Kattem

Myrsnipevegen 7 C

Prisantydning

1 450 000 kr

Fellesgjeld: 532 623 krOmkostninger: 8 220 krTotalpris: 1 990 843 kr
Etasje
2
Byggeår
1975
Soverom
3
Areal (P-ROM)
97 m²
Type / Eierform
Leilighet / Andel
Fasiliteter
Garasje, Veranda
Fellesutgifter
7 025 kr

4-romsleilighet med garasjeplass og romslig balkong med gode solforhold. Nærhet til bymarka, butikk, skoler og Metrobuss

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Innholdsrik 4-roms leilighet med fin og solrikt beliggenhet med kort gange til nærbutikk, skole, barnehage og Metrobussen. Bad og kjøkken har ingen unormale fuktverdier, men det registreres generell høy slitasjegrad og oppgradering må forventes for å imøtekomme dagens krav til standard. Leiligheten kan by på følgende kvaliteter: 

- Borettslaget ble renovert i 2009/2010 og har en god bygningskropp
- Nye balkonger og rekkverk, tilleggsisolering av alle veggflater utenom teglfasader
- Etterisolering av loft
- Skifte av vinduer og utflytting av inngangs- og balkongdører
- Tre romslige soverom på hhv. 11, 8, og 7,5 kvm. 
- Stue på hele 42 kvm med gode møbleringsmuligheter
- Stor balkong med lang solgang
- "Alt" inkl.i felleskost


Eiendommen

Myrsnipevegen 7 C, 7082 KATTEM 
Gårdsnummer 198, bruksnummer 108, seksjonsnummer 0, kommunenummer 5001

Områdebeskrivelse

På Kattem er du perfekt plassert for å nyte friluftslivet. Her er alt lagt til rette for god adkomst til marka. Rett ved Gnist Barnehage er det oppkjørte skispor som tar deg inn i Bymarka. Boligene er samlet i grupper med flotte lekeområder for de minste. 

Myrsnipevegen 7 C har en svært heldig beliggenhet i feltet mot sør og vest. Her har man godt med boltreplass fra romslig balkong, svært gode solforhold. Området består av både rekkehus og leiligheter, noe som gir et sammensatt og godt bomiljø.

Leiligheten ligger i et sentralt boligområde, like utenfor Heimdal sentrum i Trondheim kommune. Fra eiendommen er det gangavstand til Kattem barneskole og Åsheim barne -og ungdomsskole, samt kort vei til Heimdal Videregående skole. Det finnes også flere barnehager i nærområdet. Kollektivtilbudet består av buss og tog, hvor også Metrobussen passerer kort gange unna leiligheten. 

Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, idrettshall og treningssenter m.m. Eiendommen har også nærhet til flotte tur- og friluftsområder. Det er umiddelbar nærhet til marka, samt kort vei til Saupstad skisenter. Oppkjørte løypenett som tar deg inn i Bymarka ligger kort gange fra leiligheten. Her er det lysløypenett som strekker seg til Granåsen skisenter og hele Bymarka. Marka er egnet for absolutt alle - mosjonister, syklister, skigåere og barnefamilier med fler.

Hestsjøen ligger noen kilometer fra leiligheten og er et populært badested med badebrygge, stupetårn, grillplass, bord og benker. Videre er det kort vei med bil til Øysand, hvor du har badestrand, campingplass, med mer.

Coop Extra Kattem og Coop Korsen er nærmeste dagligvare hvor begge har gåavstand fra leiligeten. Det er også planlagt en ny Bunnprisbutikk ved endestasjonen til Metrobussen. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Heimdal sentrum et godt utvalg av butikker og servicetilbud med flere restauranter, klesbutikker, bank, frisører, solstudio, baker og vinmonopol for å nevne noe. Det er ca. 3 km til City Syd, et av Midt-Norges største kjøpesenter, samt kort vei med bil, buss eller tog til Trondheim sentrum.

Veibeskrivelse

Kjør sørover fra Heimdal Sentrum langs Heimdalsveien. Ta så til høyre i rundkjøringen opp Kattemskogen. Myrsnipeveien er tredje vei til høyre på toppen av bakken. Føg skilting til nr. 7 C. Det vil bli skiltet i regi av Eiendomsmegler Krogsveen ved annonsert fellesvisning.

Barnehager og skoler

Thyra barnehage - Ustmyra (3-6 år) 0,3 km
Kattem barnehage (0-6 år) 0,4 km
Thyra barnehage (1-5 år) 0,5 km

Kattem skole (1-7 kl.) 0,5 km
Åsheim barneskole (1-7 kl.) 0,8 km
Stabbursmoen skole (1-10 kl.) 1,5 km
Breidablikk skole (1-7 kl.) 1,6 km

Åsheim ungdomsskole (8-10 kl.) 0,6 km

Heimdal videregående skole 3,9 km
Kristen videregående skole - Trøndelag 3,9 km

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 106 kvm
Totalt bruksareal: 97 kvm
Totalt primærrom: 97 kvm

P-ROM 2.ETASJE: Gang/entré, toalettrom, bad og 2. stk soverom.
P-ROM 3.ETASJE: 1 stk. soverom, kjøkken og stue.

I tillegg disponerer leiligheten 1 stk. stor bod i kjeller. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.12.2019 utført av Takst-Forum Trøndelag. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 
Dagens planløsning er så og si i samsvar med byggegodkjente tegninger mottatt fra Trondheim kommune. I gang er det opprinnelig tegnet inn en bod, som nå er innlemmet i gangens totale areal. 

Tomten

Tomten er eid av borettslaget og er pent opparbeidet med lekeplasser og internveier.

Parkering

Borettslaget disponerer garasjer. Det medfølger 1 parkeringsplass

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

I følge takstmann er leiligheten etablert i en lavblokk oppført med hovedkonstruksjoner av tre og betong. Utvendige fasader er kledd med teglstein, panel og fasadeplater. Taket har saltaks form og er utvendig tekket med takstein.

Renovert/oppusset

2009

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig innflyttingsattest ble gitt 19.11.1975. 
Det foreligger ferdigattest datert 08.08.2013 for rehabilitering av fasader, balkonger, sportsboder, rømningstrapper m.m.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Fjernvarme og elektrisk

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F5

Informasjon om borettslaget

Forkjøpsrett: 
Det er utført forhåndsprøving av forkjøpsrett som gikk ut den 25.11.2019 kl. 12:00. 
Det bekreftes at TOBB har mottatt 1 melding om interesse for bruk av forkjøpsrett for dennne leiligheten. 

Bruk av grill:
Bruk av kullgrill på bakkeplan skal ikke skje inntil vegg eller under balkong for å hindre sjenerende røyk for naboene . Bruk av grill i blokk/verandaer skal begrenses til gass og/eller elektriske grillenheter.

Servicesentralen Kattem Ust SA har egen hjemmeside: www.kattem-servicesentralen.no

Det foreligger forslag til vedtak om individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN ordning)
Styret gis fullmakt til å etablere IN ordning om det skulle vise seg å være hensiktsmessig for borettslaget. 

Hva er IN ordning: 
IN-ordning gir deg som andelseier mulighet for å nedbetale hele eller deler av fellesgjelden knyttet til din andel. En nedbetaling vil gi direkte reduksjon på felleskostnadene i form av lavere renter og avdrag. 

Borettslaget er tilknyttet sikringsfond som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere.

Reguleringsplan og rammetillatelse

R1081a stf. 16.03.73 er gjeldende reguleringsplan. Eiendommen er regulert til byggeområde for boligbebyggelse og felles kjøre- og parkeringsareal. Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser etc. kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Det er planlagt bygging i nærområdet. Planident: r20170014. 
Hensikten me dplanen er å utvikle området Søralia, Kattemskogen, med boliger som blokkbebyggelse og rekkehus, barnehager og areal for teknisk infrastruktur med tilhørende vegareal. Det reguleres nye offentlige friområder. Konferer megler ved spørsmål. 

Diverse

Konklusjon til takstmann: 
Leilighetens våtrom og kjøkken fremstår i all hovedsak som fra byggeår. Det ble registrert generell høy slitasjegrad og flere skader som gjør det påregnelig med tiltak. For videre omtale se respektive punkter i rapporten.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Oppdragets KR-kode

KR68.19251

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 7.025,- pr. mnd. og inkluderer: Betjening av andel fellesgjeld, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, a-konto fjernvarme, kabel-tv/internett, felles strøm og div. vedlikehold og honorar. 

Felleskostnadene fordeles på disse postene:
 
Felleskostnad driftsdel lik fordeling 2.885,-
Felleskostnad avdrag 1.252,-
Oppvarming og varmt vann 1.042,-
Felleskostnader renter 1.507,-
Kabel-tv/internett 339,-

Itillegg kommer: Miljøgebyr på kr 39,- pr. mnd på papirfaktura. Miljøgebyr unngås ved å inngå avtale om AvtaleGiro eller eFaktura. .
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert....

Noe strømforbruk med belysning og matlaging vil komme i tillegg samt innboforsikring om man ikke har dette inkludert i noen foreningskontigent. 

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 664 719,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 2 392 989,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 14.903,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 532.623,- pr. 12.11.2019

Total fellesgjeld for boligselskapet er 160 524 255,- pr 12.11.2019 og lånevilkårene er:

Lånenummer: 1461736431, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 12.11.2019: 4.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 43
Saldo per 12.11.2019: 33 778 514
Andel av saldo: 112 078
Første termin/første avdrag: 31.12.2010 ( siste termin 31.12.2040 )
Fastrente til 01.03.2031

Lånenummer: 146173646, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 12.11.2019: 4.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 43
Saldo per 12.11.2019: 22 685 804
Andel av saldo: 75 272
Første termin/første avdrag: 30.06.2011 ( siste termin 31.12.2040 )
Fastrente til 01.03.2031

Lånenummer: 14617364 6, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 12.11.2019: 2.87% pa.
Antall terminer til innfrielse: 45
Saldo per 12.11.2019: 50 059 977
Andel av saldo: 166 100
Første termin/første avdrag: 30.06.2012 ( siste termin 31.12.2041 )
Fastrente til 01.03.2032

Lånenummer: 90517267650, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 12.11.2019: 2.45% pa.
Antall terminer til innfrielse: 114
Saldo per 12.11.2019: 53 999 961
Andel av saldo: 179 173
Første termin/første avdrag: 30.07.2018 ( siste termin 30.04.2048 )
3 mnd NIBOR + margin 0,85 %

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.188,- (TOBB)

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 1 990 843,-. Av dette beløpet utgjør kr 532.623,-  andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.188,- (TOBB)
Om kjøper ikke er medlem av TOBB vil det bli krevd innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på ny andelseier.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 25.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Benjamin Strøm Solli
Eiendomsmegler

Benjamin Strøm Solli

Telefon
Mobil 98070657

Lurer du på noe

Benjamin svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.