Komplett salgsoppgave

Vogts gate 45B

11 000 000 kr
119 m²
2 soverom
Velkommen til Vogts gate 45B!
Velkommen til Vogts gate 45B!
Kart
Del
Unik mulighet på Torshov
Toppleilighet (119 kvm) over 2 plan | 2 balkonger og flere stuesoner | 2 ildsteder | Attraktiv beliggenhet på Torshov

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  11 000 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  293 000 kr
 • Omkostninger
  283 495 kr
 • Totalpris
  11 576 495 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1902
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  119 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 857 kr
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning. 
Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Vogts gate 45 B er en stor og lekker toppleilighet over to plan, med flere stuesoner og store vinduer for mye naturlig lys. Her får man et gjennomført stilsikkert hjem på hele 119 kvm, med fantastisk beliggenhet i hjertet av Torshov. Rett utenfor døra har man tilgang på et rikt utvalg butikker og spisesteder. Leiligheten ligger i de to øverste etasjene, og utelivet kan nytes på to herlige balkonger på hver sin side. Det er gjort betydelige oppgraderinger de siste årene med bl.a. ny peis på kjøkken, nye vinduer og ny isolasjon i hovedetasjen. Velkommen!
Høydepunkter:
- Stor stue i kombinasjon med kjøkken
- Store vinduer og god takhøyde.
- Mulighet for etablering av ekstra soverom
- Stor og luftig loftstue med peisovn
- 2 baderom
- 2 balkonger
- 2 ildsteder
- Lagringsplass i 2 boder.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vogts gate 45B, 0477 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 225, bruksnummer 354, seksjonsnummer 12, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 119 kvm
Totalt primærrom: 119 kvm
Primærrom:
4. etasje 75 kvm:
Entré, kjøkken, soverom 1, soverom 2, bad.
5. etasje/loft 44 kvm:
Stue og bad.
I tillegg disponerer boligen en loftsbod på ca 3 kvm og en kjellerbod på ca 12 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 13.01.2023, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Boligbygg fra 1902 over 4 etasjer samt kjeller og loft. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende konstruksjoner av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takplater. Yttervegger av murkonstruksjoner utvendig pusset og malt. Boligen har entrédør av tre med brannklasse B-30. Vinduer med karmer av tre med to-lags glass fra 2022. Balkongdør (1. etasje) med karmer av tre, balkongdør/foldedør (2. etasje) med rammer av PVC med to-lags glass fra 2022 og 2005. Velux-takvinduer med kjerne av tre med vanntett polyuretanbelegg fra 2005. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på stedvis slitasje på gulv og bomlyd i enkelte gulvfliser. Avstand fra ildsted på kjøkken til brennbart materiale synes være for liten. Innvendige trapper har ikke rekkverk/håndløper. Leiligheten har merkbare skjevheter, målt til ca. 40 mm i kjøkken. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget montert etter 1999, og det anbefales en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Rekkverkshøyden på balkong er under 1 meter og avvik fra dagens byggteknisk forskrift, og tettesjiktet er skjult. Ovennevnte har fått tilstandsgrad 2, se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 

Standard

Entré:
Leiligheten ligger i fjerde og femte etasje, og har adkomst via en felles trappeoppgang. Vel innenfor døra møtes man av en innbydende entré med mørke gulvfliser og hvitmalte veggflater. Det er gulvvarme og downlights i himlingen.
Entréen er innredet med plassbygde hyller, og yttertøy kan enkelt ryddes bort i et stort, hvitt skap. Om ønskelig er det rom for ytterligere garderobeløsninger, og ved inngangsdøren er det installert et dørcallinganlegg. I tillegg er det bi-innganger både til badet oppe og til det ene soverommet. Høyskap i entré medfølger ikke.
Stue 1 og 2:
Leiligheten har to lekre stuer i hver sin etasje, noe som gir ekstra spillerom og god møbleringsfrihet. Stuen nede er et stort oppholdsrom i kombinasjon med kjøkken i åpen løsning, perfekt for hyggelige middager og større selskaper. Rommet kan enkelt innredes med stort langbord og annet møblement – uten at det oppleves rotete. Store t-postvinduer slipper inn rikelig med naturlig lys, og de dype karmene kan fylles av planter eller annen dekor.
Det er en tofløyet glassdør ut til balkongen, og dagslyset suppleres ypperlig av downlights i store deler av himlingen. I rommet er det meget god takhøyde, noe som bidrar til en herlig og luftig atmosfære. På gulvet er det lagt parkett, mens veggflatene er malt i hvitt. En kontrastvegg med teglstein gir rommet karakter og et stilig særpreg. Lune kvelder sikres av en plassbygget peis med glass i to retninger, plassert mellom kjøkkenet og stuesonen.
Stuen oppe får mye dagslys via store takvinduer, og en stor foldedør som fører ut til den usjenerte balkongen mot øst. Foldedøren kan åpnes helt, og gjøres til en naturlig forlengelse av stuen om sommeren. Det er skråhimling med imponerende takhøyde, og stuen oppleves som et svært luftig oppholdsrom. En peisovn sørger for ekstra varme og hygge. Stuen har god plass til både kontorkrok og flere sittegrupper, og om ønskelig kan deler av rommet gjøres om til et ekstra soverom (se vedlagt alternativ plantegning).
Kjøkken:
Kjøkkenet er stort og tidsriktig, med mye skap- og skuffeplass. Innredningen fra 2006 har hvite, glatte fronter, overskap frostet glass og benkeplate av heltre med nedfelt oppvaskkum. Midt i rommet er det en flott kjøkkenøy med skuffer og integrert vinskap, perfekt til måltider og gode samtaler, men også for lekselesing mens middagen tilberedes.
Over benken er det belysning og grå fliser, og over kokesonen er det montert en takhengt ventilator i stilren utførelse. Downlights i store deler av himlingen tilfører ekstra lys til arbeidsflatene. Av hvitevarer har kjøkkenet integrert induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og en kombinert kjøl/frys. Ovnen er praktisk plassert i et høyskap. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for ventilasjon, vannrør, varmtvannsbereder, innredning og overflater pga. bruksslitasje og alder. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Hvitevarer medfølger, foruten vinskap.
Bad/wc/vaskerom:
Av våtrom har leiligheten to stilrene bad i hver sin etasje, og badet oppe ble pusset opp i 2009. Her får man et delikat bad med lysegrå gulvfliser og hvite fliser på veggene. Det er gulvvarme, vegghengt toalett og et deilig boblebadekar med dusjløsning. Den øvrige innredningen består av et rundt speil med belysning og en servant med hvite skuffer. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for ventilasjon (kun naturlig og ikke mekanisk avtrekk), sanitærutstyr/innredning og tettesjikt pga. alder. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Bad 2:
Badet nede er lekkert innredet med grå gulvfliser og hvite veggfliser. På badet er det gulvvarme, downlights og opplegg for liten vaskemaskin. Badet har vegghengt toalett og en åpen dusjnisje med regnfallsdusj. Baderomsinnredningen består av et stort høyskap, et speil med belysning og en hvit skuffeløsning med toppmontert servantskål. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for ventilasjon (kun naturlig og ikke mekanisk avtrekk), sanitærutstyr/innredning, overflater gulv/vegger og tettesjikt pga. alder og slitasje. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Soverom og garderobe:
Leiligheten har to luftige og smakfulle soverom i den første etasjen, med downlights og god takhøyde. Om ønskelig er det mulighet for å etablere ekstra soverom i den øverste etasjen, og likevel ha plass til en stue mot terrassen. Soverommene er innredet med parkettgulv, duse farger og store t-postvinduer.
På hovedsoverommet er det god plass til dobbeltseng og garderobeløsninger. Det andre soverommet har en stor skyvedørsgarderobe med grønne, profilerte fronter, og det er egen utgang til baktrappen. Entreen er innredet med et stort skap, og ekstra lagringsplass finnes i to disponible boder – en på loftet og en stor i kjelleren.
Uteområde:
Leiligheten har en fantastisk beliggenhet i hjertet av Torshov, med kort gangavstand til alt man trenger. Rett utenfor døra har man tilgang på et rikt utvalg butikker, barer, kafeer og restauranter. Leiligheten har to herlige balkonger på hver sin side, henholdsvis utenfor kjøkkenet og stuen oppe.
Balkongen ved stuen vender mot øst og måler ca. 7 kvm. Det er levegger mot naboene, og balkongen oppleves som et usjenert uterom – perfekt for både rolige stunder og lange, sosiale kvelder. Den andre balkongen er vestvendt og ligger ut mot gaten, med et areal på ca. 2 kvm.
Her kan man følge med på det yrende livet og trikken som kjører forbi. Sameiet har en hyggelig bakgård, opparbeidet med plenarealer, sykkelparkering, trær og diverse beplantning. En stor terrasse med pergola passer utmerket til sosiale sammenkomster med god mat og drikke.
Oppvarming /Teknisk:
Leiligheten oppvarmes elektrisk med stedvis panelovner, supplert av gulvvarme i entreen og på badene. I tillegg er det en peisovn i stuen oppe og en peis i stuen/kjøkkenet. En 116 liters varmtvannsbereder er plassert i kjøkkenbenken. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer, og er montert i entreen.
Oppgraderinger i senere tid:
Selger har gjort betydelige utbedringer de siste årene og har bl.a. investert i ny peis på kjøkken, nye vinduer (2022) og etterisolering av vegger i hovedetasjen. Det ble i forbindelse med oppgraderingene lagt ny vindduk, isolasjon og ny gipsvegg mot alle yttervegger i hovedetasjen.
For ytterligere informasjon om boligens standard, se selgers egenerklæring og vedlagt tilstandsrapport.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner og gulvvarme på begge bad og entré. Peis i kjøkken og peisovn i stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1901. Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1901 som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Det foreligger ferdigattest for loftsutbyggingen datert 24.07.2012.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr. 64509, tinglyst: 1986: Sameiet har kr 15.000,- i panteobligasjon.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 3 servitutter på sameiets eiendom, men ingen av disse antas å ha betydning for bruk av den aktuelle leiligheten.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 60 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget attraktivt beliggende sentralt på Torshov. Med kort vei til alle servicetilbud samt trivelig bomiljø, hyggelige parker og friområder er dette et området som har "alt".
Fra leiligheten er det kort vei til matbutikker, kafeer, restauranter og kjøpesentre som Torshov torg, Storo storsenter og Sandaker senter. På sentrene har man tilgang til matbutikker, apotek, vinmonopol, bokhandel, klesforretninger, frisør og mye mer. Kun 2 minutter gange fra avstanden finner man to matbutikker, Rema 1000 og Bunnpris, sistnevnte har søndagsåpent.
Kulturtilbudet i nærområdet er godt, med blant annet Trikkestallen kulturhus som huser både Oslo Nye Dukketeater, Ungmedia og den italienske Bistro Cafe Teater, Ringen Kino og Soria Moria, samt et omfattende utvalg av barer og restauranter. Åpent Bakeri, kjent for sine bakervarer og kaffe, ligger også bare en kort spasertur unna. Åpent Bakeri endrer karakter på ettermiddagen, og er kjent for å ha kanskje byens beste pizza på kveldstid. Enda nærmere ligger blant annet den koselige nabolagsrestauranten Grisen, drinkbaren Albatross og nabolagsbaren Bruun Larsen.
Flere hyggelige parkområder i nærheten som blant annet Torshovparken, Torshovdalen, Torshov kirkepark og Haarklous plass. Ellers er det flotte turmuligheter og grøntområder langs Akerselven med turstier med Nordmarka og Maridalen i nord og Oslo sentrum og Bjørvika i sør. Et annet alternativ er en kort trikketur til Kjelsås og inngangen til Lillomarka. Det er flere treningssentre i området; Sats Sagene, Sats Ringnes Park og Myrens Sportssenter på Torshov som tilbyr aktiviteter som squash, klatring og mental trening.
Svært gode offentlige kommunikasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet, med trikkelinjene 11, 12 og 18 kun 1 minutt unna leiligheten. 20-bussen stopper kun 1 min unna leiligheten.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 624 kvm som tilhører sameiet. Sameiet har en felles lukket bakgård, som er pent opparbeidet med plenarealer og diverse beplantning.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler.
Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år, hydrogenbil og el-varebil er gratis.
Motorsykkel og moped kr 2.700,-.
El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år.
Det er ventet en prisøkning fra 16.01, se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Eiendommen er kommunalt listeført av Byantikvaren i Oslo. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 6 857,- pr. mnd. og inkluderer: Grunnpakke internett, strøm til fellesarealer, nedbetaling av andel lån, kommunale avgifter, felles byggforsikring, forreningsførsel. Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga renteøkninger.
Fellesutgiftene fordeles på følgende måte:
Kommunale avgifter: 452,-
Felleskostnader: 6.125,-
Internett: 280,-
Eiendomsskatten for 2022 var kr. 4.699,-.
Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 11.589 kWh. pr. år.
Nåværende eier har et strømforbruk på ca. 18.000,- kr. pr. år.
Grunnpakke med internett er inkludert i boligens felleskostnader.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 2 191 586,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 7 889 709,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 30 127,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 293 000,- pr. 01.12.2022
Total fellesgjeld for sameiet er kr. 5.004.624,- pr. 07.12.2022 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 5,65%
Lånets restløpetid: 28 år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld,samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk. Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt.
kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 11.576.495,-. Av dette beløpet utgjør kr 293 000,00 andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.  

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anne Camerer

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet Sameiet Vogts gate 45 med sameiebrøk 112/1925.
Sameiet består av 11 leiligheter og 2 næringsseksjoner.
Forretningsfører er OBOS.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt såfrem det ikke er til sjenanse for øvrige beboere.
Det foreligger avtale for kjøp og innlemming av loftsareal som idag inngår i snr. 12 (gjeldende seksjon). Arealet er ikke reseksjonert.
Foretatt påkostninger de senere år:
Sameiet har tatt opp et lån på 5,2 millioner kroner som dekker entreprenør og prosjektledelse ifm fasaderehabilitering.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon. I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.      

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 13.500,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: 21.500,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,- 
Eksklusiv salgsoppgave: kr 3.800,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0273/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.22273

Dato

Sist oppdatert: 28. januar 2023 kl. 14:19

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning. 
Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.