Komplett salgsoppgave

Brøtergata 4E

8 400 000 kr
89 m²
3 soverom
Kun ment som illustrasjon
Kun ment som illustrasjon
Siv Svensson Ostrø
Presenteres av
Siv Svensson Ostrø
Lillestrøm sentrum - Fagerborgkvartalet
Herlig leilighet i 5.etg.med garasje. Balkong på ca15 kvm. 3 soverom. 2 bad. Tilgang til takterrasser. Innfl.sept/okt.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  8 400 000 kr
 • Omkostninger
  85 820 kr
 • Totalpris
  8 485 820 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  2022
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  89 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 000 kr
 • Energimerke
  Grønn C

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Attraktiv leilighet i 5.etg med god og praktisk romløsning.
Garasjeplass i u.etg. Separat sportbod.
3 soverom (13,2 kvm, 7,7 kvm, 10,3 kvm)
2 bad. Bad 1: 3 kvm med dusj, toalett, vask. Bad 2: 4,9 kvm med dusj, vask, toalett og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Kjøkken med innredning fra Drømmekjøkken med integrerte hvitevarer.
Fjernvarme i alle gulv inkl. i fellesutgiuftene.
Det vil bli montert balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
Balkong på 15 kvm som er hele stuens lengde. Skyvedør til balkongen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Brøtergata 4E, 2000 LILLESTRØM
Kommunenummer 3030, gårdsnummer 81, bruksnummer 260, seksjonsnummer 98, ideell andel 1/1

Innhold

BRA: 94 m². Entre, garderobe, 3 soverom, bod, 2 bad, stue/kjøkken.
PROM: 89 m². Entre, 3 soverom, 2 bad, stue/kjøkken
Arealene er beregnet etter Norsk Standard 3940. BRA-arealet angir boarealet inklusive innvendig bod og sjakter. P-rom arealet angir leilighetens bruksareal av primærdel. De oppgitte arealene i markedsføringen er å betrakte som ca. areal. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn markedsført areal.
Boligens balkong og utvendige bodarealer kommer i tillegg for alle arealangivelser.

Byggemåte

Bygningen utføres med bærekonstruksjon i betong og stål. Innvendige vegger utføres i stål- eller trestendere, kledd med gipsplater. Våtromsvegger og soveromsvegger isoleres for bedre støyisolasjon. Leilighetsskillevegger er i hovedsak i betong, eller doble lydskillevegger i stål og gips. Enkelte vegger har overflate i betong, for eksempel mot trapperom.
FASADE
Fasadene for boligdelen bygges opp som isolerte stendervegger/bærende betongskiver og er utvendig kledd med puss-system og tre/plate-panel. Fasaden for næringsdelen i 1 etasje er planlagt med glass og perforert metallkledning med lys bak som vil skape et lunt gatebilde når mørket faller på.
YTTERTAK
Utvendig tak leveres med overflater ihht utomhusplan. Det leveres forskriftsmessig isolasjon iht. varmetapsberegninger. Blant annet vil takflatene ha beplantet grønt tak (sedum), samt steinsatte partier og kebony dekke.
BALKONGER/TERRASSER/UTEPLASSER
Balkonger bygges i betong. Balkonger får dekke av impregnert tregulv. Private og felles terrasser får keybony gulv ihht. utomhusplanen og er å anse som utvendig konstruksjon. Balkonghimling leveres med trespiler/treplater.

Kjøkkenleveranse

Kjøkkeninnredningen er moderne og tidsriktig fra kvalitets-leverandøren Drømmekjøkken, type Solid i varm gråtone. Overskap leveres med Push-to-close. Underskap leveres med runde knotter modell RK80. Overskap i åpen utførelse med Eik utsparinger/hylleplasser og benkeplate i Fenix solid core kompaktlaminat i sort matt utførelse. Det er gjort tilvalg med: Benkeplate: kompositt stein orion, 20 mm m/ underlimt vask, 12 mm veggplater i kompositt, ekstra høye overskap, skuffer, kildesortering med uttrekk, Kompositt på vegg er i samme utførelse som benkeplate.
Kjøkkenventilator under overskap leveres hovedsakelig som Slim-line. Egen kjøkkentegning og beskrivelse for den enkelte boenhet følger med salgsoppgaven. Kjøkkenet leveres med integrerte hvitevarer av typen AEG i børstet stål (stekeovn, induksjonsplatetopp, oppvaskmaskin, kombiskap kjøl/frys og ventilator). Det er ikke anledning til å flytte på elektriske installasjoner eller avløp og vanntilførsel.

Baderomsleveranse

Bad leveres med servantskap med skuffer i bredde som vist på salgstegninger, samt speilskap med overlys og bredde lik underliggende servantskap. Som standard innredning leveres Bano Home Gripedge i fargen hvit. Videre leveres dusjbatteri med dusjgarnityr i type Grohe og dusjvegger i glass. Vegghengt WC m/softclose type Grohe i hvitt porselen. LED downlights i himling med dimmer. Det leveres tilhørende håndkleknagger og toalettrullholder på alle bad, samt håndklestang på større bad.

Andre oppholdsrom

GULV:
Alle rom leveres med 14 mm 1-stavs parkett eik natur børstet matt eller tilsvarende. Gulv baderom leveres med flistype Marthe Beige Matt i 30X30 format. Nedsenket gulv i dusjnisje leveres med mosaikk 5X5 format av samme flismodell. Denne fliskvaliteten er meget god og valgt farge fremstår som tidløst. Private boder får egnet belegg eller parkett som øvrig i leiligheten.
VEGGER:
Vegger males i fargen S0500-N. På bad leveres fliser av typen Marte beige matt i 30X60 format liggende format uten fugefølge mot gulv. Denne fliskvaliteten er meget god og valgt farge fremstår som tidløst. I boligrom leveres sparklet og malt gips/betong himling i farge S0500-N. Himlingsplater kan forekomme i bod. Synlig V-fuge i betong i stue, kjøkken og soverom må påregnes. Salgstegningene viser himlingshøyde vil være ca. 3,15 meter.
INNVENDIGE DØRER
Innvendige dører leveres type hvit med ett speil. Dørvridere i børstet utførelse.
HOVEDINNGANGSDØR LEILIGHET
Inngangsdør til hver enkelt leilighet leveres fabrikkmalt utførelse. Alle dører leveres iht. gjeldende forskrifter for brann og lyd. Dør leveres med 1 stk. lås med FG-godkjenning som sikkerhetslås samt kikkehull til hver
enkelt leilighet.
VINDUER OG GLASSDØRER
Prosjektet leveres med aluminiums belagte trevinduer med energiglass i henhold til TEK 17. Innvendig karm leveres malt fra fabrikk i fargen hvit.
LISTVERK
I rom med parkett leveres det gulvlist i hvit utførelse med synlige spikerhull. Gerikter rundt vinduer og dører i hvit glatt utførelse med synlige spikerhull. Lister mot betongvegg skrues. Overgang vegg/tak utføres uten
taklist.
DIVERSE UTSTYR
Alle leiligheter leveres med sprinkelanlegg og brannslukningsapparat iht. brannforskrifter. Det leveres også nødvendige røykvarslere. Det monteres frostfrie hagekraner på fellesarealer.
ELEKTRISK
Elektrisk anlegg ligger generelt skjult i boenheten, bortsett fra betongvegger og lyd/brannvegger hvor det kan bli åpent anlegg. LED lyslist monteres under overskap på kjøkken. Det vil bli montert stikkontakter
forberedt for vaskemaskin og tørketrommel der anvist på tegning. Alle rom får stikkontakter og lampepunkter, iht gjeldende NEK- standard. Det leveres belysning i bod, utebelysning på balkong/terrasse og inngangsparti,
samt stikkontakt på balkong/terrasse. Det leveres LED downlights på bad og i entre/gang med dimmer.
SANITÆR
Felles vann- og avløpsanlegg ligger skjult i sjakter og innkassinger. Teknisk anlegg for vann, varme og sprinkler krever et relativt stort fordelerskap i leilighetene, endelig plassering er ikke besluttet. Varmtvannet leveres fra
fjernvarmenett. Individuelle energimåler til hhv. varme og varmt vann, vil bli installert i hver leilighet. På bad må det kun anvendes kondenstørke-trommel.
TV/DATA
Selger vil inngå avtale med Telenor om tilknytning for TV/data. Sameiet er forpliktet til å overta abonnementsavtalen med signalleverandøren ved stiftelse av sameiet. Det blir et stk. TV punkt i stue.
DIVERSE: Selger har valgt å få fjernet stolpe i stue som fremkommer av plantegning. Dette er det betalt ekstra for. Det er også valgt skjult sprinkler i tak.
For å unngå misforståelser ved overtagelse av leilighet så ønskes det å informere om at ventilasjonsaggregatet i skyvedørsgarderobe i gang er sentrert i skapet. Se vedlegg hvor dette er markert.

Tilvalgsmuligheter denne enhet

Boligen leveres iht. standard leveranse fra boligselgeren.
Iht. bustadoppføringsloven § 9 har kjøper mulighet til å gjøre enkelte tilvalg og endringer avhengig av hvor langt man ha kommet i byggeprosessen. Det er en forutsetning at tilvalget/endringen står i sammenheng med den avtalte leveransen og at den ikke skiller seg vesentlig fra det som opprinnelig er avtalt. Kjøper kan ikke kreve tilvalg og/eller endringer som medfører større ulempe for boligselgeren enn den interessen kjøper har av å kreve tilvalget/endringen. Ulempen som tilvalg medfører for boligselger øker i samsvar med at prosjektet ferdigstilles.
Det gjøres særskilt oppmerksom på at boligselgeren har satt som begrensning at tilvalgs- og endringsbestillinger maksimalt kan utgjøre 15 % av kjøpesummen for boligen.
Tilvalg og endringer vil kunne gi boligselgeren rett til tilleggsfrist i forbindelse med avtalt overtakelse, slik at overtakelsen kan bli på et senere tidspunkt. I slike tilfeller vil ikke kjøper ha rett til dagmulkt fra opprinnelig avtalt overtakelsestidspunkt.
Det må påregnes ekstra kostnad for tilvalg- og endringsbestillinger. Alle tilvalgs- og endringsbestillinger skal gjøres opp til meglers klientkonto i forbindelse med sluttoppgjøret.
Avtale om tilvalg følger som en del av avtalen og overtas av kjøper som en del av avtalen. Det er ikke mulig å gjøre nye tilvalg.

Standard

Beskriv enhetens baderomsleveranse

Oppvarming

Energibehov for oppvarming og varmtvann dekkes av fjernvarme levert fra Akershus Varme og Energi. Oppvarming i leiligheten vil bli levert som vannbårent anlegg med gulvvarme med egen termostat til hver sone. Varmtvann leveres fra felles varmtvannstank med en energisentral i teknisk rom.

Ferdigattest/brukstillatelse

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest. Kjøper aksepterer imidlertid at dersom overtagelse gjennomføres i vinterhalvåret, slik at utomhusarbeider ikke kan ferdigstilles, kan utbygger kreve at overtagelse skjer på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse. Dette forutsetter at kommunen har utstedt slik midlertidig brukstillatelse og at det kun gjenstår utomhusarbeider.
Ferdigattest vil i disse tilfeller bli rekvirert av utbygger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeid. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet vil få legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1952/102001-1/8 25.04.1952 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
1964/103631-2/8 04.09.1964 SKJØNN HJEMMEL I HENHOLD TIL EKSPROPRIASJON Bestemmelse om veg
1969/101547-1/8 28.03.1969 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
1969/101548-1/8 28.03.1969 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
1969/101549-1/8 28.03.1969 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
1969/102651-1/8 02.06.1969 BEST OM GARASJE/PARKERING
Eiendommen er i etterkant regulert blokkbebyggelse og ovennevnte servitutter har ikke lenger praktisk betydning for eiendommen eller innvirkning på bruken av eiendommen.
2019/103184-1/200 24.01.2019 21:00 BESTEMMELSE OM ADKOMSTRETT
Bestemmelse om at det skal være offentlig tilgjengelig gangareal for allmennheten gjennom kvartalet. Med grunnlag i reguleringsbestemmelser for Fagerborgkvartalet.
Da eiendommen er under utbygging, så gjøres kjøper kjent med at det kan påløpe ytterligere heftelser i eiendomsretten som kjøpers bank vil få prioritet etter. Heftelser som ikke skal gjelde den nye eiendommen vil bli forsøkt slettet. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser som erklæringer/avtaler. Dog har selger opplyst at han ikke har kjennskap til slike erklæringer/avtaler som har innvirkning på denne eiendommen.
Det gjøres oppmerksom på at det kan bli tinglyst nødvendige erklæringer/avtaler knyttet til gjennomføringen av prosjektet. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for dette. Kjøper aksepterer videre at eiendommen kan påheftes nye private og offentlige rådighetsinnskrenkninger dersom offentlig myndighet krever det.

Eventuell adgang til utleie

Boligene har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom (hybel) så lenge utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. En evt. leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje med eier.
Det er krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Prosjektet bygges slik at nødvendige radontiltak gjennomføres iht. den byggetekniske forskrift som gjelder for prosjektet.

Energimerking

Boligene bygges med energikarakter C, farge grønn.
Selger er ansvarlig for å fremskaffe endelig energiattest før ferdigstillelse.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Fagerborgkvartalet bygges på tomten til historiske Fagerborg Hotell og ligger 9 minutters gange fra Lillestrøm togstasjon. Lillestrøms Torv og den sjarmerende gågaten ligger kun 4-5 minutter gange unna Fagerborgkvartalet og byr på et stort og variert utvalg av både butikker, helsetilbud, bibliotek, kino, cafeer og restauranter, og ikke minst hyggelige aktiviteter og by arrangementer.
Lillestrøm er en kulturby som kan skilte med mange arrangementer hvor kanskje Nebbenfestivalen er den mest kjente. Her har mange store nasjonale og internasjonale artister stått på scenen, og det er alltid topp stemning. Norges største gratis byfestival avholdes i juni, og her er hele næringslivet også med og skaper god stemning. I tillegg har Lillestrøm Kultursenter et program som overgår mange andre større byer, og det er det alltid noe for enhver. Odeon kino, rett rundt hjørnet for Fagerborgkvartalet, er en moderne kino, og viser det siste innen film.
I Fagerborgkvartalet vil du bo rolig, men meget sentralt til i overgangen mellom Lillestrøm sentrum og villabebyggelsen. Du får tilgang til alt en småby kan tilby kun få minutters gange fra egen bolig. Meny Lillestrøm ligger 150 meter fra boligen, i tillegg til Chi Restaurant & Bar og Vinmonopolet. Jobber du i Oslo, rusler du til toget som bringer deg inn til storstaden på 10 minutter. Skal du ut på reise og oppleve resten av verden, tar toget kun 12 minutter til Oslo Lufthavn.
Med andre ord har du tilgang til Oslo og resten av verden kun 15-20 minutter fra egen bolig. Da kan du fint sove litt lenger om morgenen, eller starte dagen med en deilig cappuccino og en croissant på en av de hyggelige caféene i nærheten før du drar på jobb - bedre blir det ikke.
På kvelden kan du nyte et deilig måltid og et godt glass vin på et av Lillestrøms mange hyggelige utesteder - kun en "tøffeltur" unna. Eller du kan sette deg på sykkelen og sykle en liten kveldstur langs elva en deilig sommerdag når fuglene kvitrer sin kveldssymfoni og naturen går til ro.

Parkering

Det følger en parkeringsplass i felles garasjeanlegg i byggets u.etg. Det er gjort tilvalg på ekstra garasjeportåpner, slik at det følger med 2.
Det vil bli etablert parkeringskjeller med totalt ca 40. parkeringsplasser. Parkeringskjelleren vil bli organisert som en næringsseksjon, og hver p-plass vil bli tinglyst som en realandel i den enkelte eierseksjon. Overtagelsen av parkeringsplassene skjer samtidig med overtagelsen av leiligheten, og selger vil forbeholde seg retten til å fordele parkeringsplassene. Seksjonseier som får tildelt HC-plass, må påregne bytte til en annen plass ved dokumentert behov for HC-plass fra annen seksjonseier. Dette kan reguleres i vedtektene.
Parkeringsanlegget vil bli forberedt for EL-bil lading for alle p-plasser. Ladestasjoner med individuell måler må bekostes av den enkelte. Drift av garasjeplass er stipulert til kr 250 pr mnd pr. parkeringsplass

Vei, vann og avløp

Prosjektet er tilknyttet offentlig vann og avløp. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningene.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen omfattes av reguleringsplan med bestemmelser, PlanID 554 – Detaljregulering for Fagerborgkvartalet, kvartal 34, vedtatt 13.06.2018. Det tas forbehold om evt. dispensasjonssøknader.
Utsnitt av reguleringsplan og tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Interessenter oppfordres til selv å undersøke reguleringsmessige forhold hos kommunen.
Det er gitt ramme og igangsettingstillatelse for prosjektet.

Økonomi

Boligens kostnader

Da boligene ikke er tatt i bruk, foreligger det ingen eksakt oversikt over faste, løpende kostnader.
Når sameiet er etablert, blir det opp til sameiet å vedta om man skal betale fellesutgifter. Hvor store evt. felleskostnader blir, avhenger av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer. Dersom sameiet vedtar månedlige felleskostnader, er denne kostnader stipulert til ca. kr. 5.000 pr. måned (inkluderer da bl.a. kommunale avgifter, bygningsforsikring og bredbånd). Det tas forbehold om evt. sameiets endelige fastsettelse av felleskostnadene.
Kjøper er forpliktet til å betale sin andel av eierseksjonssameiets felleskostnader. Pr overtakelsesdato betales i tillegg til kjøpesum kr 6.000,- som settes av til startkapital til sameiet.
Selger forplikter seg til å betale løpende fastsatte felleskostnader, stiftelsesomkostninger og startkapital på usolgte enheter.
Felleskostnader ihht. budsjett skal dekke bl.a. avsetning til vedlikehold fellesarealer, forretningsførsel, forsikring bygg (ikke innbo) og fellesarealer og andre driftskostnader. Felleskostnadene er stipulert og basert på erfaringstall. Kommunale avgifter, fjernvarme, renovasjon og kabel-tv/internett er inkludert i budsjettet. Individuelt strømforbruk er ikke inkludert i budsjettet, og faktureres direkte til hver enhet.
Iht. Fjordkraft er gjennomsnittlig strømforbruk for leiligheter ca. 9.000 kWh. Kostnadene til strøm vil variere avhengig av antall medlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.
Evt fremtidig velforeningskontingent er heller ikke hensyntatt i budsjettet. Budsjettet er et forslag til driftsbudsjett for normaldrift av sameiet i 1 år, basert på stipulerte inntekter og kostnader. Budsjettet er utarbeidet av forretningsfører basert på opplysninger om eiendommen gitt av selger/utbygger og normtall fra tilsvarende eiendommer som forretningsfører forvalter. Det tas forbehold om oppgitte arealer, antall leiligheter, organisering av fellesområder og øvrige opplysninger om prosjektet som kan endre forutsetningene for budsjettforslaget. Det tas forbehold om stipulerte inntekter og kostnader da styret vil kunne endre budsjettet og inngå avtaler som vil tilføre boligselskapet andre eller større kostnader. Endelig fastsettelse av budsjett og nivå på felleskostnader vil bli foretatt av styret i boligselskapet. Selger forbeholder seg retten til å leie ut, endre priser og kjøpsbetingelser på usolgte enheter.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formues verdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2021 skal ikke overstige 25 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2021 ikke overstige 90% av dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Eiendomsskatt

Lillestrøm kommune ahr eiendomsskatt. Nye boliger fritas for eiendomsskatt i inntil to år, det vil si året boligen er tillatt tatt i bruk og påfølgende kalenderår. Lillestrøm kommune har pr 1. januar 2021 eiendomsskatt med en skattesats på 2 promille og 1.800.000 i bunnfradrag. Det tas forbehold om at kommunen endrer praksis.

Omkostninger

1) Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 1.151.000 og andel dokumentavgift utgjør således kr 28.770. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2) Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter med attest, kr 757,- pr. stk.
4) Sameieinvesteringer kr 6.000 pr. bolig.
5) Total kjøpesum inkl.omkostninger kr 8.400.000,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesummen og omkostninger betales i følgende terminer :
1) 10 % av kjøpesummen for boligen, innbetales til megler så snart garanti jfr. Bustadoppføringsloven § 12 er stilt overfor kjøper. Delinnbetalingen må være fri egenkapital, dvs. at det ikke kan tas pant i kjøpt bolig for dette beløpet.
2) Transportgebyr kr. 50.000,- betales uoppfordret til meglers klientkonto ved kontraktsinngåelse.
3) Resterende del av den totale kjøpesummen, dvs. kjøpesummen for boligen og kjøpesummen for kontraktsposisjonen, samt omkostninger iht. kjøpekontrakten for boligen og eventuelle tilvalgs- og endringsbestillinger betales uoppfordret og må være disponibel på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtagelse.
Innbetalt beløp sikres på meglers klientkonto eller mot bankgaranti. Kjøper er ikke forpliktet til å betale noen del av kjøpesummen for boligen eller tilvalgs-/endringsbeløp før boligselgeren har stilt sikkerhet, jf. Bustadoppføringslova § 12.
Påløpte renter tilfaller kjøper frem til skjøtet er tinglyst på kjøper, med mindre boligselgeren får disposisjonsretten over sin del av kjøpesummen og eventuelle tilvalgs- og endringsbeløp som en følge av at det stilles garanti iht. Bustadoppføringslova § 47.
Kjøper bærer risiko for eventuelle endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Annen viktig informasjon

Eier

Erlend Bø og Linda Bø

Informasjon om sameiet

Boligene vil bli solgt som eierseksjoner og organisert i et eierseksjonssameie bestående av 145 bolig seksjoner, samt 1-3 næringsseksjoner. Sameiebrøken fastslåes senere i en seksjoneringsbegjæring.
Sameiet vil bli ledet av et styre som velges av sameierne. Styret skal ivareta saker av felles interesse for sameierne og forestå driften av sameiet innenfor de rammer sameiet vedtar.
Eieformen følger Lov om eierseksjoner. Loven kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no.

Overtakelse

Beregnet ferdigstillelse er september/oktober 2022.
Endelig fastsettelse av nøyaktig overtagelsestidspunkt vil ikke være avklart før utsendelse av innkalling til
overtagelsesforretning som sendes ut senest 4 uker før forretningen skal avholdes. Overtakelse kan tidligst
skje når det foreligger ferdigattest / midlertidig brukstillatelse, samt overtagelsesprotokoll signert av begge
parter som bekrefter at overtagelse har funnet sted. En forutsetning for at overtagelse skal kunne finne
sted er at fullt oppgjør inklusiv omkostninger er bekreftet mottatt på meglers klientkonto. Det er ulovlig å
ta boligen i bruk uten ferdigattest / midlertidig brukstillatelse. Kjøper har heller ingen plikt til å overta eller
innbetale oppgjør uten at ferdigattest /midlertidig brukstillatelse foreligger. Det gjøres oppmerksom på at
oppgjørs- og overtagelsesdato vil kunne skje selv om det fortsatt vil foregå byggearbeider på eiendommen
i forbindelse med ferdigstillelse av de øvrige leiligheter/fellesarealer/tekniske installasjoner. Kjøper kan ikke
nekte å overta selv om seksjonering/hjemmelsovergang ikke er gjennomført. Kjøpesummen vil bli stående
på meglers klientkonto inntil nødvendige formaliteter er på plass, ev så kan utbetaling av oppgjør skje på
bakgrunn av §47 garanti. Boligen skal leveres i byggerengjort stand, og fellesarealer i ryddet stand. Kjøper
aksepterer at alle befaringer, overtakelser og 1 års befaringer avholdes innenfor normal kontortid.

Kontraktsposisjon

Omsetning av avtaledokumentet forutsetter samtykke fra selger. Videresalg før selgers forbehold er avklart vil ikke bli akseptert. Etter denne dato påløper det et administrasjonsgebyr på kr. 30.000,- inkl. mva. til selger, og 20.000,- inkl. mva. til megler. Selger/megler påberoper seg opphavsrettighetene til alt markedsmateriell for boligprosjektet, herunder bilder og illustrasjoner. Kjøper kan ikke benytte boligprosjektets markedsmateriell i sin markedsføring for transport av kjøpekontrakt uten megler/selgers samtykke. Det opplyses om at dersom boligen er kjøpt med henblikk på å ikke overta eller bebo denne, herunder som et videresalgsobjekt vil videresalget reguleres av Bustadoppføringslova. Herunder vil selger måtte oppfylle vilkår i Bustadoppføringslova ved ev. videresalg som også medfører garantistillelse.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app oppfylles samtlige vilkår. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

KONTRAKTSPOSISJONEN :
Kjøp av kontraktsposisjon reguleres av kjøpsloven. Rettsvern for kontraktsposisjonen sikres ved melding boligselger om salget.
Kjøpers plikt til å betale vederlaget for kontraktsposisjonen faller bort dersom boligselger ikke ferdigstiller boligen. Videre har selger av kontraktsposisjonen ikke ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra boligselgers side. Kjøper har plikt til å betale hele vederlaget for kontraktsposisjonen i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper rett til å heve kontrakten med boligselger.
Dersom kjøper ikke er forbruker, skal kjøper betale vederlaget for kontraktsposisjonen uavhengig av om boligselger ferdigstiller boligen eller ikke. I disse tilfellene skal vederlaget for kontraktsposisjonen innbetales i forbindelse med inngåelse av transportkontrakten og vederlaget vil bli utbetalt til selger av kontraktsposisjonen, selv om ikke kjøper har tatt over og fått rettsvern for boligen. Kjøper har i disse tilfellene den fulle vederlagsrisikoen for kontraktsposisjonen, også dersom boligselger ikke leverer i tråd med den opprinnelige kontrakten.
BOLIGEN:
Kjøp av boligen reguleres av bustadoppføringsloven. Rettsvern for boligen sikres ved tinglysing av skjøte.
Boligselgeren stiller iht. § 12 en garanti på 3% av kjøpesummen for boligen frem til overtakelse som sikkerhet for sine forpliktelser. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen. Kjøpesummen for kontraktsposisjonen dekkes ikke av denne garantistillelsen.
I tillegg plikter boligselgeren å stille bankgaranti for beløp som kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til boligselgerens disposisjon før overskjøting.
Kjøper har rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen fra boligselgeren frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til boligselgeren i henhold til lovens § 52 og 53.
Dersom det foreligger en mangel i henhold til loven, kan kjøper holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.
Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Lovene finner du også på www.lovdata.no
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Selgers/oppdragsgivers vederlag til megler er avtalt til:
Vederlag: 40.000,-
Oppgjør kr 4.600,-
Markedspakke kr 21.000,-
Oppslag eiendomsregister kr 1.350,-
Tilrettelegging kr 15.000,-

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 60-0143/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Lillestrøm
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR60.22143

Dato

Sist oppdatert: 19. mai 2022 kl. 14:14

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.