Ytre Enebakk

Rolighetveien 29

Prisantydning

2 400 000 kr

Omkostninger: 61 222 krTotalpris: 2 461 222 kr
Byggeår
2005
Soverom
1
Areal (P-ROM/BRA)
69 m² / 86 m²
Tomteareal
1899 m²
Type / Eierform
Hytte / Eiet
Fasiliteter
Veranda

Moderne fritidsbolig fra 2005 i attraktivt område : Tomt på 1899 kvm : 4 km fra Vågsenteret

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Rolighetveien 29 er en moderne fritidsbolig fra 2005 med god standard og planløsning. Det er stor tomt på ca. 1,9 mål. 
Hytta er typen "Hemsebo" fra Drammens-Hus.

-borevann
-gråvann/svartvann til lukket kum
-bad
-vaskerom
-nyere kjøkken
-pent og stort uteområde
-uthus/bod/verksted
-stor krypkjeller
-nærhet til natur/fiske- badevann
-skiløyper
-4 km til Vågsenteret

Velkommen skal dere være!

Eiendommen

Rolighetveien 29, 1914 YTRE ENEBAKK 
Gårdsnummer 82, bruksnummer 50, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3028

Områdebeskrivelse

Fritidsbolig i Ytre Enebakk. Eiendommen ligger stille og rolig til i naturskjønne omgivelser. Det er kort vei til flere koselig vann, bl.a. Lyseren og Kjenslitjernet. Kort vei til 18 hulls golfbane. Kort vei til tennisbane, Vågvannet og marka med gode turmuligheter hele året. Videre byr naturen i Enebakk på et mangfold av tilbud. Østmarka er rett utenfor døra og her er det fiske- og padlevann, og det går fine turstier hvor man kan sykle eller gå på ski i oppkjørte lysløyper.

3,5 km til barne- og ungdomsskole og forretningssenter (Vågsenteret).

Ca. 16 km. til Ski og ca. 33 km. til Oslo. Ca. 1 km til Lyseren. Bussen stopper nede ved hovedveien(Lillestrømveien). Bussforbindelse både til Ski, Oslo og Lillestrøm.

Veibeskrivelse

Avkjøring fra Riksvei 120/Lillestrømveien og inn Sulerudveien før du tar av til høyre inn Rolighetveien. Videre får du den private adkomstveien på høyre hånd. 

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Se vedlagt nabolagsprofil.

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 74 kvm
Totalt bruksareal: 69 kvm
Totalt primærrom: 69 kvm

Bruksareal:
Fritidseiendom 69 kvm
Uthus 1: 13 kvm
Uthus 2: 4 kvm

Primærrom:
Fritidseiendom: 
1. etasje, 69 kvm: Entré/gang, vaskerom, bad/vaskerom, stue/kjøkken, soverom

Hems/loftsrom: 22,5 kvm gulvareal. Ikke målbart rom pga. lav takhøyde, 182 cm (skråtak). Etasjen har skråtak og fremstår med loftstue og sovedel. 

Sekundærrom:
Uthus 1: 
1. etasje 13 kvm: Bod

Uthus 2: 
1. etasje 4 kvm: Bod

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.11.2019, utført av Andreas (takstmann) Høieggen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 1.899 kvm. Skrånede tomt mot øst. Opparbeidet markterrasse, plen og beplantning ellers. Forøvrig naturtomt. Deler av tomten går ut i veien.

Parkering

Mulighet for å parkere flere biler på tomta.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Hytta har borrevann.  

Gråvann og svartvann går ut i lukket tank. Eier må selv ordne med tømmeavtale.

Vann/avløp er ikke kommunalt godkjent. Det foreligger ingen pålegg om endring av tilknytningsforhold til eiendommen ifølge opplysninger gitt av kommunen. 
Kommunen opplyser følgende: Det er per i dag ikke sent ut pålegg om tilknytning til offentlig avløp, men det ligger i nærheten av ledningen så det kommer nok et pålegg i fremtiden.

Avløpsanlegget er ikke søkt godkjent hos kommunen. Anlegget er av ukjent alder og type, men det er sannsynligvis snakk om en tett tank eller en slamavskiller. Det foreligger ikke utslippstillatelse.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong. Fundamentert med støpte og murte konstruksjoner til fjell. Deler av grunnmuren er av eldre dato (antatt 50-tallet) og tilhørte en tidligere hytte som brant ned. Grunnmur ved tilbygget del av lettklinkerblokker som er utvendig pusset/slemmet. Øvre del av grunnmuren rundt det hele er av ubehandlede lettklinkerblokker. Adkomst til kjeller via dør/luke. Ytterveggene over grunnmuren er av trebindingsverk antatt isolert med mineralull etter kravene ved oppføringstidspunktet. Utvendig er veggene kledd med stående trepanel. Saltak i trekonstruksjoner. Undertak av takbord (taktro). Delvis luftet taktekking og kaldt luftet loft. Adkomst til kneloft mot vest via luke i kneveggen.

Utebod i enkle trekonstruksjoner antatt stående på mark. Vegger av trepanel. Taktekking av papp. Tofløyet dør.

Eldre uthus oppført i trekonstruksjoner stående på lettklinkerblokker. Yttervegger av bindingsverk/reisverk utvendig kledd med panel. Pulttak av trekonstruksjoner tekket med shingel.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder: Utvendig fuktsikring med grunnmursplast er ufagmessig og har liten/ingen virkning. Det er stående og rennende vann på kjellergulvet flere steder. Det anbefales at det gjøres tiltak slik at dette vannet renner ut av kjelleren og ikke blir stående på grunnen under hytta. I tillegg bør det etableres bedre lufting med flere ventiler i grunnmuren.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til fritidsformål siden 2005. 

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Men det foreligger godkjente bygningstegninger.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Dagens planløsning kan avvike fra det som opprinnelig er innmeldt kommunen. Loftsetasjen har lav takhøyde.  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning og alt ansvar og risiko for dette.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Fritidseiendom oppført i 2005-2008. Normalt god standard på overflater og fast inventar. Nytt gulv, nytt kjøkken, nytt baderomsinnredning, ny pumpe til brønnen, ny terrasse (som ikke er helt ferdig). Alle vegger og tak er malt. Sol på tomten hele dagen, går ned i 19–20 tiden på kvelden. Frittliggende markterrasse mot vest ca. 30 m².

Entré: Romslig entré med downlights i tak. God plass til klesoppheng og skoskap.

Kjøkken: Nyere kjøkkeninnredning i U-form. Over- og underskap, heltre benkeplate, enkel oppvaskkum med ettgreps blandebatteri og avrenningsbrett. LED armatur og spotter. Integrert induksjonstopp, komfyr, kjøleskap og fryseskap samt oppvaskmaskin. Bred benkeplate som fungerer som spiseplass. Ventilator med antatt utkast gjennom ytterveggen. Aquastop for oppvaskmaskin. Integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. 

Stue: Stue og kjøkken er i åpen løsning med utgang til terrasse. Koselig peisovn som varmer godt på kjølige dager. I stuen er det plass til sofakrok samt spisegruppe.

Loft: ca. 22,5 kvm. gulvareal. Takhøyde ca. 182 cm. Innredet som loftstue med sovedel. 2 stk. vinduer og trapp opp. 

Soverom: Fritidseiendommen har et stort soverom. Soverommet har nyere, integrert garderobeskap med innvendige lys. Selger bruker i dag loftet til soverom/gjesterom. 

Bad: Fliser på gulv og vegger, malt panel i himling med integrerte downlights. Dusjkabinett, gulvmontert toalett, servant i servantskap med ettgreps blandebatteri. Elektrisk gulvvarme. 

Kjeller: Krypkjeller med varierende høyde. Her står varmtvannsbereder og tilgang til røropplegg. 

Sikringsskap: Automatsikringer

Oppvarming: Elektrisk gulvvarme på bad, panelovner, varmepumpe og vedovn i stuen.

Oppvarming

Elektrisk gulvvarme på baderom, panelovner, frittstående varmekilder, varmepumpe samt ildsted i stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket C3

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 07.12.2018 avsatt til LNFR-område.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Løsøre/inventar som vil medfølge salget: Gardiner og lamper, sofaen, barstolene, sovesofaen og sengen på hemsen, sengene på rommet nede, spisebord og stoler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR46.19165

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 3.664,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for renovasjon.

Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.  

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 13.700 kwh pr. år.
Årlig forsikringspremie for bygg og innbo tilkommer.
Boligen var tidligere tilknyttet Canal Digital/Telenor som leverandør av kabel-tv og internett, men er nå frakoblet. Dekoder medfølger.
Brøyting: 600,- pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 265.735,-  ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.512.472,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Hans Petter Søvik
Eiendomsmegler MNEF

Hans Petter Søvik

Telefon
Mobil 91809521

Lurer du på noe

Hans svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.