Komplett salgsoppgave

Kjærneshagen 3B

1 290 000 kr
66 m²
2 soverom
Kjærneshagen 3B formidles av Krogsveen Moss.
Kjærneshagen 3B formidles av Krogsveen Moss.
Kart
Del
Egil Andre Horgmo
Presenteres av
Egil Andre Horgmo
Moderne, innflyttingsklar 3-roms fra 2022. Vestvendt veranda. Trinnfri adkomst til egen ytterdør. P-plass med lader.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  1 290 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  2 470 901 kr
 • Omkostninger
  8 775 kr
 • Totalpris
  3 769 676 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2022
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  66 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  15 758 kr

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Moderne 3-roms andelsleilighet midt i Halmstad
 • Ferdigstilt i 2022 - fortsatt nærmest som ny
 • Borettslaget har IN-ordning - fellesgjeld kan nedbetales individuelt
 • Arealeffektiv romløsning med ekstra innvendig høyde
 • Vestvendt veranda med ettermiddags-/kveldssol sommerstid
 • Stilfull Sigdal kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer
 • Biloppstillingsplass med lader til EL-bil
 • Omfangsrike og vakre turområder rett i nærheten
 • Kort gangavstand til Rygge stasjon - ca. 40 min. til Oslo med toget med den nye Follobanen

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kjærneshagen 3B, 1580 RYGGE
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 101, bruksnummer 4, ideell andel 1/1
Andelsnummer 32, Kjærnes Halmstad Borettslag, organisasjonsnummer 927234939

Innhold

Totalt bruksareal: 69 kvm.
Totalt primærrom: 66 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
1. etasje: Entré/gang, stue/kjøkken, to soverom og bad.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
1. etasje: Bod.
I tillegg disponerer boligen en bod i nabobygget, merket "Kjærneshagen 3B - H0203". Boden er oppmålt til ca. 5,5 kvm.
De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.08.2023 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Støpt gulv mot grunn. Bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong og trekonstruksjoner. Utvendig fasade kledd
med liggende trekledning samt fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med takpapp /membran (taket er ikke besiktiget). Dører og
vinduer fra byggeår. Slett entrédør med kikkehull. Brannklassifisering EI30 og lydklasse 40dB. Vinduer og terrassedør med karmer av tre, og tre-lags
glass. Varmtvannsbereder på 107 liter fra 2022.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.

Standard

Leiligheten ble ferdigstilt i oktober 2022 og oppleves fortsatt nærmest som ny. Det sene byggeåret innebærer moderne teknisk standard og overflater, deriblant vegger og himlinger med glatte malte flater og listefri overgang som fremmer et minimalistisk uttrykk. Gulvene er utført med parkett i alle rom utenom badet. Verdt å fremheve er i tillegg leilighetens ekstra gode innvendige høyde som har positiv innvirkning på romfølelsen.
Arealet er effektivt disponert med stuen og kjøkkenet samlet i åpen løsning i leilighetens vestre side. Kjøkkenets innredning er en stilren løsning fra Sigdal med tidsaktuelle beige fronter og integrerte hvitevarer som følger. Kjøkkeninnredningen er montert innerst i stuen, til fordel for en størst mulig tilgjengelig gulvflate i rommet for øvrig.
Leilighetens bad og to soverom er samlet omkring entreen og oppleves som tilbaketrukket fra den sosiale sonen. Entreen kan ved behov lukkes av mot stuen. Med nesten 13 kvm. og gode 7 kvm. hver er soverommene av gode størrelser som henholdsvis et hovedsoverom og et barne-/gjesterom.
På badet er gulvet og veggene helhetlig utført med fliser i grå nyanser. Arealet er også her effektivt utnyttet, blant annet med avsatt plass til vaskesøyle. Dusjhjørnet har glassdører som kan svinges inn for å maksimere den tilgjengelige gulvflaten i rommet.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser på bad, for øvrig parkett.
Innervegger: Fliser på bad, for øvrig glatte malte flater.
Himlinger: Glatte malte flater.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte beige fronter. Laminerte grå benkeplater. Nedfelt dobbel stålvask med ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Avtrekksventilator i overskap.
Bad: Servantskap med glatte hvite fronter og nedfelt servant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning. Dusjhjørne med glassdører og to-greps blandebatteri med hånddusj. Toalett montert på synlig sisterne. Rør-opplegg til vaskemaskin.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. Varmekabler på bad. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 17.10.2022. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattest for denne boligen, men hvis kjøper krever det kan energiattest innhentes for selgers regning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

I Kjærneshagen vil du bo sentralt i Halmstad og nyte godt av gangavstand til alle bygdas fasiliteter og tilbud. Dagligvareforretninger, assorterte småbutikker og et personlig tjenestetilbud er alle innenfor en radius på få hundre meter.
Med utgangspunkt i Halmstad får du nærhet både til omfangsrike turområder og til sjøen. Nærmest er Vansjø med nærmest utallige øyer, bukter og sund som blant annet er velegnet for padling. Kyststripen med blankskurte svaberg, en rekke badeplasser og sommerperler som Larkollen og Fuglevik er få minutter unna med bil.
Rygge stasjon er kun få hundre meters gange unna Kjærneshagen, og reisetiden med toget videre til Oslo S er fra kun 50 minutter. Regionale busslinjer til blant annet Moss og ekspressbuss til hovedstaden stopper ved innkjøringen til Kjærneshagen. Flybuss til Gardermoen stopper ved av- og påkjøring til E6, like ovenfor. Med bil tar du deg enkelt ut på E6 og kjører videre til både Oslo og svenskegrensen på ca. 40 minutter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 4 176 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Andelen disponerer egen parkeringsplass. Biloppstillingsplass klargjort for elbillading, merket 3B-H0105.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og videre inn på privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 23.05.2023 omfattes eiendommen av reguleringsplan "Kjærneshagen 3 mfl." med formål angitt bebyggelse og anleggsformål kombinert med andre angitte hovedformål, kjørevei, parkeringsplasser og boligbebyggelse/blokkbebyggelse, vedtatt 16.09.2019 med plannr. M290. Kommunedelplan "Halmstad" med formål boligområde nåværende, vedtatt 14.12.2006 med plannr. M178. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplan "Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål boligbebyggelse nåværende, vedtatt 24.03.2021 med plannr. KP3002.
Eiendommen ligger i gul og rød støysone iht. T-1442 og i avvikssone for støy med hjemmel "byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav".
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer: felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, renter og avdrag fellesgjeld, tv/internett (kun grunnpakke), vedlikehold bygg og utvendig anlegg, styrehonorar, forretningsførsel, revisjon og andre driftskostnader.
Felleskostnadene justeres etter borettslagets faktiske utgifter, normalt en til to ganger årlig, de ble sist justert 01.07.2023.
Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga. renteøkninger.
Felleskostnadene fordeles slik:
Avdrag kr 2.217,-
Driftsutgifter kr 4.183,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 15.000 kwh. pr. år.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2022 beregnet til kr 1 009 498,- når eier er fast bosatt på eiendommen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 634 192,80.
Skatteetatens formueskalkulator er benyttet da det ikke finnes noen formuesverdi ved søk i Altinn.no.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 9 159,- pr. 31.12.2022.
Andel fellesgjeld er kr 2 470 901,- pr. 23.05.2023.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 89439.672,- pr. 30.03.2023 og lånevilkårene er:
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 3,95 % (endres til 4,2 % fra 26/5).
Renter og avdrag pr. mnd. med dagens rente : kr 9.794,- (10.386,- fra 1.juli), hvorav renter utgjør kr 7.458,-(8.169,- fra 1.juli) og avdrag utgjør kr 2.336,- (2.217,- fra 1.juli).
Lånets løpetid: 2062.
Lånenr. 60308116053.
Bankforbindelse: Nordea.
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning). Kr 2.470.901,- av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 10.386.
Det er ikke foretatt noen nedbetaling av fellesgjelden for denne andelen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.643,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.769.676,-. Av dette beløpet utgjør kr 2 470 901,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 8.250,- for andelsboliger med andelsnr.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Trinh Hai Nguyen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Kjærnes Halmstad Borettslag.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag.
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt med dyr i sameiet under forutsetning av at dyreholdet ikke er til sjenanse for øvrige beboere i borettslaget. Det er forbudt å mate fugler fra balkonger/terrasseplattinger.
Det kan opplyses at borettslaget har IN-ordning (individuell nedbetalingsordning av fellesgjeld). For borettslaget med IN-ordning opplyses det at det er faste terminer for nedbetaling av fellesgjeld. Boligbyggelaget bør kontaktes for informasjon om hva terminer som gjelder ved nedbetaling.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie én andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Andelen er forhåndsavklart på forkjøpsretten. Ingen har valgt å benytte seg av forkjøpsretten ved dette salget. Konf. megler for evt. spørsmål.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere.  Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: kr 40.000,-
Tilrettelegging inkl. alle visninger: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 16.900,-
Oppgjørshonorar: kr. 6.000,-
Foto: kr 6.400,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0140/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Moss
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.23140

Dato

Sist oppdatert: 29. november 2023 kl. 16:29

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.