntett.
4. Kjeller må fullføres.
5. Samtlige utkragede takstoler må forsterkes.
6. Anmerkninger fra rørleggerkontrollør må utføres.
7. Avkjøring og biloppstillingsplasser må opparbeides.
8. Peis og pipe må godkjennes av feiermester.
Selger opplyser at det er uklart om punktene 3, 5, 6 og 8 er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette og overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Dagboknr: 2437, tinglyst: 03.05.1974
Servitutt: Erklæring om vedtak av kommunens vannforsynings- og kloakkreglement
Dette dokumentet finnes ikke i Kartverkets arkiv.
Dagboknr: 900003, tinglyst 07.01.1921
Grunndata: Registrering av grunn opprettet fra
Knr. 3031 / Gnr. 15 / Bnr. 2
Dette angir hvilken eiendom som Tumyrveien 64 er utskilt fra.
Dagboknr: 8423, tinglyst 12.06.1997
Grunndata: Grensejustering som gjelder denne enheten med flere
Dette angir justeringer av eiendomsgrensen mellom naboeiendommer.
Dagboknr: 1839170, tinglyst 01.01.2020
Grunndata: Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr. 0233 / Gnr. 15 / Bnr. 129
Dette angir endret kommunenummer etter endring av fylker og kommunesammenslåing i Norge.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Boligen selges ved fullmektig. Fullmektigen har selv bebodd eiendommen tidligere, men har lite kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og tilstandsrapport.
Selger opplyser om at de store vinduene i stuen ble ødelagte/etset av husvask i 2020.
Boligen vil ikke bli ytterligere utvasket til overtakelse.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et familievennlig og etablert boligområde på Rotnes i Nittedal kommune med kort vei til skoler på alle alderstrinn og barnehage. Det er også kort vei til butikker, buss og Nittedal togstasjon. Fra eiendommen er det nært til Rotnes barneskole, og eiendommen sogner til Nittedal ungdomsskole og Bjertnes videregående skole. Det er barnehager på Rotnes, Kruttverket og Sørli.
Av fritidsaktiviteter finnes fotballbane, lekeplass, idrettshall, svømmehall, badevann, hestesenter med rideskole og golfbane. Sentralanlegget i Nittedal ligger kort vei unna og her finner man et stort antall fotballbaner, skatepark, treningshall, friidrettsbane og en skøytebane. Det er populær badeplass ved Høldippeldammen litt nord for Nittedal stasjon, samt ved Ørfiske. Det er heller ikke langt til Movatn, Kjulstjern og mange andre flotte vann.
Rotnes er et «tur-mekka» for den friluftsinteresserte. Med store uberørte naturområder og langrennsløyper like ved, er det lett å skjønne hvorfor. Fra boligen er det et utmerket utgangspunkt for turer i marka. Herfra går det løype mot Varingskollen og mot Ørfiske.
Varingskollen Alpinsenter ligger noen minutters kjøretur fra eiendommen. Senteret har et utmerket familietilbud med varierte bakker for alle ferdighetsnivåer, samt to serveringssteder med varmestue. Golf kan du spille på Hauger golfbane som ligger vakkert til i sydhellingen mot Hellerudsletta eller på flotte Aas gård, helt nord i bygda.
Ved Nittedal stasjon er det dagligvarebutikk med post i butikk, og her ligger også frisør. I Stasjonsvegen finner en også den hyggelige kafeen Nybrent. Joker Rotnes, Bunnpris, Coop og Rema 1000 Nittedal ligger i nærområdet. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Mosenteret, hvor det er forretninger, bank, apotek, vinmonopol og gode servicetilbud. I samme område ligger kommunens nye kulturhus. Også Lillestrøm, Strømmen og Oslo ligger godt innen rekkevidde med bil eller offentlig kommunikasjon.
Området har kollektivtilbud via buss og tog. Det er nært til Nittedal stasjon som er tilknyttet Gjøvikbanen. Herfra bruker toget ca. 30 min til Oslo. Ved å benytte bil tar det ca. 15 min til Hagan og Hakadal, ca. 20 min til Skedsmokorset, ca. 25 min til Strømmen, ca. 35 min til Oslo sentrum og ca. 40 min til Oslo Lufthavn.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager
Bjertnes barnehage (0-6 år) 0.8 km
Sørliveien barnehage (2-6 år) 1.2 km
Steinrøysa andelsbarnehage (0-6 år) 1.6 km
Skoler
Rotnes skole (1-7 kl.) 1.7 km
Sørli skole (1-7 kl.) 2 km
Nittedal ungdomsskole (8-10 kl.) 2.5 km
Bjertnes videregående skole 3.5 km
Stovner videregående skole 16.4 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiendommen har en stor, frodig tomt over flere nivåer med steintrapper i terrenget. Tomten har stor hage, støttemur, asfaltert gårdsplass og arealer med belegningsstein. Hagen gir et idyllisk inntrykk med plener, prydbusker, hekk og skiferheller.
Fra stuen og det ene soverommet i første etasje er det utgang til en nyere veranda på 30 kvm. Verandaen er oppført i impregnerte terrassebord og har lysmalt rekkverk. Her kan man nyte den vidstrakte utsikten til skogkledde åser. Utenfor kjellerstuen ligger en markterrasse på ca. 40 kvm med impregnerte terrassebord på dekke og to fine, hvite vegger som gir en skjermet oppholdssone. I tillegg er det en fin, liten terrasse på 10 kvm ved gavlvegg.

Parkering

Parkering er i en frittstående dobbelgarasje og på asfaltert gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til Reguleringsplan for Tumyrhaugen med plan-ID 216 datert 05.11.1974 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
I henhold til Nittedal kommune er nye reguleringsplaner under arbeid for områderegulering for Tumyrhaugen. Kommunestyret vedtok 25.01.2021 et midlertidig bygge- og deleforbud mot tiltak på Tumyrhaugen. Vedtaket gjelder for eiendommer i Tumyrveien med unntak av nr. 46-62, samt flere adresser. Bygge- og deleforbudet gjelder i fire år, eller til ny reguleringsplan er vedtatt. Mer informasjon finnes på kommunens nettside: https://www.nittedal.kommune.no/publisert-innhold/teknisk-og-eiendom/omradeplan-tumyrhaugen/
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr. 9.120,- for inneværende år og fordeles slik:
Målerleie kr. 231,-
Renovasjon kr. 4.469,-
Serviceabonnement kr. 365,-
Feie- og tilsynsgebyr kr. 536,-
Abonnementsgebyr vann kr. 1.275,-
Abonnementsgebyr avløp kr. 2.244,-
Eiendommen er tilknyttet vannmåler og kostnadene til forbruk av vann og avløp vil derfor avhenge av faktisk forbruk. Det koster kr. 48,52 pr. kubikkmeter vann og avløp som forbrukes. Normalt forbruk stipuleres fra Nittedal kommune til ca. 50 kubikkmeter pr. person pr. år.
Nåværende eier hadde et strømforbruk som tilsvarte ca. kr. 35.000,- for perioden 01.08.2020-31.07.2021
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 7.067,-.
Boligen er tilknyttet NOKAB/GET som leverandør av kabel-tv. Abonnementet er sagt opp.
Boligen er tilknyttet TELIA som leverandør av internett og har avgift på kr. 569,- pr. mnd.
Boligen er tilknyttet VERISURE alarmselskap som koster kr. 4.260,- pr. år. Alarm medfølger.
Velavgift er kr. 100 pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr. 1.410.488,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr. 5.077.757,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 6.596,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 6.407.592,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jorun Gravingen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Boligen er tilknyttet Tumyrhaugen Velforening.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,75% provisjon av salgssummen
Minimumsvederlag: kr. 46.000,-
Tilrettelegging: kr. 12.500,-
Oppgjør: kr. 5.550,-
Markedspakke: kr. 17.500,-
Visninger pr. påbegynt time: kr. 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr. 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 62-0079/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nittedal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR62.2179

Dato

Sist oppdatert: 21. september 2021 kl. 13:16

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.